• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ofise geçen iş yeri hamilelik ve işten çıkmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten iş yeri ofise dönüyorsa her sabah 2 saat akşam 2 saat yol gitmek bebek olasa da olmasa da cok zor. Çocugunuz olunca hemen eve dönmek isteyeceksiniz zaten o yollar size cok gelecek. Ben 20 dklık yolu oflaya poflaya geliyorum kızıma kavusmak için. Benim iş yerim yakın ben doğum yapacagım zaman ofise dönmüşlerdi , ayrıldım kızımı 3.5 yasına getirdim okula baslattım sonra iş yerimde acık oldu aradılar gelir misin diye tekrar basladım işe. Ayrıca kolay gibi geliyor da gercekten evden bile olsa bir çocukla calısmak yardımcı yoksa cok zor. Bence işi bırakın cocugu büyütün sonra iş bakarsınız. Zaten ccok kurumsal bir yer de değilmiş
Ben taşınmak istiyorum direkt. Kurumsal değil ama tecrübe maaş iş ortamı vs iyiydi. 3.5 sene iyi bulmuşsunuz. Ben çevremdeki işsizleri gördükçe sıkılıyorum

Doğum yapacak biri kocasının işi bırakmasını nasıl istersen. Şu dönemde iş bulmak çok zor. Ya eşin iş bulamazsa ne olacak. Bence kurulu düzen bozulmaması,özellikle erkek işsiz bırakılmamalı
İş bırak demedim. Aynı şirkette farklı yere geçebilir. Gelen giden oldu biliyorum.

yahu daha ne yapacağı belli olmayan bir iş yeri için adam neden 90 bin lira maaş aldığı işini bırakıp başka şehirden iş baksın?
iş yerleri her zaman bişiler konuşur, planlar yapar. benim iş yerim de yıllardır sürekli plan yapar ama 10 planından 2 tanesini falan uyguladı şimdiye kadar
bebek doğacak, maaşı fena değil, adam da risk almak istemiyor çok doğal ve çok haklı değil mi
siz sallantıdasınız belki doğumdan uzun bir süre sonra çalışamayacaksınız adam garantiye oynuyor işte
öyle özel sektör işine güvenerek böyle riskler alınmaz tam bebek doğacağı zaman.
adam hem iş değiştirecek hem taşınma masrafı, yeni çevreye yeni eve yeni hayata adapte olmaya çalışacak falan saçma yani.
İş bırak demiyorum farkındaysanız. Tayin gibi gelen giden çok. Direkt kestirip atıyor canım sıkılıyor. Ki evlenirken anlaşmıştık gidecektik daha büyük bi şehire.

Kocaya iş bırak demiyorum benim işime yakın bir yerde iş bulabilir örneğin bankacı olsa şube değişikliği gibi. Bu şekilde giden/ gelen oldu. Direkt kestirip atıyor. Ayrıca 3-5 fazla dediğiniz maaş ülke şartları için iyi. O kötü maaşım olmasa ev araba alamazdık. Bu yaşadığım şehirde iş imkanı yok. Kocaeli istanbul vs olsa yenisini bulma imkanım var. İstifa edeceğim zaten mecbur

Tamam ama yine de bu kadar panik yaratmaya gerek yok. Sanki burasi olmazsa omur boyu issiz kalacak gibi davraniyorsunuz. Size kendileri demiş ev bakmayin diye yani tasinsaniz da isten cikarilabilirsiniz buradan emekli olacak degilsiniz siz de farkindasiniz.
Biraz akisina birakin sonra durumu tekrar degerlendirirsiniz. Ev tasimak kolay degil pat diye hic gebzede yasadiniz mi mesela gitmek istememesi normal.
Esinizi diger subelerde ayni pozisyona mi koyacaklar o iş oyle olmuyor her istendiginde istenilen yere gecilmiyor.
Eşimin calistigi firma coğu ulkede var o kadar kolay olsa dünya turu atardik. 😀

Yani şimdi eşiniz "ben işten çıkıyorum Gebze'de yeni iş bakıyorum" dese hepimiz bir sürü laf sayardık. Hamile karısını doğacak bebeği masrafları düşünmeden keyfine göre nasıl işten çıkar diye gömerdik. Siz kurallı planlı programlı çalışma sistemi olmayan bir yerde çalışıyorsunuz. Resmi yazılı bilgilendirme yok, ofise dönülecek ama sen yine de ev bakma diyen firma yarın sizi işten de çıkartabilir. Tazminatınızı yasal hakkınızı verir çıkartır. Bu iş bu firma size ömür boyu garanti mi veriyor? Eşiniz yükselmiş kıdemi artmış iyi maaş alıyor. Ona da haksızlık değil mi, ya aynı seviyede iş bulamazsa, açık pozisyonlar var görüyorum diyorsunuz da adamlar niye hali hazırda iyi performans gösteren elemanın yerini değiştirsinler? Sizin taşınma sürecinize, kendi faydanıza olacak planlamalara göre mi personel alsınlar? Bazen bazı kararlar almak gerekir, eşim beni manipüle ediyor diyorsunuz siz de yapıyorsunuz.

Ben kadınların çalışması taraftarıyım, eşlerin bu konuda söz hakkı olmamalı yani bir erkek karısına çalışamazsın çalıştırmam diyemez. Ama sizin durum böyle değil. Belirsizlikten korkuyorum diyorsunuz sadece size değil eşinize de belirsiz. Eşimin şirketinin keyfine göre hareket edemem, yarın bir gün ikimiz de işsiz kalmayalım demesi mantıklı.
Yok iş arkadaşlarından gelen giden tayin gibi yapan çok var. Böyle bi imkan var. Direkt istifa et diyor. Denemeden etmeden. Benim kızdığım nokta bu. Mecbur istifa edeceğim zaten bu şartlarda. İş yeri net değil. Ben 1-2 seneye terfi alacağımı düşünüyordum. Canım sıkkın haliyle. İşimi seviyordum.

Tamam ama yine de bu kadar panik yaratmaya gerek yok. Sanki burasi olmazsa omur boyu issiz kalacak gibi davraniyorsunuz. Size kendileri demiş ev bakmayin diye yani tasinsaniz da isten cikarilabilirsiniz buradan emekli olacak degilsiniz siz de farkindasiniz.
Biraz akisina birakin sonra durumu tekrar degerlendirirsiniz. Ev tasimak kolay degil pat diye hic gebzede yasadiniz mi mesela gitmek istememesi normal.
Esinizi diger subelerde ayni pozisyona mi koyacaklar o iş oyle olmuyor her istendiginde istenilen yere gecilmiyor.
Eşimin calistigi firma coğu ulkede var o kadar kolay olsa dünya turu atardik. 😀
Evet ama denemiyor bile. Gebze şart değil kocaeli istanbul vs daha büyük iş bulacağım bi şehir olabilir. Daha yeni iş srkadaşı gitti bu şekilde. Evlenirken hep bu şehirde geçiciyiz diyorduk. Mecbur istifa edeceğim zaten. Yapacak bir şey yok. Sadece üzgünüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back