'O' ailesine yardim ediyor mu?

yorumlardan sonra bencilce davrandigimi farkettim, tesekkurler
bir cok arkadas ayakkabi ve parfume takildi ama sadece bunlardan ibaret degil liste cok uzun :) herneyse onemi yok, ben pasa pasa borc altina girip odeyecegim zaten, ailesine bukadar cok harcama yapmasa daha az borc ederiz diye dusundugum icin bu isyanim aslinda
Tabiki ailesine simdiden masraf etmese kenarda daha cok parasi olur, fakat suan o evde hala varsin alsin gönülleri olsun. Sizle evlendigi zaman sifirdan baslarsiniz ve birseyler elde ettikce bak neler basardik diye birbirinize dahada kenetlenirsiniz. Ayrica ne oldum degil ne olacam demeli derler ya, bakarsiniz ilerde oglunun bu davranislari yüzünden size ilerde bi faydalari dokunur. Ha ama illa dokunmali diyede birsey yok. Evlendikten sonra eger bu sekilde devam ediyorsa sizin ihtiyaclariniz oldugu halde siz kendinizden kisip gecinmeye calisirken o cikip ailesine yine böyle hediyeler aliyorsa, ozaman birseyler yapin.

Kendi ailesini bırakın benim aileme de yapar.
Hediyeler mutfak alışverişi.
Beraber çalışıyoruz eşimle, onlar da bizim anne babalarımız. Daha kaç yıl bizimle olacaklar ki?
Onlarla geçirilen zamanı hangi parayla ölçelim?
Sevdiklerimizle paylaşmadıktan sonra ne yapayım parayı?
Borç mu? Borçsuz olduğumuz zaman yok ki :)
Evlendikten sonra 4 yılımızı aldı eşyalarımızı yenilemek. Öyle perde falan da yaptırmadım. :)
İki aileden de bir şey istemedik, ev borcumuz vardı önce onu ödedik, sonra eşyalarımızı aldık 4 yıllık evliyken.
O süre boyunca da ne kardeşlerimizden elimizi çektik (onunki de benimki de üni. okuyordu) ne de ailelerden.
Biz istediğimiz için böyleydi ve iyi ki de böyle yaptık.

benimkinin bütün maaşını elinden alıyolar seninki yine iyiymiş bi sigara çay parası kalıyo

'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?
Simdi ben sana benim eşimin ailesinin yaptıklarını saysam sen bu aileye sukredersin :) tek tavsiyem bundan sonrası için yararlari yoksa zararlarida olmaması için taviz vermeyin. Keşke bana bu akılı veren bi yakınım olsaydi veya ben dusunebilseydim. Değil düğün için maddi yardım yapmak bide yaptıkları masrafı istediler bizde verdik. 3 4 bin masraf yapmışlar. Şimdi bi konu oluyo başka bi kayinvalide işte diyo aa düğün yapmak gelin almak çok zor. Bakıyorum bizimki ses soluk cıkarmıyor. Hiç zorluk gormediki, 5 kuruş cebinden cikmadiki. Üstüne bide sjmdi yuzsuz yuzsuz her ay para vercekmisiz senelerce emekli olcakmis diye. Daha neler neler. Daha yuzsuzleri de var yani bacım merak etme :)

yanlis anlasildigimi dusunuyorum
tek parfum ve ayakkabidan ibaret degil basit bir ornek, eve yeni LCD tv, anneye son model tablet.. listenin sonu yok arkadaslar
ben yanlis buluyorum bunu, kendiside milyoner degil dugunde girecegimiz borc harcin hakki hesabi yok
ben anne babasinin keyfi yuzunden borc odemek zorunda degilim ki

sordum cunku bunu dile getirip getirmemekte kararsizdim
tamam kendimce hala yanlis oldugunu dusunuyorum ama madem bukadar cok insan bunu normal karsiliyor bende sesimi cikarmam sagolun
Valla yaşadığını yasamayan bilemez demiyim canım ama çok az bilir. Ve sana katılıyorum. (mutfak vs. Temel ihtiyaçları almasına karışman haric) tablet vs. ekstra tabi

siz smdiden karsyorsaniz ohooo yani sozlisnz dha annesne ayakkbda alir babasna parfmde bunda bsey yok abartmayn bnce ki ne gzl dugnu sozlunz yapckms kmseye minnet etmeden huda doğal iyi bsey bnce

bunu nişanlınızla konuştunuz mu peki? o ne düşünüyor acaba bu konuda... düğün konusunda biz de kendi düğünümüzü kendimiz yaptık. valla böyle belki borcun falan oluyor ama kafan da rahat oluyor. ailelerin bir de düğün yapmakla görevli olduklarını düşünmüyorum ben şahsen. çocuklar çalışıyorsa neden yapsınlar ki... hem bir de daha sözlüymüşsünüz. durun bakalım biraz daha zaman geçsin belki yapacaklardır. konuşmadan karşı tarafı anlamadan bence böyle mevzulara girmeyin.

Valla artık erkek tarafı değil de kız tarafı daha çok veriyor sanki. Ya da biz çok enayiyiz ailecek.. :)

Benim eşime sorarsan bir anne baba evladını güzel bir meslek sahibi yapsın okutsun yeter. Kalan her şeyini kendi yapmalı.

Ben de buna katılıyorum ama biz her şeyi kendimiz yaptık. Takılar dışında hiç bir şey yapmadılar onlar yapmadığı için ben de aileme yaptırmadım. Eşimle ödedik dugunu de eşyaları da.

Açıkçası varlık içinde olan bir aile bence evladının düğününu yapabilir yapsa güzel olur. Ama gönlü olmayan adamdan zorla mi alacaksın alıp mutlu olacak mısın?

Öyle bir şey oldu ki bizde ben aman vermesin de beklemesin de der oldum. Ne yardımı?
Neler var bilsen..

Benim kp in 4 evi var.
Bankada bir ev parası daha belki. Evde tek bekar gorumcem dış hekimliği okuyordu onu bile hakkını vererek okutmadi. Benim eşim okuttu resmen.

Hiç bir şey demiyorum demedim. Içimden ne biçim baba diyorum yalan degil. Eşim de biliyor zaten.

Annesine bir ayakkabı alsın, babasına bir parfüm bunlar küçük hediyeler.. Bunların lafını etmek hoş değil bence.

Evladında yokken bile isteyen anne de gördüm ben biliyor musun?

Anne baba var annecik babacik var yani..

Bunları görünce düğün yapmayanlara, evlendirmeyenlere bir şey demiyorum :)

Kv ve Kp düğünümüzü yaptı eşim de şimdi ufak tefek yardımlarda bulunuyor ailesine.
Benim için sorun yok.
Ayakkabıymış parfümmüş bunlar dert edilecek şeyler değil.
Sizin anneniz sizden ayakkabı istese almayacak mısınız ?

'O' diye belirttigim kisi sevgiliniz, nisanliniz veya esiniz arkadaslar.
Ailesinin maddi durumu iyi olmasina ragmen ''o" ailesine yardim ediyor mu?
Benim sozlum mutfak alisverisini yapar surekli, annesinin begendigi ayakkabiyi alir, babasinin begendigini parfumu alir falan filan. (ailesi ise ona calismaya basladigindan beri hicbir maddi destek veya yardimda bulunmuyor ne buyuk ne kucuk)
Birde dugunu kendiniz mi yaptiniz? Erkek aileleri nekadar sorumsuzlasti boyle, dugunu kendiniz yapin deyip kenara cekilmek nekadarda kolay... ve sozlum buna gayet normal karsiliyor, halbuki bu benim icin onemli.. hangi gunler icin anne baba olur ki insan, evladina olan gorev degil midir yardim etmek .. yoksa yanlis mi dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda arkadaslar?

Tam damardan sordun . .
en BUYUK derdim benim bu . Evlenmeden once esim tum maasini veriyordu . Zar zor para attiriyordum kenari . Evlendik 2 koskoca erkk kardesi oldugu halde evlendik esya borclarimiz oldugunu bile bile araba kredimiz oldugunu bilebile aylarca calismadilar esim bbzim ev kirasini faturasini birakti onlarin kira fatura alisveris aklina ne gelirse hepsini verdi . Baba anne ayri . Annesi yatip surekli para istiyor . Sonra kardesleri basladi caliamaya biz 30 bin daha kredi cektik is icin . Bir suru borcumuz var kadin hal a para derdinde . Dugune gtcekmis 300 tl vercez . Biktirdilar artik . Dugunde babasi dugunu yapti diye arayip kuffur edip para iistiyor daha . Illallah diyorum yardim falan istemez . Para istemesinler yeter . Kendimden cok onlarin zengin olmasini ister oldum ya

Valla artık erkek tarafı değil de kız tarafı daha çok veriyor sanki. Ya da biz çok enayiyiz ailecek.. :)

Benim eşime sorarsan bir anne baba evladını güzel bir meslek sahibi yapsın okutsun yeter. Kalan her şeyini kendi yapmalı.

Ben de buna katılıyorum ama biz her şeyi kendimiz yaptık. Takılar dışında hiç bir şey yapmadılar onlar yapmadığı için ben de aileme yaptırmadım. Eşimle ödedik dugunu de eşyaları da.

Açıkçası varlık içinde olan bir aile bence evladının düğününu yapabilir yapsa güzel olur. Ama gönlü olmayan adamdan zorla mi alacaksın alıp mutlu olacak mısın?

Öyle bir şey oldu ki bizde ben aman vermesin de beklemesin de der oldum. Ne yardımı?
Neler var bilsen..

Benim kp in 4 evi var.
Bankada bir ev parası daha belki. Evde tek bekar gorumcem dış hekimliği okuyordu onu bile hakkını vererek okutmadi. Benim eşim okuttu resmen.

Hiç bir şey demiyorum demedim. Içimden ne biçim baba diyorum yalan degil. Eşim de biliyor zaten.

Annesine bir ayakkabı alsın, babasına bir parfüm bunlar küçük hediyeler.. Bunların lafını etmek hoş değil bence.

Evladında yokken bile isteyen anne de gördüm ben biliyor musun?

Anne baba var annecik babacik var yani..

Bunları görünce düğün yapmayanlara, evlendirmeyenlere bir şey demiyorum :)

O ne ki bzim kayinvalide 30 milyar borcumuz oldugu halde onun borcu hic yok yine para istiyor . Evimizde 40 tl harclik oldugunu bile bile sigara aldirtiyor o 40 tl icinden . Bize aldigi hediyeyi de bize odetti

O ne ki bzim kayinvalide 30 milyar borcumuz oldugu halde onun borcu hic yok yine para istiyor . Evimizde 40 tl harclik oldugunu bile bile sigara aldirtiyor o 40 tl icinden . Bize aldigi hediyeyi de bize odetti

Işte ben boylelerine anne baba diye saygı duyamiyorum yalan degil..

Benim kardeşimin kv de borctan ay sonunu getiremeyen evladından ayakkabı ister.
Benim Annem de kendine 10 kilo un alsa 5 kilosu kardeşime götürür durumu yok diye..

O da anne o da anne.. yapacak bir şey yok..
Biz saygı duyamiyoruz böyle annelige ama es dediğin toz kondurmuyor. Bu mantığı onların kurması da gerek ama kuramiyorlar..

bu adamları büyütüp bu yaşa kim getiriyor Allah aşkına? lamp diye reşit olarak mı doğuyorlar? çalışacak yaşa getirmişler artık bundan daha doğal ne var.

Işte ben boylelerine anne baba diye saygı duyamiyorum yalan degil..

Benim kardeşimin kv de borctan ay sonunu getiremeyen evladından ayakkabı ister.
Benim Annem de kendine 10 kilo un alsa 5 kilosu kardeşime götürür durumu yok diye..

O da anne o da anne.. yapacak bir şey yok..
Biz saygı duyamiyoruz böyle annelige ama es dediğin toz kondurmuyor. Bu mantığı onların kurması da gerek ama kuramiyorlar..

Bnce de katiliyorum sonra basliyor bskasi olsa bilmem ne . Anne baba ayri baskasi olsa ayrilamazmis cocuklar kucuk diye dayaga katlanrms . Neden katlansin akillilik etmis hem dayaktan kurtulmus hem 4 ayak ustune dusmus . Insan gibi annelik yapsaymis keske kendini ana saniyor . Esim cok iyi Anne oldugundan ortaokul mezunu cok iyi Anne oldugundan babasi yuzunden sinirli biri cok iyi Anne oldugundan 13 yasnda dag baslarinda yollarda onu bunu satip calismis . Kendi yatmis 3 oglunu calistrmis . Simdi gelmis anneyim ben diyor . Bi s.gt diyesi geliyor insanin . Ana ana olsa baba baba . Ah esimin ailesi keske baskasi olsa . Benim icin degil esim icin isterdim . Insan Anne babasinin sirtindan guc alir esiminkiler esimden aliyorlar .

Bnce de katiliyorum sonra basliyor bskasi olsa bilmem ne . Anne baba ayri baskasi olsa ayrilamazmis cocuklar kucuk diye dayaga katlanrms . Neden katlansin akillilik etmis hem dayaktan kurtulmus hem 4 ayak ustune dusmus . Insan gibi annelik yapsaymis keske kendini ana saniyor . Esim cok iyi Anne oldugundan ortaokul mezunu cok iyi Anne oldugundan babasi yuzunden sinirli biri cok iyi Anne oldugundan 13 yasnda dag baslarinda yollarda onu bunu satip calismis . Kendi yatmis 3 oglunu calistrmis . Simdi gelmis anneyim ben diyor . Bi s.gt diyesi geliyor insanin . Ana ana olsa baba baba . Ah esimin ailesi keske baskasi olsa . Benim icin degil esim icin isterdim . Insan Anne babasinin sirtindan guc alir esiminkiler esimden aliyorlar .

Herkes aile konusunda şanslı değil maalesef.. Allah yardım etsin. Iyi aile çok şey demek..

Ailesinin maddi durumunun bir önemi yok sevgilinizin annesinin beğendiği şeyleri ona hediye almasından daha doğal bir şey olamaz.. Mesela sizin beğendiğiniz parfümü size aldığında sorun ediyor musunuz ki annesine aldığında ettiniz ? Mutfak giderlerine yardım etmeside ye, iç, dışkıla usulü yaşayacak tıynette bir adam olmadığını gösterir ki buna sevinmelisiniz. Neyi, neyden kıskanıp sorun ettiniz anlayamadım kısacası.. Düğün meselesine gelince; önümüzdeki nisanda düğünüm var. Erkek arkadaşımın ailesi masraflara pek yanaşmıyor. Bu yüzden çalışıp didinip düğünümüzü kendimiz yapacağız, az çok çorbada tuzları olur tabi.. (Buna ek olarak yeni mezunuz ve maddi durumumuzu az çok tahmin edebilirsiniz ). Erkek ailesinin düğün masraflarını üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum ama yapmıyorlarsa da yapacak birşey yok, yakalarına yapışacak değilim. Yeterki sevdiğim yanımda olsun düğün dediğin bir şekilde yapılır. Kısacası para mevzularını sorun etmem, size tavsiyem sizde bu kadar sorun etmeyin. Erkek arkadaşınızın cebi yalnızca onu ilgilendirir :KK66:

off of..30 bin borcunu üstümüze yıkıp gittiler..abisiyle ortakti ve yine ortak 20 binlik araba vardı.hem borcu bırakıp hem arabayi alıp çıktılar işin içinden..3 sene oldu hala borç ödeme cabasindayiz..suan ne benim ne eşimin gözünde ailesinin zerre değeri yok.Rabbim yardımcımız olsun şu borç bitsin nefes aldığımı ozmn hissedicem sanirim

merhaba yaşadığı eve para harcaması kadar doğal birşey olamaz,ayrıca ne güzel anne ve babasına jest yapması,mutlu etmesi,benimde 2 tane çocuğum var gece gündüz o kadar emek harcıyorsun yıllarca evladın anne babasına aldığı bi ayakkabı parfüm mü çok geliyor size??? biz kendi düğünümüzü de eşyalarımızıda kendimiz adık,iyi ki de öyle yapmışız...

Sözlünüzün ailesinin durumu hakkında "iyi" demişsiniz ve ikisinin de emekli olduğunu söylemişsiniz. Türkiye'de emekliler değil mi? Eğer öyleyse bence durumları pek parlak değildir :)

X