'O' ailesine yardim ediyor mu?

Bence hesabı siz çok iyi yapıyorsunuz hem de daha evlenmeden..
O evde yaşadığı için mutfak alışverişini yapması kafa doğal birşey yok ama bu size çok gelmiş yani hesabı siz yapmış oluyorsunuz.
Ne güzel anne baba buyutsun okutsun evlendirsin, tam emekli olup rahata erecekleri zaman evlilik için bir ton masrafa girsinler.
Ben evlenirken annemi babamı borca harca sokup evlenmeyi hiç hoş bulmuyorum açıkçası.

yanlis anlasildigimi dusunuyorum
tek parfum ve ayakkabidan ibaret degil basit bir ornek, eve yeni LCD tv, anneye son model tablet.. listenin sonu yok arkadaslar
ben yanlis buluyorum bunu, kendiside milyoner degil dugunde girecegimiz borc harcin hakki hesabi yok
ben anne babasinin keyfi yuzunden borc odemek zorunda degilim ki

sordum cunku bunu dile getirip getirmemekte kararsizdim
tamam kendimce hala yanlis oldugunu dusunuyorum ama madem bukadar cok insan bunu normal karsiliyor bende sesimi cikarmam sagolun

hayır etmıyor, anasının malı mülkü yerınde. hem cok cimri kadın oldugu için öyle pahalı hedıyelerden haz etmez. hatta hedıyelerı sevmez, çünkü kendısının olmasa bile para gıder para
yemekli nikah yapıldı
eşim yaptı. annesının katkısı yok denecek kadar az..
eger hedıye almak ısteseydı benı ılgılendırmezdı, alabılır. banane?

kızlar abartmayın bazı şeylerın ayarında bırakın
onlar onun ailesi!
ben anneme hedıye alacagım zaman eşime halt yemek düşer.. kaldı ki kardeşime neler aldım, hatta eşim de çok hedıye aldı kardeşime, hep pahalı seyler!
bana gelınce oluyor da onlara gelınce nıye olmasın dımı?

hem durumu ıyı olan ınsanlara hedıye alınmaz mı yani?
az ayarlı olun

Mesela ilk maaşımla aileme gönlümce hediye almak istiyorum. Eşim buna karışırsa fena bozuşuruz. Haklarını üç kuruşluk hediyelerle ödeyemem ama gönlümden öyle geçiyor. Hee her ay yardım eder misin dersen, etmem. Çünkü bizim de aile olarak bazı önceliklerimiz olacak. Ev alma işine falan girmemiz lazım vs vs.. Yani evlenirsen sana sormadan yardım yaparsa o zaman hakkın kızmak, ama şimdiden düşünme boşver. Bu arada bakma sen ailesinin biz düğüne karışmayız demesine. İlla ki yaparlar bişeyler.

Verir mi bilmem sormadım

Kardeşine bir kere gönderdi onu bişliyorum bir seferinde de istese gönderîrdim dedi 10 yıllık evliyim

Bir seferinde annesi babası bir yere gideceklerdi eşime sen git dediler ben dedim paraları yoktur belki biletleri sen al onlar girsin diye bir de düğün vs olunca da eşim gider uçak vs masrafı bizden yani

Öbür soruya geçelim evime kimse tek çöp almadı sadece iki taraf da birer bilezik taktı düğünde setimi bile kendim çalışıp aldım

Anne babanın görevi mi dersen bence değil

Eskiden kızın çalışma imkanı yok erkek
De zaten aynı ev içinde babası ne iş yaparsa onu yapıyor nakit bir geliri yokmuş aileler evlendirirmiş şimdi işi olmayan adama kimse kız vermiyor işi olan da kendi ihtiyacını alabilir

Bir çok konuya yazdım sonuçta 60 yaşından sonra benim avangart mobilyamın taksidini neden ödesin ben istersem paranın yettiğini alır yaşarım

Maddi gücünüze göre yaşarsanız borç da olmaz huzursuzluk da kimseye minnetiniz de olmaz

parasını ben verdim ama gelin yaralarız kanepe aldı onun evine gidince kalamayalım diye şeklinde konuşan da

Azıcık aşım ağrısız başım

Benim esim evlendikten oncede yardim etmemis, onlarda ona hic bir konuda. Dugunu de kendimiz yaptik. Evlendikten sonrada destek falan olmuyor. Durumlarida iyi zaten, gerci annesine para versen hemen kabul eder ama ( kizi veriyor ordan biliyorum).

Bu kadar kıskanç olmayın, adamların eve aldıkları meyve sebze, kendisini büyütüp adam eden anne babaya aldığı parfüm, hediye falan gözünüze batacak kadar da kıskanç olmayın. Henüz evli bile değilsiniz, haddiniz olmayan şeylere karışıyorsunuz. Herkes sınırını bilmeli bence.

yorumlardan sonra bencilce davrandigimi farkettim, tesekkurler
bir cok arkadas ayakkabi ve parfume takildi ama sadece bunlardan ibaret degil liste cok uzun :) herneyse onemi yok, ben pasa pasa borc altina girip odeyecegim zaten, ailesine bukadar cok harcama yapmasa daha az borc ederiz diye dusundugum icin bu isyanim aslinda

Anne babasının yüzünden borç ödemeyeceksin ki kendine aldığın kullanacagn eşyalarının kendi düğünün borcunu ödeyeceksin...
Eski de kaldı o adetler erkek tarafına yuklenmeler herşey ortak diyoruz değilmi evlendikten sonra..
Alırken esin ve sen beraber yapmalısınız o ortaklık evlenmeden basliyor ışte...
Bizde düğün masrafimizi düğünde takilanlardan eşyalarınızı k.kartlarından aldık hatta borcumuzu bitirip evimizi dahi aldık çok şükür kimseye minnetim de yok eyvallaahimda çok şükür.

evladının mutlulugunu düşünen her aile yapar, bazıları olaya farklı bakıyor işte napacaksın?
eşim kayınvalıdeme yıllar önce toplu para vermıs ve kayınvalıdem '' evlenınce verırım '' demiş. ama parayı vermedı kendıne yaptıgı villaya katkı sagladı.. ee hanı verecektı? kaldı ki durumu çok iyidir ( maşallah diyeyım de yaşasın kendı halınde)
ama ben bunların hiçbirini sorun etmedım, burada konu da acmadım, kafama takacak sekılde dert olarak da görmedim.
bak bunları sorun edersen kendı kendını yersın

bu tarz görevler anne babaya ait diyorsun, o zaman o anne babayla da oturup sıkıntısını derdını anlatmak evlada ait.

bu tarz hesapları bırak
yoksa çok mutsuz olursun

Siz çalışıyor musunuz

Yaşadığınız eve hiç harcama yapmıyor musunuz

Ben yapmadım mesela zira iş bulduğumda başka şehirde idim ve ailemden yola çıkarken aldığım harçlık dışında çalıştığım para ile sıfırdan ev kurdum sadece kitaplığım masam ve bilgisayarım ile giysilerim bir de bir kaç koli mutfak eşyası vardı

Ailemin durumu iyi bu ârada ama istemek de aklıma gelmedi çalıştım aldım bunlar dert değil herşey dört dörtlük değil sizin olsun evlenme masrafınız yarısı kadar olsun ne olacak ki

Annesine aldigi ayakkabi babasina aldigi parfum ihtiyactan degil vefa borcundan olmasin?sonucta onlar sayesinde bu adam meslek sahibi olmus ve ailesi icin birseyler yapmak istemesi cok dogal,eger ailesine hic hayri yoksa suphelenmelisin,ana babasina hayri olmayanin yarin obur gun karisina cocuguna hic hayri olmaz ne guzel nisanlin sorumluluk sahibi vefa bilen iyilik bilen merhametli adammis sevinmelisin bence
Ayrica sizin dugununuz siz yapacaksiniz tabiiki omur boyu beraber yasayacak olan sizsiniz kimse sizin yerinize bu sorumlulugu almak zorunda degil,herseyi kendiniz yapin ki kiymetini bilin hem de elaleme minnet etmemis olursunuz kafaniz rahat olur kimse basiniza kakmaz

Kendince yaşadığın çevre itibariyle haklı olabilirsin ama sana tavsiyem sozlunle arana bu konuları dahil etme evlendikten sonra daha çok sorunlar yaşarsın ve üzülen sen olabilirsin basit bir mevzu için mutsuz olmaya değmez bazı şeyleri görmezden gelip sindirmeni tavsiye ederim

Babam küçük bir ev ve bir araba almıştı emekli oluncaya kadar.O bile büyük bir basari da .Hic bir şeyimizi eksik etmeden okuttu bizi.Hepimiz kıziz erkek kardeş yok biz de.
Evi ve arabayı sattık.Üzerine ablam ev kredisi çekti ve ödedi.Annemle babamı geniş ve kaloriferli bir eve geçirdi yani.

Ben arabasını değiştirdim çok istediği,çok da lüks değil ama gücü yetmemişti maalesef almaya ,o arabayı aldım.Evlerini biz döşedik en güzelinden.Üçüncü bir pantolonu olmadı babamin,o şartlarda okuttu bizi.
Evlenirken birikmişim yoktu.Eşimle borclandik her şeyi kendimiz yaptık.Borçları ödedik.Niye ailene yardim ediyorsun deseydi alnını karışlardım onun.
Anne babamızı biz rahat ettirmeyecez de kim ettirecek.Bir de paramı isteyecektim canım babamdan.
Ablam avukat,kardeşim mühendis ben de iyi kötü paramı kazanıyorum.Bizi okuttu ya o yeter..Kendisi evlenmeyi becersin artik ülkemizdeki gençler ..

Atandığımda rahmetli babam takılmıştı bana bi yemeğini yeriz artık diye, tabi dedim hoşuma gitti, kalktık gittik yemeğe ailece, yedik içtik hesap geldi, tam elimi attım ki babam dur dedi benim oldugum yerde senin paran geçmez, düşündün o yeter

Ama anneme istediği 2 çizmeyi aldım yarı maaşımdı o zaman, helali hoş olsun

Sevdiceğin elbette yardım etsin ama kenara sizin için para da koysun tabi, tablet falan da biraz lüks cidden

Evlilik hazirliklarimizin tamamini kendimiz yaptik, her sey dort dortluk olmadi ama oldu. Yardim teklif ettiler biz istemedik. Esimin 2. Universitesiydi ve tamamini calisarak okudu ailesinden tek kuruş yardim almadigi gibi kizkardeslerinin okul masraflarini mezun olana kadar esim ve abisi karsiladilar. O yuzden esimle hep gurur duydum.

200 tl nin hesabını yapacak durumdaysanız, biraz birikim yapıp öyle evlenin. Zira takıldığınız şeyler çok ayıp.

Ve 20 yıl karşılıksız seni büyütüp,okutan,poponu temizleyen insanlara, 1 yıl daha az borç öderim bencilliğiyle bi Parfümü ayakkabıyı çok görme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…