Nişanlımla şu anki en büyük sorunum...

Farklı şehre gidenler napsın :) çocuk olduğunda sizin anneniz bakacaksa veya ev işlerinde yardımcı olacaksa ona yakın oturun ama bence en mantıklısı iş yerlerinizin ortası olması.

Yok hiç de düşündüğünüz gibi nişanlınız haklı kaynanadan uzak olmak için yapıyosunuz demeyeceğim. İş nerde ev orda. İnsanlar yüzlerce kilometre uzaklıktaki şehirlere ülkelere gidiyolar iş sebebiyle. Zannedersin Fatih’le bahsedilen yerlere ulaşım da 5 saat. Hele ki kiraya çıkacağınız, daha sonra evi değiştirebilme rahatlığınız varken Fatihte oturmayı tercih etmek tamamen saçmalık. Mecidiyeköy ve Okmeydanı Perpa zaten nerdeyse aynı semt denebilecek bi mevkide. Oralara yakın semtlerde kiralar çok pahalı vs gibi bi bahanesi olsa eşinizin yine bi nebze anlarım. Kaldı ki Fatih kocaman bi ilçe. Kim bilir bulduğunuz evden işe ulaşımınız nasıl olacak. Nişanlınızın başka semtte mutlu olamam fikri de ne kadar tutucu ve bağımlı olduğunun bi göstergesi malesef. Ya gerçekten semtine (ki bi insan neden semtine bağlı olur koca adam) ya da ailesine çevresine bağımlı. Şimdiden sabırlar dilerim.

Bizim
bizim önerimiz ancak ortak bir semtte oturmanız olur ama o iş yine ikinizde bitiyo hatta nişanlında bitiyor eğer ortak nokta bir çözüme de meyilli değilse bırak bizi sende hiç bişey yapamazsın, düşüncelerine fikirlerine saygı duymuyosa nekadar iyi bir evlilik olur onu da düşünmek lazım bu konu sana en ufak bir örnek olsun. Zaten ne kendi anneme ne de kayınvalideye ikisine de yakın olmanı tavsiye etmem. Gerçi kız tarafı olunca kimse kimseye karışmaz ama erkek tarafı için aynı şeyi söyleyemicem. Eğer kayınvalide ile yakın oturcak olursanız mutlakq başladığı gibi gider bu durumda sınırları belirlemelisiniz, çat kapı glme gitmeler, hayatınıza burunlarını sokmaları eve ne aldın ne ettin ne içtin yedin göze batmaları dahil. Mesafeyi iyi ayarlamanız lazım çok sıkı fıkı olmaya gerek yok. Umarım nişanlın biraz oturup düşünür hak verir sana. Ve son olarak şunu eklemek istiyorum.

Ev işi yapmak
Birikim yapmak
Çocuk bakmak
Evi temizlemk
Sofrayı toplamak ve hazırlamak
Dip köşe eve girişmek
Misafir ağırlamak
Birbirinizi işe götürüp getirmek (arabayla)

Aklına evli çiftlerin hatta kadınların yaptığı herşeyi erkekler de yapabilir. Üstte ben ilgilenicem kadın olarak ben yapıcam kadın olarak demen yanlış ve müstakbel eşini böyle aşılıyosun aşırı yanlış buluyorum kafasına böyle şeyler sokmamalısın.

Kayınvalideye uzak yakın olma mı kalmış ablanın kendi kayınvalide olmuştur belki o kadar eski konu

Ben sizin neler diyebileceğinizi az çok tahmin edebiliyorum.
Kayınvalidenden uzak oturmak istiyorsun ve nişanlın bir bakıma doğru düşünüyor diyenleriniz olacak.
Şurda bir tuhaflık var diyordum.
Yıl 2012 üyelerin yaklaşımı ne kadar değişmiş demek.
Kadın nişanlısı ile beraber buradaki kadınları da ikna etmeye çalışıyor

Yeni bir üye eski konuları hortlatıyor yorum yazarken konu sahibi hangi tarihte yazmış bakmanızı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…