• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla şu anki en büyük sorunum...

ev taşımak çocuk oyuncağı mı yaa..ne kadar abes bir yorum yapmış hakkaten..koskoca insanlarsınız oturacağınız yere de mi onlar karar verecekmiş..sırf kayınpederinin sözünden dolayı oturmazdım ben fatihte..erkeklerde evinin idarecisi olmanın bir paniği oluyor bence onun da siizin de yeni ailenizdeki rollerinizi tam olarak sahiplenmeniz için bu kararınızı kendiniz anlaşarak almanız bir başlangıç olacaktır..:51: sonra "kaynanamgil herşeyimize karışıyo, eltimgillerin kıskançlığı canıma yetti.." gibi konular açmanızın zamanı çok yakındır..:52:

Katılıyorum söylediklerine, nişanlımın tek artı yanı zamanı geldiğinde bana söz hakkı tanıması.
Ama o zamana kadar anamdan emdiğim sütü burnumdan getirmeye çalışıyor fakat bir sorun var ki ben hiç anne sütü emmemişim... :52:

Herneyse, bakalım yaşayıp göreceğiz.
Yorumların için teşekkür ederim... Bende kayınpederimin bu dediklerinden etkilenmedim değil, zihniyeti bir enteresan.
Erkek olan evladı da biz neyiz merak ediyorum doğrusu, zahmet çekmek için mi geliyoruz dünyaya?
Kendisine gereken cevabı ben daha o zaman vermiştim, baştan saygısızlık olarak algılamışlar ama nişanlım durumu benim bakış açımdan anlatınca, konu kapandı.
Fakat bu oturulacak semt mevzusu kapanmadı. Şu anda nişanlım ailesini dinlediğini kesinlikla kabul etmiyor "anne babam açısından son söz benimdir, biz ne karar alırsak onu yapacağız (ben ve kendisinden bahsediyor)" şeklinde konuşuyor. Ama bunu söylerken de üzerine basa basa "BEN" mecidiyeköyde yapamam diyor... Anlamıyorum.. Madem aileni dinlemiyorsun ve madem ki m.köyde oturmak istemiyorsun o zaman bir yer öner? Bir fikir ver? diyorum dediği yer "karagümrük" :36: karagümrük ne zaman Fatih semtinden taşındı???? :19:

ben aslı böreğin arkasında oturmuştum..kuştepeye bakıyordu ev..mahalle sizin için önemliyse bilemem biraz karışık oralar..öğrenciye çok farketmiyordu..:8:
odamın manzarası tam kuştepeydi..akşam perde açık uyurdum yıldızlara bakarak..ahh ahh..özledim mi ne..apartmanda her nane vardı nerdeyse 10 katlı bina, girişin altında 4 katı üstünde kalanları...alt katta gece çalışan arkadaşlar-değişik kıyafetler giyen değişik tipler..karşıdaki komşunun oturma odası bizim banyonun camıyla aynı yere bakardı..biz hapşururduk kadın çok yaşa filan derdi..duş alırken evlerinin içinde alıyor gibi oluyormuşuz..:17:öyle demişleri..:27:ayy yani oralarda düzgün ev bulmak zor..bizimki en düzgünüydü belki ama böyleydi..üstelik 3 sene önce 1250 kirası vardı..dolap bomboş kös kös gidip olanca parayı adamın hesabına geçiriveriyorduk..:43:bence muhite de önem ver cnm..ben şimdi oturduğum yerde yapayalnızım beni teselli eden sadece muhitin sakinliği ve huzur..(evlenip geldim):16:

Yaşadıklarını çok iyi anlatmışsın canım.
Evet haklısın bu konuda, bende zaten dediğim gibi mecidiyeköy'ün en işlek caddesinde ev tutalım demiyorum.
Daha iç taraflarda ve sakin taraflarda olabilir tutacağımız yer ama kısmet bakalım... İnşallah bir karara varırız.
En iyisi haftasonu ben biraz daha zorlayayım ikna için...

Ama banyo olayına çok güldüm ya :52:

hem mecidiyeköyde hem fatih te yaşamış biri olaraktan kıyaslama yapayım. işiniz mecidiyeköyde ve nişanlınızın okmeydanında.. yani mecidiyeköyden tutmanız ikiniz içinde çok iyi. fulya taraflarında çok çok uygun evler var. ama fatih daha uygun. hem alışveriş açısından hemde konut açısından. m.köy'ün insanlarını da hiç sevmemiştim en azından kaldığım yerdekileri. ama ben rahatlık açısından kesinlikle mecidiyeköy diyorum..

Yorumunuz için teşekkür ederim.
Ben zaten evliliğimizin ilk yıllarını atlatana kadar böyle bir düşünceye sahibim, yani kendi evimizi alacak bir para birikimi olduktan sonra veya çocuk olduktan sonra, nişanlım neresini isterse orada otururuz veya evi oradan alırız.
ancak evlendikten sonra beni o tam anlamıyla anlayacak zaten, o da geç olacak. O yüzden şimdiden birşeyleri ona anlatmaya çalışıyorum... İnşallah anlar.. :31:

Yaşadıklarını çok iyi anlatmışsın canım.
Evet haklısın bu konuda, bende zaten dediğim gibi mecidiyeköy'ün en işlek caddesinde ev tutalım demiyorum.
Daha iç taraflarda ve sakin taraflarda olabilir tutacağımız yer ama kısmet bakalım... İnşallah bir karara varırız.
En iyisi haftasonu ben biraz daha zorlayayım ikna için...

Ama banyo olayına çok güldüm ya :52:

sorma yaa..:52:inşallah mutlu olursun bebişim..ama ailenle aynı şehirde oturmakla çok şaslısın..:16:ben evleneli 2 sene oldu daha şimdi kafama dank etti ailemden ayrı yaşamak durumunda olduğum..inşallah gidecek bir yol bulabiliriz..çocuğumuz olsun kuzenleriyle büyüsün isterim ama nasip bakalım..:16:

Çocuğun olduktan sonra da çalışmaya devam ediceksen ve çocuğuna annen bakacaksa annene yakın bir semtte oturman senin için çok avantajlı olur.
Yoğun saatlerde sanırım çok sıkışık oluyormuş ama gene de metrobüse yakın oturmak Avrupa yakasında yaşayan/çalışanlar için büyük avantaj.
Yok eğer çalışmaya devam edeceğim çocuğu da kreşe veririm diyorsan sanırım işine yakın bir ev senin için daha avantajlı olabilir.
Avrupa yakasındaki semtler hakkında pek fikrim yok maalesef ben tam bir Anadolu yakası çocuğuyum , evim işim , ilkokuldan üniversiteye tüm eğitim hayatım Anadolu yakasında geçti.
Ev bakarken bir tavsiye evin içi düzgün olsun tabi ama kendisi de sağlam mı dikkat etmek gerek , Avrupa yakası daha erken apartmanlaşmış olduğu için bir çok bina çok çok eski. Özellikle avrupa yakasının sahil semtleri deprem riski yüksek olan bölgeler.
Anadolu yakalı olarak Beylerbeyinde oturmanızı bile önerebilirim aslında , köprü ayağından metrobüse bindiniz mi , mecidiyeköye gitmeniz çok sürmez ama her ikinizin ailesi de Avrupa yakasında olduğundan çok mantıklı olmaz sanırım.

Madem kirada oturacaksınız bence de işyerlerinize yakın olsun, ikinizde birbirine yakın semtlerde çalışıyorsunuz. Özellikle senin işine daha yakın bir güzergah da olması daha iyi.

Son düzenleme:
Nişanlınızda perpaya yakınsa size uygun yer bence bademlik yada sütlüce hem ordaki evlerde hep yeni bina 1 otobüsle işyerlerinize gidebilirsiniz..

Sanki Fatih-GOP degil de Edirne - Erzurum durumu yasiyorsunuz.
Hey Allah'im ne desem bilemedim simdi.
Hakkinda hayirlisi olsun :34:

Yahu nedir su erkeklerin evlenince ailelerinin dibinden ayrılmama sevdası! Benimki dahil alayı aynı... Evlenmesinler böyle erkekler daha iyi diyesim var :37:

Sen Mecidiyeköy Nişanlın Okmeydanı ;o çevreyi biliyorum.
şişli-Kurtuluş;Feriköy semtleri.
Ben doğduğumdan beri bu semtlerde yaşadığım için sana biraz bilgi aktarayım.
Kurtuluş'ta Feriköy'de iki çalışma merkezine tek vesait şeklinde.
İki semtte eski İstanbul semtlerinden.
Dolayısıyla bu bölgede daha çok Ermeniler oturmakta.
Muhitin güzel yerleri de var ne yazık ki kötü yerleri de
Ben direk kötü yerlerinden bahsedeceğim.
Kurtuluş Dolap dere'ye yakın olduğu için seçeceğiniz sokakların olabildiğince Dolap dere'den uzak olmasına dikkat edin.
Yoksa aşırı gürültü patırtılar duyabilirsiniz.
Feriköy'de ise seçeceğiniz sokakların kule mevkiisinden uzak olmasına dikkat edin.Orası da bir nevi Dolap dere çünkü.
Onun dışında.Çok yer var o bölgelere yakın oturabileceğiniz yerler.
Halide Edip Adıvar;
Bomonti;
Şişli merkez;
Okmeydanı;
Çağlayan civarları olabilir.
Şahsi olarak görüşüme gelirsem.
Bence sen en doğrusunu düşünüyorsun.
Hani şu sitede okuduğum kadarıyla konuşuyorum.
Ailelere ne kadar yakın olursanız.
Özerk bir devlet olursunuz.
Ama tam tersi durumda(İç işlerinizde aileye bağlı dış işlerinizde serbest).

Eyüpte ya da Sütlüce Emniyettepe tarafları olabilir ordan çok yakın işyerine hem de fatih ve gopa da yakın.

Çocuğun olduktan sonra da çalışmaya devam ediceksen ve çocuğuna annen bakacaksa annene yakın bir semtte oturman senin için çok avantajlı olur.
Yoğun saatlerde sanırım çok sıkışık oluyormuş ama gene de metrobüse yakın oturmak Avrupa yakasında yaşayan/çalışanlar için büyük avantaj.
Yok eğer çalışmaya devam edeceğim çocuğu da kreşe veririm diyorsan sanırım işine yakın bir ev senin için daha avantajlı olabilir.
Avrupa yakasındaki semtler hakkında pek fikrim yok maalesef ben tam bir Anadolu yakası çocuğuyum , evim işim , ilkokuldan üniversiteye tüm eğitim hayatım Anadolu yakasında geçti.
Ev bakarken bir tavsiye evin içi düzgün olsun tabi ama kendisi de sağlam mı dikkat etmek gerek , Avrupa yakası daha erken apartmanlaşmış olduğu için bir çok bina çok çok eski. Özellikle avrupa yakasının sahil semtleri deprem riski yüksek olan bölgeler.
Anadolu yakalı olarak Beylerbeyinde oturmanızı bile önerebilirim aslında , köprü ayağından metrobüse bindiniz mi , mecidiyeköye gitmeniz çok sürmez ama her ikinizin ailesi de Avrupa yakasında olduğundan çok mantıklı olmaz sanırım.

Yorumun icin cok tesekkurler.
Dedigin gibi eger oyle dusunuyor olsaydim, anneme yakin oturmak en mantiklisi olurdu. Cunku zaten kayinvalidem cocuga bakabilecek saglikta ve genclikte degil (gorunurde masallahi var, nerdeyse bana tas cikartacakta, ici kof malesef... bi suru hastaligi var) benim annem ona nazaran daha genc, hem yas hem bedenen...
Fakat Allah nasip ederse ve planladigimiz gibi bir maddi durum saglayabilirsek, ben cocuk sahibi oldugum zaman evde oturmayi dusunuyorum. Nisanlima kalsa, cocuk oldugu zaman direk kendi ailesine yakin oturalim istiyorda, o zamana kadar ne olacagini Allah bilir artik... Nasip kismet kisaca.
Anadolu yakasinda sahsen oturmayi cok isterdim, sebebi ise Avrupa yakasi artik hakikaten hem trafik, hem yasam, hem de is alani olarak cok SIKISIK.. Cok seviyorum Istanbul`u ama keske boyle dertleri olmasaydi, biraz daha nufusu az olsaydi mesela... Fakat olan olmus artik, biz nedesek bos...
Deprem sonrasi kesin donus yaptik Turkiye`ye, kendi evimiz deprem yonetmeligine uygun, insallah kiralacagimiz evde oyle olacak..
Fakat ne kadar senin oturdugun apartman deprem yonetmeligine uygun olsa da, saginda solunda arkandaki bina buna uygun mu bir garantisi yok..
Cani alacak olan Rabbim, kendini celik kafese koysan yine alir...
Ama tabii ki dedigin gibi tedbiri elden birakmamak gerek.. Tekrardan yorumun icin tesekkur ederim...

Size en uygun yer Okmeydanı,talatpaşa,süper olur.

Okmeydanini bende dusundum, talatpasanin tam olarak nerde oldugunu bilmiyorum acikcasi.. :44: Birde sormak istedigim birsey, okmeydaninin nerelerini tavsiye edersiniz? Malumunuz uzere biraz karisik semtler, her turden insan var (gerci Istanbul`un her yeri boyle artik) ama yeni evli bir cift olacagimiz icin, biraz daha sorun yasamayacagimiz, en azindan guvenilir bir muhit olsun isteriz, bu konuda da bilgi verebilirseniz sevinirim...

Orneklemek gerekirse, Gaziosmanpasa kotu bilinen bir semttir, 1990`li yillarin baslarindan beri mimlenmistir. Fakat bir cok insanin bilmedigi aslinda gocmen semtlerinden biridir. Cok fazla arnavut, muhacir ve daha bilemedigim bir cok gocmen aileler var. Bizim oturdugumuz kisim annemin kizlik zamaninda oturdugu bolge ve hala ayni komsulari var. Cunku herkes ev ve yer sahibi...
Fakat belirli yerleri kotudur, merkezi gayet gelismistir ama merkezine cok yakin olan Sarigol`un bir kismi karisiktir.
Bir zamanlar polisler bile giremezdi o bolgeye (fakat artik yavas yavas bu da duzeliyor).
Yani bunun gibi bana onerebileceginiz yerler varsa sevinirim.

Nişanlınızda perpaya yakınsa size uygun yer bence bademlik yada sütlüce hem ordaki evlerde hep yeni bina 1 otobüsle işyerlerinize gidebilirsiniz..

Bademlik tam olarak neresi?
Bende sutluceyi cok begeniyorum ve dedigin gibi yeni yapilan binalar cok var orada internetten de arastirmistim.
Hem de halic manzarali gayet uygun kiralik daireler mevcut. Ama nisanlimin buna da bir bahanesi var, ha fatihmis ha sutluceymis ne fark edermis :36:

Haftasonu biraz bu konuda kendisiyle tartistikta, sevinerek soyluyorum ki galip ciktim!!
Birlikte tekrar kiralik daireye bakmaya baslayacagiz ve islerimize yakin yerler olmasini istiyoruz.
Insallah gonlumuze gore bir yer buluruz, ama benim sizlerden ricam, sokak adi dahi verebilirseniz (cok sey istiyorum farkindayim) en azindan o sekilde bakmak benim icin daha kolay olacak... Yoksa semt semt bu istanbulu gez gez bitmez... Mecidiyekoyde 1 gunde baktik bir cok yer ama gel gelelim gun hemen bitiyor.. Agzim burnum derken adam akilli bir yer goremeden (hele ki bilmedigin bir yer olunca) gercekten istenilen verim alinamiyor... Yani demek istedigim nokta atisi yapmak cok daha mantikli olacak sanirim (tabiri caizse) :1:

Sanki Fatih-GOP degil de Edirne - Erzurum durumu yasiyorsunuz.
Hey Allah'im ne desem bilemedim simdi.
Hakkinda hayirlisi olsun :34:

Vallahi ne guzel demissin... Hakikaten oyle yahu...
Sanki hangi sehirde otursak durumu mevcut...
Insallah hayirlisi olur.. Bende ne diyecegimi sasiriyorum dogrusu...
ama insallah benim dedigim olacak... :kkk:

Yahu nedir su erkeklerin evlenince ailelerinin dibinden ayrılmama sevdası! Benimki dahil alayı aynı... Evlenmesinler böyle erkekler daha iyi diyesim var :37:

Benimde oyle diyesim var, dedim de...
Ama bisi fark etmedi, gel gor ki evlenicem diyor...
ama orta yol bulduk bu haftasonu Allah`in izniyle..
Insallah son dakka yine sorun cikartmaz diye umit ediyorum... :31:

Ben karşıyı pek bilmediğim için o konuda fikir veremeyeceğim ama kadınca tatikler yapabilirsiniz :) Mesela en masum ve korunmaya muhtaç bakışınızla, toplu taşıma araçlarında binbir türlü sapık olduğunu bu nedenle çok korktuğunuzu, araç olmadan işe ulaşmanızın sizi çok mutlu edeceğini, hem böylece ona çok güzel yemekler yapmak için daha fazla vakit ayıracağınızı falan söyleseniz olmaz mı ki

Sen Mecidiyeköy Nişanlın Okmeydanı ;o çevreyi biliyorum.
şişli-Kurtuluş;Feriköy semtleri.
Ben doğduğumdan beri bu semtlerde yaşadığım için sana biraz bilgi aktarayım.
Kurtuluş'ta Feriköy'de iki çalışma merkezine tek vesait şeklinde.
İki semtte eski İstanbul semtlerinden.
Dolayısıyla bu bölgede daha çok Ermeniler oturmakta.
Muhitin güzel yerleri de var ne yazık ki kötü yerleri de
Ben direk kötü yerlerinden bahsedeceğim.
Kurtuluş Dolap dere'ye yakın olduğu için seçeceğiniz sokakların olabildiğince Dolap dere'den uzak olmasına dikkat edin.
Yoksa aşırı gürültü patırtılar duyabilirsiniz.
Feriköy'de ise seçeceğiniz sokakların kule mevkiisinden uzak olmasına dikkat edin.Orası da bir nevi Dolap dere çünkü.
Onun dışında.Çok yer var o bölgelere yakın oturabileceğiniz yerler.
Halide Edip Adıvar;
Bomonti;
Şişli merkez;
Okmeydanı;
Çağlayan civarları olabilir.
Şahsi olarak görüşüme gelirsem.
Bence sen en doğrusunu düşünüyorsun.
Hani şu sitede okuduğum kadarıyla konuşuyorum.
Ailelere ne kadar yakın olursanız.
Özerk bir devlet olursunuz.
Ama tam tersi durumda(İç işlerinizde aileye bağlı dış işlerinizde serbest).

Cok cok tesekkur ederim canim yorumun icin.
Kesinlikle tavsiyelerine gore bir arastirma yapacagim, onumuzdeki haftasonu olmazda, ondan sonraki haftasonu bir kiralik daire bakma girisimine geceriz diye dusunuyorum. En azindan daireyi kiralamak istedigimiz semti belirlemek adina birsey olusur kafamizda... Ne kadar zor islermis bunlar yahu... Insallah Allah yardimcimiz olur, gonlume gore bir yer olur insallah...

Ben karşıyı pek bilmediğim için o konuda fikir veremeyeceğim ama kadınca tatikler yapabilirsiniz :) Mesela en masum ve korunmaya muhtaç bakışınızla, toplu taşıma araçlarında binbir türlü sapık olduğunu bu nedenle çok korktuğunuzu, araç olmadan işe ulaşmanızın sizi çok mutlu edeceğini, hem böylece ona çok güzel yemekler yapmak için daha fazla vakit ayıracağınızı falan söyleseniz olmaz mı ki

Ohooo ne diller doktum neler yapmadim... Ariza cikatmadan olmuyormus bunu ogrendim...
Simdilik anlastik benim istedigim konuda, fakat mecidiyekoyun gobeginde de oturmak istemiyor, dolayisi ile en yakin nerelerde oturabiliriz onlari arastiracagiz artik...
Hakkimizda hayirlisi insallah...
Yorumun icin tesekkur ederim... :34:

Back