- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.647
Trilyonluk araba almış adam daha ne yapsın varını yoğunu size mi harcasin?Demek ki yapmamak gerekiyor yaptıkça daha çok istiyorlar.Babası oğluma trilyonluk Audi aldı kredi çekip durumları iyi yarısını nişanlım yarısını babası ödüyor babam diyor durumu olmazsa anlarım kimseye diyecek bi şeyim olsa ama durumları var
O zaman nisanliniza söyleyin Audi markalı arabanin parasını tamamen kayınpederiniz ödesin, araba da kayınpederin olsun. Eşiniz de eşyaların parasını ödesin. Sizin maaşla da zaten ancak ev gecindirirsiniz.Durumları çok iyi seraları var .Nişanlımla ikisi kredi çekti Nişanlıma Audi aldı altına . Nişanlım sürekli arabasının taksidini ödüyor .Eşyaları hadi nişanlım alsa bi parası olmadığı için evlenince borcu ben maaşımdan ödeyeceğim babam da bunu gördüğü için benim kızımın ne günahı var diyor babası daha önce de bana ben iğne bile almam dedi zoruma gidiyor paragöz biri değilim ki ihtiyacım da yok ama ben de inat ettim artık niye ben alıyorum diyorum
Nişanlınızın babasından evvel kendi babanıza bakın, milleti nerden kopartırımın derdine düşmüş, size sormadan da nişanınızı atıyor.Kısaca anlatmaya çalışacağım lütfen fikir verin . 7 aylık nişanlıyım ve geçen hafta nişanlım ve ailesi bize geldi düğün tarihini konuşmak için . Babam da dedi ki onu konuşuruz da önce eşyaları basım yapalım alınması gerek dedi .Kayınbabam ne eşyası ikisi çalışıp öder ben eşya falan almam dedi . Nişanlım da ben de memuruz çalışıyoruz . Babam tabi aşırı sinirlendi nasıl onlar alır herkes görevini yapsın üzerime düşeni ben alırım dedi . Babası sürekli tayini bahane ediyor tayini çıkınca alınır yardım ederim şimdi almam boş yere diyor . Babam dedi o zaman 70 gram daha altın al eşyalarını çocuklar alsın gerisini tamamlasın babası asla almam diyor benim babamın da zoruna gitti bu nişan bitti dedi resmen çocukların geleceği için ben laf anlatıyorum dedi bi daha da konusu geçmesin dedi kayınbabam hiç orta yolu bulmaya çalışmadan kalktı gitti onun da umrunda değil benim zoruma gitti bu umursamaz tavırları .Nişamlım da hala diyor evlenince tazın gideriz ili ay kalırız tatil yaparız ben yüzünü bile görmek istemiyorum adamın .Nişanlıma da dedim babanın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum dedim .Heves falan hiç bir şey kakmadı ben de .Nişanlımla da konuşmuyoruz
Evet kzımın tırnağına kurban olsunlar size yedirir miyim kzımı dedi
Nisanlinizin yerinizde olsam (büyük konuşmak istemem ama) bu nişanı atardim başımı yakmamak için.Ben de onu dedim işte . Eğer her şeyi ben yaparsam kimseye minnet etmem babanın evine de adımımı atmam dedim bağımı kopartırım babam o falan dedi o da zoruna gitti
Audi evlenmeden önce alınmış yani erkeğin. kız eşya borcu ödeyecek oğlan arabasını. boşanırlarsa kız avucunu yalayacak oğlan fiyatı artmış arabasını cebine koyup çıkacak işin içindenBabası nişanlına audi almış ve nişanlının kullandığı arabanın kredisinin yarısını ödüyor. Adam audi almış yahu. Kötü bir şey yapmış, cimri biriymiş gibi anlatıyosunuz. Bence babanız adına utanmalısınız. Benim babam kayın aileme gidip kızıma şu kadar altın alcaksınız diye kavga etse yerin dibine girerdim. Nişanlınızla iyi anlaşıyosanız da boşuna gaza gelip saçma sapan sebeplerden ilişkinizi bozuyosunuz haberiniz olsun
Çok ayıp yaa, ortada pazarlık mı var? Düşsenize şu ailelerin yakasından. Siz ve nişanlınız eşit miktar para koyun ve evinizin eşyalarını alın. Alamıyorsanız, yetmiyorsa sonra alın. Birey olun, kendiniz evlenin, kayınpeder bu işin ucundaysa size de onun donunu yıkamak düşer. Sonra mızılamayın.Babam dedi o zaman 70 gram daha altın al
Nişanlınız da bir acayip, ona ne de kredi borcuna girip kardeşine araba alıyor? Nişanlınızla konuşup evi beraber kuracaksak ben varım, yoksa sen git babanla ve kardeşinle evlen de..Nişanlımla ikisi birleşip Audi aldılar yarı yarıya ödüyorlar
Bu kadar senin malım benim malım, sen bunu aldın ben bunu aldım kavgası dönecek bir evlilikten hayır gelmez, birbirinize güvenemeyeceksiniz bile, güvenemeyeceğiniz biri ile aynı eve girmeyin.Bugün babası hiç bir şey olmamış gşbş babamı arayıp dğpün salonu doluyor tarih ne zaman dedi babam da kızıma sorayım dedi nişanlımla konuşmuyoruz ortadayım
Başından sonuna katılıyorum sizeŞimdi burada size mecbur mu kp almaya diye yazıyorlar ya siz evlenip de maddi konularda sıkıştığınızı yazınca tam tersi olacak. “Kızım sen enayi miydin neden bu kadar verici oldun” yazacaklar. Çünkü erkek tarafı, nişanlınız dahil, bir şey ödemeyecek; babanız kendi üstüne düşeni yaparken karşı taraf düğün borçlarını evlenince size ödetecek. Bir memurun hem araba kredisi hem de düğün borcu taksidi vs ödemesi imkansız. Sizin de maaşınız size kalmışken artık evliyiz hesabımız ortak deyip size yıkacaklar. Üstüne üstlük her yıl iki ay onlara hizmetçilik etmenizi bekliyor damat bey ama sizin aileniz yok mu siz de iki ay ailenizi görebilecek misiniz? Tabi ki hayır.
Nişanlınızla aranızda konuşmanız gereken şeyleri babalarınızın konuşması doğru değil ama belli ki nişanlınız zaten pasif ki babası ben yapmam diyor doğrusu “ çocuklar anlaşsın biz oğlumuzun arkasındayız” tarzında olmalıydı. Ben burada bitecek bir evlilik görüyorum.