Nişanlımın ailesi gelmeli mi acaba gelmemeli mi?!!!

Bence siz kendinizi hep geri plana atıyorsunuz gibi geldi bana. Nişanlınızın ev bulmasından önce düşünmeniz gereken bir sürü şey var. Siz doğu bölgesinde yaşıyorsunuz. Daha önce hiç büyük şehirlerde yaşadınız mı? Bulunduğunuz şehir küçük mü? Nişanlınızla kültürleriniz uyumlu mu ?
Ben bursada doğdum belli bir yaşa kadar oradaydım ama sonrasında başka yere gittik ee haliyle kültürde değişiyor annem çok sıkı sıkıya bağlıdır Geleneklere bu da beni sinir ediyor :( nişanlımla kültür farklılığı illaki var bazı konularda ama bunun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum

Ben bursada doğdum belli bir yaşa kadar oradaydım ama sonrasında başka yere gittik ee haliyle kültürde değişiyor annem çok sıkı sıkıya bağlıdır Geleneklere bu da beni sinir ediyor :( nişanlımla kültür farklılığı illaki var bazı konularda ama bunun çok da önemli olduğunu düşünmüyorum
Daha önce evlenmiş boşanmış birisi olarak yazıyorum. Kültür farklılığı evlilikte çok önemli. Bir de uzak mesafe ilişkisi. Gözünüz açık değil şuan sanırım sevdiğiniz için duygusal bakıyorsunuz olaya. İnsanlar çok severek evlendiği kişiyle de sorunlar yaşayabiliyor sonradan hiç bilmediği bir huyu, suyu ortaya çıkabiliyor. Amacım sizi korkutmak, endişelendirmek değil fakat gerçekçi düşünmeniz gerekiyor. Evcilik oyunu değil bu , şakaya gelmez. Aile yapısı, memleket, yaşam tarzı, yemek kültürü, akraba bağları, siyasi , dini görüş vs. konuşulması gereken çok şey var. Nişanlınızın ailesiyle aynı yerde çalışması da büyük bir sorun mesela.

Bizim aile aslında kim ne der kafasında çok o yüzden bu şekilde konuşuyorlar millet ne söyleyecek diye arkamızdan ödleri kopuyor ama inanın benim hiç umrumda değil
Şunu unutma, eş ailesi senin kök ailen değil. Şimdi yapacağın her şey sana ters şekilde dönebilir. Bir arkadaşım, benim parama karışamazsın sana 1 kuruş vermek zorunda değilim dedi eşine, ki eşi çok zor durumdaydı, gitti parasını resmen abisine hibe etti eşi batma durumundayken. Onlarda öyleymiş kadın parasını asla erkek yemezmiş vs. Sonra ne oldu tahmin edersin. Arkadaşım parasız kaldı, evde çocuğa bakıyor ve eşi 1 kuruş vermiyor, inan ailesinden harçlık alıyor şuan. Dikkatli ol diye yazıyorum sana sadece. Herkes böyle olacak değil elbet ama sen her şeyi enine boyuna düşünerek hareket et.

Şunu unutma, eş ailesi senin kök ailen değil. Şimdi yapacağın her şey sana ters şekilde dönebilir. Bir arkadaşım, benim parama karışamazsın sana 1 kuruş vermek zorunda değilim dedi eşine, ki eşi çok zor durumdaydı, gitti parasını resmen abisine hibe etti eşi batma durumundayken. Onlarda öyleymiş kadın parasını asla erkek yemezmiş vs. Sonra ne oldu tahmin edersin. Arkadaşım parasız kaldı, evde çocuğa bakıyor ve eşi 1 kuruş vermiyor, inan ailesinden harçlık alıyor şuan. Dikkatli ol diye yazıyorum sana sadece. Herkes böyle olacak değil elbet ama sen her şeyi enine boyuna düşünerek hareket et.
Teşekkür ederim tekrardan dikkate alacağım

Daha önce evlenmiş boşanmış birisi olarak yazıyorum. Kültür farklılığı evlilikte çok önemli. Bir de uzak mesafe ilişkisi. Gözünüz açık değil şuan sanırım sevdiğiniz için duygusal bakıyorsunuz olaya. İnsanlar çok severek evlendiği kişiyle de sorunlar yaşayabiliyor sonradan hiç bilmediği bir huyu, suyu ortaya çıkabiliyor. Amacım sizi korkutmak, endişelendirmek değil fakat gerçekçi düşünmeniz gerekiyor. Evcilik oyunu değil bu , şakaya gelmez. Aile yapısı, memleket, yaşam tarzı, yemek kültürü, akraba bağları, siyasi , dini görüş vs. konuşulması gereken çok şey var. Nişanlınızın ailesiyle aynı yerde çalışması da büyük bir sorun mesela.
Evet bunun farkındayım elimden geldiğince de birbirimizi tanımaya çalışıyoruz tabiki onun her şeyini çözmüş değilim aynı ortamda olmadığım sürece de yine bu böyle olmaya devam edecek.. Aile ile çalışması da konusunda da maalesef ben bişey yapamam çoktan beri yaptığı o iş zaten bir keresinde dedim ona gel başka bir iş bul başka bir yere taşınalım İstanbulda yaşamak istemiyorum gerçekten diye sonra da işinin orada olduğunu söylədi ama hər zaman o işə bağlı kalmayacağını da söylədi ben istiyorum ki kəndi işlərini büyütsün iyi yerlərə gelsin ve güzel işler yapsın ona destek olmak istiyorum her yönden bu kötü bir şey mi bilmiyorum 🙊 gerçekten farkındayım her şeyin bu platformda çok fazla şey de okuyorum bazılarını aklıma kazıyıp dikkat etmeye çalışıyorum ama dediğim gibi uzaktan elimden bu geliyor ve bu şekilde tanımaya çalışıyorum :(

Evet bunun farkındayım elimden geldiğince de birbirimizi tanımaya çalışıyoruz tabiki onun her şeyini çözmüş değilim aynı ortamda olmadığım sürece de yine bu böyle olmaya devam edecek.. Aile ile çalışması da konusunda da maalesef ben bişey yapamam çoktan beri yaptığı o iş zaten bir keresinde dedim ona gel başka bir iş bul başka bir yere taşınalım İstanbulda yaşamak istemiyorum gerçekten diye sonra da işinin orada olduğunu söylədi ama hər zaman o işə bağlı kalmayacağını da söylədi ben istiyorum ki kəndi işlərini büyütsün iyi yerlərə gelsin ve güzel işler yapsın ona destek olmak istiyorum her yönden bu kötü bir şey mi bilmiyorum 🙊 gerçekten farkındayım her şeyin bu platformda çok fazla şey de okuyorum bazılarını aklıma kazıyıp dikkat etmeye çalışıyorum ama dediğim gibi uzaktan elimden bu geliyor ve bu şekilde tanımaya çalışıyorum :(
Siz daha okuyorsunuz. Evlilik için kafanızda belli bir tarih var mı? 1-2 sene sonra mı yoksa yakın zamanda mı evlenmeyi düşünüyorsunuz? Nişanlınızın işini büyütmesini ve destek olmak istemeniz çok normal tabiki. Mezun olup çalışırsanız siz de destek olursunuz. Bu arada Bursada doğdum sonra taşındık yazmıştınız. Klavyede Azerice a harfi var Aslen Azeri misiniz acaba?

Siz daha okuyorsunuz. Evlilik için kafanızda belli bir tarih var mı? 1-2 sene sonra mı yoksa yakın zamanda mı evlenmeyi düşünüyorsunuz? Nişanlınızın işini büyütmesini ve destek olmak istemeniz çok normal tabiki. Mezun olup çalışırsanız siz de destek olursunuz. Bu arada Bursada doğdum sonra taşındık yazmıştınız. Klavyede Azerice a harfi var Aslen Azeri misiniz acaba?
Evet bu sene ağustosta düşünüyoruz ama yine de kesin değil konuşacağız tekrardan.. Evet bursada doğdum klavyede Azeri harflerin olması da Azeri arkadaşlarım olduğundan kaynaklı klavye həm türk həm Azərbaycanca o yüzden birbiri yerinə geçebiliyor :) bende mezun olup çalışmak istiyorum da bakalım inşallah yapabilirim teşekkür ederim

Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum
Çok uzaksa gerek yok . Görüntülü bir şekilde konuşulur . Kalacak yer ayarlamanız lazım. Yeme içme derken strese girersiniz gereksiz ….

Bizim aile aslında kim ne der kafasında çok o yüzden bu şekilde konuşuyorlar millet ne söyleyecek diye arkamızdan ödleri kopuyor ama inanın benim hiç umrumda değil
Demek ki evlenince anlaşamazsan, dayak yersen, aç bırakılırsan evden dışarı çıkarılmazsan kefenle gelirsin diyecekler. Elalemden ödü kopanların evlat sevgisi olmuyor genelde. İsimleri itibarları kendi pozisyonları daha önemli oluyor. Sakın boşanma buraya gelemezsin diyecekler, en başta da çok seviyorum dediğiniz anneniz asla onaylamayacak kır dizini otur diyecek. Çünkü elalemin konuşmasından ayıplamasındansa sizin mutsuz çaresiz olmanızı tercih eder.

İki kere yüz yüze geldiğiniz adamın peşine takılıp giderken iyi düşünün. Tanıyor sayılmazsınız, telefonda konuştuğunuz birinin huyunu suyunu bilmeniz ölçüp tartmanız mümkün değil. Her yoruma gülücüklü emoji koyuyorsunuz ama durumunuz pek parlak değil. 4-5 ay önce nişan için gelmiş bu insanlar, evinizde de kalmışlar. Bu bayram sizin aileniz niye gitmiyor ziyarete? Gelenekler benim umurumda yazmayın boşuna, annenizin çok umurunda hatta sizin üzülmeniz kırılmanızdan bile önemli. Hayır gelmesinler biz gidelim deyin gelenek umurunuzda değilse. Söz hakkınız yoksa da geçmiş olsun şimdiden. Başlık parası verin vermezseniz de her şeyi siz yaparsınız diyen bir aileniz var. Karşınızdaki insanların da bir dur noktası sabır taşları vardır değil mi?

Son düzenleme:
Benim bir beklentim yok ben zaten diyorum gelmesinler annem sürekli söyleyip duruyo ona da kulaklarımı kapattım artık
İyi yapmışsınız çünkü ne ederseniz onu biliyorsunuz her zaman. Çok istek olunca, karşınında sizden beklentisi çok olur. Belki şu an değil ama evlenince olur.

Çok uzaklar ya yakın olsalar beklerdim ama binlerce km gitmeye gerek yok bence. Gelmek isterse kendileri gelir ama şart olduğunu düşünmüyorum şahsen gelmeseler de umursamam. Bir arayıp iyi bayramlar desinler yeter yazık bence insanlara o kadar yol git gel

Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum
İi de herkesin adeti farklı onlarda böyle bir şey olmayabilir. Uygun dille nişanlınıza söylemeniz lazım. İnsanlara bilmedikleri bir şeyi yapmadılar diye kızamazsınız sonra.

Şimdi şöyle ki bir arkadaş vesilesiyle tanıştık yüzyüze iki kere geldik birincisi aileler tanışacaktı o yüzden ikincisi de nişan için geldiler o kadar başka da hiç doğru düzgün görüşmedik sadece telefonda.. Aileme düşkün biriyim ama anneme çok fazla onu çok özlerim.. Nişanlım tekstil işini yapıyor yani kendi işleri onların olduğu yerde yaşayacağım bende ayrı bir evde ne kadar İstanbulda yaşamak istemesem de işi orada olduğu için pek bir şey söyleyemiyorum ben kendim çalışmıyorum okumaya devam ediyorum onun haricinde öyle yani
annen haklı o zman canım 2 kez görüşüp sonra gelmemeleri de bence doğru değil tamam uzak ama yanı telefondan ne kadar tanıyabilirsin

Ama annem çok otoriter kadın gerçekten bir şey söyleyemiyorum söylediğim zaman da çok kızıyor bana aramız açılıyor

Bu durumda evlenince eşiniz üzerinizde otorite kurarsa ve her istediğini size dayatırsa da susup oturacaksınız öyle mi.
Bütün yazılanları yazdıklarınızı okudum, baştan sona falso, düşünce yapınız istekleriniz çok enteresan,
adetleri ben değil annem istiyor diyorsunuz ama karşı da çıkamıyorsunuz aramız bozuluyor bana kızıyor diye,
daha okuyorsunuz ama iki kez gördüğünüz biriyle evlenme kararı alıyorsunuz,
ya bu arada yanlış anlaşılmasın ufak tefek adetlere karşı değilim yapılır hoşluk olur anı olur falan ama
arada +1000 km yol var ablacım vallahi günah :) ayrıca yukarıda bir üyenin de dediği gibi gelin kız olarak
nişanlı ailesini ebesini dedesini sizin de ziyaret etmeniz gerekiyor, bu konuda ne düşünüyor anneniz :)
siz keşke sizin örf adetlerinizi soluksuz yapacak kendi yörenizden biriyle kalkışsaydınız bu işe.
Öyle ya da böyle evlenmesine evlenirsiniz de sonrası vahim, evlilikten sonra elinizde bütün bu dayatmalardan dolayı
size bilenmiş bir eş ve ailesi kalacak, sonra uğraş dur. Dışardan bir göz olarak söylüyorum ki bence yanlış bir evliliğin
arefesindesiniz. Bir değil bir kaç kez daha düşünün derim naçizane.

Yol uzun diye gelmemiş hatta sizin gelmenizi beklemis olabilirler

Ya bir de iki kere yüzünü gördüğünüz, huyunu suyunu tam manasıyla bilmediğiniz adamla evlenmek için bu kadar ısrar niye??Daha nişanlıyken eşim eşim diyorsunuz bir de. Çalışmayı para kazanmayı düşünmüyor musunuz hiç? Ailesiyle ortak iş yapan adamın cebine ne kadar gireceği belli olmaz. Kayınpeder eşinize, eşiniz de size mi para verecek? Kayınvalide adayı pantolon giydirmezmiş, yaşanacak ev onlara çok yakın olacakmış, ailesi çok saygılı, nişanlım da benim aileme çok saygılı ... Arada 1.000+km mesafe varken herkes saygılı olur. Anneniz gelenek adet diye dört dönüyor, kayınvalide de gelenek diye size istediğini yapar. Evlenmeden önce kız tarafının, evlendikten sonra da erkek tarafının adetleri ortaya çıkıyor, yapabilecek misiniz? Çünkü hiç bir konuda söz hakkınız yok.

Parayı veren düdüğü çalar, hiç boşuna kimseye güvenmeyin. Sorun yaşarsanız aileniz arkanızda durmaz çünkü hala başlık parası kafasındalar. Yani tanımadan etmeden sadece telefonda konuştuğunuz adamın size iyi davranacağından nasıl emin oluyorsunuz? Yüz yüze görüşseniz sağda dolda restoranda markette vs tutumu nasıl görür bilirdiniz. Bilezik set düğün kına, ev alacaklar... Bunlarla gözünüz boyanmış. Asıl önemlisi bunlardan sonrası. Eş ailesi, iş beraber ev beraber dibimizde olacaksınız diyorlar. Benim kızım olsanız bunlara müsade etmezdim asıl. Nerede yaşayacaklarına kendileri karar versin ve benim kızım çalışıp kendi parasını kazanacak diye şart koşardım. Sizinki altının gramajını hesaplıyor, elalem ne der diye yaşıyor.

İnan gelmemesi daha iyi☺ misafir agırlamak zor. Bu devirde kmlerce gitmekte epeyce külfetli. Bizim için çalışıyor dediğiniz nişal
Inız eğer gelirlerse sırf 1 aylığı bu gereksiz adetler için gidecek. Benimkiler 8 saatlikti telefonlaştık o kadar 2 bayramda da

Madem yüz yüze pek görmüyorsunuz nişanlınızın gelmesi gerekiyor. Ailesi için zorunlu görmüyorum. Bu kadar az görüp bu kadar gözü kapalı evlenmeye çalışmanız sizi yanlışlara sürükleyebilir dikkatli olun.

Anneniz hangi kültüre bağlı sıkı sıkıya, doğu mu Bursa mı? Kültür kolay kolay değişmez o kadar kısa sürede. 50 senedir Bursa’da Trabzonlularla, Erzurumlularla, göçmenlerle aynı mahallede yaşıyoruz. Kültürlerini aynen devam ettiriyorlar.

Back
X