• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce

Arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlım askeri personel. Sorun şu ki nişanlımın ablası ve 3 çocuğu var ablası evli bu arada yani kocası var ama nişanlım sürekli maaşından göndermekte yeğenlerinin her türlü masrafını karşılamakta. Geçen bayram onların bize ziyarete gelmesi gerekirken ablası hanim nişanlıma : gelin niye gelmedi ayıp etti demiş tartıştık bu bayramda yine uyarıldım. Sürekli onu koruyor. O bana baktı büyüttü falan işte onun sözü kıymetli her şeyi ablasına aktarıyor burnu aksa ablasının haberi var
Üff o baktı,çok emeği var cart curt.
Ablamın da annemden çok emeği vardır üstümde ama kimse yüzüme vurmadı şimdiye kadar.
İşiniz zor Allah yardımcınız olsun.

Ay çok duygusal değil mi? Ablam çocuk doğurmak istemedi ama benim çocuklar gerçekten onu çok seviyorlar. Dedi ki “ben şimdi bu dünyada rahat etmek için bu kadar çalışıyorum bu birikimi yanımda götürecek değilim 2 yeğenimden başka kimin geleceğini düşünebilirim ki?”
Allah kardeşlerimin canını sağ etsin.
Aynı şeyi halam yaptı.Hiç evlenmedi ama bana ve kardeşlerime çok düşkündür.Ben annelik duygusunu zaten sizde tattım dedi.Bütün malını mülkünü de bizim üstümüze yaptı.

Ablasını sevmesi normal. Ablamı 1 yıllık nişanlımdan önde tutardım. Para onun istediğine harcar ayrıca. Sen ona ablasını kötüleme. Ters teper.
Yok artık ya.Böyle düşünen kişiler evlenmesin.
Ablam canım-ciğerimdir ama eşimden önde tutmam.Eşimin yeri ayrı,ablamın yeri ayrı.Üstelik para onun,istediği yere harcar tanımı eş tanımına aykırıdır.

Karısını çocukları olana kadar hayatında bir numaraya koymayacak insanlarla flört bile etmeyin kızlar ya.
Zira sonrasında da çocuklarını bir numaraya koyacak adamlarla evlenin.
Beğenmedim yağacak şimdi de, başlarım kardeşine, yeğenine, anasına, danasına...
kocamın hayatında bir numara kızlarımız, iki bendir. Kalanı ile de ne yapar beni ilgilendirmez.
Zira benim hayatımda da bir numara kızlarım, iki numara kocamdır.
Kocama ve çocuklarıma laf etmeye kimse cesaret edemez, bana ve kızlara laf etmeye kimse cesaret edemez.

Aile olmak budur. Bunu beceremeyen salaklarla evlenmeyin hiç vaktinize ömrünüze yazık.

Bu adamla neden evlenmek istiyorsunuz?
İnsan yeğenini sever ama evlenince bu sekidle devam etmesi bence büyük sorun.

sözünün kıymeti olan ablasıyla mutluluklar dileyip ,
daha aile bağları kurulmamış sadece adı konulup parmağınıza yüzük takıldı die GELİN (üslub çok çirkin )
bu bayram gelsin baskısı olan bi nişanlılık sürecini pat die bitirebilirsiniz .

Bir dayının yeğenlerine harçlık gönderip hediye alması normal. (Evlilik birliğini sarsmadığı sürece, kendi evini ihmal etmediği sürece) benim çocuğum yok evliyim. 2 ablamdan 4 tane yeğenim var bu zamana kadar çalıştığım her ay muhakkak onlara bir şey almısımdır. Kendi çocuğum gibi görürüm. Ama bunun görev gibi dayatılması sinir bozucu evet. Görümcenin tavrıda hiç hoş değil. “Gelin” falan. Ama çok böyle bağımlı görüyorsanız, evlenince de azalacağını düşünmüyorum. İnsanın elinde fırsat olsa tabi ki yeğenlerini mutlu etmek ister. Birikim yapıyorum kendi adıma, ilerde çocuğum olmazsa -rahatsızlığım da var.- tüm birikimim tabi ki yeğenlerime bırakırım. Benim için yeğen = kendi çocuğum.

Bir dayının yeğenlerine harçlık gönderip hediye alması normal. (Evlilik birliğini sarsmadığı sürece, kendi evini ihmal etmediği sürece) benim çocuğum yok evliyim. 2 ablamdan 4 tane yeğenim var bu zamana kadar çalıştığım her ay muhakkak onlara bir şey almısımdır. Kendi çocuğum gibi görürüm. Ama bunun görev gibi dayatılması sinir bozucu evet. Görümcenin tavrıda hiç hoş değil. “Gelin” falan. Ama çok böyle bağımlı görüyorsanız, evlenince de azalacağını düşünmüyorum. İnsanın elinde fırsat olsa tabi ki yeğenlerini mutlu etmek ister. Birikim yapıyorum kendi adıma, ilerde çocuğum olmazsa -rahatsızlığım da var.- tüm birikimim tabi ki yeğenlerime bırakırım. Benim için yeğen = kendi çocuğum.
Senin söylediğin konu çok farklı kedi annesi.
Tabi ki insan yeğenini sever,sayar,hediye alır ama tutup da ablasını nişanlısının/eşinin önüne koymaz.
Saçmalamış abimiz.

Senin söylediğin konu çok farklı kedi annesi.
Tabi ki insan yeğenini sever,sayar,hediye alır ama tutup da ablasını nişanlısının/eşinin önüne koymaz.
Saçmalamış abimiz.
Tabii ki dedim ya evlilik birliğini sarsmayıp kendi ailesinin önüne geçmediği sürece

Arkadaşlar 26 yaşındayım 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlım askeri personel. Sorun şu ki nişanlımın ablası ve 3 çocuğu var ablası evli bu arada yani kocası var ama nişanlım sürekli maaşından göndermekte yeğenlerinin her türlü masrafını karşılamakta. Geçen bayram onların bize ziyarete gelmesi gerekirken ablası hanim nişanlıma : gelin niye gelmedi ayıp etti demiş tartıştık bu bayramda yine uyarıldım. Sürekli onu koruyor. O bana baktı büyüttü falan işte onun sözü kıymetli her şeyi ablasına aktarıyor burnu aksa ablasının haberi var

Baba varken neden dayı karşılıyor çocukların masrafını?
Dayı olarak ara sıra hediye alabilir, harçlık verebilir yeğenlerine ama bu bir görev haline gelmemeli.
Siz evlilik yolundasınız, iki tarafında önceliği birbiriniz olmalı, harcanacak para kendinize olmalı. Sizden, sizin evinizden kısıp ablaya, abiye vs dağıtılmamalı.
Yarın evlendiğinizde siz ablaya, yeğenlere mi çalışacaksınız? Sizin çocuğunuz olmayacak mı? Birikim yapacaksınız.

İkinci olarak, ablasıdır, sevecek tabi ki. Paylaşımda bulunacak ama burnu aksa ablasına söyleyecek kadar olması yarın bir gün sizin aranızda ki sorunları da anlatacağı anlamına geliyorsa sıkıntı...
Sürekli ablasını koruyorsa HAKLI olduğunuz konularda dahi, evlendiğinizde size küçük kv olacaktır görümce haberin olsun...

Ablasını sevmesi normal. Ablamı 1 yıllık nişanlımdan önde tutardım. Para onun istediğine harcar ayrıca. Sen ona ablasını kötüleme. Ters teper.
Bu mantıkla o zaman yarın evlendiklerinde de "Ablamı 1 yıllık karımdan önce tutarım" desin.
Denge, denge, denge.
Herkesin yeri ayrı. Ablası olabilir, çok sevebilir ama her şey makul olmalı. Para onun olabilir ama evlilik yolundaki bir insanın önceliği GÖREV HALİNE gelmiş ablasının çocuklarına para harcamak değil, evliliğine birikim, harcamak yapmaktır. Bekar olur, evlilik yolunda ilerlemeyen bir insan olur isterse tüm maaşını versin ablasına.

Biraz adaletli olun ya.

Benim ailemde tek torun benim 2 çocuğum. Ablamın ve erkek kardeşimin çocukları yok ablam evli kardeşim bekar. Haliyle tüm ilgileri benimkilerde. Kardeşim şehir dışında olduğu için şimdiden hesabıma harçlık havalesi yaptı. Ki sürekli bir şeyler alır,para gönderir. Teyzeleri zaten aynı şehirde çok yakınız sürekli bir şeyler alırlar. Hatta bebeklilerinde tek bir oyuncak kendim almadım.
İki gün önceydi kızıma ileride her şeyim tüm birikimim sana kalacak demiş. Kızım geldi ağladı teyzeme hiçbir şey olmasın diye.
Ben mi istiyorum bu kadar şey yapmalarını ? Yo çok şükür durumum çok da iyi ama yeğenlerine aşırı düşkünler aynı şekilde benimkiler de onlara aşırı düşkün.. ben bunları önemsiyorum. Aile bağları kuvvetli insanlar benim çok hoşuma gidiyor.. tabi ki kendi bütçesini sarsmadığı sürece.
Ha ileride ablamın ya da kardeşimin çocuğu olsa herhalde sevecem diye ölürüm zaten benimkiler de büyüdü bebek özledik. Ama birinin doğurmaya birinin evlenmeye niyeti yok gibi..
sizde ki durumu bilemem ama bir gün kardeşim evlenecek olsa heralde başımızın üstünde taşırız eşini çünkü elimde büyüdü çok kıymetli benim için. Kardeşim ablamla bana da hep hediye alır. “Sizin sayenizde bu kadar düzgün büyüdüm hep yanımdaydınız” der.
Ben bi sorun göremedim o yüzden
Hediye almakta, bayramda harçlık göndermekte sorun yok zaten. Görevmiş gibi her ay her ihtiyaçları karşılanıyormuş bu yanlış geliyor bana.
Aile bağlarımız kuvvetli olsun mutlaka, benimde bir yeğenim var. Kardeşim ikinciye hamile. Elimden geleni yaparım onlar için, hediye de alırım, para gönderdiğimde olur ama her ay belli bir miktar hibe etmem maaşa bağlamışım gibi.
Herkesin yeri ayrı ve kıymetlidir. Kardeşim, yeğenlerim için kalkıp eşimi ezmem. Eşim haklıyken sırf kardeşime b*k sürdürmeyeceğim diye gereksiz yere kardeşimi savunmam. Biri kardeş ise, diğeri de eş yoldaş, hayat arkadaşı. Denge kurulmalı. konu sahibinde ki nişanlı erkek pek o dengeyi kurabileceğini sanmıyorum o yüzden baştan aşağı sorun var bence....

Koşarak kaçın ayrılın bu işden hayır gelmez

Ya çok abartmadığı sürece bir sorun yokki.
Yani atıyorum elbise oyuncak falan alabilir. Ablasına cep harçlığı gönderebilir. Bence.
Ama yok eğer ablasının faturalarını,kirasını,mutfak alışverişini yapıyorsa o zaman sıkıntı.

Hediye almakta, bayramda harçlık göndermekte sorun yok zaten. Görevmiş gibi her ay her ihtiyaçları karşılanıyormuş bu yanlış geliyor bana.
Aile bağlarımız kuvvetli olsun mutlaka, benimde bir yeğenim var. Kardeşim ikinciye hamile. Elimden geleni yaparım onlar için, hediye de alırım, para gönderdiğimde olur ama her ay belli bir miktar hibe etmem maaşa bağlamışım gibi.
Herkesin yeri ayrı ve kıymetlidir. Kardeşim, yeğenlerim için kalkıp eşimi ezmem. Eşim haklıyken sırf kardeşime b*k sürdürmeyeceğim diye gereksiz yere kardeşimi savunmam. Biri kardeş ise, diğeri de eş yoldaş, hayat arkadaşı. Denge kurulmalı. konu sahibinde ki nişanlı erkek pek o dengeyi kurabileceğini sanmıyorum o yüzden baştan aşağı sorun var bence....
Bi sormak lazım evlenince nasıl olacak diye. Belki şimdi nasılsa bekarım diye bu kadar rahat veriyordur. Acaba gerçekten böyle bir hibe var mı yoksa konu sahibi tahmini mi söylüyor bilemedim

Benim dayım da ayrı ev hediyesi olarak en pahalısından dyson süpürge ve kurutma makinası aldı bana ,babamdan sonra o gelir annemle de bağlılar ama bir gün olsun yengemin tek laf ettiğini duymadım, hakkı yok buna kendi çoluğundan çocuğundan kısmıyor çünkü.Ev ekonomisini zorlayacak düzeyde olsaydı tabiki almazdı.

Nişanlınızınki ise tek maaş benim dayım gibi sağlam geliri yok o yüzden yaptığı çok yanlış hani ufak tefek yaparsın yeğendir ama sürekli yapması düşündürücü.Ablası kendine koca etmiş resmen kardeşini, her adımını bilmesi de fazla bence.

Back
X