Nişanlımın ailesi gelmeli mi acaba gelmemeli mi?!!!

Anneniz hangi kültüre bağlı sıkı sıkıya, doğu mu Bursa mı? Kültür kolay kolay değişmez o kadar kısa sürede. 50 senedir Bursa’da Trabzonlularla, Erzurumlularla, göçmenlerle aynı mahallede yaşıyoruz. Kültürlerini aynen devam ettiriyorlar.
Hayır doğu kültürüne bağlı çünkü kendisi doğulu aslen gerçekten kültür kolay kolay değişmez

Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum
Kültürel farklılıklar olabilir diye düşünüyorum. Farklı şehirlerden nişanlılık sürecinde söylenebilir bence böyle şeyler. Bayramda ne yapacaksınız bizde böyledir, misafir etmek isteriz gibi gibi...

Siz çok riskli bir evlilik yoluna girmişsiniz.
2 kere gördüğünüz insanla nasıl evlilik kararı alıyorsunuz?
Bence rica edin nişanlınızdan gelsinler, bir aile ortamında falan görün kendisini ve ailesini.
Ayrıca maddi olarak çok zor bir durumda değilse ev bakma olayı da bu kadar abartılacak bir şey değil. Siz doğu evleri gibi büyük ev hayali kurmayın İstanbul'da sadece.
Bilmiyorum bana sıkıntılı geldi durumunuz.

Ben 4 5 aydır nişanlıyım onlar İstanbulda ben doğunun en ücra köşesinde oturuyorum.. Nişan olduğundan beri hiç ziyarete falan gelmediler nişanlımın kendisi ev arıyor bizim için birde çalışıyor.. Bizim burada da erkek tarafı kız tarafını ziyaret etmeli vs şimdi bayramda annem onlar gelmeli diyor ən azından bir gelip ziyarət etsinlər vs ama ben dedim onlar kendisi düşünecek ben söylemem vs.. Sizce ne yapmak lazım anlayamıyorum ben gəlmələrinin gərək olmadığını düşünüyorum bilemiyorum

Bizim kültürümüzde kız evi naz evidir.
Eğer adetlerine bağlı bir aile ise, normal şartlarda sizi bayramda ziyaret etmeliler.
Usül budur.

Bende çok bekledim bayramda annemi arasınlar, saysınlar vs.
Yeri geldi evlenirken "bizim adetlerimizde bu yok" denilip çıktılar işin içinden.
Siz müsaade etmeyin bunlara.
Herşey en başından oluyor, bırakın gelsinler, o yolu tepsinler, biraz zahmeti de görsünler ki, saygı duysunlar.
Emek verilen herşey saygıya neden olur, onlar neden emek vermesinler?

Bence çok da gerek yok ama. Bazı kültürlerde insanlar istiyor işte. Söylemeniz olmaz da,en azından gelecekler mi diye nişanlınıza sorabilirsiniz.

Siz çok riskli bir evlilik yoluna girmişsiniz.
2 kere gördüğünüz insanla nasıl evlilik kararı alıyorsunuz?
Bence rica edin nişanlınızdan gelsinler, bir aile ortamında falan görün kendisini ve ailesini.
Ayrıca maddi olarak çok zor bir durumda değilse ev bakma olayı da bu kadar abartılacak bir şey değil. Siz doğu evleri gibi büyük ev hayali kurmayın İstanbul'da sadece.
Bilmiyorum bana sıkıntılı geldi durumunuz.
Ailəsi gelmese de olur kendisi gelse yeterli gibime geliyor

Bizim kültürümüzde kız evi naz evidir.
Eğer adetlerine bağlı bir aile ise, normal şartlarda sizi bayramda ziyaret etmeliler.
Usül budur.

Bende çok bekledim bayramda annemi arasınlar, saysınlar vs.
Yeri geldi evlenirken "bizim adetlerimizde bu yok" denilip çıktılar işin içinden.
Siz müsaade etmeyin bunlara.
Herşey en başından oluyor, bırakın gelsinler, o yolu tepsinler, biraz zahmeti de görsünler ki, saygı duysunlar.
Emek verilen herşey saygıya neden olur, onlar neden emek vermesinler?
Doğru diyorsunuz ama bunu bu şekilde söyleyen bir iki kişiden birisiniz diğer üyeler hep gelmemeleri taraftarıydı mesafe uzak olduğu için

Hayır doğu kültürüne bağlı çünkü kendisi doğulu aslen gerçekten kültür kolay kolay değişmez
He siz doğulusunuz ama Bursalıyım demiştiniz o zaman. Tamam. Sizin durumunuz çok riskli, ileride mutlaka sorun yaşayacaksınız. Gözü kapalı evleniyorsunuz resmen.

Ailəsi gelmese de olur kendisi gelse yeterli gibime geliyor
Gelsin tabi. Bayram bahanesiyle kendisinin de istemesi lazım aslında görüşmüş olursunuz. Ama siz zaten görüşmeden evlilik kararı aldığınız için bir eksiklik hissetmiyorsunuzdur karşılıklı olarak.

Ama herkesin adeti farklı bilgileri var mı sizin ordaki adetlerden?

Doğru diyorsunuz ama bunu bu şekilde söyleyen bir iki kişiden birisiniz diğer üyeler hep gelmemeleri taraftarıydı mesafe uzak olduğu için

Ben bir yorumda, daha 2 kere gördüğünüz biri ile nişanlandığınızı okudum.
Eğer böyle bir durum var ise, görücü usulü mü nişanlandınız merak ettim?
Ayrıca, gelmeliler çünkü zaten anladığım kadarı ile çok tanışıklık ile ilerleyen bir durum değil.
Nasıl bu kadar kısa zamanda karar verebildiniz onu da anlamadım.
Hakkınızda hayırlısını diliyorum, inşallah her şey umduğunuz gibi gelişir ve olur.

Niye öyle söylüyorsunuz ki '(
Huyunu suyunu telefondan nasıl anladınız? Adam cimri mi sinirli mi merhametli mi koruyup kollayıcı mı yoksa bencil mi nerden bileceksiniz?
Beraber vakit geçirmemişsiniz gözlemleme fırsatınız olmamış.
Çok şey yazardım ama yorulmak istemiyorum. Siz karar vermişsiniz zaten. Sadece bir şey rica ediyorum. Sağ olursak 2 yıl sonra güncelleme yapın evliliğiniz ile lgili. Tekrar konuşalım bu günleri hatırlayarak

Back
X