Nişanlımın babası neden böyle?

tamam ama insan hal hatır soran birine sen nasılsın demez mi? Ben de zaten insanlarla çok samimi olabilen bir insan değilim. Çevremdeki birçok insan soğuk bulur beni. İstesem de çok samimi olamam.
Demek ki istemiyor adam ayrilin kurtulun bi ömür boyle geçmez. Adam değişmez adam adam deyince siz adam yazdım ben de..

İsteyen istemiş istediğiniz de almış. Gerisi boş.

Keşke herkes hoş sohbet, yol yordam bilen insan olsa ama değil. Yine takılacak birşey yok çünkü kendiniz de yazmışsınız kalabalıkta, tanışma ve nişanda da sessizmiş. Demek ki tarzı öyle. Henüz size alışamamış da olabilir. Sevilme, kabul görme ihtiyacınız var belliki ama zamanla olacaktır sakin olun.

Yapısı öyledir muhtemelen, kişisel algılamayın ve zaman verin. Çünkü anlattıklarınızda hiç bir gariplik yok. Sizi istememesi için sebep göremedim. İçiniz rahat olsun

Ya adam esini acile getirmis,
Belki basittir mevzu dogru ama,
Yine de stres yapmis olabilir,
Ya da boyle sohbet muhabbet havasindaysak acilde ne isimiz var diyebilir,
Esinden tamamen bagimsiz olarak acilin o kasvetli ve uzucu havasindan etkilenmis olabilir.
Bor kac kez acile gittim, Allah dusurmesin kimseyi ne diyim, bazen oyle vakalar oluyor ki kendi acinizi unutuyorsunuz.
Velhasili mekandan oturu kayinpedere verdim oyumu.

Sizi üzmek için sormuyorum ama kendi ailenizle bağlarınız nasıl? Şöyle açıklayayım bu soruyu sorma sebebimi. Yakın zamanda çok yakın bir akrabam bayağı uzun süreli ilişkisi sonunda evlendi. Bu arada bu yakınımın babası tam bir vefasız, annesiyle boşandıktan sonra çocuklarıyla ilişkisini kesti tamamen. Yakınım da düğününden itibaren kayınailesi ile aşırı içli dışlı oldu. Annesi de bayağı üzüldü bu duruma "gider gitmez bizi unuttu" diye. Ki kız gerçekten annesini ihmal eder dereceye geldi. Bu durumu kendi annemle konuşurken (bu akrabamın annesinin üzüntüsünden bahsediyordu bana, kendisi de üzülmüştü kadının haline) "x in bir anda o aileye bu kadar adapte olması normal, kız senelerce babasızlık çekti. Orda da bir aile sıcaklığı gördü. Benden pay biç anne ben sizden yana hiç bir eksiklik yaşamadım ki evlendikten sonra o eksikliği eşimin ailesinde tamamlamaya çalışayım" dedim.

Şimdi siz kendi babanızdan, annenizden kısacası ailenizden yana bir eksiklik, burukluk yaşamadıysanız eğer bu ilk günden samimi olalım, baba kız olalım, anne kız olalım, kardeşiyle kardeş olalım beklentisini neden taşıyorsunuz?

Nişanlın seni istiyor mu bacım gerisi fasa fiso. Evet aileler çok önemli fakat adamın bir şey dediği yok sadece soğuk ve belki nezaketsiz. Daha şimdiden takılma böyle şeylere arkadaşların dediği gibi sen saygını koru özünde iyi bir adamsa zamanla iyi olur

Bence o an hastaneye gitmeniz gereksiz olmuş. Ciddi bir şeyse eve gidilir geçmiş olsuna ya da aranır.

Konunuz için de adamın derdi var siz çocuk gibi ilgi bekliyorsunuz. Bencilsiniz kusura bakmayın. Bir de kendinizi eve bıraktırmışsınız. Ben olsam hoşlanmazdım sizden, otobüs veya taksi mi yok ? Hastaneden çıksalar ya da bir şey lazım olsa adamın oğlu eğlence peşinde nişanlıyı evine götürüyor. Düşüncesizce bir hareket.

Çok abartmışsınız. Biraz rahat olmayı deneseniz. Hep böyle tetikte olmak çok zordur. Bence sadece bir gün için olsun niyet okumayı bırakın, bakalım yapabilecek misiniz.

Babasina dönüp iyi aksamlar demediniz yine soğuk davransa ağlardınız biraz fazla dramatize etmişsiniz sanki olayı.

Birde adama iyi aksamlar demeyi cok görmüşsünüz, zaten soğuk olan arayi iyice soğutmuşsunuz.

Sende onu onun silahıyla vurkayinvalideye sıcak ona mesafeli dur takmadigini belli et. Slm hal hatır sor kafi.bak nasıl kapak oluyo.sonra hatasını anlar düzelir.

Yapısı öyledir soğuktur bazı adamlar öyle kadında oğluds huyunu bildiğinden örtmeye çalışıyorlar sende takma adamı uzak durması daha iyi boşver

Adam normalde şen şakrak, çok dilli biri de size gelince mi dut yemiş bülbüle dönüyor? Eğer böyleyse evet sizi istemediğini düşünmekten haklısınız. Ama adamın yapısı buysa düşüncelerinizi abartıyosunuz.
Mesela benim ailem şen şakrak değildir. Babam çok konuşkandır sadece. Sözlümün ailesi de tam tersi, ben bu yüzden onun ailesine adapte olmakta çok rahattım ama o değil. Sözlüm bize ilk çay içmeye gelsiğinde babam sadece el sıkıştı nasılsı iyi miain muhabbeti dönsü o kadar. Ben de üzülmüştüm nişanlınız gibi çünkü normalde konuşur susmaz. Sözlüme de anlattım durumu alışamadı diye ki gerçekten evin tek kızı kaldığım için bu duruma alışamadı ama istemiyo değil, istemese açık açık söyler bana da sözlüme de ailesine de.

Önceki konunuzu hatırlıyorum, bence herkesin hareketleri altında bişey aramaktan vazgeçin. Belki adam alışamadı daha duruma. Ketum bi insan. Nişanlınız da rahatsız olmuş olabilir onu çok iyi anlıyorum. Bu zamana kadar istemese sizi zaten mutlaka söylerdi, belli ederdi. Ama her hareketinden her sözünden istenmiyormuş muamelesinde olduğunuzu düşünmeniz çok saçma gerçekten. Bu kadar ayeıntılı düşünce sizi de ilerde nişanlınızı da yorar haberiniz olsun.

Senin yaşadıklarını birebir en yakın arkadşım da yaşadı liseden beri beraberdi eşiyle üniversite iş güç derken nerden baksan 10 yıl sevgililik dönemleri oldu.
Derken aileler tanıştı kayınpeder hiç hal hatır sormazdı arkadşım da çok üzülüyordu, istenmiyorum diye ,kayınvalide hep muhabbet ortamı oluşturmaya çalıştı.
Onlardaki sebebi ben mezhep farklılığı vardı ona bağlıyordum.
Düğüne 3 ay kala kayınvalidesi rahmetli oldu cenaze zamaninda o aci onlari birbirine bagladi evlendikten sonra çok iyi anlaşmaya başladılar simdi baba kiz gibiler sizde zamana bırakın bakalım zorlamayın.

aslında fazla kafaya takmıssınız sız saygıda kusur etmedıkten sonra mevzu sızden cıktıktan sonra herkes de neyın ne oldugunu gordukten sonra onemı yok

yapısı oyledır , o oyle mesafelıdır, canı oyle ıstemıstır, sızı ısteyıp ıstememesının onemı yok kı . sızın nısanlınızla aranız ıyıyse kayınvalıde ıcınde kotuluk beslemıyorsa sorun yok evlılık hayatında herseyı boyle kafaya takmamak lazım

mutluluklar dılerım.

ailemle bağlarım çok güçlü. Tek kızım, evin en küçüğüyüm. kendi ailemden yana bir eksikliğim olmadı hiç. Tam tersi normal ailelere göre daha korumacı daha çok üzerime düşen bir ailem oldu.
Haklısınız söylediğiniz şekilde ben de karşılaştım bu tarz durumlarla. En yakın arkadaşım öyleydi mesela. Ben galiba kendi ailemle olduğum gibi olabileceğim sandım. Ya acele ediyorum ya da gerçekten istenmiyorum.

Sende onu onun silahıyla vurkayinvalideye sıcak ona mesafeli dur takmadigini belli et. Slm hal hatır sor kafi.bak nasıl kapak oluyo.sonra hatasını anlar düzelir.

şu an o şekilde ilerliyor zaten. Annesi daha sıcak kanlı ve sürekli arayıp soruyor. Ben de karşılık veriyorum. Babasıyla hiçbir iletişimim yok. Karşılaştığımızda sen nasılsın demeyecek kadar kopuğuz ve bu beni üzdü. Kendimi çok kötü hissettim.

Çok şen şakrak olmayabilir bilemiyorum. Başka bir ortamda nasıl davrandığını görmedim. Ama bize her geldiğinde ve biz gittiğimizde suratı asıktı. Ailemin ilgisini çekecek kadar asık suratlı ve sessizdi. Ama dün akşam olan şey Farklı. İnsanın ağzından gayri ihtiyari çıkar o sen Nasılsın cümlesi. Bunu bile kurmaması çok garip.

Az önce de bir konuya yazmıştım benzer bir kaç cümle.
Gerçekten senden hoşlanmıyor olabilir,bunun için yapacak bir şey yok maalesef.
Ya zamanla alışır kabullenir ya da bu böyle devam eder.

ben kafaya takacak bişey göremedim. insanların her hareketini eşeleyip altından farklı bir mana çıkarmayın. hayat böyle geçmez. yok o tarafa baktı, yok sigara yaktı vs. size ne oluyor ki nasıl yaşamak istiyorsa yaşasın adam sizle samimi olmak zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…