hayır aslında biz kendi aramızda konuştuk nişanlımla. Ailem yatak odasını alacak. Çünkü bizde öyle yani ya oturma odası ya yatak odası alınır. Ben ekstra bir oturma odası istemediğim için yatak odası alırız diye düşündük. Bir de beyaz eşya olarak kurutma makinası alacağız. Onun dışında zaten yemek takımı mutfak banyo eşyası ev tekstili zaten kız tarafının aldığı şeyler. Biz bunu erkek arkadaşımla da konuştuk. Ama bu akşam geliş amaçları neydi anlayamadım. Bunu konuşmak için gelmek istiyorlar demişti nişanlım. bir de kadın beni kıyıda köşede yakalayıp eşim sürekli gidip gelmek istiyor diyor. Arayı açmayalım diyor. Ama adam iletişime tamamen kapalı. hiç konuşmuyor.
Anliyorum babasi pek konusmuyor ve sizde istenmeyen gelin gibi hissediyosunuz kendinizi. Ama bana abes gelmedi.
Neden biliyormusunuz?
Cunku bende nisanliyim ve bende ayni evrelerden gectim. Ben 8 aylik nisanliyim ve kayinbabamla pek fazla konusmadik bu surecte. Tabi hal hatir sorma raddesine gelebildik bu 8 ayda, o kadar olmamasi abes olurdu. Sizin olayi garipsemedim cunku en buyuk sebebi benim babaminda boyle olmasi.
Benim babam konuskan degildir, hele karsi cinsle hicmi hic konusmayi beceremez.
Babam boyle sessiz, pek lafa karismayan, misafir gelince sesi kisilmis televizyona odaklanan birisidir. Sonuc olrak boyle bi kayinpeder bana hic abes gelmiyor.
Varsayiyorumki sizin babaniz daha konuskan ve buda sizin kayinpederinizin soguk olduguna baglaniyor ve istenmeyen gelinim saniyorsunuz. Bence oyle bisey yok, iletisim konularinda iyi olmayan bi kayinpederiniz var o kadar.
Peki siz nisanlinizla yemeği iptal edelim gibi bişey dediniz mi belki oda bunu ailesine diyemedi kendi böyle bişey dedi. Benden size tavsiye o onu dedi böyle oldu olmadi diye düşünmeyin, bırakın akışına muhabbet edemiyor mu etmesin eder bir zaman sonra,sonradan herşey batar. Bazı şeyleri görmeyin en onemlisi altinda bisey aramayin. Herkes neleri idare ediyor bilsen, kötü fitne fücur insanlar olmadığı sürece görmeyin. Siz o gün bana soğuktu vs dediniz bakin adam demis acemeyiz belki sana karsida onu demek istedi, nişanlın birşey dediyse
Gerçekten merak ediyorum bunun dışında ne konusacaktiniz kp ile. Ben 6.5 evliyim kple yeni yeni muhabbet ediyorum. Yani cokta onunla konuşmak önemli gelmiyor bana bazen ikimiz kalsk odada sustugumuz oluyor.Çok belli evde bunun konusu olmuş. Çünkü biz o günden sonra Nişanlımla tartıştık. Ben yemeğe davet ettiğime pişman oldum ve iptal etmek istedim. Nişanlım da ailesine eğer istemiyorsanız oraya gidip surat asacaksanız gitmeyelim ben de kötü hissediyorum artık demiş. Ama yine de geldiler. Eminim ki nişanlımın da bana anlatmadığı şeyler vardır. Ben de üstelemedim ama bu akşam ben de bir çaba göstermedim iletişim kurmak için. Onun bana yaptığını yapmak isterdim ama evime gelen bir büyüğe öyle de davranamazdım. Ama annesiyle daha çok sohbet ettim. Başkalarıyla iletişim kurdum. Babasıyla sadece gerektiğinde konuştum. Konuşmak bile değil. Afiyet olsun, bir bardak daha çay alır mısınız gibi şeyler... hal hatır da sormadım. Zoraki iyi davranmaya çalıştığı çok belliydi. Muhtemelen nişanlım öyle istemiş. Ben böyle olsun istemezdim bana zorla iyi davranmasına gerek yoktu. Sadece istemiyorsa bunu açıkça belirtmesini isterdim.
Çok belli evde bunun konusu olmuş. Çünkü biz o günden sonra Nişanlımla tartıştık. Ben yemeğe davet ettiğime pişman oldum ve iptal etmek istedim. Nişanlım da ailesine eğer istemiyorsanız oraya gidip surat asacaksanız gitmeyelim ben de kötü hissediyorum artık demiş. Ama yine de geldiler. Eminim ki nişanlımın da bana anlatmadığı şeyler vardır. Ben de üstelemedim ama bu akşam ben de bir çaba göstermedim iletişim kurmak için. Onun bana yaptığını yapmak isterdim ama evime gelen bir büyüğe öyle de davranamazdım. Ama annesiyle daha çok sohbet ettim. Başkalarıyla iletişim kurdum. Babasıyla sadece gerektiğinde konuştum. Konuşmak bile değil. Afiyet olsun, bir bardak daha çay alır mısınız gibi şeyler... hal hatır da sormadım. Zoraki iyi davranmaya çalıştığı çok belliydi. Muhtemelen nişanlım öyle istemiş. Ben böyle olsun istemezdim bana zorla iyi davranmasına gerek yoktu. Sadece istemiyorsa bunu açıkça belirtmesini isterdim.
Biz hal hatır bile soramıyoruz. Yani ben sorduğumda sadece iyiyim sağol dedi. Ben doğal olarak buna takıldım ve bu yüzden burda çok eleştiri aldım. ama hala aynı fikirdeyim. Bir insana nasılsın diye sorulduğunda iyiyim sağol demek karşı tarafa kendisini çöp gibi hissettiriyor. Sonra da Kafasını çevirip oturdu 1 saat boyunca. Bir insan oğlunun evleneceği kızla tek kelime edemez mi? Cana yakınlık samimiyet falan da değildi beklediğim. Bu akşam da belli ki tembihlenmiş. Kendini fazla zorladı iletişim için ama zoraki olduğu belliydi.
Haksız değilsiniz ama abartıyorsunuz. Mizacı böyledir muhtemelen çekingendir. Ablamın kayınpederi de böyleydi bir de babam sessizlik olmasın diye konuşup duruyordu garibim. Ama şimdi alıştılar. Bazı insanların uyum sağlaması açılması geç oluyor.Hem sizle konuşsa ne olacak böyle daha iyi ben konuşunca çekiniyorum. Dediğim gibi asgari düzeyde bir sohbet gerekli haklısınız fakat bunun için gerginlik olmasına değmez. Şahsi alınmayın üstelik müstakbel kp de açıklamasını yapmış mazur görülebilir bence. Ne kendinizi üzün ne nişanlınızı ne de aileleri. Bu süreçlerde daha büyük zorluklar oluyor şimdiden biraz anlayışlı olmayı ve takmamayı öğrenmek gerek diye düşünüyorum.Çok belli evde bunun konusu olmuş. Çünkü biz o günden sonra Nişanlımla tartıştık. Ben yemeğe davet ettiğime pişman oldum ve iptal etmek istedim. Nişanlım da ailesine eğer istemiyorsanız oraya gidip surat asacaksanız gitmeyelim ben de kötü hissediyorum artık demiş. Ama yine de geldiler. Eminim ki nişanlımın da bana anlatmadığı şeyler vardır. Ben de üstelemedim ama bu akşam ben de bir çaba göstermedim iletişim kurmak için. Onun bana yaptığını yapmak isterdim ama evime gelen bir büyüğe öyle de davranamazdım. Ama annesiyle daha çok sohbet ettim. Başkalarıyla iletişim kurdum. Babasıyla sadece gerektiğinde konuştum. Konuşmak bile değil. Afiyet olsun, bir bardak daha çay alır mısınız gibi şeyler... hal hatır da sormadım. Zoraki iyi davranmaya çalıştığı çok belliydi. Muhtemelen nişanlım öyle istemiş. Ben böyle olsun istemezdim bana zorla iyi davranmasına gerek yoktu. Sadece istemiyorsa bunu açıkça belirtmesini isterdim.
Haksız değilsiniz ama abartıyorsunuz. Mizacı böyledir muhtemelen çekingendir. Ablamın kayınpederi de böyleydi bir de babam sessizlik olmasın diye konuşup duruyordu garibim. Ama şimdi alıştılar. Bazı insanların uyum sağlaması açılması geç oluyor.Hem sizle konuşsa ne olacak böyle daha iyi ben konuşunca çekiniyorum. Dediğim gibi asgari düzeyde bir sohbet gerekli haklısınız fakat bunun için gerginlik olmasına değmez. Şahsi alınmayın üstelik müstakbel kp de açıklamasını yapmış mazur görülebilir bence. Ne kendinizi üzün ne nişanlınızı ne de aileleri. Bu süreçlerde daha büyük zorluklar oluyor şimdiden biraz anlayışlı olmayı ve takmamayı öğrenmek gerek diye düşünüyorum.
Cok icrerlemissin.
Haklisin ama elden bisey gelmez.
Zamanla olur elbet.
Istenmiyorum diye karalar baglama.
Cabasi var adamcagizin en azindan.
Her şeyi çok fazla abartmıyor musunuz?
Adamın yapısı bu demek ki.
"Tembihlemişlerdir, iletişim kurmak için kendini zorladı" diyorsunuz. Üstüne "Ama zorlama olduğu belliydi" deyip burun kıvırıyorsunuz.
Nişanlınızı doldurup doldurup babasını maymun etmişsiniz, neyinden memnun kalmadınız?
Ayrıca adam istemiyorsa bile nasıl açıkça belirtsin? Belirtmesi gerekeni oğluna belirtmiştir.
Gelip yüzünüze "seni istemiyoruuuum, anlıyor musun beni istemiyoruuuum" diye bağıracak hali yok.
Gereksiz gerilim yaratıyorsunuz. Bunların hepsi size yol, su, elektrik olarak döner haberiniz olsun.
Sana bir senelik evli olan birisi olarak şunu söyleyeyim ki öncelikle kendi ailenle karşılaştırmayı kesinlikle çıkar aklından. Herkes ayrı bir kafayı yaşıyor artık, ele karışmak deyimi tamamen doğruymuş . Evlenince daha neler neler göreceksin, şimdiden kendini doldurma kp e karşı. Aileler varsın alınacakları konuşmasın, sen nişanlınla aranda konuş . Sonra ikiniz de ailelere dersiniz şunları alsak daha iyi gibi olacak , biz öyle düşündük gibisinden. Ne kadar aileleri dahil ederseniz o kadar zora girer işler. Babasının belki mizacı öyledir, davranışlarının altında bir fazla mana arama. Belki senin benim babam olsa öyle yapmaz ama nişanlının ki yapıyor değiştiremezsin. Benim kayinvalidem ne düğün telaşımda doğru düzgün aradı , ne de ilgilendi. Hala daha böyle sanki konu komşusuyla,uzaktan bir arkadaşıyla konuşur gibi bir tavırlarda bana karşı . Ama dışardan bakan ne şanslısın hiç bir şeyine karışmıyor der, halbuki çok karışmak ne kadar kötüyse hiç ilgilenmemek değer vermemek de o kadar kırıcı . Sen eşinle mutlu olmaya bak, ailelere çok takılma. Daha nişanlısın evlenince bu şekilde sürekli irdelersen, eşinle evde huzurunuz kalmaz.
Çok belli evde bunun konusu olmuş. Çünkü biz o günden sonra Nişanlımla tartıştık. Ben yemeğe davet ettiğime pişman oldum ve iptal etmek istedim. Nişanlım da ailesine eğer istemiyorsanız oraya gidip surat asacaksanız gitmeyelim ben de kötü hissediyorum artık demiş. Ama yine de geldiler.
Gerçekten anlayamıyorum nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz bazı şeylerden. Ben nişanlımı doldurmadım tam tersi nişanlandığımız günden beri sürekli beni ailesinin içine dahil etmeye çalışıyor. Sürekli annemi ara şu bu. Ben de babasının daha önceki tavırlarından da yola çıkarak istemediğini düşünüyordum ama bunu dile getirmek zordu gerçekten insanın gururu kırılıyor çünkü.
Mesela birkaç hafta önce aile yemeği vardı bir yere yemeğe gittiler nişanlım bana da ısrar etti gitmedim. Gidebilirdim ama babasından çekindiğim için gitmemiştim. Çünkü insana sen neden burdasın der gibi bakıyor. Ama yine de nişanlıma dedim ki ben tam olarak aileden sayılmam henüz evli değiliz. Daha çok az karşılaştık ailenle. Zamanla kurulur ilişkiler diyerek reddettim. Bunda bile bozuldu gitmedim diye.
Ama o akşam hastanede babasının nasıl davrandığını görünce kendisi farketti zaten durumu. Ben o güne kadar babasıyla ilgili hiçbir şey söylememiştim ama o gün kendisi gelip direkt bAbasını savundu işte ilaç kullanıyor falan diye. Sonra ben artık gerçekten dayanamadım ve dedim ki bu şekilde olacaksa açıkça söylesin sorun ne bilelim. Yani bana değil nişanlıma söyleyebilir ben bu kızı sevemedim. Ya da şu sebepten dolayı bu evliliğe karşıyım vs. En azından biz de ona göre hareket ederiz bir yol düşünürüz. Bu şekilde benim aileme de gelip surat asmak zorunda değil.
Bu akşam yemeğe geldiler. Nişanlım ne alınacak ne yapılacak onu konuşmak için gelmek istiyorlar demişti ailesi için. Ama bunlara dair hiçbir şey konuşulmadı. Konuyu açmadılar bile.
Bir ara biz annesi ve benim annemle başka bir odaya geçmiştik. O sırada babası babama demiş ki biz bu konuda çok acemiyiz. Bir yanlışımız olursa şimdiden kusura bakmayın. Babam da demiş ki ben de ilk oğlumu evlendirirken öyleydim. Bir işe başlayınca her şey yoluna girer sıkıntı yapmayın demiş. Sonra biz de tekrar yanlarına geldik. Annesi işaretlerle adama anlatmaya çalıştı konuya girmesini. Adam oralı olmadı. En son gidecekken babama dedi ki bizden istediğiniz bir şey var mı. Böyle pat diye söyledi. Babam da canınızın sağlığı dedi. Sonra da kalkıp gittiler.
siz bir şey anladınız mı?
Büyük ihtimalle kv seni kendine yakın tutmak istiyor, belki de gerçekten sevdi seni o yüzden yakın davranıyor ama kocası mesafeli biriyse kadını dinlemiyor olabilir. Yada oğlunu yakın tutabilmenin yolu senle de iyi olmaktan geçtiği için seninle arası iyi olsun istiyor.Kayinvalidenin hatası da eşini yani senin kayınpederini değiştirmeye çalışması, belki de adamı sürekli sıkboğaz ediyor gidelim ara sor falan diye. Adam da artık bunaldığı için zorla gelip gidiyor. Hani birisi sürekli bir şeyi yapmanız için zorlarsa normalde yapacak olsanız da içinizden gelmez ya o hesap gibi . Kendiliğinden samimiyet olmalı demişsin, aynen öyle zorlamayla bir yere kadar gider. Size nasıl davranıyorlarsa sende öyle davran aileye karşı. Ailesi aramayıp aranmak istiyorsa siz de hiç aramıyorsunuz deyin mesela. Yok o aramasın bende aramayayım mesafeli olalım istiyorsanız telefonda konuşmayı pek sevmiyorum kasıtlı değil gibisinden cevap verin. Zamanla şekillenir zaten ailelerle olan ilişkiniz.O zaman benden de beklemesinler. Sürekli annesi aranmak istiyor onlara gitmemi istiyor ama kendisi de benim annemi arayabilir mesela. Annem yaşça çok büyük nişanlımın annesinden. Nişandan sonra bir kere bile annemi arayıp hal hatır sormadı. Yeni eve taşınma sürecindeydik bir kere annemi arayıp ne yaptınız demedi.
Annesini geçtim nişanlım da ailemden kimseyi hiç aramadı. Ama hiç demiyorum ara falan. Çünkü bu tarz ilişkiler zorla kurulmaz bana göre. Kendiliğinden gelişmeli diye bekliyorum.
Ama karşı taraf hem benden sürekli bi yakınlık bekliyor. Hem adam bir taraftan itiyor. Hem de benden bekledikleri şeyin çeyreği bile benim aileme gösterilmiyor. Madem onlar da benden beklemesin önce kendi aralarında anlaşsınlar istiyorlar mı istemiyorlar mı.
Kadın diyor ki eşim sürekli bir araya gelmek konuşmak istiyor arayı açmayalım. Ama adam robottan farksız. Zaten kadının söylediği inandırıcı da değil çünkü adamın olmadığı yerlerde gizli kapaklı söylüyor aman gelin de gelin diye.
Baştan beri böyleymiş demek ki yapısı bu..Bunu öncelikle kabul edin ..Adamın duygulariyla inatlaşmayın!Soğuk olması hiç sorun değil. Bilsem ki benimle ilgili değil yapısı böyle hiç dert etmeyeceğim. Ama ne tanışmada ne nişanda tek Kelime etmemiş. Ortamdakiler konuşmuş hep. Haliyle ailem de acaba adam istemiyor mu neden bu kadar yüzü asık ve konuşmuyor diye düşünmüşler. Bir de sen nasılsın bile demeyecek kader da soğuk olamaz ki insan. Bu başka bir şey.
Büyük ihtimalle kv seni kendine yakın tutmak istiyor, belki de gerçekten sevdi seni o yüzden yakın davranıyor ama kocası mesafeli biriyse kadını dinlemiyor olabilir. Yada oğlunu yakın tutabilmenin yolu senle de iyi olmaktan geçtiği için seninle arası iyi olsun istiyor.Kayinvalidenin hatası da eşini yani senin kayınpederini değiştirmeye çalışması, belki de adamı sürekli sıkboğaz ediyor gidelim ara sor falan diye. Adam da artık bunaldığı için zorla gelip gidiyor. Hani birisi sürekli bir şeyi yapmanız için zorlarsa normalde yapacak olsanız da içinizden gelmez ya o hesap gibi . Kendiliğinden samimiyet olmalı demişsin, aynen öyle zorlamayla bir yere kadar gider. Size nasıl davranıyorlarsa sende öyle davran aileye karşı. Ailesi aramayıp aranmak istiyorsa siz de hiç aramıyorsunuz deyin mesela. Yok o aramasın bende aramayayım mesafeli olalım istiyorsanız telefonda konuşmayı pek sevmiyorum kasıtlı değil gibisinden cevap verin. Zamanla şekillenir zaten ailelerle olan ilişkiniz.
O zaman benden de beklemesinler. Sürekli annesi aranmak istiyor onlara gitmemi istiyor ama kendisi de benim annemi arayabilir mesela. Annem yaşça çok büyük nişanlımın annesinden. Nişandan sonra bir kere bile annemi arayıp hal hatır sormadı. Yeni eve taşınma sürecindeydik bir kere annemi arayıp ne yaptınız demedi.
Baştan beri böyleymiş demek ki yapısı bu..Bunu öncelikle kabul edin ..Adamın duygulariyla inatlaşmayın!
Ve lütfen samimiyet için acele etmeyin zamanı gelince siz de konu açarsınız kayinvalidem kayinbabam bizden çıkmıyor diye:)