Nişanlımın babası neden böyle?

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.116
1.066
36
Güncelleme sayfa 12. Yemeğe geldiler.

Akşam iş çıkışında nişanlımla buluşacaktık. Son dakika aradı annemin sancısı varmış acile götüreceğim dedi. Götürdüğü hastane de evime 5 dakika mesafede. Eve gitmeden yanlarına uğradım. Bekleme salonlarında sandalyeler sıkışık biliyorsunuz. Anne ve babası yan yana oturuyorlardı. Nişanlım daha uzakta bir yerde dikiliyordu. Ben de yanlarına gittim annesi hemen ayaklandı, eşine sen kenara geç diyip beni ortaya oturttu. İkisinin ortasına oturdum yani. Kadın sarıldı öptü falan. Sonra adama döndüm siz nasılsınız dedim. Sadece iyiyim sağol dedi. Sen nasılsın falan demedi hiç. Biraz moralim bozuldu tabi. Kadın da ikide bir bana diyor ki hadi ona da laf at. Kötü bir niyetle demiyor biliyorum o da yakın olalım istiyor herhalde ama adam duvar gibi. Yine de dedim ki sizinle de hiç bir araya gelemedik sohbet edemedik pek. Adam sadece şu cevabı verdi “olur ya”. Bu kadar.
Sonra annesine muayene sırası geldi eşiyle birlikte gittiler. Nişanlım yanıma geldi. Ben hiçbir şey söylemeden dedi ki babam da 1 haftadır uyku ilacı kullanıyor ne hale geldi saf gibi dolaşıyor ortada. Ben de neden böyle bir açıklama yapma gereği duydun dedim. Yani evde de böyle suratı asık dedi. O da farketmiş demek ki babasının tavrını ki gelip açıklama yaptı. Sonra tahlil falan yaptırmaya gittiler biz bekledik. Tahlil verir vermez adam kapının önüne çıkmış annesi de bize işaret etti gelin diye gittik. Dışarı çıktık birlikte. Ben gidecektim zaten tahlil vermesini bekliyordum. Sonra baktım adam biraz uzaklaşmış ilerde sigara içiyor. Kadın da mahcup olmuş gibiydi böyle bi adama doğru baktı bi bana döndü. Ben de hiç adamı görmemiş gibi kadına geçmiş olsun diledim ve nişanlım beni eve bırakacaktı arabaya doğru yürüdüm. Nişanlım benden daha öndeydi o da zaten hiç bakmadı babasının olduğu yöne. Ben de çok üzüldüm babasına dönüp iyi akşamlar desem ve yine öyle davransa dayanamaz ağlardım. O yüzden o tarafa hiç bakmadım. Görmemiş gibi davrandım uzaktaydı zaten. Nişanlım da bozuldu kötü hissetti bence ama bir şey demedi.

Beni istememesi için aramızda herhangi bir şey olmadı ama olay şöyle gelişti. Aileler tanışmadan çok önce ben gidip tanışamadım ailesiyle. Öyle bi tanışıklık muhabbet olmadı aramızda. Ailelerin tanışmasına bir hafta kala bayramda gittim evlerine ilk kez. Misafirlere denk geldi babası erkeklerle başka odada oturdu sadece hoşgeldin güle güle oldu aramızda. Tanışmada ortam kalabalıktı bir arada olamadık. Sonra onlar bizi çağırdı yine öyle. Sonra da en son nişanda karşılaştık. Erkek kardeşiyle de nişan da tanışabildim. Öncesinde şehir dışındaydı falan. Benim de sağlık sorunum oldu burun ameliyatı oldum iyileşme süreci şu bu derken nişan öncesinde kimseyle bir bağ kuramadım. Sanırım kardeşi bu durumu sorun etmiş. Ben neden nişanda tanıştım komşu muydum falan demiş. Bu konuşma olurken anne baba da oradaymış biraz yüzleri asılmış o gün. Sonrasında annesi sık sık aradı. Ben de çok sık olmasa da aramaya çalıştım. Annesiyle bir muhabbetimiz var hatta biraz samimi davransam hemen yönlendirmeye başlıyor şunu da ara böyle yap falan. Daha önce konu açmıştım, oğlunu aratmıştı bana.

Babası bana neden böyle davranıyor anlamıyorum. İstememesi için bir sebep gelmiyor aklıma. Tanımadığı için desem tanımak için çabası da yok. Normalde kayınpeder adım atar. Daha yapıcı olur. Sonuçta ben onların ailesine dahil olacağım, kendimi kötü hissetmemem, yabancılık çekmemem için onun sıcak davranması gerekir. Samimiyeti sıcaklığı geçtim iyiyim sen nasılsın diyemiyor. Ben nerede hata yapmış olabilirim bilmiyorum. Sizce bundan sonra nasıl davranmalıyım? Bu Arada pazar günü bize yemeğe gelecekler. Çok moralim bozuldu gerçekten. Resmen istemiyor beni. Bu davranışın başka bir açıklaması olamaz herhalde. Ya da ne olabilir? Fikirlerinize ihtiyacım var

Son düzenleyen: Moderatör:
en saygini korudugun surece isteyip istememesi onemli degil belki isinir daha cok erken
Benim de kayinpeder oyleydi tanismiyorduk bende soguk oda soguk hatta öyle ki sizli bizli konusurdu zamanla gelisiyor baglar simdi gayet samimiyiz ben aramasam o arar nasilsiniz diye

Pek anlamam bu işlerden ama siz aramız sıcak olsun diye yaklaşmaya çalışmayın. Onun yaklaştığı gibi yaklaşın. Çok da umursamaya değmez. Sadece öyle bir insandır belki de?

tamam ama insan hal hatır soran birine sen nasılsın demez mi? Ben de zaten insanlarla çok samimi olabilen bir insan değilim. Çevremdeki birçok insan soğuk bulur beni. İstesem de çok samimi olamam.

Neden herşeyi bu kadar takıyorsunuz anlayamıyorum, hep bir ağlama modu hep alta bişey arama. Adam ne yapacaktı, eşi hastaymış cani sıkkındır senle muhabbeti yok boynuna mi atlasın. Gerçekten zor birisiniz sizinle insanlar nasıl anlasacak merak ediyorum hep tetikte hal ve hareketlerine dikkat edecekler bu gidişle

tamam ama insan hal hatır soran birine sen nasılsın demez mi? Ben de zaten insanlarla çok samimi olabilen bir insan değilim. Çevremdeki birçok insan soğuk bulur beni. İstesem de çok samimi olamam.
İçinden gelmemişse demez. Zorla halinizi durumunuzu sorduracak haliniz yok sanıyorum? Üstteki üyenin dediği gibi saygınızı koruyun yeter.

Ben zaten çok kolay samimi olabilen bir insan değilim. Anne babasına siz diye hitap ediyordum. Annesi üzülmüş benimle çok resmî konuşuyor demiş diye kendimi zorlaya zorlaya sen demeye başladım ama babasına hala siz diye hitap ediyorum. Bunda sorun yok zaten ama adam resmen istemiyor gibi davranıyor. Sen nasılsın demez mi bir insan? Ya da evet bir türlü oturup konuşamadık ama bundan sonra daha sık görüşürüz gibi şeyler söylemesi gerekmez mi?

Eşi gayet gülüp konuşuyordu benimle. Boynuma atlamasıyla nezaketen sen nasılsın diye sorması arasında çok fark var bence.

Sizin kafayla düşünürsek o da senden bekliyordur. O benim küçüğüm bir açıklama yapsın herhangi bir girişimde bulunsun vs?

haklisin belki yapisi oyledir yada nisanlinin dedigi gibi ilac aliyordur sorunlari vardir bu kadar takma kafana keyfini cikar her ayrintiyi dusunucek olursan hasta edersin kendini

Amaaaam boşveeer...Kaynana derdin yok kendine dert mi arıosun..naparsa yapsın ya

Biraz abartmışşınz yeni tanıdığınız adam ne yapacaktı başka çekiniyodur zaten size anca alışır..bence gayet norml herkes aıcak samimi olmak zorunda değil bazı insanlar mesafe bırakmayı sever abartmayın..

Yani evet biraz soğuk davranıyor belli ki ama bunu sorun etmeye takmaya değer mi Allah aşkına, size nasıl davranıyorsa öyle karşılık verin siz de. Sevmezse sevmesin sizi cok mu lazım, gıcık olurum ben öyle tiplere ben mesela bana davrandığı şeklin misliyle karşılık veririm öylelerine kafam rahat olur, daha mutlu bile olurum altta kalmadım diye

taktın adama kafayı ha...
kaç yaşında? senin için huyu suyu değişir mi sanıyorsun?
hep aynı tavırda adam. önceden hoş sohbetmişte şimdi kısa konuşmuş gibi bozulmaya yer arıyorsun zaar.

53 yaşında. Neden kimse beni anlamıyor? Samimiyet değil beklediğim. Yani aslında evet samimiyet de görmek isterdim ama şu an bozulduğum şey bu değil. İnsan karşısındakine sen nasılsın diye sormaz mı hiç?

nişanlımın herhangi bir akrabası olsa ben de böyle düşünürdüm ama babası olunca üzülüyor insan. Aile sonuçta. Ben böyle hayal etmemiştim. Aramızda güzel bir bağ olsun isterdim.

Keşke benim eşimin babasıda bana böyle davransa ya adam sürekli bana laf sokuyor sürekli bişiler söylüyor konusmak istiyor bende hep böyle mesafeli birini istemiştim hayaller hayatlar

yahu kadın sormuş yan yana oturuyorsunuz zaten niye aynı şeyi tekrar tekrar sorsun.?
kabul edilmek onay görmek vs ilgili problemleriniz mi var acaba?
destek alsanız iyi olur gibi.

nişanlımın herhangi bir akrabası olsa ben de böyle düşünürdüm ama babası olunca üzülüyor insan. Aile sonuçta. Ben böyle hayal etmemiştim. Aramızda güzel bir bağ olsun isterdim.
Bunun için fazla acele etmiyor musunuz?
Daha dün bir bugün iki.
Ayrıca o niye böyle?
Bu niye beklediğim gibi davranmıyor?
Babası beni istemiyor mu?şeklindeki
bakış açısına bu kadar çok takılırsanız evliliğinizde mutsuz olursunuz.
Ben de onay bekleme konusunda Nooption 'a katılıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…