Nişanlımın babası neden böyle?

Bu akşam yemeğe geldiler. Nişanlım ne alınacak ne yapılacak onu konuşmak için gelmek istiyorlar demişti ailesi için. Ama bunlara dair hiçbir şey konuşulmadı. Konuyu açmadılar bile.
Bir ara biz annesi ve benim annemle başka bir odaya geçmiştik. O sırada babası babama demiş ki biz bu konuda çok acemiyiz. Bir yanlışımız olursa şimdiden kusura bakmayın. Babam da demiş ki ben de ilk oğlumu evlendirirken öyleydim. Bir işe başlayınca her şey yoluna girer sıkıntı yapmayın demiş. Sonra biz de tekrar yanlarına geldik. Annesi işaretlerle adama anlatmaya çalıştı konuya girmesini. Adam oralı olmadı. En son gidecekken babama dedi ki bizden istediğiniz bir şey var mı. Böyle pat diye söyledi. Babam da canınızın sağlığı dedi. Sonra da kalkıp gittiler.
siz bir şey anladınız mı?
Sen KPden kürsü konuşması falan mı bekliyorsun?
Eveet ziyaretimizin sebebi belli
Neler istiyorsunuz onu sormaya geldik
Yaz kızım pardon yaz hanım
1 kilo çimento..
Tarzında birşey mi nedir yani?
Ne söylemek istiyorsunuz ailecek
Konuş nişanlınla
Hayatım o gün konuşulacaktı ama durum öyle gelişmedi olsun biz konuşalım olmadı ailelere aktaralım vs vs de
Yok baban konuşmadı neden konuşmuyor istemiyor mu beni falan filan çok yorucu şeyler bunlar ya

bu konularda taviz vermek zaten sizin hatanız. bunun farkında olmanız gerekiyor bence. benim de kayınvalidem evliliğimin ilk yılında 2-3 günde bir beni arar "e sen de beni ara, sohbet ederiz, ben seni öz kızımdan asla ayırmıyorum" (Allah biliyor ya içimi bu lafına da inanmazdım hiç, çünkü ben de onu öz annemle bir tutamazdım) derdi sürekli. sonra baktı kadın benden adım gelmiyor vazgeçti bu isteğinden. eğer ilk beklentide "hmm kayınvalidem evine gitmemi bekliyor, o zaman gideyim" diye hareket ederseniz kimse sizin isteklerinizi dikkate almaz zaten.

kayınpederim beni istemiyor da istemiyor diye tutturuyorsunuz diğer yandan. adam belki gerçekten istemiyor ama oğlunun mutluluğu için en azında size ket vurmaktansa sesini çıkarmayıp kabullenip oturuyor. bunu düşündünüz mü hiç? ne bu kayınpederim beni sevsin, istesin, benle sohbet etsin arzusu? benim babam da büyük abimin eşini hiç istemedi ama abim için sesini çıkarmadı, yapması gereken ne varsa yaptı o kadar.

kayın aile ile öz aile olmaya çalışmak bana hep saçma geldi. siz de onları öz ailenize benzetmeye çalışıyorsunuz ama olmaz, oldurmaya çalıştıkça da siz yıpranırsınız unutmayın bunu.

sohbet etmeyebilir ama insan gibi davranması gerekir. Sorunum bu. Yoksa ben de çok hoşsohbet biri sayılmam ama en azından hatırımı sorana sen nasılsın diyebiliyorum. Asgari düzeyde iletişim kurulabilir. Asansörde karşılaştığımız bir yabancıya günaydın demek gibi mesela.

Sen KPden kürsü konuşması falan mı bekliyorsun?
Eveet ziyaretimizin sebebi belli
Neler istiyorsunuz onu sormaya geldik
Yaz kızım pardon yaz hanım
1 kilo çimento..
Tarzında birşey mi nedir yani?
Ne söylemek istiyorsunuz ailecek
Konuş nişanlınla
Hayatım o gün konuşulacaktı ama durum öyle gelişmedi olsun biz konuşalım olmadı ailelere aktaralım vs vs de
Yok baban konuşmadı neden konuşmuyor istemiyor mu beni falan filan çok yorucu şeyler bunlar ya

hımm peki teşekkürler.

sohbet etmeyebilir ama insan gibi davranması gerekir. Sorunum bu. Yoksa ben de çok hoşsohbet biri sayılmam ama en azından hatırımı sorana sen nasılsın diyebiliyorum. Asgari düzeyde iletişim kurulabilir. Asansörde karşılaştığımız bir yabancıya günaydın demek gibi mesela.

size şunu sormak istiyorum. asansörde karşılaştığınız bir yabancının size "günaydın" dememesi gibi kayınpederinizin de size "nasılsın" diye sormaması hayatınızdan ne eksiltti? niçin bu kadar önemli bu? kayınpederinizle mükemmel bir ilişki kurup tamamen anlayışsız bir nişanlı mı tercih ederdiniz? gün sonunda kapınızı kapattığınızda yanınızda nişanlınız olacak, kayınpederiniz değil. gün sonunda dertleştiğiniz, gülüp söyleştiğiniz, acı tatlı bir hayatı paylaştığınız kişi nişanlınız olacak kayınpederiniz değil. yemin ederken bir ömür, hastalıkta sağlıkta dediğiniz kişi nişanlınız olacak kayınpederiniz değil. bunları göz önünde bulundurup bir düşünün, sorun kendinize kayınpederinizin size geri dönüp "sen nasılsın" diye sormaması hayatınızdan ne eksiltti?

size şunu sormak istiyorum. asansörde karşılaştığınız bir yabancının size "günaydın" dememesi gibi kayınpederinizin de size "nasılsın" diye sormaması hayatınızdan ne eksiltti? niçin bu kadar önemli bu? kayınpederinizle mükemmel bir ilişki kurup tamamen anlayışsız bir nişanlı mı tercih ederdiniz? gün sonunda kapınızı kapattığınızda yanınızda nişanlınız olacak, kayınpederiniz değil. gün sonunda dertleştiğiniz, gülüp söyleştiğiniz, acı tatlı bir hayatı paylaştığınız kişi nişanlınız olacak kayınpederiniz değil. yemin ederken bir ömür, hastalıkta sağlıkta dediğiniz kişi nişanlınız olacak kayınpederiniz değil. bunları göz önünde bulundurup bir düşünün, sorun kendinize kayınpederinizin size geri dönüp "sen nasılsın" diye sormaması hayatınızdan ne eksiltti?

hayatımızdaki tüm olaylara benden ne eksiltti şeklinde bakamayız ki. En azından ben öyle bakamıyorum

hayatımızdaki tüm olaylara benden ne eksiltti şeklinde bakamayız ki. En azından ben öyle bakamıyorum

hayatımızdaki tüm olaylara elbette bu şekilde bakamayız. ama hayatımızdaki olayları önemine göre sınıflandırabiliriz.

bana göre öz ailemle yaşadığım bir tartışma/sorun birinci dereceden önemliyken kayınpederimle edemediğim bir sohbet ancak altıncı hatta yedinci derece olabilir. bu durumda benden ne eksiltti diye düşünür cevaba göre bunu kafaya takıp takmayacağıma karar veririm. yaşadığımız her şeyi bu derece kafaya takıp düşünürsek inanın yaşadığımız şey hayat olmaz. ve ben sizde inanılmaz bir drama queenlik gördüm. burda sayfalarca ben de dahil insanlar size kayınpederinizin karakterinin bu olabileceğini, kayın aile ile bu kadar samimi olmaya gerek olmadığını, en küçük sorunda "yemeği iptal ediyorum" tarzında ipleri yakmamanız gerektiği konusunda uyarıp konuştu. hala insanlık göremedim, bir sohbet edebilirdi, beni istemediğini hissediyorum diye peşine düşüyorsunuz. şeyi denediniz mi peki sizi mutsuz edecek detayları önemsemeyip mutlu edecek şeyleri görmeyi? mesela anlattığınıza göre kayınvalideniz çok ilgiliymiş sizle. ha keza nişanlınız da aynı şekilde, sırf siz üzüldüğünüz için gidip babasına rest çekmiş. bunlara mutlu olmayı denediniz mi?

İnanın fazla samimiyet değil beklediğim. Aksine hoşlanmıyorum da fazla samimiyetten. Kimseye anlatamıyorum bu durumu ama gerçekten hissediyorum adamın beni istemediğini, zoraki orada bulunduğunu. Her halinden belli. Evet nişanlımı seviyorum, o da beni. Babası böyle davranıyor diye ayrılacak değilim. Ama madem bu adam beni istemiyor sürekli gözüne sokmaya çalışmasınlar Beni. Nişanlıma demek istediğim de buydu ama doldurup ailesine karşı kışkırttığımı düşündü buradaki pek çok kişi. Oysaki madem istemiyor o zaman beni de rahat bırakın gidip gelmek istemiyorum aramak istemiyorum demeye çalıştım.
Bakın hicbir aile başta oğlunun getirdiği kızı sevmez ve istemez..Bunu o aileden birisi mutlaka belli eder..

Fakat bir yandan da oğulları yuva kursun ister..
Bir nevi istemem yan cebime koy mevzusu ..

Tabi siz bu durumda nötr olmalısınız söz konusu kayınvalide, görümce olsaydı daha bir anlam yüklemeliydiniz..

Ama kayınbaba yani..tabi sizin hislerinize göre burdan yorumluyoruz belki adam hiç sizin düşündüğünüz gibi bile takmiyor ..Sadece yapi geregi öyledir .

Farzedelim sizi istemiyor ..Kayınbaba yani Eşinizin hatırına saygıda kusur etmezsiniz olur biter ..Koca adamı bu hisleri yüzünden bile zor durumda bırakmamalısınız eşinizi de arada bırakmayın.
Fakat bana nedense takıntılı geldiniz ..Kayinbabanin küçük bir açığını yakaladınız oradan vuruyorsunuz o olmasaydı kayınvalideye, görümceye takardınız gibi..

He kuzum he, bu kp sizi gelin olarak istemiyor.
Onun için de bilinçli olarak size hal-hatır sormuyor.
Oğluna da söz geçiremiyor mecburen idare ediyor.

Duymak istediğiniz yorum bu sanırım.
Bu kadar insan farklı bakış açıları sunmaya çalışıyoruz siz takılmış plak gibi aynı şeyleri söylüyorsunuz.
Benim kızım bina okur döner döner yine okur.
Vallahi içim şişti.

Adamın sizi istemediği konusunda mutabık kaldığımıza göre bu durumda ne yapacaksınız?
Onu düşünün şimdi.

Ben size kendimce ne düşündüğümü söylemek istedim
Eski konularınızdan birini hatırlıyorum, nişanlanmadan önce "Sevgilim evlenmek istemiyor mu?"diye bir konu açmıştınız orada konuşmuştuk.
Sevgiliniz bence nişan zamanından önce sizden babasına bahsetmemişti. Belki annesi biliyordur ama bence babası bilmiyordu ve siz yurtdisina gidecek olan yeğenleriniz için Nişan tarihini çok erken planladınız. Nişanlınız zaten maddi olarak sıkıntıdaydı, muhtemelen bu durum babasını daha çok sıkıntıya soktu. Bu yüzden de bu ani nişan olayından rahatsız oldu ve çekimser kalıyor gibi geliyor.
Zaten demiş ya nişanda demek yurtdisina gidecekler var diye acele ettiniz diye. Bence sebebi bu.
Şu an yemeğe gelip ne alınacak yapılacak gibi şeyleri en son ana bırakmasının sebebi de o gibi geliyor.
Siz bence o zaman açtığınız konuyu bi açıp okuyun.
Muhtemelen nişanlınız nasılsa hemen nişan düşünmüyorsunuz diye bu yaz olsun, bu ay olsun filan dedi ama siz kabul edince aceleye getirdi ailesine karşı. Bu da kendi içlerinde probleme sebep olmuş olabilir. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Kayınpedere mesafeli durup herşeyi halledebilirsiniz.
Ben evlenirken çok az muhattap oldum eşimin babasıyla. Genelde biz kayınvalidemle herşeyi ayarladık, o ödemeleri ve üstüne düşenleri yaptı çekildi kenara. Kayınvalidem annemle konuştu düğünle ilgili bir isteğiniz var mı diye sordu, annem de hayır yok, hepimiz elimizden gelen neyse onu yaparız dedi. Onun dışında hiçbirşeye karışmadım zaten eşyalar vs dışında.
Kendinize hayatı zorlaştırmayın bence. Nişanlılık zaten zor bir süreç, iyice bunaltmayın kendinizi. Herkesi olduğu gibi kabul etmek en iyisi.

Ben size kendimce ne düşündüğümü söylemek istedim
Eski konularınızdan birini hatırlıyorum, nişanlanmadan önce "Sevgilim evlenmek istemiyor mu?"diye bir konu açmıştınız orada konuşmuştuk.
Sevgiliniz bence nişan zamanından önce sizden babasına bahsetmemişti. Belki annesi biliyordur ama bence babası bilmiyordu ve siz yurtdisina gidecek olan yeğenleriniz için Nişan tarihini çok erken planladınız. Nişanlınız zaten maddi olarak sıkıntıdaydı, muhtemelen bu durum babasını daha çok sıkıntıya soktu. Bu yüzden de bu ani nişan olayından rahatsız oldu ve çekimser kalıyor gibi geliyor.
Zaten demiş ya nişanda demek yurtdisina gidecekler var diye acele ettiniz diye. Bence sebebi bu.
Şu an yemeğe gelip ne alınacak yapılacak gibi şeyleri en son ana bırakmasının sebebi de o gibi geliyor.
Siz bence o zaman açtığınız konuyu bi açıp okuyun.
Muhtemelen nişanlınız nasılsa hemen nişan düşünmüyorsunuz diye bu yaz olsun, bu ay olsun filan dedi ama siz kabul edince aceleye getirdi ailesine karşı. Bu da kendi içlerinde probleme sebep olmuş olabilir. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Kayınpedere mesafeli durup herşeyi halledebilirsiniz.
Ben evlenirken çok az muhattap oldum eşimin babasıyla. Genelde biz kayınvalidemle herşeyi ayarladık, o ödemeleri ve üstüne düşenleri yaptı çekildi kenara. Kayınvalidem annemle konuştu düğünle ilgili bir isteğiniz var mı diye sordu, annem de hayır yok, hepimiz elimizden gelen neyse onu yaparız dedi. Onun dışında hiçbirşeye karışmadım zaten eşyalar vs dışında.
Kendinize hayatı zorlaştırmayın bence. Nişanlılık zaten zor bir süreç, iyice bunaltmayın kendinizi. Herkesi olduğu gibi kabul etmek en iyisi.

yorum yapmış olmak için değil de gerçekten anlayarak ve empati kurarak yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Söyledikleriniz hiç aklıma gelmemişti. Aile arasında basit bir yüzük takma töreninin karşı tarafa külfet olabileceğini düşünmemiştim. Nişan zaten kız tarafına aittir bir çiçek çikolatadan başka masraf etmeseler etmezlerdi. Elbisemi dahi kendim alacaktım ama nişanlım buna müsaade etmedi, çok üzüleceğini söyledi. Bir de bilezik almak istedi bir kısmını düğüden önce alıp Ödemiş olurum dedi. Ki toplam kaç tane alacaklarıyla ilgili asla bir sayı söylemedik. Hâlâ Düğünde ne takacaklar bilmiyorum. Bunları babasının kartıyla yaptı. Ama kendisi ödüyor kartı. Yani tüm bunlar olurken ben ailenin onayı vardır bu şekilde konuşulmuştur sanıyordum.

Nişanlım uzun bir süre işsiz kaldığı için eve hiç katkısı olmadığına üzülüyordu. İşe başlayınca babasından kartı alırken senin borcunu da ödeyeceğim diyerek almış. Babasının karta bir miktar borcu varmış hem onu hem de nişanda aldığı bilezikleri karta ödüyor şimdi. Aslında burda babasını etkileyen bir şey yok. Nişan için başka bir masrafları olmadı. Bilezikler de düğün için ödenmiş oluyor bir yandan. Yani nişan o zaman olmasaydı da yine yaza kadar bunlar alınıp ödenecekti.

bir de biz düğün salonu beğendik. Sonra ben dedim ki ailenle konuş ondan sonra kapora verelim. Haber vermeden tutmayalım. O da evde bahsetmiş ama ne zaman gidip tutacağını söylememiş. Sonrada kaporayı vermiş tutmuş. Babası da yine çok bozulmuş. Keşke tutarken bi haber verseydin gidip baksaydık demiş.
Şu An söylediklerinizin üzerinden düşünüyorum da onların gözünde gerçekten tehlikeli bi konumdayım.

yorum yapmış olmak için değil de gerçekten anlayarak ve empati kurarak yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Söyledikleriniz hiç aklıma gelmemişti. Aile arasında basit bir yüzük takma töreninin karşı tarafa külfet olabileceğini düşünmemiştim. Nişan zaten kız tarafına aittir bir çiçek çikolatadan başka masraf etmeseler etmezlerdi. Elbisemi dahi kendim alacaktım ama nişanlım buna müsaade etmedi, çok üzüleceğini söyledi. Bir de bilezik almak istedi bir kısmını düğüden önce alıp Ödemiş olurum dedi. Ki toplam kaç tane alacaklarıyla ilgili asla bir sayı söylemedik. Hâlâ Düğünde ne takacaklar bilmiyorum. Bunları babasının kartıyla yaptı. Ama kendisi ödüyor kartı. Yani tüm bunlar olurken ben ailenin onayı vardır bu şekilde konuşulmuştur sanıyordum.

Nişanlım uzun bir süre işsiz kaldığı için eve hiç katkısı olmadığına üzülüyordu. İşe başlayınca babasından kartı alırken senin borcunu da ödeyeceğim diyerek almış. Babasının karta bir miktar borcu varmış hem onu hem de nişanda aldığı bilezikleri karta ödüyor şimdi. Aslında burda babasını etkileyen bir şey yok. Nişan için başka bir masrafları olmadı. Bilezikler de düğün için ödenmiş oluyor bir yandan. Yani nişan o zaman olmasaydı da yine yaza kadar bunlar alınıp ödenecekti.

bir de biz düğün salonu beğendik. Sonra ben dedim ki ailenle konuş ondan sonra kapora verelim. Haber vermeden tutmayalım. O da evde bahsetmiş ama ne zaman gidip tutacağını söylememiş. Sonrada kaporayı vermiş tutmuş. Babası da yine çok bozulmuş. Keşke tutarken bi haber verseydin gidip baksaydık demiş.
Şu An söylediklerinizin üzerinden düşünüyorum da onların gözünde gerçekten tehlikeli bi konumdayım.

Aslında sizin tehlikeli bir konumunuz yok inanın, biraz rahatlayın.
Nişanlınız bence kötü niyetli değil ama bir laf çıkmış ağzından dönmemek için işgüzarlık yapmış gibi geliyor bana. Benim eşim de biraz böyledir o yüzden anlıyorum az çok davranışları. Kayınpederiniz ne kadar cebinden yüklü miktarda para çıkmayacak olsa da belki farklı şekilde daha güzel şeyler yapmak istiyordu. Ya da belki sırf sayılmamak, büyük yerine konulmamak da zoruna gitmiş olabilir, tabii öyleyse sonuçta bunu bilemiyoruz. Nişanlınıza da sorsanız doğru cevap alamayacaksınız muhtemelen tabii öyle birşey yok diyecek.
Ben sizin maddi beklentide olduğunuzu zannetmiyorum zaten, hiç öyle bir izlenim almadım sizden. Ailenizin de olacağını zannetmiyorum, sizin takıldığınız nokta daha çok manevi. Güzel ve sağlam temeller üzerine kurmak istiyorsunuz yuvanızı haklısınız da ama herkesi kontrol etmek imkansız. Emin olun onlar oğullarını sizden iyi tanıyorlardır. Dedim ya eşim de biraz öyle bir yapıdadır, bazı konuları sonradan kayınvalidemle konuşunca sen merak etme ben oğlumu tanımaz mıyım, biliyorum onun hatalarını demişti.
Şu an kayınpederiniz bence oğluna tepkisini hissettirmek için size tavırlı gibi davranıyor hafiften ama sizi istemediğini zannetmiyorum. Kayınvalide ne kadar yönlendirici olsa da kötü niyetli değil gibi, o da arayı sıcak ve iyi tutmaya düzeltmeye çalışıyor sanırım. Bence siz tepkilerinizi minimum düzeyde tutun, emin olun sıkıntı varsa bile geçicidir. Bence kayınpeder zamanla sizi çok sevecek tanıyıp. Fazla yüz göz olmadan mesafeli gitmek en güzeli. Ufak tefek şeylere takılıp kendinize günleri dar etmeyin, nişanlınızla ilişkinize bakın. Siz onların tavırlarından rahatsız oldukça bunu dile getirmeseniz bile nişanlınız hissedip babasına karşı tavır alacaktır, bu da arada bir soğukluk varsa iyice aranın açılmasına uçurumun derinleşmesine sebep olur ancak.
Büyük bir saygısızlık, edepsizlik, kötü niyet yok.
Biraz iletişim eksikliği var ve çözülecektir emin olun, biraz kendinizi rahatlatın.

Bu arada o düğün salonu mevzusu çok kötü bir durum işte bana göre. Cidden aynen eşime benziyor nişanlınızın tavırları. Belki buradaki birçok kişiye kalsa onlara ne ki zaten derler ama ben öyle düşünmüyorum. Bu tip konularda büyüklerin fikrini danışmak gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu tip büyük kararlar alırken, mutlaka uyarırım önce babanla konuş, babana danış derim. Zaten herşeye müdahale eden bir adam değildir, siz daha iyi bilirsiniz der geçer. Ama en azından gönlünü almış oluruz biz sorarak, saygımızı göstermiş oluruz.
Ama eşime kalsa hep kendi düdüğünü çalar, takmaz hiç. Nişanlınız da öyle yapmış biraz. Ama rahat olun zamanla taniyacaklar sizi, kendi oğullarını zaten tanıyorlar.

Kız konuşmadığı dha iyi boşver
Konuşsada keske konuşmasaydı dersin
Kayınpederler fena oluyo
Kaynanaların adı çıkmış bikere

Bu arada o düğün salonu mevzusu çok kötü bir durum işte bana göre. Cidden aynen eşime benziyor nişanlınızın tavırları. Belki buradaki birçok kişiye kalsa onlara ne ki zaten derler ama ben öyle düşünmüyorum. Bu tip konularda büyüklerin fikrini danışmak gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu tip büyük kararlar alırken, mutlaka uyarırım önce babanla konuş, babana danış derim. Zaten herşeye müdahale eden bir adam değildir, siz daha iyi bilirsiniz der geçer. Ama en azından gönlünü almış oluruz biz sorarak, saygımızı göstermiş oluruz.
Ama eşime kalsa hep kendi düdüğünü çalar, takmaz hiç. Nişanlınız da öyle yapmış biraz. Ama rahat olun zamanla taniyacaklar sizi, kendi oğullarını zaten tanıyorlar.

Ben de kendimi çok kötü hissettim düğün salonu olayında. Evet belki de nişanlımın ailesiyle olan iletişimsizliği yüzünden böyle oldu bazı şeyler. Söylediklerinizden sonra olaylara onların açısından da bakıyorum. Ben de olsam böyle bir anda ortaya çıkan nişan olayına takılırdım. Yine de keşke babası bana öyle davranmasaydı benim bir suçum yoktu çünkü. Oğulları kendileriyle paylaşmamış ben nerden bilebilirdim. Her neyse artık bundan sonrası önemli olan. Söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım. İnşallah her şey yoluna girer. Çok teşekkür ederim 🥰

Ben de kendimi çok kötü hissettim düğün salonu olayında. Evet belki de nişanlımın ailesiyle olan iletişimsizliği yüzünden böyle oldu bazı şeyler. Söylediklerinizden sonra olaylara onların açısından da bakıyorum. Ben de olsam böyle bir anda ortaya çıkan nişan olayına takılırdım. Yine de keşke babası bana öyle davranmasaydı benim bir suçum yoktu çünkü. Oğulları kendileriyle paylaşmamış ben nerden bilebilirdim. Her neyse artık bundan sonrası önemli olan. Söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım. İnşallah her şey yoluna girer. Çok teşekkür ederim 🥰

Insallah girer biraz rahat olmaya çalışın. Evet keşke babası öyle davranmasaydı ama insanlar çeşit çeşit, mutlu olmak kabullenmek bizim elimizde. Rica ederim

+1

X