Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Ben eşimin ailesiyle görüşmesine karşı değilim. Sanırım yanlış anlaşıldı. Ben ailelerimizi birbirleriyle görüştürmek istemiyorum

Niye görüşsünler ki zaten ayrı şehirdeler normalde de iki tarafın ailesi öyle sürekli bir arada olmaz hiç kimse de hem bu iki tarafı ilgilendirir görüşmezler mesafe koyarlar bunun için nişan atmayı düşünmek çok tuhaf

Ben genel olarak çok yıprandım galiba. Başta benim ailem istemedi bu sebeplerden. Onları ikna ettim nişanlandım. Nişanın ertesi günü çok mutlu olacağımıza inanmıştım. O gün de yok ot içmesi yok annemi azarlayarak konuşması. Çok fazla yıktı beni. Bu kadar emeğim ailemi karşıma alışım bu muameleyi görmek için miydi dedirtti bana. Travmayı atlatamadım. Yine de olay büyümesin diye bişey yokmuş gibi davrandım hep. Ben doğal davrandıkça o coştu kimine güzel gelse de bana laubali geliyor hareketleri. Bunca emeğim ve direncim çok kırıldı.

Bilemwdim. Evlenince meseka ckip cikip gelebilirler, sizde kalabilirler. Cocuk olunca bebek sevmek bahanesine gelip kalacaklardir. Sıfır ilwtisim zor bence. Eslerin anlasmasi onemli ama aileler de anlasmali. Bilemedim. Evlilik sadece es adayi ile olmuyor ya. Aileler de isin icine giriyor. Ne kadar uzak olursan ol....

Öyle malesef gerçekten beni çok seven benim de çok sevdiğim nişanlımla sanırım bitirmek zorundayım. Gerçekten bilmiyorum

Ben sana bu olayların megasını yaşadım desem :) kültür farkı neki ülkeler dinler başkaydı o yüzden bence şükret bu hiç birşey değil bir kayınbaba mutluluğunuzu engellemesin adam kötü niyetli değil zamanla anlayıp rahat bırakır insanları

Öyle mi dersiniz

bende benzer şeyler yaşıyorum. ailem onun ailesine cahil deyip duruyorlar. köyde yaşıyorlar kayınvalideler.bizimkilerde çok öyle kültürlü okumuş falan değiller ama arada fark çok yinede. bende zor ikna etmiştim ailemi. yeni evlendim daha 15 gün oldu, ailesiyle görüşmeyiz o şartla evlen diye izin verdiler tamam dedim. bence önemli olan sizin mutlu olmanız. inan bana ailem onlarla görüşmüş görüşmemiş çok da umrumda değil açıkçası

Öyle mi dersiniz
ya napıcak adam size niye bu kadar abarttınız yazık ya nasıl davranacağını bilmiyor şehirler ayrı olacak zaten görüşmek zorunda kaldığınızda katlanın biraz sevdiğiniz adam için o baba olmasa nişanlınızda olmayacaktı adam yine bir işe yaramış bunun hatırına bari :)

Benim kayınvalidemler köyde de yaşamıyor maraşın merkezindeler. Sadece dışa çok kapalılar. Bi çocukları komşunun kızıyla evlenmiş bi çocukları dayısının oğluyla. Yabancı biriyle hiç muhatap olmamışlar. Haliyle hareketleri bana normal gelmiyor ama onlara göre çok normal. Gerçekten bilmiyorum ne yapacağımı

Nisanliniz size kiymet veriyorsa ve ailesine aşırı düşkün değilse farklı şehirde yasayacaksaniz ve sürekli gelip gitmeyeceklerse bir problem olmaz ama aksi halde uzulursunuz. Ama ben olsam sevdiğim adamın elini birakmazdim bu tamamen ilişkinize ne kadar değer verdiğinizle ne kadar istediğinizle ilgili

Bilmiyorum bir süre dinlenmeye ihtiyacım var galiba

Bilmiyorum ben de bırakmak istemiyorum ama üzüleceksem şimdi üzülüyüm çocuğum olduktan sonra değil belki de bu yüzden bu kadar gerginim..

Benim anladığım siz bu ilişkiye çok önem verip,ailenizi ikna etmek için epeyce uğraşmışsınız.
Aileniz 'tamam' deyince nişanlanmaya da gereğinden fazla anlam yüklemişsiniz.
Sanki nişan olunca her şey süt liman olacak diye düşünmüşsünüz.
O nedenle de ciddi hayalkırıklığı yaşıyorsunuz.
Nişanlınızla konuşup evliliği erteleyebilirsiniz.
Tamamen kesip atmaktansa,bu daha makul geliyor bana.
Yine de erteleme talebiniz ilişkinizi yıpratır.

Bilmiyorum ben de bırakmak istemiyorum ama üzüleceksem şimdi üzülüyüm çocuğum olduktan sonra değil belki de bu yüzden bu kadar gerginim..
Kültür farkı olunca insan bu korkuları yaşıyor haklısınız ama 4 senede az çok tanimissinizdir nisanlinizin huyunu suyunu. Çok geri kafali bir insansa zaten anlaşmak zor olur. Ailesiyle biraraya geldiğiniz zamanlarda onlar laftan anlamadigi için sizin aynen aynen deyip geçmeniz gerekecek. Onların her lafını daha şimdiden takarsaniz ilerde mutlu olamazsınız ki. Siz evin içinde iki kisi yaşayacaksınız yanlış yönlendirmekte istemem sizi. Diyelim ki ayrıldınız ne hissedersiniz önce bunu düşünün. Eğer diyorsanız ki ben çok seviyorum ondan başkasıyla olmak istemiyorum o zaman devam edersiniz. Ama olmasa da olur başkasıyla daha mutlu olabilirim diye bir düşünceniz varsa kararinizi tekrar gözden gecirin

sen nişanlınla anlaşabiliyormusun peki? ailesiyle senin aranda kalsa seni dinler mi? bunlar çok önemli. sana hareketleri normal gelmiyo olabilir ama kendini bi ölç ,geldiklerinde bikaç gün katlanabilirmiyim bu insanlara diye. bence yapabilirsin. yemek yeme şekilleri mi hoşuna gitmedi mesela, bikaç güne gidecekler zaten geçici diye kendini şartlandır misal veriyorum. ha dersen ki nişanlımdan da soğurum böyle giderse, yol yakınken dön tabi

Kültür farkı deyince çok farklı şeyler beklemiştim, kayınpederin çiçek almasına tepenizin atacağı aklıma bile gelmemişti.

Gelenek görenek, kültür farkı tabii ki yıpratıcı ama buradaki mesele kültür farkından ziyade sizin nişanlınızın ailesini kendinize layık görmemeniz bence. Bu kadar yukarıdan bakarsanız kendinize layık aile zaten zor bulursunuz.

Kayınpeder tatlı alma küstahlığı göstermiş bak sen şu adama yaa çok kınıyorum.

Finali nasıl oldu sizinkinin peki

Ayrıldık biz kendileri hem yabancı hem de Türk düşmanıydı ailemi hor gördüler ki benim babamın ingilizcesi daha iyiydi üni .mezunuydu zaten fakat Türk ve müslüman olmamızı hor gördüler ailem benim için katlandı herşeye ama o süreçte sevgilim de ben de çok yıprandık konuşup anlaşarak ve severek ayrılmak zorunda kaldık 1 sene sonra babam vefat etti iyi ki evlenmemişim diyebiliyorum şimdi babamı üzmüş olsaydım kendimi hiç affetmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…