Mesela benim ve ailemin yanında abuk subuk bişeyler içiyor. Küfürlü konuşuyor. Bağıra çağıra bişeyler söylüyor ama ne dediği asla anlaşılmıyor.Bir örnek verseniz merak ettim nişanlınızin babası sizi nasıl bu kadar rahatsız edecek şeyler söylüyor, adamı yerin dibine sokmussunuz resmen, art niyetli değilse ki anladığım kadarıyla öyle değil, üslubu , tarzı farklı diye bir insanı, evleneceginiz insanın babasını bu kadar küçük görmeniz normal değil. Sizin için babasını ikinci plana atan nişanlınız da iyi bir evlat değil bana göre. Eşim benim babamı bu kadar hakir görecek de bende buna izin verip evlat diye dolasacagim, evlenip insanları ömür boyu küçük görecekseniz evlenmeyin bence de.
Tüm mesajlarınızdan kibir akıyor, eğitim herşey değil maalesef!
Ot derken? Tütün mü içiyordu? Bazı insanlar sigara yerine tütün içiyor.Evet ben de böyle zannederdim. Nişanın ertesi günü bizi nişanlımın evinde yemeğe davet ettiler. Babası yemekten sonra yanımızda ot içti. Nişanlım o sırada salonda değildi döndüğünde o da şok oldu. Ben o gün nişanı atacaktım ama sevgilimin bir suçu yok dedim ailem de ailesiyle mesafeli olacaksın biz damadımızı sevdik dediler ben de bundan cesaret aldım ve nişanı atmadım. Kayınpederin anneme ters ters soru sormaları kaş göz el kol hareketleriyle düğün tarihi konuşmaya çalışmasından bahsetmiyorum bile.
Ben görüşmezsem bu zamanla eşimle aramı bozar mı bundan emin değilim. O babasının tavırlarının normal olmadığının farkında. O yüzden görüşmem konusunda ısrarcı değil ama yine de bu durum benim huzursuzluğum.bben de ayni seyleri yasadim. kayinpeder turunun tek ornegi. babamin yuzune yuzune patavatsuz bisuru laf soktu. tum akrabalarima bir kilif uydurdu terbiyesiz ama esim babasini biliyor. hic sorun olmadi ki biz ayni sehirdeyiz. gorusmezsin olur biter. bizim aileler de ozel gunler haric gorusmuyor. 7 sene olacak.
Maraş otu diye bişeymiş ben de ilk kez o zaman böyle bir şeye şahit oldumOt derken? Tütün mü içiyordu? Bazı insanlar sigara yerine tütün içiyor.
Şok olduğu ne tam anlamadım? Ot içtiğini bilmiyor olamaz kaç yıllık babasının. Nişanlınız gayet kurnaz davranıyor. Düğün olana kadar hem sizi hem onları idare edecek kırmadan. Bu işler istisnalar hariç hep aynı senaryoyla biter. Düğün olduktan sonra erkeğin gözünde ailesi kıymete biner. O eziklediğiniz ailesi yatılı misafir olarak gelir hep. Uzak şehirler kurtarıcı olmaz.Babası yemekten sonra yanımızda ot içti. Nişanlım o sırada salonda değildi döndüğünde o da şok oldu.
Maraş otu diye birşeymiş o bölgede normal karşılanıyor ama bana göre hiç de normal değil. Nişanlım ailesinin yanına sadece Ramazan bayramında gidiyor. O yüzden bilmeyebilir diye düşünüyorum ama yine de insan oğluna güven olmaz.Şok olduğu ne tam anlamadım? Ot içtiğini bilmiyor olamaz kaç yıllık babasının. Nişanlınız gayet kurnaz davranıyor. Düğün olana kadar hem sizi hem onları idare edecek kırmadan. Bu işler istisnalar hariç hep aynı senaryoyla biter. Düğün olduktan sonra erkeğin gözünde ailesi kıymete biner. O eziklediğiniz ailesi yatılı misafir olarak gelir hep. Uzak şehirler kurtarıcı olmaz.
o senin esine bagli. ya bak zaten uzaktasin bayramdan bayrama gorursun olur biter gorunce de mesafeni koy. ne derse desin duyma. deli bu de kendi kendine. eger esin babasinin ve diger akrabalarinin anormal oldugunun farkinda ve buna gore davraniyorsa sikinti olmaz ama evlenmeden once konus sikintilarini. ya kp beni isterken bile kavga cikardi sebep de siyaset. yani kisacasi hersey esinde bitiyor.Ben görüşmezsem bu zamanla eşimle aramı bozar mı bundan emin değilim. O babasının tavırlarının normal olmadığının farkında. O yüzden görüşmem konusunda ısrarcı değil ama yine de bu durum benim huzursuzluğum.
Aslında çok güveniyorum ama acaba kendimi mi kandırıyorum diye içim içimi yiyorNişanlınıza ne kadar güveniyorsunuz?
üstelik kalksın el kızı kendine denk bulmuyor diye iletişimi kessin. Hey gidi dünya, devran döner elbetadamın doğasında var belliki. ne var yani olduğu gıbı kabul etsenız..bana tek ılgınç gelen şey sen buyut ,et, okut.elın kızı babanı beğenmıyorum diye, oğluşu gelsin yaş almış adamı uyarsın hareketlerıne dıkkat et dıye.
Ailemi muhatap etmek istemiyorum ama sağolsunlar ailemi arayıp sohbet etmek için fırsat kolluyorlar. Nişanlımın annesinde sorun yok o arasın ama babasının her konuşmasında bir patavatsızlık bir haddini bilmezlik. Sanki cıvık cıvık konuşunca samimiyet sevgi artacak zannediyor. Kesinlikle görüştürmemek taraftarıyım. Ama bombayı durduramıyoruz.
Ot icmis otYahu nr yapmış bu adam?
Somut örnek veremiyorsunuz ki
Ot icmis ot
Ironiye asina degilim gulmedim ot icmek normal mi? Ya da mizahta boyle bir espri mi varVaaovv. O zaman hemen damat, gelinin ailesinin nüfusuna geçmeli
Gerekirse damadın ailesi recm edilmeli.
Ömür boyu asla görüşülmemeli
Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyorYahu nr yapmış bu adam?
Somut örnek veremiyorsunuz ki