Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Ben Kütahyalıyım eşim Çorumlu aslında sizinki kadar uzaklık yok ama yine de çok farklı sizin bayağı bir ucu bir ucu durumu varmış
Benim kendi ailem tam anlamıyla çekirdek aile ama eşimin ailesi kalabalık onlar hep kv gelin birlikte yaşamışlar o yüzden ilk zamanlar sürekli her öğünde birlikte olmak isterlerdi dediğiniz gibi bizde kalın derlerdi ben ders çalışırdım sürekli çağırırlardı ama sonra yavaş yavaş düzene oturttuk bunları sonra da başka ile taşındık zaten iş sebebiyle şimdi uzak olduğumuz için böyle sıkıntılar olmuyor
Ben de hiç rahat edemem başkasının evinde zorunlu olmadıkça kalmak istemem hiç

Benim ailemde tıpkı sizin aileniz gibi.Kayınvalidem doğru düzgün türkçe konuşamıyor.Ama nişanlım kendini çok geliştirmiş bir insan aradaki uyumu iyi sağlıyor.Kendinize güvenin biraz.Ortada birşey yokken daha kendi kendinizi boş yere üzmeyin.Anlattığınız kadarıyla nişanlınız size destek çıkacak bir insan gibi duruyor.E zaten uzak oturacakmışsınız.Yılda bir kere de kayınbabanızın sözlerini duymamazlıktan gelin birşey olmaz.

NIsankin çok iyiymiş.Ailemle istersen görüşme demis herkes demez.Kendisi dahi sık girmiyormuş.Ilk evliliğe çok dikkat edilmesi taraftariyim (ikinci evlilikler cok sorun batti balik yan gider)Ama bu durumda nişanlının hatrına vazgecmeyebilirsin..

Tekirdağlı mısınız ne güzel:) evet bizim oralarda yoktur oyle kalma meselesi pek. Ha misafirlik gitme gelme hep birlikte olma heleki düğün dernek gösterisleri falan coktur ama cidden boyle baskasinin evinde çekiniriz .nasil kendi evi gibi rahat edebiliyorlar yaa

Böyle gördük ailelerden evlenilecek mükemmel erkek çıkması ne muhteşem değil mi?
Kültürlü okumuş kadın ailesi ve cahil cuhela erkek ailesi ve bu aileden parlatan ışık gibi çıkan koca adayı. Üstelik yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmeyip babayla görüsmuyor.
Neyse, siz kesin irtibatı olsun bitsin. Hem eş adayinizda buna dünden razı. O cahil aileyle üniversite okumuş ailenizi de muhatap etmeyin.

Aileler cok onemli bi evlilikte fakat eşinin duruşu ve tavri daha da onemli.. Ailesinin her yanlisina ragmen onlari savunup seni susturmaya/onlara boyun eğdirmeye calisan biriyle olmaz mesela.. Olanlarin farkinda olup seni incitmeden çözmeye çalışan biri varsa da o adamla bi sekilde mutlu olunur.. Bunun ayrimini iyi yapmak lazim..

Yok nişanlım sağolsun doğru yada normal olmadığının farkında ve bunu bana da ailesine de söylüyor. Ailesi daha önce hiç kendi memleketleri dışında bir kimse ile muhatap olmamışlar. Nişanlım bu yüzden nasıl davranacaklarını beceremiyorlar kötü insan değiller sadece eğitimsizler günlük hayat rutinleriniz çok farklı bu yüzden bu durumlar diyor. Babası yüzünden nişanı atmak üzereyim. Ama nişanlıma kıyamıyorum.

Ailemi muhatap etmek istemiyorum ama sağolsunlar ailemi arayıp sohbet etmek için fırsat kolluyorlar. Nişanlımın annesinde sorun yok o arasın ama babasının her konuşmasında bir patavatsızlık bir haddini bilmezlik. Sanki cıvık cıvık konuşunca samimiyet sevgi artacak zannediyor. Kesinlikle görüştürmemek taraftarıyım. Ama bombayı durduramıyoruz.

Düğünümüz için kredi çektirdi eşya almak için babası parayı alıp ortadan yok oldu uzun bir süre aradık telefonlara çıkan yok falan annesi diyor ki babandır yer 30.000 lira gitti öyle . + devlet memuruydu parası kendi çektiği kredi için kumar borcuna kesiliyomuş. O dönem k. P'in babası vefat etti miras kaldı onuda yedi ama bizim Düğünümüz yapmadı yapmadığı gibi eşime çektirdiği krediyi eşya alıcam düğün salonu tutcam diye aldı yedi bizim esşya borcumuz vardı ortada düğün geldi çattı yok adam arıyoruz ulaşamıyoruz şehir dışında çalışıyoruz birde yok adam ortalıkta çok zor dönemlerden geçtik. Ben tabi ki ailesi ile görüşsün isterdim ama bu tarz olaylar olunca kendisi artık bu ne ya yeter dedi. Diyeceğim o ki ben hayatımın şaşkınlığını yaşamıştım annem konduramıyordu nasıl böyle yapar bir aile evladına diye düşünüyorduk ki. Görümcem lokantalarda çalışıyor okutmamışlar ve evlenmek istedi 90 doğumlu babası para kaynağı olduğu için evlendirmedin 2 ayda 1 defaya mahsus 20 liralık kontör alırlar sadece kızcağıza tüm parasını alırlar elinden ve evdeki tüm aile fertleri bankalarda kara listede k. P herkese kredi çektirmiş ödememiş .

Çok şükür bizde böyle durumlar yok. Çok büyük bir hevesle nişandan önce ev aldık nişanlımla içini istediğimiz gibi yaptırdık çok güzel mobilyalar aldık. Bunlar nişanlımın parasıyla oldu babası emekli ona yük olmak istemedik. Çok şükür ki biz de iyi kazanıyoruz her şeyimizi kendimiz yaptık. Ama malesef parayla huzur satın alamadık.

Yani başta size hak vermiştim taa ki şunu okuyana kadar. Aileniz üniversite okumuş olabilir tebrikler ama siz kendinizi ne sanıyorsunuz ben cidden merak ettim. Bu adam ne dedi ki bu kadar aşağılıyorsunuz. İnsanlar sizin ailenizle sohbet edemeyecek mi? Farkında mısınız bilmiyorum ama bayağı yerin dibine sokmuşsunuz.

Söz konusu eğitimse ben de eğitimliyim, kaba da olsa ilkokul mezunu da olsa karşımdaki insanı dinlerim çünkü ondan öğreneceğim illa ki bir şey vardır. Onu aşağılamam çünkü bu hakkı bana kim veriyor?

Nişanlıya gelince de ağaç kovuğundan çıkmadı, genetik denen bir şey var. En ufak hareketinde, bir mimiğinde, bazen konuşmasında babasını göreceksiniz. Ayrıca sizin için onu büyüten bu yaşa getirmiş babasını göz ardı eden insan, bir başkası için de sizi göz ardı eder. Neyse siz üniversite mezunu çok kültürlü ailenizi bu insanlarla muhatap etmeyin efenim, kendiniz gibisini yakın kültürden birini bulun

Son düzenleme:
Yani konu sahibesi şuana kadar ki tum mesajlarinizi okudum sizin gibi bir kibir yumagi çeşidini ilk gördüm yani için için ezmek üstten üstten bakmak bumudur ..budur...bence konunuzu nişanlinizda okusa keşke..ama sizi nazlatacagim diye ailesini yerdiren adam pırlanta degil imitasyondur ..çikar kokusu..insanları hakir görmeniz çok yanlis ..bence kültür farki yüksek egitim harika maddi kazançlar ve alamadiginiz huzur ..sizin kalbinizdeki kibirle alakalı...

Bir örnek verseniz merak ettim nişanlınızin babası sizi nasıl bu kadar rahatsız edecek şeyler söylüyor, adamı yerin dibine sokmussunuz resmen, art niyetli değilse ki anladığım kadarıyla öyle değil, üslubu , tarzı farklı diye bir insanı, evleneceginiz insanın babasını bu kadar küçük görmeniz normal değil. Sizin için babasını ikinci plana atan nişanlınız da iyi bir evlat değil bana göre. Eşim benim babamı bu kadar hakir görecek de bende buna izin verip evlat diye dolasacagim, evlenip insanları ömür boyu küçük görecekseniz evlenmeyin bence de.

Tüm mesajlarınızdan kibir akıyor, eğitim herşey değil maalesef!

Evet ben de böyle zannederdim. Nişanın ertesi günü bizi nişanlımın evinde yemeğe davet ettiler. Babası yemekten sonra yanımızda ot içti. Nişanlım o sırada salonda değildi döndüğünde o da şok oldu. Ben o gün nişanı atacaktım ama sevgilimin bir suçu yok dedim ailem de ailesiyle mesafeli olacaksın biz damadımızı sevdik dediler ben de bundan cesaret aldım ve nişanı atmadım. Kayınpederin anneme ters ters soru sormaları kaş göz el kol hareketleriyle düğün tarihi konuşmaya çalışmasından bahsetmiyorum bile.

Evet çünkü eğitimli taraf sürekli kendine yazık ediyormuş hissinde. Eğitimsiz yada kültürsüz yapılan yanlışların şuurunda bile değil

Ne olursa olsun bir erkegin daha nisanliyken ailesini ozellikle saygi duyulmasi gereken babasini gorusmesekte olur muhatap olmayiz diye dislamasi ve nisanlisina ailesini kotulemesi cok buyuk ayip.sizin de insanlari cahil egtimsiz diye kucumsemeniz cok ayip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…