Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Canım evlendikten sonra çok gelip gitmezsiniz.. araya mesafe koyarsın biraz.. ailesini boşver.. nişanlını seviyorsan.. aranız iyiyse aileyi çok önemseme bence.. çünkü İnsan aşkı her zaman bulanmıyor..!!

Bukdr neyapiyo olabilir babasi? Ailesiyle evlenmiyorsun diyolar ama illaki busorun onune cikicaktir kendimden bliyorm

Benim eşimin ailesi de öyle ,maalesef okumuş ama cahillikleri baki kalmış insanlar . Ben uzun zamandır görüşmüyorum. Evliliğimde çok sorun yaşattılar, eşim de arada denge kuramadı. Yıllarca çektim onlardan hala da nefretle hatırlıyorum. Bilmiyorum ben erkeklerin ailelerine set çekip eşini kollayacağına nedense pek inanmıyorum. Başlarda öyle gibiler sonra 180 derece dönüyorlar. Ailesine sınırı çizebilecek karakterde olup olmadığından kesinlikle emin olman gerek. Bir de ailelerin hislerine güvenirim . Annen baban ne diyorsa o doğrudur.

Tekrar merhaba
Daha önce çok bunalıp sizlere danışmıştım. Dün gece nişanlımdan ayrıldım. Ayrılmamın temel sebebi de aileler arasındaki kültür farkının bizim hayatımızı da etkileyeceği korkusu. Nişanlım hep alttan aldı hep benim yanımda oldu ama benim içimdeki kırgınlık korku hiç geçmedi. Rol yapıyordum onun yüzü gülsün diye umursamıyor gibi davranıyordum ama içten içe bu mutsuzluğu artan şekilde yaşıyordum. Nişan günü evlerinde olan olaydan sonra ailemden çok utandım ve o günden beri ailemin yüzüne bakamıyorum. Onlar beni kıt kanaat okuttular bu günlere getirmek için çok emek saefettiler. Karşılaştıkları muamele laga luga konuşan karşılarında ot atan ne konuştuğu ne dediği anlaşılmayan bi dünür değildi. Aileme karşı boynum çok büküldü onlardan çok utanıyorum. Aslında o gün atmalıydım nişanı. Çok sevdik nişanlanabilmek için de çok emek verdik diye kıyamadım. Nişanlımın da sürekli benim yanımda oluşu duruşu hep bu durumu ertelememe sebep oldu. Alışveriş yaptım evimi döşedim düğün yerini tuttum gelinliğimi aldım. Ama normalde ben bunları yaşarken mutlu olmam gerekmiyor muydu? İçimde korku, sürekli yanlış bir aileyle güzel hayaller kurduğum fikri, verdiğim emeklerin karşı taraftan aslında hiç anlaşılmadığı ve anlaşılmayacağı hissi çıkmadı aklımdan. Keşke o gün bitseymiş hergün aynı mutsuzluğa uyanmaktansa bir gün bir ay bir yıl bunu yaşamak çok daha iyi bana göre. Şimdi dayalı döşeli binbir hayallerle aldığın eşyaları evi boşaltmak çok zor. Nişanlımı çok seviyorum onun kadar iyi bir eş daha bulabileceğimi düşünmüyorum ama bu durumların beni de onu da mutsuz yapacağına adım gibi eminim. Bunu haketmesek de bitirmek zorundayız. Özür dilerim sevgilim..

İçindeki sesi dinle..Bende çok emek vererek, büyük zorluklar aşarak evlendim. Ama şuan bitiriyorum; evlendikten sonra o kültür farkı senı mahveder. Aynı zamanda erkekler evlendikten sonra %90 aileci oluyor. Senın ailen geldikçe, onun da ilesi gelsin istiyor. Sen benim ailemle görüşmezsen bende görüşmem diyor. İsterse ailesi haksız olsun tamamen. Çok şükredeceksin; keşke bende zamanında senin aldığın kararı alsaydım

Aynen ben de bunun korkusundan bugün bitirdim. Çok üzgünüm severek ayrılıyorum ama yapacak bişey yok. Allah sizin de yardımcınız olsun çok zor..

Daha öncede yazmıştım konuna, ne diyelim hayırlısı olsun ama olan nişanlına oldu. Hicbir eş ailesi 4/4luk kendi ailen gibi asla olmaz,olmayacak. Illaki bir puruz her zaman cikacak. En azından evlenecegin adamdan emindin. Çünki nisanlin senden yanaydi görüşme bile demisti sana. Bence sen nisanlinida tam olarak sevmiyorsun. Kusura bakma seven insan icin havadan bahanelerdi bunlar.Neyse hayırlısı artık..

nişanlınız ne yaptı bu karar karşısında? gerekçe olarak nasıl açıkladınız?

Hakkınızda hayırlısı olsun .Acabalarla dolu bir evlilik yaşamaktansa bekar yaşamak daha iyidir. Aileyle evlenmiyorsun diyorlar ama o iş öyle de olmuyor. Bazen en güzel zamanlarımızı da mahvedebiliyorlar...

Sevmemek değil ama emin değildim. Ailesi sonuçta ne kadar nereye kadar karşılarında durabilirdi ki. Ailesinin tarafında olduğu her fikir beni daha çok delirtecekti. Olan gerçekten nişanlıma oldu. O kadar üzgünüm ki tarifi yok. Ama o da daha fazla üzülmeyi haketmiyordu.

Ot dediğiniz ne? Maraş otu mu? Yoksa bildiğimiz ot mu? :)

nişanlınız ne yaptı bu karar karşısında? gerekçe olarak nasıl açıkladınız?
Anlattım. Aileler arasındaki kültür farkını görmezden gelemiyorum dedim. Ben unutuyorum umursamamaya çalışıyorum ama sürekli hatırlatacak birşeyler yaşıyoruz dedim. Bu da benim içimden çıkmıyor sürekli yanlış yapıyorum hissi var dedim. O da bu durumun farkında olduğunu söyledi. Nişanlı bir kız gibi hevesli olmadığımı, eskisi gibi bakımıma giyimime özen göstermediğimi, insanların güle oynaya yaptığı şeyleri benim ödev gibi yaptığımı, bunların hepsinin de mutsuzluktan olduğunu farkettiğini söyledi. Alttan alıyorum idare etmeye çalışıyorum ama olmuyor sürekli kafana takıyorsun unutmuyorsun affetmiyorsun dedi. Ben de çok yıprandım ailem kötü insanlar değiller ama usluplarınız kültürleriniz farklı. Onlar yaşını başını almış insanlar değişmeleri zor. İdare etmek sana bana düşüyor ama sen yapamıyorsun mutsuz oluyorsun diyor. O yüzden çok üzülsem de sevsem de ilerde daha büyük sorun olacağına şimdi bitmesi daha iyi dedi. Akşam gelip ailemle de helalleşip bitireceğini söyledi.

Çok doğru söylemiş nisanlınız, ben iki aile içinde en doğru kararın ayrılık olduğunu düşünüyorum. Her insan her aile kabul gördüğü evlilikler yaşamalı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…