Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Adil olan insanı severim. Yalansız dolansız söylediniz .

Ben de esimin ailesini begenmiyorum ama sorsak eşim de bizim icin bir sürü şey anlatabilir hiç şüphesiz.

Sorun bizde olabilir. Erkek aileleri daima manyak değildir. Bence buraya erkekleri toplayalim. Bi de onlardan dinleyelim. :)

Ayyy , seni simdi daha iyi anladim. Maalesef bizim kültürümüzde evlilik iki kisi arasinda olmuyor, aileler evleniyor. Sen istediğin kadar uzak dur gitme görüşme ama mecbur bir yerlerde karşılaşacaksın.
Nişanlında durumun farkında, hakkınızda hayırlısını diliyorum, akşam görüşmeyi paylaşırsın bizimle

Sayfalarca aile,kültür,eğitim vs tartışılmış,erinmedim hepsini de okudum.Herkes kendi fikrini,yaşayış şeklini,bakış açısını anlatmış olması gereken bu ama.Olmaması gereken kendi savunduklarımızı "kesin doğru" olarak kabul edip eleştirmek acımasızca yargılamak ve dayatmak!
Yaptığın veya yapacağın işten mutlu olmak "kıstas" aslında.Anahtar kelime bu bence.
Ailesiyle çok iyi anlaşıyor da olabilirdiniz.Ama mutsuz olmanıza sebep olabilecek başka şeyler olurdu "mutluluk" tanımı eksik olduktan sonra.
İleriye yönelik kaygılarınız için çok haklısınız hatta bunu şuan sorgulamanız çok akıllıca..Ama ben yalnızca ailelerin uyumsuzluğunun vazgeçmenize tek sebep olduğunu düşünmüyorum.
Belki yazamadığınız şeyler vardır,belki de kendinizin bile çok farkında olamadığı şeyler..Ama yarım bıraktığınıza göre yarım kalmışsınız demektir..
Bunca insan çileyi derdi çok meraklı,bundan mutlu olduğu için çekmiyordur.Herkesin bir vazgeçilmezi,vazgeçemediği sabretmek zorunda hissettiği bir şey mutlaka vardır.İşte kilit nokta tam da bu..
Aklınıza yatmayan en büyük sebep uyumsuzluk.Ama duygu eksikliği de olmuş bence.Bunun farkında veya değilsiniz bilmiyorum ama bence doğru olanı yapmışsınız..

Sevgi eksiği mi bilmiyorum. Ben çok sevdim çok güvendim ama o körü körüne aşık biri değilim. Bunu çok mantıklı yada normal bulmuyorum. Çevremde genelde insanlar evliler ama mutsuzlar. Evlilik deyince aklıma gelen kadının kısıtlanması erkeğin üste çıkması psikolojik baskı kurması.. Çevremde hep bunları gördüm. Kadın her ortama bir şekilde ayak uyduruyor eğilip bükülüyor ama erkekler yapmıyor. Haliyle kültür farkı çok büyük bir olay olarak önümde kaldı. Aşamıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Huzursuzluğa dayanamayıp nişanı attım.

Ben de sizin durumunuzdaydım, sonuç evlendim. Olay tamamen eşte bitiyor. Benim eşim de lisede ailesinden ayrılmış, istanbulda eğitimini tamamlamış ve çalışma hayatına atılmış. Ailesi başka bir ilde yaşıyor. Ancak bambaşkalar. Eşim ben ve aileme benziyor, kendi ailesiyle alakası yok. Ben buna güvendim açıkçası. Ve tabiki çok seviyordum, bırakmak istemedim.
Şuanki duruma gelirsek, görüştüğümüz zamanlarda karşılıklı anlayış ve saygı-sevgi çerçevesinde ilişkimizi sürdüyoruz.
Ben senin eski nişanlından anlattığın kadarıyla pozitif elektrik aldım. Ancak sana evlen diyemem... zira nişanlın için ölüp bitmiyorsun ve çok sevmediği bir adam için insanın kendini değiştirebilmesi çok zordur.

Aileniz ile helalleşmeye geldi mi vedalaştınız mı nişanlınızla içim burkuldu okurken aslında çok güzel size durumu izah etmiş nişanlınız çok da mantıklı konuşmuş ve iyi de birine benziyor umarım gelecekte böyle uyum sağlayabileceğiniz sizi anlayan bir eş adayı bulabilirsiniz lakin kayınaile ile isteğiniz kadar siz ve aileniz anlaşsın umarım ortak frekansı bulabileceğiniz biri çıkar karşınıza

Ee o zaman insan nasıl tanıyacak ki? Özellikle aileler arasındaki ilişkileri görmek için Nisan iyi bir süre. Sadece insan geriliyor biraz.

Tanısa noluyorki sanki
Günde kaç konu açılıyor burda ya nişanlı ve sorunlardan bahsediyor, herkes ayrıl diyor ama nişanlım ailesi gibi değilki o çoook farklııı o çok minnoş çok tatlış deniyor. Veya adamın aslında çokda matah birşey olmadiğini anliyor hanımkızımız ama aşkından ölüyor onsuz nefes alamiyor. Özellikle evimiz ve eşyalarımız alındı, gelinliğim bile hazır nasıl ayrilim denir ve kaza zaten geliyorum demiş olur.
Yada mutsuz evliliklerden bahsediliyor. Aslında sorunların nişanlıklık döneminde başladiğini anlatıp, evlenince düzelir sandımla devam eden konular. Evlenmeden önce çok iyidi, ailesine hiç düşkün değildi, evlendik 1 hafta sonra değişti falan filan...hep aynı hikaye.
5 senede nişanlı kalınsa asıl tanıma aynı eve girince başliyor. Net.

ah be canım neden bukdr ileri gittin evler kurulmuş tarih alınmış tabi ki cok geç değil ama bazı şeyler değişmez davul bile dengi dengine demişler.. kendi ailenle yanyana getirmezsin nişanlınıda kendi ailene daha yakın tutmanı tavsiye ederim.. eğer evlenirsen sende ayda yılda bir eşin için sabır edersin ama gerçekten eşinin bu fedakarlığına değecek bir insan oldugundan eminsen.

Aynı benim kayınpeder herhalde eşim ve annesi şahane insanlar ama iki görümce ve kayınpeder aman aman görgü falan hakgetire nerde ne yapılır insan içinde nasıl davranılır bilmezler takılmadan yaşıyorum eş adayınla 4 yıl geçirmişsin az çok tanımışsındır güveniyorsan evlen sınırlarını koruyabileceksen ama şunuda unutma anne baba ne olursa olsun silmemen gerekir bakıma muhtaç olsalar ne yapacaksın... evlilik sürecinde sorunlar olur önemli olan bu sorunlara verdiğiniz tepkiler iyi değerlendirin

Sonuna kadar haklısın

Ayrılmanız çok iyi olmuş çünkü sizin baştan beri nişanlınızı gerçekten sevdiğinizi düşünmedim.Ailenizin bile aslında o kadar büyütülecek sorunlar olmadığını söylemesine rağmen hala kaygılarınızı atamamanızın nedeni çok açık:ELALEM NE DER!Siz nişanlınızın ailesinden utanmışsınız,sizdeki bu kibirle bu küçümser tavırla zaten evliliğiniz yürümezdi isabet olmuş kararınız.

Dün akşam nişanlım geldi. Annemlerle de durumu konuştuk. Ailem nişanlımı seviyor ailesiyle kültür farkımızın dağ gibi ortada olduğunu da biliyor. Babam açıkça dedi eğer ailesiyle aynı şehirde olsak ben evlenmene razı olmazdım ama uzaktalar sürekli müdahil olmaları imkansız bu sebeple çok büyük bir problem görmüyorum dedi. Nişanlım da beni çok seviyor çok da fedakarlık yaptı benim için. Ailem nişanı bozup herşeyi dağıtmayalım biraz daha düşünün belki düğünü erteleriz ve bu olanlar büyük ihtimalle evlilik öncesi stresinden dedi. Hayatım çok mu değişecek şöyle mi olacak böyle mi olacak diye düşünmekten kendimi alamadığımı, ailesini de kendime yakıştıramadığım için herşeyi çok abarttığımı söylediler. Evlilik biraz da bu dediler. İnsanları sevmesen de beğenmesen de sevdiğin adam için birilerine katlanacaksın, umursamamaya çalışacaksın dediler. O yüzden biraz dinlenip bu süreçte de nişanlımla evlenmek istediğimden emin olup olmadığıma karar vermemi söylediler. Bir süre dinleneceğiz yani.. Bu arada bu konuşma nişanlımın yanında geçmedi. Onun yanında sadece bitirmek için acele etmeyin çok yoruldunuz yıprandınız o yüzden bir süre dinlenin düşünün dediler.

Haklı olabilirsiniz bilmiyorum.. Nişanlımı sevmemek de değil sadece çok seviyorum onsuz yaşayamam vs diye arabesk laflarla kendimi kandırıp hata yapmaktan korkuyorum.

Zaten aileleri silmek gibi bir düşüncem asla olmadı. Sadece evlendikten sonra bana müdaheleleri olur mu benim yaşantım onlara marjinal yada lüks gelip diğer aile bireyleri arasında çekememezlik olur mu vs.

Bence isabetli bir karar olmuş. Siz de iyice düşünün taşının.

O yüzden evlenmeden mutlaka 1 yıl flaan beraber yaşamak lazım

Zaten farklı sehırdeyymıssın ozel zamanlwrsa gıdıp gelırsın bu kadar takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…