Nişanlımdan ayrılmak üzereyim lütfen yardım..

Anlattım. Aileler arasındaki kültür farkını görmezden gelemiyorum dedim. Ben unutuyorum umursamamaya çalışıyorum ama sürekli hatırlatacak birşeyler yaşıyoruz dedim. Bu da benim içimden çıkmıyor sürekli yanlış yapıyorum hissi var dedim. O da bu durumun farkında olduğunu söyledi. Nişanlı bir kız gibi hevesli olmadığımı, eskisi gibi bakımıma giyimime özen göstermediğimi, insanların güle oynaya yaptığı şeyleri benim ödev gibi yaptığımı, bunların hepsinin de mutsuzluktan olduğunu farkettiğini söyledi. Alttan alıyorum idare etmeye çalışıyorum ama olmuyor sürekli kafana takıyorsun unutmuyorsun affetmiyorsun dedi. Ben de çok yıprandım ailem kötü insanlar değiller ama usluplarınız kültürleriniz farklı. Onlar yaşını başını almış insanlar değişmeleri zor. İdare etmek sana bana düşüyor ama sen yapamıyorsun mutsuz oluyorsun diyor. O yüzden çok üzülsem de sevsem de ilerde daha büyük sorun olacağına şimdi bitmesi daha iyi dedi. Akşam gelip ailemle de helalleşip bitireceğini söyledi.

çok aklı başında adammış.
size zorlaştırmaması da güzel olmuş.
bu kadar farkında olması da aldığınız kararın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor..

hakkınızda hayırlısı olsun..

Kendinizi harciyorsunuz gibi düşünüyorsanız evlenmeyin bence.
Yani ben aklimdaki bu dusuncelerle evlenmezdim.
Aynen böyle düşünüyorum. Ben ailesi için emekler sarfediyorum fedakarlıklar yapıyorum ama onlar bunun şuurunda bilincinde değiller malesef. Kıymet verip özen gösteriyorum ama göstermesem de aynı. Ha ben gelmişim ha karşı köyün delisi gelmiş hiçbir önemi kıymeti yok. Onlar için farketmiyor. Ben böyle kendime haksızlık ediyorum. Verdiğim emekler önemler incelikler boşuna gidiyor. Biz çok mutlu çok iyi aileyiz diyorlar. Mutluluk nedir? Hayata dair hiç bir seçiciliğin kriterin olmadan yaşamak, önüne gelen her şeye olur deyip kafa sallamak, gelen misafire insana sanki evine ilk kez gelmiş gibi değil de alelade davranmak bana göre şuursuzluk bilinçsizlik. Bu çocuklar birbirini sevmiş emek vermiş kıymeti yok. Düğün yapalım ailemize yük olmayalım demiş gece gündüz çalışmış önemi yok. Sonra buna mutlu bir aileyiz diyorlar. İlginç. Sanırım kültür farkı dedikleri tam da böyle bir şey.

İçindeki sesi dinle..Bende çok emek vererek, büyük zorluklar aşarak evlendim. Ama şuan bitiriyorum; evlendikten sonra o kültür farkı senı mahveder. Aynı zamanda erkekler evlendikten sonra %90 aileci oluyor. Senın ailen geldikçe, onun da ilesi gelsin istiyor. Sen benim ailemle görüşmezsen bende görüşmem diyor. İsterse ailesi haksız olsun tamamen. Çok şükredeceksin; keşke bende zamanında senin aldığın kararı alsaydım
Alkışlıyorum. Bu kadar iyi anlatılamazdı.

Hakkınızda hayırlısı olsun .Acabalarla dolu bir evlilik yaşamaktansa bekar yaşamak daha iyidir. Aileyle evlenmiyorsun diyorlar ama o iş öyle de olmuyor. Bazen en güzel zamanlarımızı da mahvedebiliyorlar...
Zaten asıl bundan korktum. Ben bir şekilde idare ederim ama aileme karşı her seferinde mahcup oluyorum. Yan yana gelmelerini konuşmalarını dahi istemiyorum. Düğün gününü babasıyla idare etmem imkansız. Beni hangi akrabama hangi arkadaşıma rezil edecek diye korkudan gözümü onun üzerinden almayıp düğünümü mahvedecektim. İlerde çocuğum olacak illaki o zaman da ailemle bir araya gelecekler. Doğum günleri yıl dönümleri.. Her şey bana rezil olacak. En iyisi hiç olmaması bu yüzden. Umarım pişman olmam

Ailenizle uyumlu biriyle evlendiğiniz zaman iyi ki böyle yapmışım diyeceksiniz. Şunu pas geçmişsiniz; unutmayın, armut dibine düşer. Ne kadar iyi olursa olsun eski nişanlınızın aldığı aile terbiyesi o ana babadan geliyor. Özü bu. O yüzden size garip gelen hususlar ona normal gelecektir. Bu da evliliğe yansır. En iyi kararı almışsınız.

Ailenizle uyumlu biriyle evlendiğiniz zaman iyi ki böyle yapmışım diyeceksiniz. Şunu pas geçmişsiniz; unutmayın, armut dibine düşer. Ne kadar iyi olursa olsun eski nişanlınızın aldığı aile terbiyesi o ana babadan geliyor. Özü bu. O yüzden size garip gelen hususlar ona normal gelecektir. Bu da evliliğe yansır. En iyi kararı almışsınız.
Umarım iyi olur. Şu an çok üzgünüm.

Zaten asıl bundan korktum. Ben bir şekilde idare ederim ama aileme karşı her seferinde mahcup oluyorum. Yan yana gelmelerini konuşmalarını dahi istemiyorum. Düğün gününü babasıyla idare etmem imkansız. Beni hangi akrabama hangi arkadaşıma rezil edecek diye korkudan gözümü onun üzerinden almayıp düğünümü mahvedecektim. İlerde çocuğum olacak illaki o zaman da ailemle bir araya gelecekler. Doğum günleri yıl dönümleri.. Her şey bana rezil olacak. En iyisi hiç olmaması bu yüzden. Umarım pişman olmam
Pişman olur musunuz olmaz mısınız bilemiyorum ama devam etseydiniz, alttan aldıkça mutsuz olacaktınız orası kesin. Bu mutsuzluk da ilişkinize yansıyacaktı siz mantıklı karar vermişsiniz. Artık daha fazla düşünüp hem kendinizi hem karsı tarafı incitmeyin. (daha önce de yazmıstım insan ailesini secemiyor) Kararınızın arkasında durup gereğini yapmaktan Baska careniz yok. Yani artık üzülmeyin cünkü Bi anlam ifade etmiyor. Bir süre sonra dogru ya da yanlıs yaptığınızı anlarsınız zaten. Şimdiden negatif bakmayın, kendinizi rahatlacak seyler yapın.

Kültür farkına kalsaydı iş ooo ... Ben dahil bu sitede bir çok kişi ayrılırdı emin olun... Biz de çok farkliyiz eşimin ailesiyle , kültürüyle... Ama iyi insanlar bu yüzden ben tolere edebiliyorum. Uzak oturuyoruz zaten, bayram seyranda anca görüşülüyor onu da idare edebiliyorum çünkü gerçekten art niyetsiz insanlar seviyorum onları... Eşime inanarak güvenerek bu yola çıkmıştım çok şükür pişman olmadım.

Takdir ettim.
Kararınızın doğruluğu yanlışığı , herkesin hayatını yaşayış tarzına göre değişir ama siz zoru yapmışsınız, ben böyle mutlu olamam diyip ayrılmayı tercih etmişsiniz. Zor olan bu .. İkiniz hakkında da hayırlısı olsun..

Anlattım. Aileler arasındaki kültür farkını görmezden gelemiyorum dedim. Ben unutuyorum umursamamaya çalışıyorum ama sürekli hatırlatacak birşeyler yaşıyoruz dedim. Bu da benim içimden çıkmıyor sürekli yanlış yapıyorum hissi var dedim. O da bu durumun farkında olduğunu söyledi. Nişanlı bir kız gibi hevesli olmadığımı, eskisi gibi bakımıma giyimime özen göstermediğimi, insanların güle oynaya yaptığı şeyleri benim ödev gibi yaptığımı, bunların hepsinin de mutsuzluktan olduğunu farkettiğini söyledi. Alttan alıyorum idare etmeye çalışıyorum ama olmuyor sürekli kafana takıyorsun unutmuyorsun affetmiyorsun dedi. Ben de çok yıprandım ailem kötü insanlar değiller ama usluplarınız kültürleriniz farklı. Onlar yaşını başını almış insanlar değişmeleri zor. İdare etmek sana bana düşüyor ama sen yapamıyorsun mutsuz oluyorsun diyor. O yüzden çok üzülsem de sevsem de ilerde daha büyük sorun olacağına şimdi bitmesi daha iyi dedi. Akşam gelip ailemle de helalleşip bitireceğini söyledi.
Bu kadar sağduyulu bir adamı kaybettin yani tebrikler.
Umarım kendi ailen kadar "elit" bir kayınaile bulursun. Tövbe estağfurullah

Babsinin konusmlarindan örnek verirmisin?
(Eski sayfalari okumadim)
Ne dediği anlaşılmıyor çoğu zaman. Sürekli suçluymuşum da yargılarmış gibi konuşuyor. Mesela bi çay koyuver kızım demiyor. Çay koysana görmüyon mu bardak boş sen anca otur öyle boş boş bak diyor. Ama istisnasız her cümlesi bu şekilde. Haliyle sabır tahammül kalmıyor malesef :KK43:

Bu forumda hep kadınların ailesi terbiyeli eğitimli insanlar.
Erkek aileleri cahil eğitimsiz lafını bilmeyen insanlar oluyor.

Çok şaşırıyorum. 1 kerecik aksi olsa . Olmuyor.

Tuhaf olam şu:ben de esimin ailesini beğenmiyorum.

Belki de sorun bizdedir kızlar. Bu kadar tesadüf olamaz.

Bizde tam tersi. Ama aile atsan atılmaz satsan satılmaz. İdare edip, frenlemek lazım bir şekilde.
Ama nişanlımla gayet evlat ilişkisi kurdular. Nişanlım anlayışlı sağolsun. Tabi eğitim kültür vs de göreceli. Annemlere göre de onun ailesi kültürsüz, çünkğ bohça mohça bilmiyorlar🤣

Benim de dikkatimi çekti. Ama sanırım açıklaması şu: Bazı arkadaşlar da saçma şeylere takılıyor, eltim diyor, kaynanam diyor, görümcem bana şöyle yaptı, kayinailem bana şunu almadı diyorlar ya. Hani çirkeflik yapan sensin onlarda sorun yok diyesimiz geliyor. Onlar da işte kadının kültür seviyesinin düşük olduğu aileler bence. Kimse ayranım kötü demez nihayetinde

Ne dediği anlaşılmıyor çoğu zaman. Sürekli suçluymuşum da yargılarmış gibi konuşuyor. Mesela bi çay koyuver kızım demiyor. Çay koysana görmüyon mu bardak boş sen anca otur öyle boş boş bak diyor. Ama istisnasız her cümlesi bu şekilde. Haliyle sabır tahammül kalmıyor malesef :KK43:
Sen bakma yazılan yorumlara. Böyle Kaba savbainsanlara gelin gidilmez. Benim kp de bu kadar olmasa da buna benzer tepkiler verir ve insan o zamanlarda “vay be benim sülalem ne kibar insanlarmış” diye düşünür. Kendinize denk insanlara gelin girmek büyük konfor

Bır çok kadının yapamayacağı şeyi yapmışsınız tebrik ediyorum.ben yapamazdım şahsen kendımı ateşe atardım.bu yüzden hayran oldum size.boşverin hiç bır şey sizin saglığınızdan ailenizden önemli değil.şu an çok anlayışlı olan sevgiliniz yarın ailesine ayak uydurmanızı isteyecekti.olan sizin ruh saglığınıza olacaktı.en doğrusunu yapmışsınız

X