- 26 Mayıs 2018
- 8.184
- 38.682
- 51
Aslında tüm olay aileler tanıştığında veAynen aslında tam olarak yaşadığım durum bu. Belki de evliliği ertelemek daha mantıklı olacak bilmiyorum sadece düşünüyorum ve her fikriniz benim için çok kıymetli
Bu durum beni sürekli gerdiği için ilişkime ilerleyen zamanlarda zarar vermesinden korkuyorum. Sorun her zaman var belki de farklı oluşumuz sadece gözüme daha çok batmasına sebep oluyorBen nişanlınızı yeterince sevip arzu ettiğinizi düşünmüyorum. Yanlış anlamayın, insan sevince herşeye göz yummalı demiyorum. Ama sizin durumuz babasının patavatsız ve kaba olmasından ibaret. Gerçekten bu sebep olacaksa bitirmeye, o zaman kimseyle evleneceğinizi düşünmüyorum zira hiçbir zaman herşey dört dörtlük olmaz. Ailenize denk olur da ailesi, bu sefer de başka sorun olur ama illa ki bir şeyler olur.
Bu arada eleştirmiyorum, heyecanın geçmesi de ayrılmak için pekala sebep olabilir. Yaşınız da oldukça genç.
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Nişanlım herşeyi göğüslüyor hep arkamda oluyor ailesine karşı beni koruyor böyle sorunlarımız yok bizim esasen. Sadece tahammülü bir gün biterse korkum. Başka bir şey yok. Ben nişanlıma göre daha sabırsızım daha tahammülsüzüm. Kendimi törpüleyemiyorum. Pek arkadaş çevrem yok sadece nişanlım var diyebilirim. Yıllardır sadece ders çalıştım sıradan bir aile akraba oturmasında bile çok çok az bulundum. Bu sebeple olsa gerek nişanlımın ailesinin her şeyi bana absürt manasız geliyor. Belki şimdiye kadar insanlarla biraz daha fazla muhatap olsaydım bu süreci daha farklı aşabilirdimAslında tüm olay aileler tanıştığında ve
iş resmiyete döküldüğünde başlıyor.
Rahmetli anneannemin birbirini seven ve
iyi anlaşan,henüz flört aşamasındaki gençler için yaptığı bir durum tespiti vardı.
'Dur,hele daha kaşık kaşığa çarpmadı' derdi.
Ben 'iki gönül bir olunca,samanlık seyran olur' diye düşünen romantiklerden değilim.
Evlilikte denkliğin önemli olduğuna inanıyorum.
Sadece iki kişinin değil,çiftlerin ailesinin, yetişme tarzının, görgüsünün, geçmişten getirdikleri sosyo-kültürel birikimin de evlendiğini düşünüyorum.
Bu faktörlerin evliliğe etkisini yok saymak mümkün değil.
Bunun tek bir istisnası var.
Aileler kötü niyetli değilse ve partnerler evliliği yürütebilecek olgunluktaysa,yani her ikisi de ailelerine,evlilikleri özelinde sınır koyabiliyorsa,
'biz' bilinci oluşmuşsa,evliliklerini dışardan
her türlü müdahaleye kapatabiliyorsa o evlilik yürüyor.
Özelimi çok açmayı sevmiyorum ama
size verdiğim yakın akraba örneğinden
sonra ikinci bir fikir olması açısından
biraz bahsedeyim.
Ben anneme kalsaydım eşimle evlenemezdim, evlensem de geçinemezdim.
Bizde geleneksel ve alışılmışın tersi yönünde bir kv müdahalesi oldu.
Gerçi eş adayı olarak kimi seçsem,
bunları yaşayacaktım.
Annemin -hep ben bilirim- diyen,
geçinilmesi zor bir kişiliği var.
Kötü biri değil ama herkese,her olaya müdahil olup,olayları kendi istediği gibi yönlendirmek ve insanları yönetmek istiyor.
Buna izin verilmediğinde hırçınlaşıp,
tavır alıyor hatta küsüyor.
Bunları bile bile bu yola girdim,sevdim çünkü.
Sevilmeyi ve güvenmeyi de sevdim.
Kulağımı tıkadım,ne eşimi ve yaşadığımız olumsuzlukları,tartışmaları anneme anlattım
ne ikisini karşı karşıya getirdim.
Yaşanan ne olursa olsun,hiç yapmadım bunu.
Diyeceğim o ki,çok severseniz ve yürütmek isterseniz oluyor.
Biz 25 yıldır mutlu bir evliliği,
yürütmeyi başardık eşimle.
Tabii biraz üzülüp,yıpranıyorsunuz.
Eşinizle aileniz bir aradayken,
diken üstünde oluyorsunuz.
Bazen birini diğerine karşı korumanız,
savunmanız gerekiyor.
Tüm bunlara değer mi?
Eş adayınız,bunu sizin için yapabilir mi?
Siz bu dengeyi koruyabilir misiniz?
Neyi,ne kadar tolere edebilirsiniz?
Buna da siz karar vereceksiniz.
Her şey gönlünüzce olsun.
Ironiye asina degilim gulmedim ot icmek normal mi? Ya da mizahta boyle bir espri mi var
Nişanın ertesi günü yanımızda maraş otu diye bir şey içti. Samimiyet kurabilmek için sürekli lakayıt ve küfürlü konuşuyor. Nişanın ertesi günü evlerine gittiğimde çiçek getirmiş bana. Yanlış anlamayım diye ablası verdi çiçekleri. Kayınpederim veriyormuş gibi fotoğraf çektirip evimize bahar geldi diye sosyal medyada paylaşmış. Nişanlıma bunun için teşekkür ettim ama durumdan da rahatsız olduğumu söyledim. Bir artniyet olmayabilir ama ben alışkım değilim samimi hareketlere. Dün de telefonda konuşurken tatlı yollamışlar onun için teşekkür ettim sen kendin çok tatlısın diyor. Tepem attı haliyle. Yine diyorum artniyet olmayabilir ama ben hoşlanmıyorum ve ısrarla yapılıyor
Ben de şaşırdım
Normal mi bu,baktım bir tütün çeşidi mi neymiş,öyle bile olsa hiç hoş birşey değil yaptığı
Tabi tabi herşey kadında bitiyor. O oyle olmasa kocası belki böyle zıvanadan çıkmazdı. Benim yaşadıklarım sabrımı sınadı hasta oldum güvensizlik yasadım herkese karşı evliliğimiz, hep huzursuzdu hep yemediğimiz parayı düşünüyordum dolandırıldık resmen gibi düşünüyordum bide babası mı gerçekten üvey mi diyordum herşey bitti bize geriye kalan mutluluk olduAman Allah' ım
okudum okudum bu ne böyle
kv iyi olsa ne yazar cahilmiş oda kocacı bide
kocamdır ne yaparsa diyen biri belli
görümcenize de üzüldüm yazık
ayrıntılı olmayınca anlamıyor insan tabi
Kayinpeder yalniz, sokaktan gecen rast gele insan degil, hayatinizi birlestireceginiz insanlarin ailesini bu kadar benimsemeyecekseniz hic girmeyin bence bu işe. Benimde 2 erkek kardesim var umarim bu tarz hanim kizlari ailemiz ile muhattap etmezler. Babam evimiz cicekler acti dediginde ben civik iliski sevmiyorum diyen kizla israrla evlenmek isteyen kardesimin kafasinida elimle kirarimKpderim bana cok tatlısın diyemez yalnız.
Yerini bilecek herkes..
O sizin tarzınız.Kayinpeder yalniz, sokaktan gecen rast gele insan degil, hayatinizi birlestireceginiz insanlarin ailesini bu kadar benimsemeyecekseniz hic girmeyin bence bu işe. Benimde 2 erkek kardesim var umarim bu tarz hanim kizlari ailemiz ile muhattap etmezler. Babam evimiz cicekler acti dediginde ben civik iliski sevmiyorum diyen kizla israrla evlenmek isteyen kardesimin kafasinida elimle kirarim
Vıcık iliski anlayisimiz farkli sanırım. Baba dediğiniz ınsanın bu tarz latifeler yapması normal sartlar altinda gayet normal karsilanir. Ve en basta dedigim gibi bu durumda kayinpeder bi akademisyen olsa bu hanimefendi de muhtemelen iste nezaket medeniyet diye durumu anlatacaktiO sizin tarzınız.
Ben kpderımle vıcık vıcık bi iliski istemem.
Mesafe herzaman iyidir
Köprüyü geçene kadardır o dediği. Evlendikten sonra gör sen. Buradaki arkadaşlar ailesiyle evlenmiyorsun diyorlar ama kazın ayağı öyle olmuyor. Evlenmeden önce görüşmezsin diyen adamlar evlennce ya ailem yada ayrılık diyebiliyor ki eminim nişanlında diyecektir. Bekarken ailesiyle görüşmeyen adamlarda evlendikten sonra bir aile aşkı beliriyor. Ha olmasın mı olsun ama sana yapmazsın etmezsin demesine inanma derim.İstersen ailemle görüşme dedi zaten şehir dışındalar görüşürsen de bayramdan bayrama ancak görüşeceksin diyor. Kendisi de zaten ailesinin yanına bayramdan bayrama anca gidiyor.