- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.171
Ben de çok yıprandım duymadığım hakaret kalmadı ama eşim için...Yanımda her zaman ama değişmesinden korkuyorum. Çok yıprandık bilmiyorum nasıl olacak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben de çok yıprandım duymadığım hakaret kalmadı ama eşim için...Yanımda her zaman ama değişmesinden korkuyorum. Çok yıprandık bilmiyorum nasıl olacak
Kesinlikle katılıyorum,fikrimiz davranış şeklimiz tamamen farklı eşimin ailesiyle,fakat yok sayamam,saydırmam da,eşim eleştirse,arayı açsa ben derim ki tamam haklısın ama ne yapalım onlar ailen,onları yok sayamayız,çünki dünyada fikir ayrılıkları daima var olacak.Evet olmuyor gerçekten bende anneyim bugün ben Yok sayarsam yarın öbür günde beni Yok saymazlar mı diye düşünüyorum bence böyle durumlarda ya kendi kültürüne yakın birini tercih edeceksin yada kabulleneceksin kabulleneceksin derken baktın olmuyor mesafeli bi şekilde devam edersin ama Yok saymaya anlam veremiyorum ben
Aslında ondan başkasını istemiyorum. Onsuz yaşayamam diye arabesk de yapmak istemiyorum ama onunla hayatım daha güzel olacak buna inanıyorum. Sadece ailesinin sorun olmasından korkuyorum. İlişkimizi mahvetmelerinden.. Tahammül sınırım çok düştü tahammül edememekten korkuyorum..Kültür farkı olunca insan bu korkuları yaşıyor haklısınız ama 4 senede az çok tanimissinizdir nisanlinizin huyunu suyunu. Çok geri kafali bir insansa zaten anlaşmak zor olur. Ailesiyle biraraya geldiğiniz zamanlarda onlar laftan anlamadigi için sizin aynen aynen deyip geçmeniz gerekecek. Onların her lafını daha şimdiden takarsaniz ilerde mutlu olamazsınız ki. Siz evin içinde iki kisi yaşayacaksınız yanlış yönlendirmekte istemem sizi. Diyelim ki ayrıldınız ne hissedersiniz önce bunu düşünün. Eğer diyorsanız ki ben çok seviyorum ondan başkasıyla olmak istemiyorum o zaman devam edersiniz. Ama olmasa da olur başkasıyla daha mutlu olabilirim diye bir düşünceniz varsa kararinizi tekrar gözden gecirin
Valla benimle kayınpederim cıvık cıvık konuşmasın yeter esasen. İsteyen yemeğini de istediği gibi yesin gerçekten bu tür şeylere takılmıyorum. Yoksa nişanlımda bir sorun yoksen nişanlınla anlaşabiliyormusun peki? ailesiyle senin aranda kalsa seni dinler mi? bunlar çok önemli. sana hareketleri normal gelmiyo olabilir ama kendini bi ölç ,geldiklerinde bikaç gün katlanabilirmiyim bu insanlara diye. bence yapabilirsin. yemek yeme şekilleri mi hoşuna gitmedi mesela, bikaç güne gidecekler zaten geçici diye kendini şartlandır misal veriyorum. ha dersen ki nişanlımdan da soğurum böyle giderse, yol yakınken dön tabi
Aynen aslında tam olarak yaşadığım durum bu. Belki de evliliği ertelemek daha mantıklı olacak bilmiyorum sadece düşünüyorum ve her fikriniz benim için çok kıymetliBenim anladığım siz bu ilişkiye çok önem verip,ailenizi ikna etmek için epeyce uğraşmışsınız.
Aileniz 'tamam' deyince nişanlanmaya da gereğinden fazla anlam yüklemişsiniz.
Sanki nişan olunca her şey süt liman olacak diye düşünmüşsünüz.
O nedenle de ciddi hayalkırıklığı yaşıyorsunuz.
Nişanlınızla konuşup evliliği erteleyebilirsiniz.
Tamamen kesip atmaktansa,bu daha makul geliyor bana.
Yine de erteleme talebiniz ilişkinizi yıpratır.
Ne gibi hakaretler ve tabiki kimden duydunuzBen de çok yıprandım duymadığım hakaret kalmadı ama eşim için...
Ahhahhah doğru söylüyorsunuz,benim oğlum benden bir kaç tık ileride olacaksa ki olmalılar,bu en büyük dileğim,bu babaları ve annelerinin emekleri sayesinde olacaktır.Böyle gördük ailelerden evlenilecek mükemmel erkek çıkması ne muhteşem değil mi?
Kültürlü okumuş kadın ailesi ve cahil cuhela erkek ailesi ve bu aileden parlatan ışık gibi çıkan koca adayı. Üstelik yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmeyip babayla görüsmuyor.
Neyse, siz kesin irtibatı olsun bitsin. Hem eş adayinizda buna dünden razı. O cahil aileyle üniversite okumuş ailenizi de muhatap etmeyin.
Alışırlar birbirlerine boşverin siz.Ailemi muhatap etmek istemiyorum ama sağolsunlar ailemi arayıp sohbet etmek için fırsat kolluyorlar. Nişanlımın annesinde sorun yok o arasın ama babasının her konuşmasında bir patavatsızlık bir haddini bilmezlik. Sanki cıvık cıvık konuşunca samimiyet sevgi artacak zannediyor. Kesinlikle görüştürmemek taraftarıyım. Ama bombayı durduramıyoruz.
Çok üzüldüm başınız sağolsun gerçekten çok zor durumlarAyrıldık biz kendileri hem yabancı hem de Türk düşmanıydı ailemi hor gördüler ki benim babamın ingilizcesi daha iyiydi üni .mezunuydu zaten fakat Türk ve müslüman olmamızı hor gördüler ailem benim için katlandı herşeye ama o süreçte sevgilim de ben de çok yıprandık konuşup anlaşarak ve severek ayrılmak zorunda kaldık 1 sene sonra babam vefat etti iyi ki evlenmemişim diyebiliyorum şimdi babamı üzmüş olsaydım kendimi hiç affetmezdim
Sizin kayinpederinizin dediği lafı aman da kauinpederim telefonla konuşmama bile laf ediyor diye olay çıkaracak bir nesil geliyor malesef..Ahhahhah doğru söylüyorsunuz,benim oğlum benden bir kaç tık ileride olacaksa ki olmalılar,bu en büyük dileğim,bu babaları ve annelerinin emekleri sayesinde olacaktır.
Nasıl,kendimden fedakarlık ederek,hiçbir şeyde gözünü bırakmayarak,en iyi ortamı hazırlayarak,eğitimine para dökerek.
Sonra eş adayı diyecekki "ailesi kültürsüz ama nişanlım kendini geliştirmiş,asil zarif bilgili,zaten ailesini o da beğenmiyor,evlenince görüşmeyeceğiz"
Bir tık ileri gidip zaten anası yemek bile yapmazmış diyenlerde var.
Evet bazı patavatsızlıklar oluyor,bazen babalar gürültücü,kendi aklınca espri yapayım derken zevzeklik te sergileniyor.
Benim kayınpederim, kendi telefonumla kardeşimle konuşurken,ne konuştun yarım saat yav,su mu yakıyor o telefon demişti,ben de baba bir yemek sordu da onu tarif ettim,yeni evli ya yapamamış demiştim.(O zamanlar kontör pahalıydı)
Sanane de diyebilirdim,demem,dememek lazım,biraz hoşgörüden zarar gelmez.
Belki de layık görememe kısmında haklısınız hoş bir şey değil elbette ama böyle de bir durum var. Belki de haklısınız ailesi benim aileme denk olsa ona da başka birşey bulacaktım. Bilmiyorum. Ama son 1.5 yıldır sürekli uyumsuz ailelerimiz olduğunu duymaktan sanırım bu kaygım çok arttı. Şu an ne yapacağımı bilmeden ortada kalmış gibiyim. Tatlı konusunda da o içinden gelmiş yollamış şeklinde olmadı. Nişanlımın arkadaşları yöresinden tatlı istemişti onun için yollamıştı. Neyse bu zaten önemli bir detay değilKültür farkı deyince çok farklı şeyler beklemiştim, kayınpederin çiçek almasına tepenizin atacağı aklıma bile gelmemişti.
Gelenek görenek, kültür farkı tabii ki yıpratıcı ama buradaki mesele kültür farkından ziyade sizin nişanlınızın ailesini kendinize layık görmemeniz bence. Bu kadar yukarıdan bakarsanız kendinize layık aile zaten zor bulursunuz.
Kayınpeder tatlı alma küstahlığı göstermiş bak sen şu adama yaa çok kınıyorum.
Tabii ki öyle,bazı sorunlar çağlar üstüdür,oldu ve hep olacak,o zaman hiç yüzümüz gülmesin,kahredelim herşeye.Sizin kayinpederinizin dediği lafı aman da kauinpederim telefonla konuşmama bile laf ediyor diye olay çıkaracak bir nesil geliyor malesef..
Bilmiyorum eş ailerini birçok şeyinden rahatsız olan kadınların kendi anne babalarının her sözü her lafı mükemmel mi? Sadece konu sahibini icin demiyorum ama kayinvalide kayinpeder de insan, potda kurabilir, bize göre gereksiz şekilde de davranabilir, hani ortada aleni bir saygısızlık yoksa tolore edilebilir istenirse gayet. Ben kayınvalidemi çokda seven bir insan değilim ama her sözüne her hareketine bir mana yükleyip de kendimi doldurmam.
Neticede benden büyük bir insan ve eşimin annesi, bizde bir laf vardır eşeğin hatrı yoksa sahibinin de mi hatrı yok diye, biraz görmezden gelme kimseye zarar vermez diye düşünüyorum.
Ot içmek miBen genel olarak çok yıprandım galiba. Başta benim ailem istemedi bu sebeplerden. Onları ikna ettim nişanlandım. Nişanın ertesi günü çok mutlu olacağımıza inanmıştım. O gün de yok ot içmesi yok annemi azarlayarak konuşması. Çok fazla yıktı beni. Bu kadar emeğim ailemi karşıma alışım bu muameleyi görmek için miydi dedirtti bana. Travmayı atlatamadım. Yine de olay büyümesin diye bişey yokmuş gibi davrandım hep. Ben doğal davrandıkça o coştu kimine güzel gelse de bana laubali geliyor hareketleri. Bunca emeğim ve direncim çok kırıldı.
Çok teşekkür ederimm yani demek istediğim arada çok kötü olaylar sözler yoksa en önemlisi şehirler arası bir mesafe olacaksa takılmayın böyle şeylere benim ex kayınpeder de keşke böyle olsaydı güler geçerdik sadece :) şuan kanser ve beni arayıp özür diledi şimdi barışsak onlar da mutlu olur ama ben de sevgi namına bişey kalmadıÇok üzüldüm başınız sağolsun gerçekten çok zor durumlar
Ben de şaşırdımOt icmis ot
Normal mi bu,baktım bir tütün çeşidi mi neymiş,öyle bile olsa hiç hoş birşey değil yaptığıVaaovv. O zaman hemen damat, gelinin ailesinin nüfusuna geçmeli
Gerekirse damadın ailesi recm edilmeli.
Ömür boyu asla görüşülmemeli
En çok kayınvalideden duydum , kp de onun yanında olduğu için otomatikmen ona da kırıldım. Her türlü hakaret bana ve aileme. Ayrıntısı çok uzun.Ne gibi hakaretler ve tabiki kimden duydunuz
Ahh ah çok üzücüÇok teşekkür ederimm yani demek istediğim arada çok kötü olaylar sözler yoksa en önemlisi şehirler arası bir mesafe olacaksa takılmayın böyle şeylere benim ex kayınpeder de keşke böyle olsaydı güler geçerdik sadece :) şuan kanser ve beni arayıp özür diledi şimdi barışsak onlar da mutlu olur ama ben de sevgi namına bişey kalmadı