- 24 Mart 2012
- 17.412
- 3.878
- 41
-
- Konu Sahibi maviye sevda
sence tek sorun dugun tarihiniz mi ?Şuan konuşuyoruz arada hâlâ tartışma gibi birbirimizi anlama açısından yükselmelerimiz oluyor. Bir anda düzelmeyeceğini biliyorduk zaten.. Bana karşı öyle olmayacağını ve aynı şeyleri tekrar yapmayacağını söyledi. Bu konuda söz verdi diyebiliriz. Aile konusunda ailesinin sadece bu konu için gelmeyeceğini, çünkü babasının hâlâ kötü olduğunu ve izin konusunda sıkıntı olacağını söyledi ama tabi bu tam netleşen bir konu değil. Diğer konular için karşılıklı konuşuyoruz hâlâ, kırıldığımız yerleri söylüyoruz ve mantıklı bir sebebi var mı yok mu ona bakıyoruz.. Düğün konusu için tarih olarak ikimiz de bir şey söylemedik daha. Bunu ne zaman konuşuruz bilmiyorum da ama kaçmak yerine konuşarak anlaşmaya karar verdik.
Tek sorun düğün tarihi değil bunun farkındayım. Diğer konular için açıklama yaptı, eşya konusunda niye öyle olduğunu, düğün için neden yaz istemediğini ya da konunun sadece tez olmadığını, işten izin almasının yaz için imkansız olduğunu eğer iş olmadan evlilik olsun dersem bunu kabul edeceğini söyledi.. İlerisi için de oldukça dikkatli olacağını ama aynı eve girmeden neyin nasıl olacağını bilmediğini söyledi. Bir konuda haklı, yaşayış biçimi olarak aynı eve girmeden bilemeyiz bunu... Değiştiğini artık aynı kişi olmadığını söyledim. Babaannesini kaybettiği için hâlâ toparlanamadığını söyledi. Yani düzelmiş değiliz tam olarak. Konuşuyoruz ve eğer anlaşamazsak biter dedik. İki taraf da birbirini ve hatalarını anlarsa çözeriz dedik. Yani oturup uzun uzun konuşmadık daha çünkü oturduğumuz zaman bir şeyler çıkıyor yarım kalıyor ve sonra kaynıyor...sence tek sorun dugun tarihiniz mi ?
ya da anlaşmanız gereken tek konu bu mu ?
saygı ve anlayıs gormenız tek konu dugun surecınız mi sizce ?
bence ıyı bır dusunun herseyı, cunku halen durumu anlamıyorsunuz.
ya ne babaanneymiş yahuTek sorun düğün tarihi değil bunun farkındayım. Diğer konular için açıklama yaptı, eşya konusunda niye öyle olduğunu, düğün için neden yaz istemediğini ya da konunun sadece tez olmadığını, işten izin almasının yaz için imkansız olduğunu eğer iş olmadan evlilik olsun dersem bunu kabul edeceğini söyledi.. İlerisi için de oldukça dikkatli olacağını ama aynı eve girmeden neyin nasıl olacağını bilmediğini söyledi. Bir konuda haklı, yaşayış biçimi olarak aynı eve girmeden bilemeyiz bunu... Değiştiğini artık aynı kişi olmadığını söyledim. Babaannesini kaybettiği için hâlâ toparlanamadığını söyledi. Yani düzelmiş değiliz tam olarak. Konuşuyoruz ve eğer anlaşamazsak biter dedik. İki taraf da birbirini ve hatalarını anlarsa çözeriz dedik. Yani oturup uzun uzun konuşmadık daha çünkü oturduğumuz zaman bir şeyler çıkıyor yarım kalıyor ve sonra kaynıyor...
kaldı ki kulturlerınızTek sorun düğün tarihi değil bunun farkındayım. Diğer konular için açıklama yaptı, eşya konusunda niye öyle olduğunu, düğün için neden yaz istemediğini ya da konunun sadece tez olmadığını, işten izin almasının yaz için imkansız olduğunu eğer iş olmadan evlilik olsun dersem bunu kabul edeceğini söyledi.. İlerisi için de oldukça dikkatli olacağını ama aynı eve girmeden neyin nasıl olacağını bilmediğini söyledi. Bir konuda haklı, yaşayış biçimi olarak aynı eve girmeden bilemeyiz bunu... Değiştiğini artık aynı kişi olmadığını söyledim. Babaannesini kaybettiği için hâlâ toparlanamadığını söyledi. Yani düzelmiş değiliz tam olarak. Konuşuyoruz ve eğer anlaşamazsak biter dedik. İki taraf da birbirini ve hatalarını anlarsa çözeriz dedik. Yani oturup uzun uzun konuşmadık daha çünkü oturduğumuz zaman bir şeyler çıkıyor yarım kalıyor ve sonra kaynıyor...
Ailesi yılbaşından önce olsun istiyormuş. Hatta en başında kasımda olsun bu düğün demişler. Kardeşi söyledi sadece araya cenaze girdiği için kalmış.. Sebeplerini söylediler yani.ya ne babaanneymiş yahu
sanki 10 yasındakı kardesı, aniden öldü, lutfen ınanmayın boyle seylere
aılem hemen dugun yapar bekletmez dıyen adam da, aılesı de agırdan alıyor. nokta yani, baska bır acıklamaya gerek yok ki bu durumda.
kaldı kı agırdan alması ıcın sebeplerı varsa da, acık olurlar kımse yakalarına yapısacak degıl ki.
ben tum onerılerımı, sorularımı, yorumlarımı sızınle paylastımAilesi yılbaşından önce olsun istiyormuş. Hatta en başında kasımda olsun bu düğün demişler. Kardeşi söyledi sadece araya cenaze girdiği için kalmış.. Sebeplerini söylediler yani.
Yaş aralığı konusu için bir şey diyemem çünkü kendi yaşımdaki kişileri de gördüm ve karşımdakiler asla olgun değildi. Ben sessiz ve genelde olgun yapıda olduğum için idare edebiliyordum zaten. Aile konusu için daha fazla tartışma çıkmaması adına gittiğini söyledi. Doğrudur yanlıştır bilemem ama gerçekten ortam çok gergindi ve uzaklaşması bir bakıma iyi oldu. Evet hâlâ kötü hissettiriyor ve hâlâ bu konular üzerine tartışıyoruz.. Tam olarak her şeyi konuştuk demiyorum zaten. Konuşuyoruz yavaş yavaş ve bunun üzerine bir karar vermemiz gerekiyor. Bitecekse bile bu soru işaretleri gitmeli en azından diye düşünüyorum..
AnlaşabildinizmiKesinlikle öyle. Sonrasında uğraşmak yerine en başında bitirmek daha mantıklı..
Benim tahminim çoktaaan barışmıştır konu sahibi. Kendisi fark etmek istemiyor gibi ama nişanlısı hem aileci hem bencil bir adam. Bakalım evlendikten sonraki konuları nasıl olacak.Anlaşabildinizmi
Umarım herşey cok güzel olur onun içinBenim tahminim çoktaaan barışmıştır konu sahibi. Kendisi fark etmek istemiyor gibi ama nişanlısı hem aileci hem bencil bir adam. Bakalım evlendikten sonraki konuları nasıl olacak.
Anlaştık diyemem. Çünkü kendisini haklı görüyor hep... Tamam tarihi biz belirleyelim derken ya da herkes bize uysun diye düşünürken haklı ama diğer konularda hâlâ çok inatçı ve geri dönmüyor. Ailem de iyice düşün dediler. Bitirme konusu öylece duruyor. Yani herkes gergin herkes üzgün ama belki ailesi gelir ya da ararlar konuşuruz diyorlar. Karşı taraftan hiç hamle olmaması çok şüpheli. Ve orada bir şeyler olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü cenazeden geldikten sonra çok değişti.. Ve şuan da düzgünce yazmıyor aramıyor. Bir şey der mi diye arada yazıyorum kısa cevap verip konuşmayı kesiyor.. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum ailem bekle dediği için boşlukta bekliyor gibi her şey...Anlaşabildinizmi
Anlaştık diyemem. Çünkü kendisini haklı görüyor hep... Tamam tarihi biz belirleyelim derken ya da herkes bize uysun diye düşünürken haklı ama diğer konularda hâlâ çok inatçı ve geri dönmüyor. Ailem de iyice düşün dediler. Bitirme konusu öylece duruyor. Yani herkes gergin herkes üzgün ama belki ailesi gelir ya da ararlar konuşuruz diyorlar. Karşı taraftan hiç hamle olmaması çok şüpheli. Ve orada bir şeyler olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü cenazeden geldikten sonra çok değişti.. Ve şuan da düzgünce yazmıyor aramıyor. Bir şey der mi diye arada yazıyorum kısa cevap verip konuşmayı kesiyor.. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum ailem bekle dediği için boşlukta bekliyor gibi her şey...
Düzelir mi dedim konuşunca güzel muhabbet ediyoruz ama konu evliliğe gelince gerginlik çıkıyor.
Anlaştık diyemem. Çünkü kendisini haklı görüyor hep... Tamam tarihi biz belirleyelim derken ya da herkes bize uysun diye düşünürken haklı ama diğer konularda hâlâ çok inatçı ve geri dönmüyor. Ailem de iyice düşün dediler. Bitirme konusu öylece duruyor. Yani herkes gergin herkes üzgün ama belki ailesi gelir ya da ararlar konuşuruz diyorlar. Karşı taraftan hiç hamle olmaması çok şüpheli. Ve orada bir şeyler olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü cenazeden geldikten sonra çok değişti.. Ve şuan da düzgünce yazmıyor aramıyor. Bir şey der mi diye arada yazıyorum kısa cevap verip konuşmayı kesiyor.. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum ailem bekle dediği için boşlukta bekliyor gibi her şey...
Düzelir mi dedim konuşunca güzel muhabbet ediyoruz ama konu evliliğe gelince gerginlik çıkıyor.
Neden yazmıyor aramıyor onu anlamadım siz bu meseleyi konuştunuzAnlaştık diyemem. Çünkü kendisini haklı görüyor hep... Tamam tarihi biz belirleyelim derken ya da herkes bize uysun diye düşünürken haklı ama diğer konularda hâlâ çok inatçı ve geri dönmüyor. Ailem de iyice düşün dediler. Bitirme konusu öylece duruyor. Yani herkes gergin herkes üzgün ama belki ailesi gelir ya da ararlar konuşuruz diyorlar. Karşı taraftan hiç hamle olmaması çok şüpheli. Ve orada bir şeyler olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü cenazeden geldikten sonra çok değişti.. Ve şuan da düzgünce yazmıyor aramıyor. Bir şey der mi diye arada yazıyorum kısa cevap verip konuşmayı kesiyor.. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum ailem bekle dediği için boşlukta bekliyor gibi her şey...
Dört duvarın içine sülalesi ile girmeyeceksin. Nişanlın ile sen evlenip gireceksin. Ailen karar alırken seni etkilememek için sessiz moda almışlar kendilerini, otur düşün seçimini yap diye.Anlaştık diyemem. Çünkü kendisini haklı görüyor hep... Tamam tarihi biz belirleyelim derken ya da herkes bize uysun diye düşünürken haklı ama diğer konularda hâlâ çok inatçı ve geri dönmüyor. Ailem de iyice düşün dediler. Bitirme konusu öylece duruyor. Yani herkes gergin herkes üzgün ama belki ailesi gelir ya da ararlar konuşuruz diyorlar. Karşı taraftan hiç hamle olmaması çok şüpheli. Ve orada bir şeyler olduğundan şüpheleniyorlar. Çünkü cenazeden geldikten sonra çok değişti.. Ve şuan da düzgünce yazmıyor aramıyor. Bir şey der mi diye arada yazıyorum kısa cevap verip konuşmayı kesiyor.. Ne yapmalıyım gerçekten bilmiyorum ailem bekle dediği için boşlukta bekliyor gibi her şey...
Ben de katiliyorumDört duvarın içine sülalesi ile girmeyeceksin. Nişanlın ile sen evlenip gireceksin. Ailen karar alırken seni etkilememek için sessiz moda almışlar kendilerini, otur düşün seçimini yap diye.
Ailen napsın onun ailesi napsın, çekersen sen çekeceksin ceremesini de sefasını da. İyi düşün taşın burnundan kıl aldırmıyor belli ya boyun eğip dediklerini harfiyen yapacaksın ya da ayrılacaksın alternatif de böyle sen nişan atana kadar beklersiniz havadan sudan konuşursunuz anca. Fazla vericisiniz. O ailesine direktif vermiştir arayıp sormayın diye etkileşime girmiyorlardır bilmediklerini de zannetmiyorum.
Konuşmaya başladıktan sonra da ben yazmadan yazmadı çoğu zaman. Ya da ben yazdığımda arıyordu biraz konuşuyorduk kapanıyordu. Sürekli görüştük 1 hafta boyunca ve sürekli de konuştuk bu konuları ama geriliyorduk ve sonra bir şekilde dağılıyordu. 3 gündür ablamlar var haliyle ben de yeğenlerimle uğraşıyorum. Ve telefonu çok fazla elime almıyorum. O da hiç yazmıyor aramıyor. Ben yazınca da nasılsın napıyosun iyiyim sen diyor ve sonrasında bitiyor konuşma ama bugün yazıyorum sadece cevap veriyor ve bitiriyor. Bana hiç sormuyor bile... Büyük ihtimalle tavırlı yanına 3 gündür gitmedim diye ve düzgünce yazmıyorum diye..Neden yazmıyor aramıyor onu anlamadım siz bu meseleyi konuştunuz
Yani hiçbir şekilde bir konuşma yok karşı taraftan, annem biz aradık 3 4 kere ama onlar sadece nişandan sonra 1 kere aradılar sonrası yok diyor. Ki haklı da... Bunu nişanlıma da söyledim gelmiyorlar en azından bir arasınlar konuşsunlar diye ama babam hasta çok kötü şuan diyemem dersem bile arayamaz dedi. Ama babasıyla sürekli konuşuyor kendisi 2 defa benim yanımda konuştu hatta.. Ailemle iletişimleri yok benimle yok. Normalde nişandan önce kardeşiyle her gün konuşurduk nişan oldu bitti ses seda her şey gitti...Dört duvarın içine sülalesi ile girmeyeceksin. Nişanlın ile sen evlenip gireceksin. Ailen karar alırken seni etkilememek için sessiz moda almışlar kendilerini, otur düşün seçimini yap diye.
Ailen napsın onun ailesi napsın, çekersen sen çekeceksin ceremesini de sefasını da. İyi düşün taşın burnundan kıl aldırmıyor belli ya boyun eğip dediklerini harfiyen yapacaksın ya da ayrılacaksın alternatif de böyle sen nişan atana kadar beklersiniz havadan sudan konuşursunuz anca. Fazla vericisiniz. O ailesine direktif vermiştir arayıp sormayın diye etkileşime girmiyorlardır bilmediklerini de zannetmiyorum.
Sizde yazmayın zorla cevap veriyor iseKonuşmaya başladıktan sonra da ben yazmadan yazmadı çoğu zaman. Ya da ben yazdığımda arıyordu biraz konuşuyorduk kapanıyordu. Sürekli görüştük 1 hafta boyunca ve sürekli de konuştuk bu konuları ama geriliyorduk ve sonra bir şekilde dağılıyordu. 3 gündür ablamlar var haliyle ben de yeğenlerimle uğraşıyorum. Ve telefonu çok fazla elime almıyorum. O da hiç yazmıyor aramıyor. Ben yazınca da nasılsın napıyosun iyiyim sen diyor ve sonrasında bitiyor konuşma ama bugün yazıyorum sadece cevap veriyor ve bitiriyor. Bana hiç sormuyor bile... Büyük ihtimalle tavırlı yanına 3 gündür gitmedim diye ve düzgünce yazmıyorum diye..
Ona göre çözüm ailemden uzak durmak.Ben de katiliyorum
Yani evlilik cok baska . Yani elini sallasan ellisi, cekme boyle gereksizleri.
Boyle ilgisiz bir insanla evlenmek istedigine emin misin?
Kirginlik veya kizginlik max 1 hafta sursun. Ardina konusulup, cozume kavusmaliydi.
Yazmamak mantıklı olan ama işte ailesiyle ilgili bir şey der mi diye uğraşıyorum biraz da. O da konuşmuyor düzgünceSizde yazmayın zorla cevap veriyor ise
Yani ne diyim ki sana, görünen köy kılavuz istemez. Evlensen de mutlu olurum sanma daha yola çıkmadan böylesin. Ben senin yerinde olsam tek satır yazmam. Körü körüne mi bu kadar seviyorsun da saygısızlıkları görmezden gelip yazabiliyorsun.Ona göre çözüm ailemden uzak durmak.
Emin değilim yani bu tavırları bu kadar net bir şekilde ortaya çıkana kadar olur diyordum ama şuan evlilik fikri çok uzak geliyor. Sürekli sorguluyorum kendimi ve bu çok yoruyor... Bir taraftan üzülüyorum sevgi mi alışkanlık mı onunla bir şeyleri konuşmak paylaşmak diye.. Kestirip atsam içimde kalacak ailesi ne düşünüyor diye..
Babam arayacaktı babasını en azından olayları anlatacaktı bilsinler diye ama bu sefer de bana patlayacağını biliyorlar. Ben anlatmadan niye ailen karışıyor anlatıyor diyecek dediler. Ucu bana dokunuyor diye şuan bir şey yapamıyor kimse. Yoksa eniştem ve abim ciddi anlamda dövmeye gidecekler bu tavırlarından dolayı... Ama ben üzülüyorum diye tutuyorlar kendilerini.