- 24 Mart 2012
- 17.012
- 3.325
- 41
-
- Konu Sahibi maviye sevda
babanız ogretmenıEvet öyle, ben 24 o bugün itirabiyle 31 yaşında. 2 senelik bir ilişkimiz var. Onun ikinci üniversitesiydi bir de babamın öğrencisi aslında. Babamla yaklaşık 7 senedir tanışıyorlar.
Yani şöyle ikimiz de zor karakterdik gerçi hâlâ dışa karşı öyleyiz. Ama bir şekilde anlaştık. Sabahlara kadar ders çalışırdık telefonda, oturunca saatler sürerdi sohbetimiz. Ve hiç sıkılmazdık telefon bile gelmezdi aklımıza. Uzun uzun yürürdük, çokça anı biriktirdik. İkimiz de hayatımızda bu kadar çok güldüğümüzü bilmezdik mesela. Sonra yavaş yavaş işler ciddileşti. O çalışmaya başladı, iş olmadan evlilik olmaz diye. Ama yüksek lisansı da vardı. Sonra biz biraz uzaklaştık. Artık buluşma yeri hep çalıştığı yerdi. Başka yere çok nadir giderdik. Yorgun olduğu için ben yürütmek istemezdim onu böylece azaldı yürümeler. Derken nişan oldu, babaannesi vefat etti ve artık eskisi gibi konuşmaz oldu. Her şeye çabuk sinirlenmeye başladı.. En son bu haldeyiz işte...
esyaya zorla bakan bır adamla, nasıl bır keyıfle evleneceksınız acaba . bunu kendınıze sorun ve baska bır cevap aramanıza gerek kalmayacak benceYüksek lisans tezi var, yazmaya başlayabilirse yaz başında savunması olacakmış. Bunu ilk düğün tarihi belirlerken söylemişti ona göre tarih seçelim diye. Yani tamam yaz olmasın dedik alternatif ürettik ama asla fikri yok. Sen nasıl istersen öyle olsun dedi bana. Ama en uygun zaman da yazın ya da yaz sonu. Geç olur diye de yaz sonu istemiyor. Ama asıl sorun daha o savunacağım dediği teze başlamamış olması. Babam gitti hocasıyla konuştu hocası bile kızmış madem böyle söylüyor yazıp bitirse ya diye.
Beyaz eşyaya baktık en son fiyatlar aşırı pahalı geldi. O da benim zorumla baktık. Ve normalde başka yerlere de bakalım soruşturalım iyice demiştik o da kaldı tabi. Eşyayı da illaki bursadan alalım dedi ama model bakıyoruz beğenmiyor sonra bakarız diyor ya da çok pahalı diyor baktığım şeylere..
erkekler hep oyle olurEvet öyle yan yanaydık. Depremden dolayı yarım dönem okul olmasa da biz derslere birlikte girdik o şekilde geçirdik hep..
Hep erken emekli olacağım sonra seninle sürekli gezeceğiz diyordu. Hiç öyle evde oturan sürekli sıkılan bir baba ya da eş profili oluşmadı aklımda ama haklısınız genelde öyle oluyor..
Babam hep inatçı olduğu için zor olacağını söylerdi. Bende inatçıyım bir şekilde orta yolu buluyoruz diyerek hep ön yargıyı yıkmaya çalıştım.babanız ogretmenı
o onun ogrencısı
yanı ısyerındekı ınsanın, evınde nasıl bır es ya da evlat oldugunu bıle tahmın edemeyız kı bır ınsanı tanırken onun ıyı damat ya da es olacagını anlayalım. karakterını anlarsınız, ama o karakter acaba evlılık bırlılıgınde gecerlı mı bunu kımse bılemez.
yorgun oldugu ıcın yurtmek ıstemezdım derken bıle kendınıze haksızlık etmıssınız muhtemelen masa bası calısan bır adam ne kadar yorulurdı kı bedenen. ya da allah askına 30 yasına bıle gelmemısken, yoruldu dıyıp kıyamadıgınız adama, evlenınce o yorgun dıyıp marketı de ben mı yapayım dıyecektınız
derdınız kesın, cunklu sızler bızler hep boyleyız . yanı yapmayın dıye bunları dıyorum sıze zaten. zahmete gırsın erkekler, aksı durumda hayatınızı kolaylastırdıkca, kolaya alısıyorlar hep.
ve ınanın daha yolun basındayken aılenıze de tavır yapan sıze de mesafe koyan bır adam sonra nasıl olur bunu da dusununBöyle olacağına bende eminim. Sürekli görüşmediğim kişilerle bağ kuramayan biriyim ben. E haliyle uzak da duruyorum şuan biraz bu durumdan kaynaklı. O da bana ve aileme kızgın olduğu için bizden uzak duruyor. Evlilik değil de savaşa girmişiz gibi hissettiriyor.
En özel gününde yanında değilim diye üzülüyorum şuan mesela ama o bir sürü pasta ya da çiçek fotoğrafı atıyor sosyal medyaya. Tek üzülen kırılan ben miyim diyorum şuan...
Ki evlilik ya da nişanlılık böyle bir şey değildir. Her anında yanında olursun. İçimde kalıyor şimdiden çoğu şey...
Düşünüyorum, sürekli aklımda... Ama zaman geçtikçe galiba sinirim yerini moral bozukluğuna bırakıyor. O yüzden kafam karışıyor... Ya da belki de kardeşleriyle bugün konuşup her şey iyi gibi yaptığım için böyle olmuşumdur. Biraz duygusalım ve mantıklı düşünemiyorum onun farkındayım...ve ınanın daha yolun basındayken aılenıze de tavır yapan sıze de mesafe koyan bır adam sonra nasıl olur bunu da dusunun
Orta yolu bulmaya yanaşsaydı belki bulabilirdik. Ama orta yolu bulmak isteseydi konuşurdu şimdiye kadar... Ama inadı sevgisinin önüne geçti demek ki..Şimdiden görüşmeyelim diyorsa bu iş çok zor orta yolu bulmalısınız
Ayyyyy bizde sanıyoruz sessiz sedasız odaBöyle olacağına bende eminim. Sürekli görüşmediğim kişilerle bağ kuramayan biriyim ben. E haliyle uzak da duruyorum şuan biraz bu durumdan kaynaklı. O da bana ve aileme kızgın olduğu için bizden uzak duruyor. Evlilik değil de savaşa girmişiz gibi hissettiriyor.
En özel gününde yanında değilim diye üzülüyorum şuan mesela ama o bir sürü pasta ya da çiçek fotoğrafı atıyor sosyal medyaya. Tek üzülen kırılan ben miyim diyorum şuan...
Ki evlilik ya da nişanlılık böyle bir şey değildir. Her anında yanında olursun. İçimde kalıyor şimdiden çoğu şey...
Ekstra aktifti 2 haftadır sürekli bir şeyler paylaştı etti. Ama bugün daha da aktif... Bakalım artık hayırlısı olsun yaAyyyyy bizde sanıyoruz sessiz sedasız oda
Seni yok sayar gibi hayatına devam ediyor yani
O mutlu pozlarını atarken siz izlemeyin siz de onu umursamaz tavırlar sergileyin siz paylaşım yapmadınız mıEkstra aktifti 2 haftadır sürekli bir şeyler paylaştı etti. Ama bugün daha da aktif... Bakalım artık hayırlısı olsun ya
Ben çok fazla kullanmıyorum sosyal medyayı yani paylaşım yapma açısından. O yüzden çok yapmadım..O mutlu pozlarını atarken siz izlemeyin siz de onu umursamaz tavırlar sergileyin siz paylaşım yapmadınız mı
Herkese sormak değildi niyetimiz. İş için izin alamayacak durumdalar ve iki düğün olacağı için de eğer uygun tarih olmazsa diğer düğüne katılamayacak ailemden kimse çünkü yakın bir mesafe değil..
Nişanlım da bir tarih seçmiyordu. Bana her şey uyar deyip geçti her zaman. Eşya alınacak fikir soruyorum cevap yok. Ev bakalım diyorum bakarız ya acelesi yok diyor. Sorun tarihte anlaşmazlık değil ya da herkese sormak değil. Aileme karşı yaptığı tavır. Her şeyi geçtim bana gösterdiği tavır..
Bize fikir sorulduğunda da sadece ben bir tarih söyledim. Sesini bile çıkarmadı. Bana destek çıksaydı belki daha kolay halledilirdi.