Nişanı atmalı mıyım

Konuştuk, yeri geldi tartıştık. Bu davranışların ilerde devam edecek mi diye sordum. Yani bu şekilde herhangi bir tartışmada çekip gidecek misin ya da konuşmayalım diyecek misin dedim. Hayır yapmam dedi.. Karşılıklı kırıldığımız şeyleri söyledik. Biraz zamana bıraktık gibi oldu çünkü net bir şekilde şu olsun bu olsun demedik. Zamanla her şey belli olur diye düşünüyorum çünkü iki taraf da gergin hâlâ
Hayırlısı olsun laflara değil icraatlara bakın gözlemleyin test edin sınavlardan dahi geçirin tepkileri nedir ne. Cevap veriyor bi bakın en güzeli olsun sizin için

Siz ve aileniz karalar bağlasın ortalık kafalar yangın yeri ama diğer tarafın haberi yok güllük gülistanlık :)
Hiç de masum değil bu durum. Doğusu batısı yok bu işin nişan takıldı mı erkek tarafı usulden tarih sorar. Ben inanmıyorum bu duruma. Sizin tartışmaları bilmiyor olabilir müstakbel eşinizin ailesi ama evlenme olayının rolantide olduğundan haberleri vardır. Yoksa şimdiye elli kez sormaları lazımdı
Bizce de öyle erkek tarafı daha çok istekli olur, hadi istek yok diyelim yine de sorar. Ama nişanlım onlar ben ne dersem aynı şeyi söyler farklı bir şey söylemez diyor. Olay o değil diyorum bunu anlamıyor. Birkaç kişiye sormuş bu konu için aile gelmese de olur demişler ve o da bunu savunuyor bana...
Yani cenaze var kafaları doludur dersin ama bu kadar uzun sürmesi normal gelmiyor bana. Bu kadar geri planda olmaları yok gibi olmaları gerçekten normal değil.

Hayırlısı olsun laflara değil icraatlara bakın gözlemleyin test edin sınavlardan dahi geçirin tepkileri nedir ne. Cevap veriyor bi bakın en güzeli olsun sizin için
Bende bunu düşünüyorum. Bizim aramızda sorun yoktu hiç diyor olduğunu da kabul etmiyor. Ama yani bakacağız ne kadar iyi ne kadar kötü. Konuşmada çoğu şey havada kaldı. Benim cevaplarımı kendine hep onları savunma olarak aldı.. İnşallah güzel olur her şey.

Bende bunu düşünüyorum. Bizim aramızda sorun yoktu hiç diyor olduğunu da kabul etmiyor. Ama yani bakacağız ne kadar iyi ne kadar kötü. Konuşmada çoğu şey havada kaldı. Benim cevaplarımı kendine hep onları savunma olarak aldı.. İnşallah güzel olur her şey.
Siz toparladıgınız icin siz hep sakin taraf oldugunuz icin sorun yok dıyor pürüz yoktu ki siz de geri çekilene kadar zaten
Hep siz toparlayamazsınız ve
siz adım atmadınız 2 hafta sürdü konuşmadınız asla normal değil Bunlar
Artık siz kendinizi geri çekin bakalım sizin icin ne yapacak nasıl çabalayacak ona göre de karar verirsiniz
Ama asla sizi manipüle etmesine izin vermeyin

Çocuk Brad Pitt değilse, Vehbi Koç kadar zengin değilse, kara sevdalı tutkulu bir aşk yoksa vallahi senin kadar kimse sabretmez. İlk konunu açalı ne kadar süre oldu bir düşün bir arpa boyu gidilmedi.
Kara kaş göz aşk para da bir yere kadar hepsi varsa bile.
Bu adam sen uyumlu isen uyumlu, böyle bir ömür evlilik çekilmez. Nereye kadar her şeyde taviz veren taraf sen olacak üstelik senin müstakbel kocan, seninle yetinmiyor tüm aile bana empoze olsun diyor.
Gelmelerine gerek yok diyenlerin kızını alsın onlarla evlensin.
Çok şart değil doğru gelmek ama 3-5 kez mesafe bakmadan gidip gelen de var. Başka şehirden evlenmeyi göze alan kabul edenler evladı için gerekirse gider ve kız veya erkek tarafını tanımaya çalışır. Ayrıca sadece anne babasına bir uçak bileti alıp getirmek için bu kadar tatavaya ne gerek var?
İnsan anne babası gezsin tozsun diye bile başka şehirde çalışıyorsa yanına çağırır. Biletini alır sürpriz yapar. Gelin hava değişikliği olsun dahi demiyor.
Doğu batı sentezi kısmında nişanlın işine geldiği gibi davranıyor.
Tüm her şeyi bırak adam uyumsuz. Çıkarları çatışmadığı için sen de "aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey" modunda olduğun için bu adamın bu huyunu hiç fark etmemişsin. Göz göre göre başını yakma derim. Sana yazık ailene yazık. Yarın evlenince de aynısı olacak doğursan aynısı olacak, bayram gelse aynısı olacak. Hep sen eziklenen taraf kalırsan anca öyle sürer bu evlilik. Bariz kabak gibi belli.
Baban senden iyi seni tanıyıp kaç senelik öğrencisini senden iyi analiz etmiş. Ama sen kafanda babam inatçıdır diye kendini kandırmışsın. Adam ta en baştan farkında imiş garibim. Vallahi yat kalk babana dua et gene de senin hatrını kırmamış ona rağmen olanlar ortada.

Siz toparladıgınız icin siz hep sakin taraf oldugunuz icin sorun yok dıyor pürüz yoktu ki siz de geri çekilene kadar zaten
Hep siz toparlayamazsınız ve
siz adım atmadınız 2 hafta sürdü konuşmadınız asla normal değil Bunlar
Artık siz kendinizi geri çekin bakalım sizin icin ne yapacak nasıl çabalayacak ona göre de karar verirsiniz
Ama asla sizi manipüle etmesine izin vermeyin
Ona göre tüm sorun düğün zamanı için herkesin fikri olması. Ve benim aileme sormuyorsunuz diyor. Aracı olmak isteyen kendisiydi ben konuşurum dedi hep. Ve en son söylediğinde babası bize yarı yıl tatili de nisan da olur dedi. Ama bunun dışında bir şey söylemedi... Yani konuşulacağını biliyorlardı az çok bir şey söylemeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Yani cenazenin 40'ı geçsin diye bekliyorlar desem o da oldu diye biliyorum. Artık bir şeyler söylerler heralde ya da ararlar belki...
Ve nişanlım da aradan çekilince belki sorunları dıştan görme fırsatı yakalar.

Çocuk Brad Pitt değilse, Vehbi Koç kadar zengin değilse, kara sevdalı tutkulu bir aşk yoksa vallahi senin kadar kimse sabretmez. İlk konunu açalı ne kadar süre oldu bir düşün bir arpa boyu gidilmedi.
Kara kaş göz aşk para da bir yere kadar hepsi varsa bile.
Bu adam sen uyumlu isen uyumlu, böyle bir ömür evlilik çekilmez. Nereye kadar her şeyde taviz veren taraf sen olacak üstelik senin müstakbel kocan, seninle yetinmiyor tüm aile bana empoze olsun diyor.
Gelmelerine gerek yok diyenlerin kızını alsın onlarla evlensin.
Çok şart değil doğru gelmek ama 3-5 kez mesafe bakmadan gidip gelen de var. Başka şehirden evlenmeyi göze alan kabul edenler evladı için gerekirse gider ve kız veya erkek tarafını tanımaya çalışır. Ayrıca sadece anne babasına bir uçak bileti alıp getirmek için bu kadar tatavaya ne gerek var?
İnsan anne babası gezsin tozsun diye bile başka şehirde çalışıyorsa yanına çağırır. Biletini alır sürpriz yapar. Gelin hava değişikliği olsun dahi demiyor.
Doğu batı sentezi kısmında nişanlın işine geldiği gibi davranıyor.
Tüm her şeyi bırak adam uyumsuz. Çıkarları çatışmadığı için sen de "aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey" modunda olduğun için bu adamın bu huyunu hiç fark etmemişsin. Göz göre göre başını yakma derim. Sana yazık ailene yazık. Yarın evlenince de aynısı olacak doğursan aynısı olacak, bayram gelse aynısı olacak. Hep sen eziklenen taraf kalırsan anca öyle sürer bu evlilik. Bariz kabak gibi belli.
Baban senden iyi seni tanıyıp kaç senelik öğrencisini senden iyi analiz etmiş. Ama sen kafanda babam inatçıdır diye kendini kandırmışsın. Adam ta en baştan farkında imiş garibim. Vallahi yat kalk babana dua et gene de senin hatrını kırmamış ona rağmen olanlar ortada.
Farkındayım bunların.. Babamla bu şekilde ya da onun huylarının. Ama işte şöyle bir şey var bunları ailemin hepsine karşı göstermiyordu. Babam mesela diğer huylarını seviyor, çevresi geniş, bir şey olursa çabuk organize oluyor, her konuda yardım edebiliyor. Ama işte evlilik konusunu hepimiz yeni yeni tanıyoruz görüyoruz diyor. Bu konuda aracı olanlar hepsi kefildi onun için. Babam diyor ki bu yönünü onlar bilmiyordur o yüzden kefil olmuşlardır. Bizde bilmiyorduk ve görüyoruz yavaş yavaş diyor. Ailem için önemli kısım bana olan davranışları. Aile bir yere kadar geçinecek olan sizsiniz diyorlar yani..
Dün bu konu için de konuştuk ve illaki bir şeyler için toplanılacak, gidilecek gelinecek o zaman da mı ailemi istemiyorsun dedim. Yani istemezsen bu iş nasıl olacak dedim. O da belki sevgi olarak gösteremem ama saygımı bozmam onlara karşı dedi..
Aynı şeylere takılı kalıyor aslında ve nasıl ikna olacak bilmiyorum. Şuan konuşmaya başladık diye her şeyi netleştirmek istiyorum. Ama belki düzelir her şey diyoruz. Düzelmezse de yapacak bir şey yok..

Farkındayım bunların.. Babamla bu şekilde ya da onun huylarının. Ama işte şöyle bir şey var bunları ailemin hepsine karşı göstermiyordu. Babam mesela diğer huylarını seviyor, çevresi geniş, bir şey olursa çabuk organize oluyor, her konuda yardım edebiliyor. Ama işte evlilik konusunu hepimiz yeni yeni tanıyoruz görüyoruz diyor. Bu konuda aracı olanlar hepsi kefildi onun için. Babam diyor ki bu yönünü onlar bilmiyordur o yüzden kefil olmuşlardır. Bizde bilmiyorduk ve görüyoruz yavaş yavaş diyor. Ailem için önemli kısım bana olan davranışları. Aile bir yere kadar geçinecek olan sizsiniz diyorlar yani..
Dün bu konu için de konuştuk ve illaki bir şeyler için toplanılacak, gidilecek gelinecek o zaman da mı ailemi istemiyorsun dedim. Yani istemezsen bu iş nasıl olacak dedim. O da belki sevgi olarak gösteremem ama saygımı bozmam onlara karşı dedi..
Aynı şeylere takılı kalıyor aslında ve nasıl ikna olacak bilmiyorum. Şuan konuşmaya başladık diye her şeyi netleştirmek istiyorum. Ama belki düzelir her şey diyoruz. Düzelmezse de yapacak bir şey yok..
Yani ben evli biri olarak şunu söyleyebilirim hepimizin hayatına giren çıkan olmuştur. Çiftler ailelere saygı göstermek zorunda. Doğum yaptım ailem evime geldi ben çocuğumu götürdüm. Bayram seyran konusunda ben hassasımdır bayramın birinde aileme gitmek isterim. Bunların hepsine saygı duyan bir eşim var. Bunlar olmazsa olmazları benim. Evet biz aile kuruyoruz yeni bir ev yuva oluyoruz ama bağlarımızı kesip atmıyoruz. Yuvanın sınırlarına müdahele ettirmeden yeni bir sistem kuruyoruz. Bunları sağlam düşün taşın

Merhaba KK üyeleri

Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?
Tatlım bence şuan düşünme . Eğer konuşmak istemiyorsa sen bilirsin amacın ne anlayamadım böyle aile kurulmaz de. Arama sorma eğer o blörf yapmıyorsa zaten ayrılmak istiyordur bahane üretiyordur. Ailene karşı soğudum diyen biri ile evlensen dahi mutlu olamazsın hep problem yaşarsın.

Tatlım bence şuan düşünme . Eğer konuşmak istemiyorsa sen bilirsin amacın ne anlayamadım böyle aile kurulmaz de. Arama sorma eğer o blörf yapmıyorsa zaten ayrılmak istiyordur bahane üretiyordur. Ailene karşı soğudum diyen biri ile evlensen dahi mutlu olamazsın hep problem yaşarsın.
Konuşmak istiyor.. Bana sen bitirmek için yapılabilecek her şeyi yaptın dedi. Ama ben bitirmek istemiyorum sen benim için bu kadar basit değilsin dedi... Benim bitmesi için yaptığımı düşündüğü şeyler de bu 2 haftalık süreçte 1. Haftanın sonunda baktım adım yok birlikte fotoğrafımız olan profili kaldırdım. O da bunu görüp kaldırdı üstüne ortak tarihleri kaldırdı. O gün arayacaktım sen kaldırınca aramadım istemiyorsun diye düşündüm dedi. Bir de attığı hikayeleri ya da fotoğrafları beğenmemiştim görmek istemiyor beni diye kendimce tavır koymuştum yani.. O da bunları bitirme adımı olarak görmüş... Ama yine de ben bitirmek istemiyorum dedi..

Yani ben evli biri olarak şunu söyleyebilirim hepimizin hayatına giren çıkan olmuştur. Çiftler ailelere saygı göstermek zorunda. Doğum yaptım ailem evime geldi ben çocuğumu götürdüm. Bayram seyran konusunda ben hassasımdır bayramın birinde aileme gitmek isterim. Bunların hepsine saygı duyan bir eşim var. Bunlar olmazsa olmazları benim. Evet biz aile kuruyoruz yeni bir ev yuva oluyoruz ama bağlarımızı kesip atmıyoruz. Yuvanın sınırlarına müdahele ettirmeden yeni bir sistem kuruyoruz. Bunları sağlam düşün taşın
Öyle tabiki... Bunları da tekrar tekrar konuşacağım onunla. Dün çoğu şey havada kaldı. Evet kırıldım üzüldüm diye tepki gösterdim diyordu ama asıl bizimle ilgili konular çok dışta kaldı. O yüzden netleştirmek istiyorum bir an önce...

Konuşmak istiyor.. Bana sen bitirmek için yapılabilecek her şeyi yaptın dedi. Ama ben bitirmek istemiyorum sen benim için bu kadar basit değilsin dedi... Benim bitmesi için yaptığımı düşündüğü şeyler de bu 2 haftalık süreçte 1. Haftanın sonunda baktım adım yok birlikte fotoğrafımız olan profili kaldırdım. O da bunu görüp kaldırdı üstüne ortak tarihleri kaldırdı. O gün arayacaktım sen kaldırınca aramadım istemiyorsun diye düşündüm dedi. Bir de attığı hikayeleri ya da fotoğrafları beğenmemiştim görmek istemiyor beni diye kendimce tavır koymuştum yani.. O da bunları bitirme adımı olarak görmüş... Ama yine de ben bitirmek istemiyorum dedi..
Tavrını görünce R yapması güzel. Oturup konuşalım birlikte tarih ayarlayalı tezin ne zaman bitecekse hrmen arkasına alalım ama aileme saygısızlık yapma bir daha de. Evlendikten sonra gerek senin ailen gerek benim ailem olsun ziyaretlerine gideceğiz böyle olmaz de. Bir birimizin ailesini benimsemeliyiz. Düğün aile bütünlüğüne dayanır dersin. Otur konuş

Tavrını görünce R yapması güzel. Oturup konuşalım birlikte tarih ayarlayalı tezin ne zaman bitecekse hrmen arkasına alalım ama aileme saygısızlık yapma bir daha de. Evlendikten sonra gerek senin ailen gerek benim ailem olsun ziyaretlerine gideceğiz böyle olmaz de. Bir birimizin ailesini benimsemeliyiz. Düğün aile bütünlüğüne dayanır dersin. Otur konuş
Tarih bir şekilde ayarlanır, bu şekilde iki taraf da birbirine tavırlı devam ederse o sorun olur. Onu da ya bir şekilde halledeceğiz ya da olmuyor bu iş diyeceğiz. Zamanla olacak şeyler bunlar sanırım. Bir anda her şey düzelsin diye beklemek zor olur..

İyi bir dost olabilir güzel bir insan olabilir güzel evlat olabilir ama herkes güzel bir eş olamaz tabiki güzel biri oldugunu icin size vesile oldular ama eş konumunu sürekli gözden geçirin bazı huylarını çevresini boş verin bu adam evde size nasıl olacak bunu hesap edin lütfen bunları gözlemleyin şöylede birşey olabilir sizin şuan net durdugunuzu gördü siz istemediğiniz birşeyde istemiyorum diyin yani kendinizden taviz vermeyin bu ilişki yürüsün diye o zaman siz olmazsınız

İyi bir dost olabilir güzel bir insan olabilir güzel evlat olabilir ama herkes güzel bir eş olamaz tabiki güzel biri oldugunu icin size vesile oldular ama eş konumunu sürekli gözden geçirin bazı huylarını çevresini boş verin bu adam evde size nasıl olacak bunu hesap edin lütfen bunları gözlemleyin şöylede birşey olabilir sizin şuan net durdugunuzu gördü siz istemediğiniz birşeyde istemiyorum diyin yani kendinizden taviz vermeyin bu ilişki yürüsün diye o zaman siz olmazsınız
Evet öyle. Net olduğumu gördü aslında. Hata yaparsam sen dur de bana dedi. İyi bir eş olması daha önemli ve onu da zaman gösterecek.

Tarih bir şekilde ayarlanır, bu şekilde iki taraf da birbirine tavırlı devam ederse o sorun olur. Onu da ya bir şekilde halledeceğiz ya da olmuyor bu iş diyeceğiz. Zamanla olacak şeyler bunlar sanırım. Bir anda her şey düzelsin diye beklemek zor olur..
Bunları karşılıklı oturup başbaşa konuşmanız lazım

Babam hep inatçı olduğu için zor olacağını söylerdi. Bende inatçıyım bir şekilde orta yolu buluyoruz diyerek hep ön yargıyı yıkmaya çalıştım.
Babam da söylemişti ilerde her şeyi sen yaparsın diye... Ben yapmam diye düşünmüştüm. Bir de ben biraz sevince abartanlardanım. Böyle bazen annesi gibi davranırdım bazen ablası bazen kardeşi gibi... O da bana karşı öyleydi. 2 hafta önceye kadar ikimiz de hep öyleydik aslında..
Kendimi geriye çektiğim anda niye böyle yaptığım sorgulandı, fazlaca düşündüğümde bir şekilde üzmemek için dediğime gelirdi fotoğraf da atardı bak üzülme yapıyorum diye...
Şimdi işini kolaylaştırmıyorum diye mi böyle oluyor bilmiyorum...
sevince abartmak huyu, kadınların çoğunda olup, aslında bize en çok zarar veren şey de bu.

çünkü fedakarlık yapmak, alttan almak, katlanmak... sevgi göstergesi olmamalı. ya da bunları ne kadar yapıyorsan, o kadar seviyorsun mesajı veriyor hissinden kurtulmamız lazım.

Nişanlın ailenle neden görüşmek istemiyor o meselede hakli mi bilmiyorum ama ailenizle sık görüşen biriyseniz ileride çok arada kalırsınız ,size çok zor olur
Aileni evine çağırmak istersin kavga olur eşinle,
Ailen çağırır kavga olur eşinle
Birlikte toplanip bir şey yapmak isterler, sende olmak istersin ama kavga olur, yani hep sıkıntı cikartir
Ama kendi ailesine ayila bayıla gider ve götürmek isteyebilir
Bir de nisanliniz neden yukarıda yazdığınız kadar ilgisiz her şeye ? Zorla evleniyor gibi hissettiriyor size..
tüm yorumlarınıza katılıyorum

Aradı dün gece ama ben telefonu sessize alıp yatmıştım. Sabah konuştuk ve akşam yüz yüze konuşma kararı aldık... Her şeyi konuşacağız ya devam edeceğiz bir şekilde düzelecek ya da tamamen bitecek. Konuşmayalım dediği için pişman olduğunu söyledi. Ben yaptıysam sen niye konuşalım deyip durdurmadın dedi. Bende kırgın olduğum şeyleri söyledim..
Neden isteksiz gibi bugün konuşacağız..
son durum nedir ?

son durum nedir ?
Şuan konuşuyoruz arada hâlâ tartışma gibi birbirimizi anlama açısından yükselmelerimiz oluyor. Bir anda düzelmeyeceğini biliyorduk zaten.. Bana karşı öyle olmayacağını ve aynı şeyleri tekrar yapmayacağını söyledi. Bu konuda söz verdi diyebiliriz. Aile konusunda ailesinin sadece bu konu için gelmeyeceğini, çünkü babasının hâlâ kötü olduğunu ve izin konusunda sıkıntı olacağını söyledi ama tabi bu tam netleşen bir konu değil. Diğer konular için karşılıklı konuşuyoruz hâlâ, kırıldığımız yerleri söylüyoruz ve mantıklı bir sebebi var mı yok mu ona bakıyoruz.. Düğün konusu için tarih olarak ikimiz de bir şey söylemedik daha. Bunu ne zaman konuşuruz bilmiyorum da ama kaçmak yerine konuşarak anlaşmaya karar verdik.

X