- 21 Ekim 2024
- 233
- 91
- Konu Sahibi maviye sevda
O sizin peşinizden koşsun siz degil elinizden geleni fazlasıyla yaptınızYazmamak mantıklı olan ama işte ailesiyle ilgili bir şey der mi diye uğraşıyorum biraz da. O da konuşmuyor düzgünce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O sizin peşinizden koşsun siz degil elinizden geleni fazlasıyla yaptınızYazmamak mantıklı olan ama işte ailesiyle ilgili bir şey der mi diye uğraşıyorum biraz da. O da konuşmuyor düzgünce
Çocuk gidene kadar bekleyecek benim anladığımO sizin peşinizden koşsun siz degil elinizden geleni fazlasıyla yaptınız
Yaaaaa adaya gönül işleri girdigi zaman karar vermek zor ama mantıklı davranmaz isek hayat bizi fena harcıyor o yüzden bu kadar mücadele asla dogru değil erkek tarafından ses yok kız tarafı beklıyor bence zerre gerek yokÇocuk gidene kadar bekleyecek benim anladığım
Gerçekten öyle, sanırım ben üniversite zamanındaki yaşadıklarımız üzerinden düşünüyorum her şeyi... Her şey çok güzeldi, iyiydi sürekli bir şeyler yapardık bir yerlere giderdik falan.. Uzun zamandır o vakitleri özlüyorum. Ama hiçbir şey öyle olmuyor... Harcama kısmına katılıyorum. İsteyen zaten şimdiye kadar çoktan arardı. Belki de şu zamanlarda düğün olacaktı...Yani ne diyim ki sana, görünen köy kılavuz istemez. Evlensen de mutlu olurum sanma daha yola çıkmadan böylesin. Ben senin yerinde olsam tek satır yazmam. Körü körüne mi bu kadar seviyorsun da saygısızlıkları görmezden gelip yazabiliyorsun.
Sırf sana saygılarından ses çıkarmıyorlar (senin ailen)
ama nişanlın herkesi hizaya getirdim burnun sürtsün dediğime gel diye bekliyor. Ve nişan at diye bekliyor belki de. Daha iyisini bulsa zaten şimdiye terk ederdi. Ortada adam yok sen mazideki hayali ile bir umut takılıyorsun. Gelecekteki koca potansiyelinin geçmişte tanıdığn adamla alakası yok. Sülalesinden de sana ekmek çıkmaz. Kendi oğulları için seni harcarlar beni tutarlar sanma
Ailede herkesin fikri aynı ama kimse bana bitir demiyor. Bu bizim söylememizle olmasın diyorlar yani.. Konu dönüp dolaşıp bir şekilde buraya geliyor ve herkes anında geriliyor. Ama işte son şey bu işi uzatabildiğimiz kadar uzatalım, bir şekilde o aile illaki konuşacak diyorlar. Zaman her şeyin ilacı mantığı ile hareket edelim diyorlar yani...Çocuk gidene kadar bekleyecek benim anladığım
Nokta atışı yaptınızDört duvarın içine sülalesi ile girmeyeceksin. Nişanlın ile sen evlenip gireceksin. Ailen karar alırken seni etkilememek için sessiz moda almışlar kendilerini, otur düşün seçimini yap diye.
Ailen napsın onun ailesi napsın, çekersen sen çekeceksin ceremesini de sefasını da. İyi düşün taşın burnundan kıl aldırmıyor belli ya boyun eğip dediklerini harfiyen yapacaksın ya da ayrılacaksın alternatif de böyle sen nişan atana kadar beklersiniz havadan sudan konuşursunuz anca. Fazla vericisiniz. O ailesine direktif vermiştir arayıp sormayın diye etkileşime girmiyorlardır bilmediklerini de zannetmiyorum.
Babası bir kere sormuş aranız kötü mü sorun mu var diye o da iyiyiz demiş. Yani ailesi iyi biliyor sanırım. Hiçbir şeyden haberleri yok biz burda kavga gürültü uğraşıyoruz. Ve bunun üzerine kardeşiyle konuşmadım yazmadım diye kırılınca sorun çıkıyor. O da yazmıyor ama tek suçlu ya da eksik olan ben oluyorum..Yaaaaa adaya gönül işleri girdigi zaman karar vermek zor ama mantıklı davranmaz isek hayat bizi fena harcıyor o yüzden bu kadar mücadele asla dogru değil erkek tarafından ses yok kız tarafı beklıyor bence zerre gerek yok
Aileside normal değil birşeyler hissediyorlar ise bi dönüp sizi aramaları lazım yani olurmu öyle şeyBabası bir kere sormuş aranız kötü mü sorun mu var diye o da iyiyiz demiş. Yani ailesi iyi biliyor sanırım. Hiçbir şeyden haberleri yok biz burda kavga gürültü uğraşıyoruz. Ve bunun üzerine kardeşiyle konuşmadım yazmadım diye kırılınca sorun çıkıyor. O da yazmıyor ama tek suçlu ya da eksik olan ben oluyorum..
İşleri tuhaflaştıran asıl kısım burası zaten. O yüzden bekleyelim bir şekilde belki ararlar diye düşünüyorlar.. Biz uğraştığımız için onlar kız evi gibi oldu...Aileside normal değil birşeyler hissediyorlar ise bi dönüp sizi aramaları lazım yani olurmu öyle şey
Kız tarafı bu kadar güzel düşünmek zorunda mıİşleri tuhaflaştıran asıl kısım burası zaten. O yüzden bekleyelim bir şekilde belki ararlar diye düşünüyorlar.. Biz uğraştığımız için onlar kız evi gibi oldu...
Değil tabiki. Onlar da karşımızda bir muhatap yok belki konuşurlar muhatabımız olur konu havada kalmaz diye düşünüyorlar. Bu şekilde biterse ne olduğunu karşı taraf bilmeyecek ve biz suçlu duruma düşeceğiz diye de düşünüyorlar sanırım. En azından onlarla konuşurlarsa bir şeyler ortaya çıkar ve sorunların ne olduğunu da öğreniriz ona göre bitiririz ya da toparlarız gibi konuşuyor hepsi de...Kız tarafı bu kadar güzel düşünmek zorunda mı
Bak nisanlinin hic cabasi yok. Suan barismak icin hakli da olsa haksiz da olsa cabalamali. Yani seven insan boyle yapar. Her zaman hepimiz hakli olmuyoruz sonucta.Ona göre çözüm ailemden uzak durmak.
Emin değilim yani bu tavırları bu kadar net bir şekilde ortaya çıkana kadar olur diyordum ama şuan evlilik fikri çok uzak geliyor. Sürekli sorguluyorum kendimi ve bu çok yoruyor... Bir taraftan üzülüyorum sevgi mi alışkanlık mı onunla bir şeyleri konuşmak paylaşmak diye.. Kestirip atsam içimde kalacak ailesi ne düşünüyor diye..
Babam arayacaktı babasını en azından olayları anlatacaktı bilsinler diye ama bu sefer de bana patlayacağını biliyorlar. Ben anlatmadan niye ailen karışıyor anlatıyor diyecek dediler. Ucu bana dokunuyor diye şuan bir şey yapamıyor kimse. Yoksa eniştem ve abim ciddi anlamda dövmeye gidecekler bu tavırlarından dolayı... Ama ben üzülüyorum diye tutuyorlar kendilerini.
Dün akşamdan beri yazmıyorum diye bugün aradı nasılsın diye bir sorayım dedim o yüzden aradım dedi. Bana tavır mı yapıyorsun bende öyle yaparım o zaman dedi.. Tavır değil dedim arayıp sormuyorsun bende o yüzden yazmıyorum dedim. Her şeyi ailemiz mi bilsin bunlar bizim özelimiz dedi. Sen her şeyi ailene mi yansıtıyorsun dedi. İllaki anlıyorlar. Yengem mesela 3 gündür yanındayım bir kere mutlu olduğunu görmedim dedi. Yani bilmiyorum artık ne olacak nasıl olacak...Bak nisanlinin hic cabasi yok. Suan barismak icin hakli da olsa haksiz da olsa cabalamali. Yani seven insan boyle yapar. Her zaman hepimiz hakli olmuyoruz sonucta.
Saygi desen yok. Yani kendi aranizda sorun olsa, ailelere hemen soylenmez. Saygi çerçevesinde ailenizi aramali vs.
Iyi düşün
Hayır adamın bir çabası mücadelesi de yok ne yapmaya çalışıyor sizde açık açık sorun ne olacak böyle diyeDün akşamdan beri yazmıyorum diye bugün aradı nasılsın diye bir sorayım dedim o yüzden aradım dedi. Bana tavır mı yapıyorsun bende öyle yaparım o zaman dedi.. Tavır değil dedim arayıp sormuyorsun bende o yüzden yazmıyorum dedim. Her şeyi ailemiz mi bilsin bunlar bizim özelimiz dedi. Sen her şeyi ailene mi yansıtıyorsun dedi. İllaki anlıyorlar. Yengem mesela 3 gündür yanındayım bir kere mutlu olduğunu görmedim dedi. Yani bilmiyorum artık ne olacak nasıl olacak...
Sakin olun lütfen kolay değil bazı şeylerAz gururlu ol be. Yeter ya gerçekten insanda biraz gurur olur adam seni ciddiye bile almıyor ne düğünü ne nişanı ?
Resmen kız evi onlar olmuş dediğin gibi. Her şeyi geçtim bu kadar sessiz sedasız olmaz, ya hayatında başka biri var çocuğun ya da ailesi başka biriyle de aralarını yapmayı düşünüyor. Seni çoktan kapı önü yapmışlar hala bilmiyorum bekliyorum diyorsun. Çok daha sert konuşurum normalde böyle bir gurursuzluk abidesine ama gerçekten kibar olmaya çalışıyorum sırf ilerde kucağında çocukla aynı konuyu açma diye. Bundan bir yıl sonra işte 4 aylık çocuğumla bir başımıza kaldık boşanmak istiyor diye konu açacaksın çok belli. Adam seni seviyor olsa böyle mi davranır kendine gel.
Gerçekten nasıl sakin kalabildiğini ben anlamadım. Çocuk konu sahibinin ailesini istemiyor sevmiyor her şey çok normal giderken sürekli düğün tarihiyle ilgili bir sorun çıkıyor ve ailem asla gelmeyecek gitmeyecek diyor. Resmen konuyu okudukça ben ezildim. konu sahibini ve ailesini öyle bir ezmiş ki adam hala bekleyenler onlar. Erkek ailesinin neyi var bu kadar da burunları düşse almıyorlar ? Niye erkek ailesi abartılı gururlu ve dediğim dedik iken kadının ailesi bu kadar gurursuz kalıyor ? Cidden sinirimi bozdu bu durum ve bu yüzden sertte olsa bir tepkiyle konu sahibi kendisine gelsin istiyorum ama gelmeyecek hatta evlenmek için kendisi yalvaracak gibi duruyor. Demedi demeyin.Sakin olun lütfen kolay değil bazı şeyler
Çok çok haklısınız bende keskin olurdum ve cidden bitirirdim ama bazı insanlarda zamanla bitirme eylemi gerçekleşiyor ben inanıyorum konu sahibi mantıklı olan kararı verecektirGerçekten nasıl sakin kalabildiğini ben anlamadım. Çocuk konu sahibinin ailesini istemiyor sevmiyor her şey çok normal giderken sürekli düğün tarihiyle ilgili bir sorun çıkıyor ve ailem asla gelmeyecek gitmeyecek diyor. Resmen konuyu okudukça ben ezildim. konu sahibini ve ailesini öyle bir ezmiş ki adam hala bekleyenler onlar. Erkek ailesinin neyi var bu kadar da burunları düşse almıyorlar ? Niye erkek ailesi abartılı gururlu ve dediğim dedik iken kadının ailesi bu kadar gurursuz kalıyor ? Cidden sinirimi bozdu bu durum ve bu yüzden sertte olsa bir tepkiyle konu sahibi kendisine gelsin istiyorum ama gelmeyecek hatta evlenmek için kendisi yalvaracak gibi duruyor. Demedi demeyin.
Düğün zamanı genelde gerginlik çok oluyor, öncelik sizin ikinizin kararı bence. Açıkçası benim de başıma geldi kayınvalidemler Yazın olsun istediler ama biz kışın karar verdik. Hatta çok güzel oldu, makyaj akma terleme derdi yok. Balayı icinde kış tatili yaptık.Merhaba KK üyeleri
Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?
Bekleme kısmını ben değil ailem istiyor. Tek başıma da düşündüm ailemle konuşarak da düşündüm. Hatta bugün ailem konuşmamıza şahit oldular ve nasıl bu kadar sakin konuştun dediler. Ama bende genelde çok umursadığım kişilerle tartışırım direkt yükselme moduna geçerim bu sefer öyle olmadı. Demek ki gerçekten bitiyor bende. Ama kolay değil bu süreç ve herkes aynı şekilde geçirmiyor... Ya da burda birileri bana kızıyor diye bitirmeyeceğim. Ben farkındayım çoğu şeyin o yüzden kendimi geri çekiyorum.. Ama üzülüyorum da duygusuz değilim sonuçta...Az gururlu ol be. Yeter ya gerçekten insanda biraz gurur olur adam seni ciddiye bile almıyor ne düğünü ne nişanı ?
Resmen kız evi onlar olmuş dediğin gibi. Her şeyi geçtim bu kadar sessiz sedasız olmaz, ya hayatında başka biri var çocuğun ya da ailesi başka biriyle de aralarını yapmayı düşünüyor. Seni çoktan kapı önü yapmışlar hala bilmiyorum bekliyorum diyorsun. Çok daha sert konuşurum normalde böyle bir gurursuzluk abidesine ama gerçekten kibar olmaya çalışıyorum sırf ilerde kucağında çocukla aynı konuyu açma diye. Bundan bir yıl sonra işte 4 aylık çocuğumla bir başımıza kaldık boşanmak istiyor diye konu açacaksın çok belli. Adam seni seviyor olsa böyle mi davranır kendine gel.