Nişanı atmalı mıyım

maviye sevda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
88
19
24
Merhaba KK üyeleri

Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?

Ben hiç düğün tarihinin herkese tek tek sorulup, her Allahın kulunun keyfine uygunluğuna göre belirlendiğini duymadım. Her kafadan bir ses çıkar bu mantıkla.

Sadece sağlık sorunu, ameliyat gibi durumlara göre değişiklik yapılabilir. Ama bu nedir tüm sülaleye sorulmaz. Herkes bir bahane bulur, işin içinden çıkamazsınız öyle.

Siz bir çift olarak uygun iki üç tarih seçin, bu tarihlerden hangisi çoğunluğa uyarsa ona göre seçiminizi yapın. Nişanlın yazın istemiyorsa, onun düğünü sonuçta, sadece siz ikinizin isteği önemli. Birbirinizle oturup, düğün tarihi seçemiyorsanız, araya aileleri şimdiden karıştırıyorsanız evlenmeyin.

Ona uygun olmamasını ve biraz daha düşünmek istemesini anlarım ama babanızla zıtlaşıp çocuk gibi küsüp gitmesi çok itici. Şimdiden çocuk gibi küsmeler başladıysa eyvah Allah kurtarsın derim. Ben trip atıp konuşmayan erkeğe inanılmaz sinir oluyorum şimdi erkekler barbie kız modunda. Evlilikte küsmeleri sorun etmem diyorsanız evlenin ama bence vazgeçin. Konuşarak halledilecek bi mesele sizin ki. Herkese göre ayarlayamazsınız tabi. Artık gelmeye çalışan size uygun hareket etmeye çalışacak fakat nişanlınızın tezi ile nasıl uyuşuyor ne zaman istiyor ki?

Herkese sormak değildi niyetimiz. İş için izin alamayacak durumdalar ve iki düğün olacağı için de eğer uygun tarih olmazsa diğer düğüne katılamayacak ailemden kimse çünkü yakın bir mesafe değil..
Nişanlım da bir tarih seçmiyordu. Bana her şey uyar deyip geçti her zaman. Eşya alınacak fikir soruyorum cevap yok. Ev bakalım diyorum bakarız ya acelesi yok diyor. Sorun tarihte anlaşmazlık değil ya da herkese sormak değil. Aileme karşı yaptığı tavır. Her şeyi geçtim bana gösterdiği tavır..
Bize fikir sorulduğunda da sadece ben bir tarih söyledim. Sesini bile çıkarmadı. Bana destek çıksaydı belki daha kolay halledilirdi.

Yani ailenle görüşmek istemiyorum demek ne demek daha evlenmemişsiniz bile biraz zor gözüküyor. Evlilik bu nasıl ailenle aynı ortamda olmayacak. Çok büyük kavgalar olmadıysa böyle söylenmemisi lazım..
Çok büyük tartışma olmadı.. Sadece ailem onun ailesinin gelmesini ve bu konuları yüz yüze görüşmenin daha uygun olduğunu söyledi ve bu yüzden tavır aldı. Ailesini çağırarak işleri zorlaştırıyorlarmış yani öyle düşünüyor. Ve bende ailemle aynı fikirde olduğum için bana da tavır aldı..

Onun istediği bir zaman yok.. Her zaman olur kafasındaydı hep. Ama yaz başında galiba tez savunması var ve düğün buna engel olur diyor. Yani aslında tezini düğünün önüne koyuyor... Şöyle de bir şey var teze daha başlamadı bile ama savunmam var diyerek ortalığı ayağa kaldırıyor..

Bununla evlenirsen işin çok zor, baştan belli etmiş kendini, hadsiz ve terbiyesiz yol ver gitsin ...

Teze başlamadan savunmasını mı konu ediyor şaka gibi, resmen bahane ...

Hocası da aynı şeyi söylemiş. Bu kadar dert ediyorsa erkenden yazıp bitirsin sonra düğünü yapın diye ama tabii o ne düşünür ne yapar bilemiyorum..
Bak bişey diyeyim mi çok yanlış bir evlilik yapmak üzeresin, bu adamla ömür geçmez, zehir eder hayatı sana, aşırı bencil ve saygısız...

Diğer sorunları bilmiyorum ama tarih konusunda gelin ve damata hangi tarih uygun ise o zaman olur mesela yoksa yok okullar kapansın yok okullar açılsın yok ben bu tarihte şurda olacağım gelemem gibi şeylere kulak tıkadık biz kendimizi bize göre ayarladık tarih konusunda nişanlınızın sebebi mantıklı ise anlarım ama tarih konusunda nişanlınız tarafında olun siz karar verin birlikte yoksa 3.kişiler hep yorar

Evet yani bize göre ayarlanır bunda hemfikiriz ama sürekli yazmadığı tezini öne sürüyor. Düğün olsa da olur olmasa da olur ama tezim daha önemli modunda en başından beri.. Başta stresli normal bu durum diyordum ama gerçekten abartı gelmeye başladı. Yani önemseyen kişi bir an önce başlar bitirip kenara koyar diye düşünüyorum. Ve benimle asla ortak kararı yok.. Ben nasıl olsa diye düşünüp fikir soruyorum olur gider ya deyip geçiştiriyor. Defalarca önce biz karar verelim dedim çalıştığı için her hafta oturup bir gün ayarladık detaylı konuşalım diye bu konu dışında yine işiyle ilgilendi. Sorsan çok istiyor ama davranışları istemiyor gibi. Ve onun ailesi de benim ailemle hiç iletişime geçmiyor. En başında ailem 3 ay içinde düğün ister diyordu. Şimdi bu kadar bizde konuşulurken hiç mi merak etmiyorlar diyorum..

Bak bişey diyeyim mi çok yanlış bir evlilik yapmak üzeresin, bu adamla ömür geçmez, zehir eder hayatı sana, aşırı bencil ve saygısız...
Ailem de aynı şeyi düşünüyor. Şimdiden böyleyse evlenince nasıl olur kim bilir diye düşünüyorlar. Kararı bana bıraktılar iyice düşün karar ver diye.. Aslında karar belli ama acele etmemi istemiyorlar.

Evlilik 2 kişilik bir yolculuk aklına en ufak bir olay dahi yatmıyorsa bitirin. İnanın sonrası senelerinizi alıyor. Önemsenmediginiz fikrinizin sorulmadıgı kââle alınmadıgınz yerdeyseniz örnek verdim şuan. Evlenince değişmeyecek her detayı düşünün size uslubu ses tonu olaylara yaklaşımı sinirlendiğinde tepkileri inanın çok kıymetli ve aynı dili konuşma potansiyeli varmı çok iyi düşünün ki ikilemde olmasaydınız burda olmazdınız bunuda unutmayın

Yani gün gelir bu gorusmemek problem olur sen gidersin sorun yapar gibi geldi. Smdiki erkeklerde pek nazlı iyice düşünün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…