Nişanı atmalı mıyım

Çocuk gidene kadar bekleyecek benim anladığım
Yaaaaa adaya gönül işleri girdigi zaman karar vermek zor ama mantıklı davranmaz isek hayat bizi fena harcıyor o yüzden bu kadar mücadele asla dogru değil erkek tarafından ses yok kız tarafı beklıyor bence zerre gerek yok

Gerçekten öyle, sanırım ben üniversite zamanındaki yaşadıklarımız üzerinden düşünüyorum her şeyi... Her şey çok güzeldi, iyiydi sürekli bir şeyler yapardık bir yerlere giderdik falan.. Uzun zamandır o vakitleri özlüyorum. Ama hiçbir şey öyle olmuyor... Harcama kısmına katılıyorum. İsteyen zaten şimdiye kadar çoktan arardı. Belki de şu zamanlarda düğün olacaktı...
Konuşmak istiyorum bir yandan ama bu düzelsin diye değil ailesiyle ilgili kısmı öğrenmek için... Bir yandan istemiyorum çünkü içimden gelmiyor... Sonucu iki türlü de aynı.. Ablanlar geldi seni doldurdu o yüzden benimle konuşmuyorsun diyecek ya da şuan öyle düşünüyor büyük ihtimalle. Artık o konuşana kadar yazmayacağım. Sorgulasam da değişmiyor.

Çocuk gidene kadar bekleyecek benim anladığım
Ailede herkesin fikri aynı ama kimse bana bitir demiyor. Bu bizim söylememizle olmasın diyorlar yani.. Konu dönüp dolaşıp bir şekilde buraya geliyor ve herkes anında geriliyor. Ama işte son şey bu işi uzatabildiğimiz kadar uzatalım, bir şekilde o aile illaki konuşacak diyorlar. Zaman her şeyin ilacı mantığı ile hareket edelim diyorlar yani...

Nokta atışı yaptınız

Babası bir kere sormuş aranız kötü mü sorun mu var diye o da iyiyiz demiş. Yani ailesi iyi biliyor sanırım. Hiçbir şeyden haberleri yok biz burda kavga gürültü uğraşıyoruz. Ve bunun üzerine kardeşiyle konuşmadım yazmadım diye kırılınca sorun çıkıyor. O da yazmıyor ama tek suçlu ya da eksik olan ben oluyorum..

Aileside normal değil birşeyler hissediyorlar ise bi dönüp sizi aramaları lazım yani olurmu öyle şey

Aileside normal değil birşeyler hissediyorlar ise bi dönüp sizi aramaları lazım yani olurmu öyle şey
İşleri tuhaflaştıran asıl kısım burası zaten. O yüzden bekleyelim bir şekilde belki ararlar diye düşünüyorlar.. Biz uğraştığımız için onlar kız evi gibi oldu...

Kız tarafı bu kadar güzel düşünmek zorunda mı
Değil tabiki. Onlar da karşımızda bir muhatap yok belki konuşurlar muhatabımız olur konu havada kalmaz diye düşünüyorlar. Bu şekilde biterse ne olduğunu karşı taraf bilmeyecek ve biz suçlu duruma düşeceğiz diye de düşünüyorlar sanırım. En azından onlarla konuşurlarsa bir şeyler ortaya çıkar ve sorunların ne olduğunu da öğreniriz ona göre bitiririz ya da toparlarız gibi konuşuyor hepsi de...

Bak nisanlinin hic cabasi yok. Suan barismak icin hakli da olsa haksiz da olsa cabalamali. Yani seven insan boyle yapar. Her zaman hepimiz hakli olmuyoruz sonucta.
Saygi desen yok. Yani kendi aranizda sorun olsa, ailelere hemen soylenmez. Saygi çerçevesinde ailenizi aramali vs.

Iyi düşün

Dün akşamdan beri yazmıyorum diye bugün aradı nasılsın diye bir sorayım dedim o yüzden aradım dedi. Bana tavır mı yapıyorsun bende öyle yaparım o zaman dedi.. Tavır değil dedim arayıp sormuyorsun bende o yüzden yazmıyorum dedim. Her şeyi ailemiz mi bilsin bunlar bizim özelimiz dedi. Sen her şeyi ailene mi yansıtıyorsun dedi. İllaki anlıyorlar. Yengem mesela 3 gündür yanındayım bir kere mutlu olduğunu görmedim dedi. Yani bilmiyorum artık ne olacak nasıl olacak...

Hayır adamın bir çabası mücadelesi de yok ne yapmaya çalışıyor sizde açık açık sorun ne olacak böyle diye

Az gururlu ol be. Yeter ya gerçekten insanda biraz gurur olur adam seni ciddiye bile almıyor ne düğünü ne nişanı ?

Resmen kız evi onlar olmuş dediğin gibi. Her şeyi geçtim bu kadar sessiz sedasız olmaz, ya hayatında başka biri var çocuğun ya da ailesi başka biriyle de aralarını yapmayı düşünüyor. Seni çoktan kapı önü yapmışlar hala bilmiyorum bekliyorum diyorsun. Çok daha sert konuşurum normalde böyle bir gurursuzluk abidesine ama gerçekten kibar olmaya çalışıyorum sırf ilerde kucağında çocukla aynı konuyu açma diye. Bundan bir yıl sonra işte 4 aylık çocuğumla bir başımıza kaldık boşanmak istiyor diye konu açacaksın çok belli. Adam seni seviyor olsa böyle mi davranır kendine gel.

Sakin olun lütfen kolay değil bazı şeyler

Sakin olun lütfen kolay değil bazı şeyler
Gerçekten nasıl sakin kalabildiğini ben anlamadım. Çocuk konu sahibinin ailesini istemiyor sevmiyor her şey çok normal giderken sürekli düğün tarihiyle ilgili bir sorun çıkıyor ve ailem asla gelmeyecek gitmeyecek diyor. Resmen konuyu okudukça ben ezildim. konu sahibini ve ailesini öyle bir ezmiş ki adam hala bekleyenler onlar. Erkek ailesinin neyi var bu kadar da burunları düşse almıyorlar ? Niye erkek ailesi abartılı gururlu ve dediğim dedik iken kadının ailesi bu kadar gurursuz kalıyor ? Cidden sinirimi bozdu bu durum ve bu yüzden sertte olsa bir tepkiyle konu sahibi kendisine gelsin istiyorum ama gelmeyecek hatta evlenmek için kendisi yalvaracak gibi duruyor. Demedi demeyin.

Çok çok haklısınız bende keskin olurdum ve cidden bitirirdim ama bazı insanlarda zamanla bitirme eylemi gerçekleşiyor ben inanıyorum konu sahibi mantıklı olan kararı verecektir

Düğün zamanı genelde gerginlik çok oluyor, öncelik sizin ikinizin kararı bence. Açıkçası benim de başıma geldi kayınvalidemler Yazın olsun istediler ama biz kışın karar verdik. Hatta çok güzel oldu, makyaj akma terleme derdi yok. Balayı icinde kış tatili yaptık.

Bekleme kısmını ben değil ailem istiyor. Tek başıma da düşündüm ailemle konuşarak da düşündüm. Hatta bugün ailem konuşmamıza şahit oldular ve nasıl bu kadar sakin konuştun dediler. Ama bende genelde çok umursadığım kişilerle tartışırım direkt yükselme moduna geçerim bu sefer öyle olmadı. Demek ki gerçekten bitiyor bende. Ama kolay değil bu süreç ve herkes aynı şekilde geçirmiyor... Ya da burda birileri bana kızıyor diye bitirmeyeceğim. Ben farkındayım çoğu şeyin o yüzden kendimi geri çekiyorum.. Ama üzülüyorum da duygusuz değilim sonuçta...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…