- 6 Ekim 2024
- 156
- 28
- 24
- Konu Sahibi maviye sevda
İnşallah hayırlısı neyse o olsun..Buda bir adım neticede. Adınıza sevimdim herşey güzel olur inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah hayırlısı neyse o olsun..Buda bir adım neticede. Adınıza sevimdim herşey güzel olur inşallah
Nasıl durumlar? Nasılsın?İnşallah hayırlısı neyse o olsun..
Merhaba KK üyeleri
Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?
Babamla tamamen arayı düzelttiler diyebiliriz. Artık bir şey olduğunda ilk babamı arayıp fikir alıyor. İki gün önce konuşmak için geldi. İnat etmediğini,ailesini dışta bırakmadığını söyledi ve artık babamla arasında sorun olmayacağı konusunda anlaştılar. Babam da bu konular için en azından ailen gelsin hem ortam değişikliği olur biraz kendilerine gelirler belki diyerek ailesini davet etti. O da bunu ailesine söyleyeceğini, hazırlıklarını bir an önce yapıp gelmelerini isteyeceğini söyledi. Ertesi gün babasını arayıp anlatmış durumu. Ancak annesi çok hasta olduğu için gelemiyorlar şuan için. Babam da o zaman en azından burada olan aracı kişiler gelsin bir konuşalım görüşelim sonrasında ailen geldiğinde onlarla da görüşürüz dedi. Bugün akşam onlar geldiler, her şey konuşuldu. Anlaşmaya varıldı. Az çok düğün tarihi belirlendi, eşyaların durumu konuşuldu. Biz kendi aramızda tekrar tarihi konuşacağız, o ailesiyle konuşacak tarih uygun mu diye. Ona göre tekrar karar verilecek..Nasıl durumlar? Nasılsın?
Hayırlısı olsun, durumları gözlemle bakalım. Sonuçta nişan demek gözlem demek. Burada biraz evliliğin demosu oluyor. Ölç biç karar ver. Biraz ortamın sakinlemesine sevindim.Babamla tamamen arayı düzelttiler diyebiliriz. Artık bir şey olduğunda ilk babamı arayıp fikir alıyor. İki gün önce konuşmak için geldi. İnat etmediğini,ailesini dışta bırakmadığını söyledi ve artık babamla arasında sorun olmayacağı konusunda anlaştılar. Babam da bu konular için en azından ailen gelsin hem ortam değişikliği olur biraz kendilerine gelirler belki diyerek ailesini davet etti. O da bunu ailesine söyleyeceğini, hazırlıklarını bir an önce yapıp gelmelerini isteyeceğini söyledi. Ertesi gün babasını arayıp anlatmış durumu. Ancak annesi çok hasta olduğu için gelemiyorlar şuan için. Babam da o zaman en azından burada olan aracı kişiler gelsin bir konuşalım görüşelim sonrasında ailen geldiğinde onlarla da görüşürüz dedi. Bugün akşam onlar geldiler, her şey konuşuldu. Anlaşmaya varıldı. Az çok düğün tarihi belirlendi, eşyaların durumu konuşuldu. Biz kendi aramızda tekrar tarihi konuşacağız, o ailesiyle konuşacak tarih uygun mu diye. Ona göre tekrar karar verilecek..
Benim için hem bana karşı tavrı hem de aileme karşı tavrı önemliydi.. Bana karşı daha yumuşak ve sen ne istersen öyle olsun modunda. Babamla arası, muhabbeti iyi.. Sadece ablamlar ve abimlerle arası nasıl olacak o durum tedirgin ediyor. Aynı ortamda illaki olacağız sonuçta.. Hem ben hem de babam bunu sorduk. O da saygıda kusur etmem dedi. Ama o zamandan sonrasında hiç aynı ortamda bulunmadılar o yüzden şimdilik tavrını bilmiyoruz. Şuan için tek endişelendiren kısım o...
İnşallah her şeyin hayırlısı olur. Öyle tabiki, aileme karşı bana karşı olan tavırlarını bir süredir izliyorum zaten. Sen nasıl mutlu olacaksan o şekilde olsun modunda şuan. Düğün tarihini de yine aslında ablamlara ve abimlere uygun olsun diye seçmeye çalıştı. Ben bir adım attım bana karşı tepkilerine bakacağım artık dedi. Bu bir artı bizim için sonuçta..Hayırlısı olsun, durumları gözlemle bakalım. Sonuçta nişan demek gözlem demek. Burada biraz evliliğin demosu oluyor. Ölç biç karar ver. Biraz ortamın sakinlemesine sevindim.
Dediğim gibi iyi düşünİnşallah her şeyin hayırlısı olur. Öyle tabiki, aileme karşı bana karşı olan tavırlarını bir süredir izliyorum zaten. Sen nasıl mutlu olacaksan o şekilde olsun modunda şuan. Düğün tarihini de yine aslında ablamlara ve abimlere uygun olsun diye seçmeye çalıştı. Ben bir adım attım bana karşı tepkilerine bakacağım artık dedi. Bu bir artı bizim için sonuçta..
Hâlâ biraz biraz o sıkıntılı dönemin etkisini yaşıyorum. Bu tavır ve davranışlarımda da belli oluyor ama karşımdaki kişinin bana karşı ilgisi, konuşma şekli, önem verme biçimi bu durumu illaki etkiliyor. Tam olarak eskiye döndük düzeldik denemez ama akışına bırakıp ona göre götürmeye karar verdik.Dediğim gibi iyi düşün
Bir ömür hamle düşünerek geçmez. O bana bunu yaptı ben de böyle yaparım. Dur şöyle dersek bu böyle yapar. Diken üstünde gibi olacaksan girme bu yola normale dönüp rahat hissetmediğin sürece düğün yapma
Bizdeki sormaktan kasıt şehirler arası mesafe uzak olduğu için iki tarafa da sıkıntı olacaktı. Uygun bir zaman belirleyelim diye sorduk. Yaz nişanlımın ailesine ve kendisine uymadı, diğer türlü de bize uymuyordu. Yani aslında uyardı ama herkes öncesinde gelip yardım etmek istediği için ortalık biraz karıştı. Şimdilik tarih belli değil, salona gidip soralım ona göre ayarlarız diye düşündük. Büyük ihtimalle yarın netleşecek. Yardım konusu için de düğüne yakın tarihlerde haftasonlarında herkesi çağıralım yardım etmek isteyen öyle etsin diye düşündük.Bizim de 2 ayri sehirde oldu. Kendi ailemin olduğu sehirde kına gecesi yaptık. Uzak yakın, konu komşu herkes katıldı. Yaşadığımız sehirde sade bir nikah töreni oldu. Eşimin akrabaları, arkadaşları, komşuları katıldı. Nikaha benim en yakın akrabalarım geldi.
Nikah tarihi alırken hiç kimseye sormadık.
Söz- nişan evlilik öncesi çiftlerin birbirleri hakkında daha net bilgi sahibi olması için geçirilen bir süre. Lütfen iyice düşünüp karar verin. Gençliğinizi, hayatınızı göz önünde bulundurun.
Ne oldu acaba merak ettim aradan 1 ay gecmis umarim cözmüssundurMerhaba KK üyeleri
Ben birkaç hafta önce düğün tarihi sorunsalı başlığı altında biraz anlatmıştım derdimi aslında genel olarak konu biliniyor ama asıl sorunlar daha sonrasında başladı ya da ben yeni yeni fark ediyorum.
Biraz bahsedeyim 2 aydır nişanlıyım. Nişanlımla aynı şehirde yaşasak da ailesi uzakta ve düğün tarihi ve genel olarak eşyalar ya da düğün nasıl olacak, örf adet olayları vs. biz kendi aramızda konuştuğumuz için anlaşamamıştık. Benim ailem de onun ailesi gelsin istedikleri için nişanlım itiraz ediyordu. Ve artık ailemle çok mecbur olmadıktan sonra aynı ortamda olmak istemediğini soğuduğunu söyledi. Ama yine de biz geçen hafta benim ablamlar abimler hep beraber toplandık, düğünü konuşalım herkes de mazeretini ya da ne düşündüğünü söylesin dedik. Herkesin ortak düşüncesi yazdı. Çünkü işten 2 düğün için de izin almak aşırı zordu herkes için. Ve bu süreçte de yanımda olmak istedikleri için en uygun yaz olacağını söylediler. Başta bende çok kızıyordum herkes bir kere olsun bana göre ayarlasın diye ama herkesin geçerli bir sebebi vardı ve ikna oldum. Ama tek itiraz eden kişi nişanlımdı ve hep tezini öne sürdü. Yaz olmaz dedi. Ve gerçekten herkese özellikle babama karşı çok da saygılı konuşmadı resmen yarıştı onunla. Haliyle babam da sinirlendi. Sonra nişanlım çıktı gitti işim var diyerek. Tabi ben herkes gergin diye konuşmadım onunla akşam yazdım ve tartıştık onun tarafında olmadığımı söyledi ve uzun süre görüşmeyelim konuşmayalım dedi. Ertesi gün 10 dakika aynı ortamda bulunduk ve yüzüme bakmadı bende gitmedim. O günden beri sorguluyorum her şeyi. Baştan beri olan olayları falan. Bana kalsa ertesi günü bitirmiştim her şeyi ama herkes bekle biraz ortalık sakinleşsin dediler. Kafam çok karışık ve soğuyorum galiba. Sizce ne yapmalıyım?
Tam olarak çözüldü mü bilmiyorum. Bir düğün telaşına geçildi son 1 haftadır. Ama öncesinde babamla oturup konuştular anlaştılar sanırım. Şuanlık bir sorun gözükmüyor gibi... Ailemin diğer fertleri ile daha bir araya gelmedi o yüzden onlar için çözüldü mü bilmiyorum. Diğer taraftan ailesi ile konuştuk ve düğün sürecine tekrar girdik. Kendi aramızdaki sorunları da akışına bıraktık. Şimdilik idare ediyoruz diyebilirim...Ne oldu acaba merak ettim aradan 1 ay gecmis umarim cözmüssundur
Böyle ufak sorunlar için bu denli ne sinir anlamadım ha şimdi ha yaza sonuçta bir yuva kuracaksınız daha nişanlı iken böyleyse ilerde de ani tepkileri olur şimdi onun huyuna gidip alttan alsan yarın birgün yine alttan almak durumunda kalacaksın saygısızlık yapmış babana karşı aklın mantığın neye yatıyorsa onu yap derimMerhaba KK üyeleri
Babama ya da aileme karşı aynı şekilde tavır gösteriyor olsaydı bu şekilde devam etmeyeceğini herkes biliyordu. Ama babamla konuştu, anlattı.. Yani bir şekilde anlaşmışlar karşılıklı. Bir de artık daha sık bir araya geliyoruz tavrını, konuşma tarzını yani genel olarak her şeyini inceliyorum. Aileme karşı herhangi bir saygısızlık durumu olmadı. Biz de kendi aramızdaki şeyleri akışına bırakarak bir şekilde çözüme odaklandık.. Konuşmaya devam ettikten sonra anlaşma durumu hem benim için hem ailem için olmasaydı devam etmezdik. Ailesi için de artık dışta olmadıklarını bu konuyla ilgilendiklerini biliyoruz.Böyle ufak sorunlar için bu denli ne sinir anlamadım ha şimdi ha yaza sonuçta bir yuva kuracaksınız daha nişanlı iken böyleyse ilerde de ani tepkileri olur şimdi onun huyuna gidip alttan alsan yarın birgün yine alttan almak durumunda kalacaksın saygısızlık yapmış babana karşı aklın mantığın neye yatıyorsa onu yap derim
Babama ya da aileme karşı aynı şekilde tavır gösteriyor olsaydı bu şekilde devam etmeyeceğini herkes biliyordu. Ama babamla konuştu, anlattı.. Yani bir şekilde anlaşmışlar karşılıklı. Bir de artık daha sık bir araya geliyoruz tavrını, konuşma tarzını yani genel olarak her şeyini inceliyorum. Aileme karşı herhangi bir saygısızlık durumu olmadı. Biz de kendi aramızdaki şeyleri akışına bırakarak bir şekilde çözüme odaklandık.. Konuşmaya devam ettikten sonra anlaşma durumu hem benim için hem ailem için olmasaydı devam etmezdik. Ailesi için de artık dışta olmadıklarını bu konuyla ilgilendiklerini biliyoruz
Şimdilik sakin ilerliyoruz. Herhangi bir tartışma olmuyor artık. Zaten son şeylerde artık ben her şeye laf söyler olmuştum sinirimi çıkarmak için o ise sakin kalmıştı. Zamanla nasıl olur bilinmez tabii..Maalesef yanlış yoldasın düğün telaşı erkekleri de etkileye bir şey tabiki ama burada durum öyle değil adam bıkmış resmen bir istek bir aşk solmuş gibi en baştan böyleyse çok tehlikeli
İnşallah öyle olur..İş olup bitene kadar ayıya dayı derler aman dikkat edin. İnşallah herşey istediginiz gibi gönlünüzce olur herşey