Nişan Nisan bohcasi icin aldiklarim

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
#
-

Lütfen listeyi alinti yapmayin olurmu tesekkürler.

Damat icin:

4 Boxer
3 Atlet
2 Gömlek & Kravat
1 Cüzdan
1 Pijama Takimi
1 Spor Takimi
1 Spor Cantasi
1 Erkek Kozmetik Cantasi
1 Axe Africa Deodorant
1 Axe Africa Dusjeli
1 Axe Africa After Shave
3 Cift Corap
1 Tras Makinesi
1 Dis Fircasi Pilli
1 Dis Macunu

Annesi:

1 Cift Patik
1 Basörtü
1 Büyük Fular
1 Penye
1 Havlu (el islemeli)

Babasi:

1 Gömlek & Kravat
2 Cift Corap

Abisi:

1 Gömlek & Kravat
1 Cift Corap
1 Parfüm Seti

Yengesi:

1 Cift Patik
1 Basörtü
1 Kücük Fular
1 Penye (

Kardesi:

1 Gömlek & Kravat
1 Cift Corap
1 Parfüm Seti

Eksiklerim:

Damat icin: Seccade Takimi, Kemer, Terlik, Parfüm Seti, Krem ve diger kozmetik ürünler

Annesi icin: Seccade Takimi, bir Yelek yada Penye ekstradan,

Babasi icin: Havlu, Namaz Takkesi, Tesbih

Abisi icin: Havlu

Hanimlar baska ne alabilirim yada alinmasi gerek????

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha ne eksik olsunki canım, maşallah hepsini almışsın:29: Mutluluklar dilerim, Allah tamamına erdirsin. Evlenince Türkiye demi oturacaksınız:29:

Son düzenleyen: Moderatör:
ay canım maşallah herşeyi dört dörtlük almışsın valal bende 1ay önçe nişanlandım ve bohça olayım tamamen faciaydı bu konuda çok dertliyim inşallah yaptıklarının karşılığını alırsın ben alamadım malesef ve aileme çok mahçup oldum:(

bi eksik göremedim ben, hersey tamam bence.
zaten bohcanin belirli bi kurali yok ki, sevdiginin ihtiyaclarina, zevklerine göre istedigini alabilirsin.

bu arada tras makinasina ne kdr cok para vermisin :26:

rozelinda cok tesekkür ederim bir kac haftadir yavas yavas aliyordum liste hazirlamistim Allah razi olsun insaAllah evet evlendikten sonra türkiyeye yerlesicem Allah nasip ederse

evarologlu cok tesekkür ederim eyvah yoksa sana hic bohca gelmedimi? ben hazirliyorum ama karsi tarafinda hazirlik icinde oldugunu biliyorum ne kadar cok ne kadar az olur onu bilemem ama ben yinede bana düsen görevi yerine getireyim diyorum bilmem iyimi ediyorum

thirtyfour cok tesekkür ederim yani aslinda amac damat ve geline gerekli olan seyleri hediye etmek galiba bende mesela tras seti filan gördüm bohcaya koyuluyormus oda 150 lira filan türkiyede burda da öyle bisey yok o yüzden ben sadece axe ürünleri aldim üc tane sonra damatta dedi tras makinesi almak istiyormus kendisine bende dedim o zaman ben tras seti yerine hemen tras makinesi alirim ve uzun seneler kullanabilir dügünden öncede aradan cikmis olur alimskende hazir iyisinden alayim dedim normal magzada 320 euro ama ben internette aynisini (kullanilmis degil tabi ki) 235e buldum tabi yine pahali ama napalim müstakbel esim icin feda olsun

rozelinda cok tesekkür ederim bir kac haftadir yavas yavas aliyordum liste hazirlamistim Allah razi olsun insaAllah evet evlendikten sonra türkiyeye yerlesicem Allah nasip ederse

evarologlu cok tesekkür ederim eyvah yoksa sana hic bohca gelmedimi? ben hazirliyorum ama karsi tarafinda hazirlik icinde oldugunu biliyorum ne kadar cok ne kadar az olur onu bilemem ama ben yinede bana düsen görevi yerine getireyim diyorum bilmem iyimi ediyorum

canım aynen yaşadıkalrımı aktarıyorum bizim nişanlımın ailesiyle 1200 km uzaklıktayız biz ilk önce bohça istemedik onlarda olurmu öyle dedi yapıcaz sonra kayınvaldem ile annem telde görüşünce kayınvaldem yok şunu aldım yok çarşıya gittim alışverişi bunları aldım babama kardeşime kadar aldıklarını söylemiş bizde nişana 1 hafta kala apar topar hemen bohça hazılrığına başladık mahçup olmayalım diye ve herkeze ayrı ayrı bohçada kayınvaldeye özel süslü bohça damata sepete koyduk süsledik nazar boncukları falan baya şık birşey oldu ama onalrın bana getirikleri görmen lazım aileme havlunun içine koymuşlar bana ise pul işlemli bir bohça sadece üstten düğüm atılmış annem bunu görünce inanırmısın içindekilerine bile bakmadı hemen kaldırttı kimseyde göstermedi ve kendisi bile görmedi kızdı bir genç kıza böylemi bohça gelir ve birde erkek tarafı antepli ki böyle işleri daha iyi bilmeleri gerekirler ama resmen özensiz bir şekilde hazırlamışlar içine ne koymuşlar ne marka almışlar hiç önemli değil ama annem hazırlanış biçimlerine kızdı havlunun içine koymuşlar ve benim bohçama sadece bir düğüm benim için önemli değil ama aileme mahçup olduğum için üzüldüm nişanlandım ertesi gün sordu nasıl beğendin mi diye ama bişey diyemedim:(

Merhaba konu sahibesi, bohca icin cok ayrintiya girmissin eger nisan icinse, mas. bunlari nisanda koyacaksak dugune ne koymaliyiz acaba?
Sanirim Hollandadan katiliyiorsun, magaza isimlerine bakinca oyle tahmin ettim, bende Turkiyeye geri donmeyi dusunuyorum, fakat burada cok esyam var onlari goturmem problem, sen nasi goturmeyi dusunuyorsun esyalarini Turkiyeye?

sevgiler

arkadaşım bohça hazırlaman adettendir hoş olmuş ama biraz fazla ayrıntılımı olmuş ne?

damada spor çantası vs bunları bu yaşıma kadar hiçbir nişan bohçasında görmedim . damada terlik alırken bir çiftte ayakkabı koyabilirsin.

babaya bir takım iç çamaşırı koymalısın

yengeyede bir havlu koymalısın mutlaka

anneye kozmetik ürünler almana hiç gerek yok buda çok ayrıntıya giriyor ama sen bilirsin

erkeğe bornoz takımı gitmez, kız evine bohça gelirken bornoz takımı gelir. ama tabi adetleriniz farklı olabilir.

şimdiden hayırlı uğurlu olsun. mutluluklar dilerim.

bizdede böyle oluyor aynen bayagi aliniyor benden bi yandan almam lazim aslinda hazir durmasi lazim sen nerelerden aldin canim bende yurtdisindayim Takko dan almissin onun disinda nerelerden aldin ?

arkadaşım bohça hazırlaman adettendir hoş olmuş ama biraz fazla ayrıntılımı olmuş ne?

damada spor çantası vs bunları bu yaşıma kadar hiçbir nişan bohçasında görmedim . damada terlik alırken bir çiftte ayakkabı koyabilirsin.

anneye kozmetik ürünler almana hiç gerek yok buda çok ayrıntıya giriyor ama sen bilirsin

erkeğe bornoz takımı gitmez, kız evine bohça gelirken bornoz takımı gelir. ama tabi adetleriniz farklı olabilir.

aynen bende spor cantasini hic duymadim bornozda gitmez diye biliyorum alinir ama bohcada gitmez ceyize konulur evlenince kullanilir

Ben hiç bohça hazırlamadım vermedim de. :78: Nişan alışverişine çıkıldı bir tek.. O da tek taraflı.

Düğünde alacagım nasip olursa..

Bu adette bizim çekirdek ailede son bulmuş oldu.Anneden kıza geçer artık. :66:

canım aynen yaşadıkalrımı aktarıyorum bizim nişanlımın ailesiyle 1200 km uzaklıktayız biz ilk önce bohça istemedik onlarda olurmu öyle dedi yapıcaz sonra kayınvaldem ile annem telde görüşünce kayınvaldem yok şunu aldım yok çarşıya gittim alışverişi bunları aldım babama kardeşime kadar aldıklarını söylemiş bizde nişana 1 hafta kala apar topar hemen bohça hazılrığına başladık mahçup olmayalım diye ve herkeze ayrı ayrı bohçada kayınvaldeye özel süslü bohça damata sepete koyduk süsledik nazar boncukları falan baya şık birşey oldu ama onalrın bana getirikleri görmen lazım aileme havlunun içine koymuşlar bana ise pul işlemli bir bohça sadece üstten düğüm atılmış annem bunu görünce inanırmısın içindekilerine bile bakmadı hemen kaldırttı kimseyde göstermedi ve kendisi bile görmedi kızdı bir genç kıza böylemi bohça gelir ve birde erkek tarafı antepli ki böyle işleri daha iyi bilmeleri gerekirler ama resmen özensiz bir şekilde hazırlamışlar içine ne koymuşlar ne marka almışlar hiç önemli değil ama annem hazırlanış biçimlerine kızdı havlunun içine koymuşlar ve benim bohçama sadece bir düğüm benim için önemli değil ama aileme mahçup olduğum için üzüldüm nişanlandım ertesi gün sordu nasıl beğendin mi diye ama bişey diyemedim:(

üzüldüm gercekten senin adina :( peki suan durum nedir evlendinmi bile? yani insaAllah bu bohca olayi ilersi icin bi sorun olusturmaz..

bide markaya gelince bende tabi isterdim hepsine markali filan almayi ama inanin buna bütcem müsait degil.. tras makinesini spor takimi pijama takimi marka evet ama herseyi marka almak benim acimdan imkansiz.. o kadar parayi bohcaya harcamaktansa ilerisi icin saklarim daha mantikli olur..

ama senin demek istedigini ben anladim özensiz ve isteksiz hazirlanmis bu cok üzücü gercekten...

Merhaba konu sahibesi, bohca icin cok ayrintiya girmissin eger nisan icinse, mas. bunlari nisanda koyacaksak dugune ne koymaliyiz acaba?
Sanirim Hollandadan katiliyiorsun, magaza isimlerine bakinca oyle tahmin ettim, bende Turkiyeye geri donmeyi dusunuyorum, fakat burada cok esyam var onlari goturmem problem, sen nasi goturmeyi dusunuyorsun esyalarini Turkiyeye?

sevgiler

Evet ni$an bohcasi olacak.. daha önce cevremde böyle bisey olmadigi icin ben kk de baktim neler koyuluyor diye ona göre biseyler aldim.. avusturyada yasiyorum ama ceyizim hic yok nerdeyse.. dügünden önce türkiyeden alicam insaAllah.. ama burda bi arkadas evlenip trye gitti..

arabayla tüm ceyizini götürmüstü.. sende artik araba ucak yada yakin aile dostlariniz varsa biraz paylasitirip öyle götürebilirsin insaAllah..

Spor cantasini kendim almak istedim kendisi hala saha macina devamli gittigi icin gerekli oldugunu düsündüm..

Ayakabbi kendisi dedi ben istemiyorum dedi bana terlik alsan yeter dedi..

Babaya ic camasirini annemde söyledi aslinda al diye ama ben biraz kararsizim bu konuda..

Bornoz takimina gelince onuda internette okudum iste koyanlar varmis bizim adetlerimiz nasil diye bilmiyorum ne yalan söyleyim yurt disinda yasiyorum ilk defa böyle bisey yasiyorum cevremde de hic bohca hazirligi olmamisti o yüzden tam olarak neyin nasil oldugunu bilmiyorum..

Bende bornoz takimi kaba olur diye düsündüm ama sonra dedim ben yinede alirim kenara koyarim hem ona hem bana dügünden sonra belki lazim olur aradan cikmis olur dedim.. Yani bornoz takimi bohcaya koymayayim o zaman..

Allah razi olsun insaAllah hayirlisi olur..

bizdede böyle oluyor aynen bayagi aliniyor benden bi yandan almam lazim aslinda hazir durmasi lazim sen nerelerden aldin canim bende yurtdisindayim Takko dan almissin onun disinda nerelerden aldin ?

evet spor cantasini ben kendi istegimle aldim bohcaya koymasam bile hediye vericem artik lazim ona cünkü bide bornoz takiminida alinmasi gerek diye saniyodum ama öyle degilse vermem yani benim isime gelir..

aslinda listede yaziyor nerelerden alidigim..

katalog olarak universal ve neckermann dan ismarladim, esprit den aldim, c&a dan aldim, vögeleden bi sal aldim, takkodan bi sal bi penye aldim..

yani yavas yavas alman en dogrusu sanirim yoksa birden alinca maddi acidan insani zora sokabilir..

Ben hiç bohça hazırlamadım vermedim de. :78: Nişan alışverişine çıkıldı bir tek.. O da tek taraflı.

Düğünde alacagım nasip olursa..

Bu adette bizim çekirdek ailede son bulmuş oldu.Anneden kıza geçer artık. :66:

Acikcasi normal sartlar altinda adetler neyi uygun görür yada aileler nasil yapar bilmiyorum ama biz simdi uzakta oldugumuz icin böylesini uygun gördük..

Mesela bizde bohcalar da ayni gün verilecek karsilikli mecburen cünkü daha sonra iadeyi ziyarete gitme sansimiz olmayacak..

Ilk sayfada da bi arkadas 'dügünde ne verilecek o zaman' diye yazmis..

Anlamadim yani dügün zamanidami bohca cikariliyor yoksa?

üzüldüm gercekten senin adina :( peki suan durum nedir evlendinmi bile? yani insaAllah bu bohca olayi ilersi icin bi sorun olusturmaz..

bide markaya gelince bende tabi isterdim hepsine markali filan almayi ama inanin buna bütcem müsait degil.. tras makinesini spor takimi pijama takimi marka evet ama herseyi marka almak benim acimdan imkansiz.. o kadar parayi bohcaya harcamaktansa ilerisi icin saklarim daha mantikli olur..

ama senin demek istedigini ben anladim özensiz ve isteksiz hazirlanmis bu cok üzücü gercekten...

yok canım daha nişanlıyım gecen ay nişanlandım 1 ay oldu ilerde sorun olurmu bilmem ama annem anlayışlı biridir üzüldü ama bu sebepten dolayı sorun çıkartmam dedi zaten dünürleriyle senede 1,2 kere görüşürse görüşür arada baya bir mesafe var ama ben ilerde sorun yaparmıyım belki sadece neden özensiz hazılradınız biz çok üzüldük diye söyleyebilirim oda lafı geçerse ama bi yandan şunu düşünüyorum en azından biz yapacağımızı yaptık benim boynum bükük olmaz laf söylemeye hakları olmaz

Acikcasi normal sartlar altinda adetler neyi uygun görür yada aileler nasil yapar bilmiyorum ama biz simdi uzakta oldugumuz icin böylesini uygun gördük..

Mesela bizde bohcalar da ayni gün verilecek karsilikli mecburen cünkü daha sonra iadeyi ziyarete gitme sansimiz olmayacak..

Ilk sayfada da bi arkadas 'dügünde ne verilecek o zaman' diye yazmis..

Anlamadim yani dügün zamanidami bohca cikariliyor yoksa?

canım bizdede mesafe vardı dediğin gibi aynı gün karşılıklı verildi ama keşke o an açılsaydı her iki tarafın kide en azından surat ifadelerini görmüş olurduk ama neyse artık bizim olan oldu nişanda bohça hazılranınca bizde düğünde hazırlanmaz ama benim bohçamda ne bir gömlek ve bir etek elbise vb... gibi hiç birşey yoktu bende spor giynen biriyim bir ortama çıksam tşört ve kotla çıkarım kendileri istedi sonuçta:)annem düğüne yakın iste elbise alın bari de diyor ama nasıl isterim ben onu bilmiyorum:(

yok canım daha nişanlıyım gecen ay nişanlandım 1 ay oldu ilerde sorun olurmu bilmem ama annem anlayışlı biridir üzüldü ama bu sebepten dolayı sorun çıkartmam dedi zaten dünürleriyle senede 1,2 kere görüşürse görüşür arada baya bir mesafe var ama ben ilerde sorun yaparmıyım belki sadece neden özensiz hazılradınız biz çok üzüldük diye söyleyebilirim oda lafı geçerse ama bi yandan şunu düşünüyorum en azından biz yapacağımızı yaptık benim boynum bükük olmaz laf söylemeye hakları olmaz

aynen dedigin gibi herseyden önemlisi sen üzerine düseni yaptin ve ilerde konusu acilsa bile en azindan 'geline masAllah herseyi tas tamam yapti' diyecekler.. kayinvaliden de kendisi utansin artik ne diyeyim bilemiyorum.. sende üzme kendini nisanlinla mutlu olda gerisi önemli degil..

canım bizdede mesafe vardı dediğin gibi aynı gün karşılıklı verildi ama keşke o an açılsaydı her iki tarafın kide en azından surat ifadelerini görmüş olurduk ama neyse artık bizim olan oldu nişanda bohça hazılranınca bizde düğünde hazırlanmaz ama benim bohçamda ne bir gömlek ve bir etek elbise vb... gibi hiç birşey yoktu bende spor giynen biriyim bir ortama çıksam tşört ve kotla çıkarım kendileri istedi sonuçta:)annem düğüne yakın iste elbise alın bari de diyor ama nasıl isterim ben onu bilmiyorum:(

bende spor giyen biriyim.. hm o zaman en iyisi sen damat beyle konusacaksin laf arasi bi türlü konuyu acip hatta belki biraz sakaya vurupta 'ee hani benim elbisem etegim vs' diye konuyu acarsin.. oda gerekeni yapar sanirim dimi..

yani bende aslinda dügün zamani bohca verildigini ne gördüm ne duydum..

Back