• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 108 49,5%
  • erkek

OY: 102 46,8%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    218
Merhaba hanımlar, bebebğim düzeltilmiş 7 aylık. Yaklaşık 1buçuk aydır ek gıdaya başladık. Bazen az bazen normal şekilde yiyordu. Yaklaşık 2 haftadır hiç bir şey yediremiyorum bazen ağzını açıp bi kaç lokma alıyordu, fakat son bi kaç gündür kesinlikle ağzını açmıyor. Kaşığı görünce hemen ağzını kilitliyor. Ağzına bir lokma koymam mümkün değil. Ne yapacağım bilmiyorum. Meme reddi de vardı sağım yaparak besliyorum sütün yetmediği zaman mama veriyorum. Ne önerirsiniz bu süreçte bana.
Benim kızım da açmıyordu. Zorlamadım hiç. Blw dedikleri yöntemle büyük parçalar halinde verdim. Katı gıdaya karşı önyargısı kırıldı. Hala iştahlı değil ama ağzını kilitlemiyor artık. Avokadoyu seviyor. Çeyrek avokadoyu eline veriyorum sabahları o onu kemirirken ben de ağzına peynir falan atıyorum elimle. Aşağıdaki videodaki gibi kaşığı yemeğe batırıp vermek de işe yarıyor ama o macun kıvamını yapamadığım için kaşıkta bir şey kalmıyor 😁🫠

Ay bu uyku sorunu nedir yahu ne güzel düzeni vardı. Gündüz sorun yok gece uykusuna geçiyor sonra uyanıyor yeni uyudu daha. Kızım emekler pozisyonda ayaklarını düz tutup poposunu havaya kaldırmayı öğrendi. Onu öğrendiğinden beri gece uyanıp yapıyor. Sürekli bakıyorum popo havada sanki şınav çekiyor ya da tırmanıyor 😂Ya çok tatlı ama uykusunu alamıyor sabah kalkmak istemiyor yemek istemiyor. Ne yapabilirim buna?

Ay bu uyku sorunu nedir yahu ne güzel düzeni vardı. Gündüz sorun yok gece uykusuna geçiyor sonra uyanıyor yeni uyudu daha. Kızım emekler pozisyonda ayaklarını düz tutup poposunu havaya kaldırmayı öğrendi. Onu öğrendiğinden beri gece uyanıp yapıyor. Sürekli bakıyorum popo havada sanki şınav çekiyor ya da tırmanıyor 😂Ya çok tatlı ama uykusunu alamıyor sabah kalkmak istemiyor yemek istemiyor. Ne yapabilirim buna?
Emeklemesine az kalmış. Ben de bir hafta önce falan sormuştum. Bu hareketi yapa yapa emeklemeye başladı. Şimdi de bir yerlere tutunarak yapıyor bu hareketi. Ayağa kalkmak istiyor. Gün içinde yeterince yorulmuyor olabilir mi Bestecim?

Emeklemesine az kalmış. Ben de bir hafta önce falan sormuştum. Bu hareketi yapa yapa emeklemeye başladı. Şimdi de bir yerlere tutunarak yapıyor bu hareketi. Ayağa kalkmak istiyor. Gün içinde yeterince yorulmuyor olabilir mi Bestecim?
Kelebeğim emekliyor kızım gün içinde de çok hareketli gerçekten öğle uykularını falan çabasız uyuyor çünkü yoruluyor. Ama gece uykusunda bunu yaşıyoruz çözemedim. Diş ağrısı var diye düşünüyordum doktor kontrolde henüz diş göremedim dedi geçti. Neden uyanıp geri uyumadığını bilemiyorum 🫠

Bestee
Bizimde çok güzel düzenimiz vardı ama 2 aydır çöp oldu gitti
Hele 1 haftadır uyutuyorum uyanıyor gece daha çok yapıyor bunu yanımıza yatırdım bir eşime dokunuyor bir bana bir görsen yatağına yatırınca uyumuyor.
Bu gece saat 5te uyuduk düşünebilir misin 9 da uyanmıştı en son akşam sabah 5te anca uyudu tabi o sıra ben krize girdim sinirden eşimle kavga ettim o sıra İkra ağladı felan derken bende oturdum bir güzel hüngür hüngür ağladım.

Bestee
Bizimde çok güzel düzenimiz vardı ama 2 aydır çöp oldu gitti
Hele 1 haftadır uyutuyorum uyanıyor gece daha çok yapıyor bunu yanımıza yatırdım bir eşime dokunuyor bir bana bir görsen yatağına yatırınca uyumuyor.
Bu gece saat 5te uyuduk düşünebilir misin 9 da uyanmıştı en son akşam sabah 5te anca uyudu tabi o sıra ben krize girdim sinirden eşimle kavga ettim o sıra İkra ağladı felan derken bende oturdum bir güzel hüngür hüngür ağladım.
Elifim valla bizim de 2 haftadır çok kötü. Gündüz sorun yok ama gece uykusundan uyanıp saatlerce uyumuyor. Bazen ağlıyor bazen o emekleme ayağa kalkma şeylerini yapıyor asla durmuyor uykuya geçmiyor. Dün 2 yi geçiyordu uyudu 5 te gene ayaktaydık işte. Zor bir dönemden geçiyor herhalde anlayamıyorum ki anlasam belki daha az stresli olurum. Ay bebişin yanında nolur kavga etmeyin. Gerekirse bebek uyuduğunda uzak odada yırt ağzını eşinin ama bebek duymasın 🫠

Kelebeğim emekliyor kızım gün içinde de çok hareketli gerçekten öğle uykularını falan çabasız uyuyor çünkü yoruluyor. Ama gece uykusunda bunu yaşıyoruz çözemedim. Diş ağrısı var diye düşünüyordum doktor kontrolde henüz diş göremedim dedi geçti. Neden uyanıp geri uyumadığını bilemiyorum 🫠
Bestecim bir yerde okumuştum bebekler yeni birşeyler öğrendiği zaman ya da öğreneceği zaman beyin onu hazırlarmış ve uyutmazmis bu durum dikkat ette bak ben takip ediyorum gerçekten de böyle uyku gerilemesi yaşadığı dönemin hemen arkasında cidden birşeyler öğrenmiş oluyor 🤗 belki böyle bir şeydir 🥰

Kızlar merhaba 20lik dişimi cektirdim parol 12 saatte bır dedı ama mumkun degıl dayanamıyorum en az kac saatte bır ıcılır ben 6 diye bılıyorum ay perısanımmmm😭😭
Aayy summer cok geçmiş olsun bu aralar bende çok sıkıntıliyim 20 likten normal bir diş kökum yokmuş iki özele gittim ikisi de çekmedi fakülteye yönlendirdiler belki tamamen uyutup çekerler dediler yeri çok sıkıntılıymis çok korkuyorum bebiş var ağrım bu ara azaldı çok şükür ama mecbur aldircam napcam bilmiyorum 😔😔 senin nasıldı. Bu arada kekik de kaynatıp içebilirsin ağrıni hafifletir belki

Bestecim bir yerde okumuştum bebekler yeni birşeyler öğrendiği zaman ya da öğreneceği zaman beyin onu hazırlarmış ve uyutmazmis bu durum dikkat ette bak ben takip ediyorum gerçekten de böyle uyku gerilemesi yaşadığı dönemin hemen arkasında cidden birşeyler öğrenmiş oluyor 🤗 belki böyle bir şeydir 🥰
Bence de bu doğru olabilir. Bir de bizim doktor da diş yok demişti ama 3 gün sonra diş gördük. O yüzden yine de diş olabilir diye düşünüyorum B bessste

Selam kızlar bu ara ben de uyku konusunda muzdaribim, ki iki aydır öyleydim ztn bi de bunun ultrasını düsünün, aslaaa uyumuyor, gece de uykuya cok zor geciyor, ben artık careyi hava güzel oldukca dısarı cıkmakta buldum en azından arabada vs uyuyor, ay haftaya da okula baslıcam calısmaya, kv bakacak, bizimki hemen alısır insallah, parcam gidiyor gibi hissediyorum 😭

Back