• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    317
Ay resmen acını hissettim et koptu ne demek allahım korusun inşallah nir daha yapmaz mutlaka o kremi kullan ilk aylar benim çok yara olmuştu o baya iyi geldi emziremiyorsan ve ısıracak gibiyse sağım yap bari öyle sana da yazık ya
Ay hiç sorma canım ya, şuan emzirmek zorundayım ve her emmeye canımdan can gidiyor resmen et gitti kanadı, ve hala yapmaya devam ediyor, sağım yapsam o da aynı çok ağrıtır sütyen bile değsin istemiyorum çok fena oldu :(

Bebeğiyle beraber uyuyan var mı biz 3 kşi yatıyoruz ama ne oğlum rahat ediyor ne biz yatağında zaten doğdu doğalı yatmadı şimdi de dönmekten uyuyamıyor dönemiyor da bazen bakıyorum kafası ayal kısmında ayakları ağzımınzda birde öyle sert vuruyor ki korkudan yüzümüzü kapatıyoruz uyurken. Hem sık uyanıyor hem yatağında yatmıyor çok sıkıldım bu durumdan
Benimki çok sık uyanınca yanıma yatırıyorum ama yatağım duvara bitişik değil düşer diye gözümü kırpamıyorum o yanımda uyuyunca ben uyuyamıyorum, zaten eşim varken hayatta yatırmam çok pis yatıyor çocuğu ezer 😂

Ya kızlar valla bu forum Instagram benim moralimi bozuyor. İllaki otizm yazısı çıkıyor meraktan bakıyorum her seferinde panik olacak bir şey buluyorum. Benim oğlum işaret parmağıyla işaret etmiyor yazıları okuyunca fark ettim. Sizin bebekler yapıyor mu
Bi ara ben böyle videolara bakınca çok sık keşfetim de çıkmaya başlamıştı, neye bakarsak o fazla çıkıyor önümüze, bence bakıp kafanı karıştırma her çocuğun gelişimi farklı, göz teması varsa ismine bakıyorsa genelde doktorlar bi sorun olmadığını söylüyorlar

Bi ara ben böyle videolara bakınca çok sık keşfetim de çıkmaya başlamıştı, neye bakarsak o fazla çıkıyor önümüze, bence bakıp kafanı karıştırma her çocuğun gelişimi farklı, göz teması varsa ismine bakıyorsa genelde doktorlar bi sorun olmadığını söylüyorlar
Kıyaslama yapmayı hiç sevmem yapmam normalde. Ama böyle erken farkedip üzerine düşünce öğreniyor. Burası sizin bebekler sayesinde ogrenip yaptığım çok şey oldu 🥰

Biz aynı yatağında kesinlikle yatmıyor doğduğundan beri. Döne döne ayaklarima geliyor kafası yorgan kullanmaya korkar oldum 😔
Ay birde asla üstünü örttürmez tılum giydirince terliyor diye Bayadır giydimiyorum ev sıcak ama üzerine örtü örtüyoruö devamlı ayaklarını havaya kaldırıp atıyor ayaklarını dışarıda bırakıp örtüyoeuö döne döne onuda açıyor🤣

Ay hiç sorma canım ya, şuan emzirmek zorundayım ve her emmeye canımdan can gidiyor resmen et gitti kanadı, ve hala yapmaya devam ediyor, sağım yapsam o da aynı çok ağrıtır sütyen bile değsin istemiyorum çok fena oldu :(
Ay acımaz mı ya yara olduğunda nasıl acıyor senin durumu düşünemiyorum bile allahım şifa versin bir an önce hiç sıkıntılarımız bitmiyor ya 😔

Benimki çok sık uyanınca yanıma yatırıyorum ama yatağım duvara bitişik değil düşer diye gözümü kırpamıyorum o yanımda uyuyunca ben uyuyamıyorum, zaten eşim varken hayatta yatırmam çok pis yatıyor çocuğu ezer 😂
Biz baya alıştık çpvukla yatmaya çünkü pek yatırmıyor sağolsun🤣🤣 resmen yatak korkuluğu olduk ama bazen dalar gibi oluyorum bakıyorum uykunsersemi bize rağmen yatak ucuna gitmiş döne döne bu bebekler bir tuhaf 🤣

Ay acımaz mı ya yara olduğunda nasıl acıyor senin durumu düşünemiyorum bile allahım şifa versin bir an önce hiç sıkıntılarımız bitmiyor ya 😔
Gerçekten öyle şimdi emziriyorum resmen yumruğumu ısırıyorum ağrıdan dişlerimi sıkıyorum :( inanılmaz bi ağrı

Biz baya alıştık çpvukla yatmaya çünkü pek yatırmıyor sağolsun🤣🤣 resmen yatak korkuluğu olduk ama bazen dalar gibi oluyorum bakıyorum uykunsersemi bize rağmen yatak ucuna gitmiş döne döne bu bebekler bir tuhaf 🤣
Aranızda yatınca gece kaç kere kalkıyor hala sık sık kalkıyor mu düzeldi mi biraz uykuları

Bebeğiyle beraber uyuyan var mı biz 3 kşi yatıyoruz ama ne oğlum rahat ediyor ne biz yatağında zaten doğdu doğalı yatmadı şimdi de dönmekten uyuyamıyor dönemiyor da bazen bakıyorum kafası ayal kısmında ayakları ağzımınzda birde öyle sert vuruyor ki korkudan yüzümüzü kapatıyoruz uyurken. Hem sık uyanıyor hem yatağında yatmıyor çok sıkıldım bu durumdan
5 aylıktan beri kızımla yer yatağında ikimiz yatıyoruz. Çift kişilik yatak ölçülerinde aldım rahat ettim valla. Bazı geceler yatak odasına geçiyorum kızım tek yatıyor.

Kızlar yukarda bahsetmiştim oğlum mememi ısırıyor felaket bi şekilde yara yapmış ve uykusundan uyandı emzireyim dedim yine ısırdı zaten ağrıyordu felaket bi ağrı oldu o an ki ağrı ile baya tepki verdim kızdım kendisine memeyi çektim kendisini kucağımdan indirdim ısırdığın için bi daha vermiyorum dedim biraz bağırdım keşke öyle tepki vermeseydim şuan memeyi görünce ağlıyor kendisini arkaya atıyor asla emmek istemiyor :( of ne yaptım ben galiba korkuttum ya memeyi bırakırsa ne yapacam ben

Kıyaslama yapmayı hiç sevmem yapmam normalde. Ama böyle erken farkedip üzerine düşünce öğreniyor. Burası sizin bebekler sayesinde ogrenip yaptığım çok şey oldu 🥰
Benim bebeğim ne anne ne bab dihor. Parmağıyla çoğu zaman işaret etmiyor. Ama otizmli olmadığını gösteren pek çok farklı şey yapıyor. Üstte de yazmışlar. Otizmde en net erken belirti sosyal etkileşim kurmaması. Göz teması kurmaz. Gülmez gibi. Ama daha önce özel eğitim kurumunda çalışmıltım. Ordaki aileler genelde 3 yaş gibi farketmişler hep.

Benim bebeğim ne anne ne bab dihor. Parmağıyla çoğu zaman işaret etmiyor. Ama otizmli olmadığını gösteren pek çok farklı şey yapıyor. Üstte de yazmışlar. Otizmde en net erken belirti sosyal etkileşim kurmaması. Göz teması kurmaz. Gülmez gibi. Ama daha önce özel eğitim kurumunda çalışmıltım. Ordaki aileler genelde 3 yaş gibi farketmişler hep.
Benimki de anne baba demiyor parmağıyla işaret etmiyor ana çok fazla el çırpıyor müzik açıyoruz mesela hemen ellerini sallıyor beni de bu korkuttu şimdi

Benimki de anne baba demiyor parmağıyla işaret etmiyor ana çok fazla el çırpıyor müzik açıyoruz mesela hemen ellerini sallıyor beni de bu korkuttu şimdi
Kızlar ben biraz üstüne düşeceğim bu konunun yani eliyle işaret etmesine çalıştıracağım yani düşündüm de ben hiç parmağımla göstermiyorum ona görmemiş bilmiyor olabilir diye düşünüyorum

Kızlar ben biraz üstüne düşeceğim bu konunun yani eliyle işaret etmesine çalıştıracağım yani düşündüm de ben hiç parmağımla göstermiyorum ona görmemiş bilmiyor olabilir diye düşünüyorum
Parmakla göstermeme durumu da mı bir otizm belirtisiymiş?

Evet bende hiç göstermiyorum bu yüzden bilmiyor olabilir 1 hafta deneyelim bakalım

Parmakla göstermeme durumu da mı bir otizm belirtisiymiş?
Sadece onunla otizm yazmıyor tabi aya göre gelişimleri dinliyordum Osman gonulaldan parmağıyla işaret etmesini bekleriz dedi bende Google yazdım otizm şüphesi otizm olduğunu düşünenler işaret etmiyor yazmis. Sonra instagramda karşıma çıkıyor hep aklıma takildi

Benim kızım da işaret parmağını kullanamıyordu. Sonra farkettim ki ben hiç işaret parmağımı kullanmıyorum çocuk bilmiyor ki 🤣 Bir kaç gün sürekli işaret parmağımı kullandım şimdi kızım da işaret parmağını kullaniyor 😁

Aranızda yatınca gece kaç kere kalkıyor hala sık sık kalkıyor mu düzeldi mi biraz uykuları
Ay yok keşke uyusa ben onla uyumaya razıyım ya hiç bişeyden memnun değil şimdi biz uzunlamasına yatıyoruz ya o öyle sevmiuor yan yatmak istiyor ya kafası ya ayakları bana geliyor kafası gelirse sanslıyım ayakları gelirse yüzüme gözüme uykusunda hep tekme atıyor

Back