• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğinizin cinsiyeti

• kız

OY: 107 49,1%
  • erkek

OY: 103 47,2%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız ve erkek

OY: 5 2,3%
  • üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    218
Kızlar bugün çok korkunç bir gün yaşadık. Kızım sabah kahvaltısını bitirince mama sandalyesinin kemerini açtım sadece 3 saniye tabağı arkamdaki tezgaha bırakırken kızım mama sandalyesinden düştü. Nasıl olduğunu anlamadım kucağıma alınca sustu doktoru aradım 2 saat gözlemle kusma Gözde kayma kulak arkası morluk olursa boş bakışlar olursa getir acile dedi. Uyutmadım gözlemledim çok şükür 2dk sonra bile emekleyip oynamaya devam etti sanki düşmemiş gibi. O kadar korktum ve kendimi suçladım ki anlatamam size. Lütfen dikkat edin artık bu cüceler 3 saniyede bir sürü şey yapabiliyorlar 😕
Çok geçmiş olsun besstecim çocukların sağı solu belli olmuyor.bazen hiç tahmin etmeyeceğimiz şeyleri yapabiliyorlar.korkma daha çok düşecekler.kafa üstü olmadığı sürece korkacak bişey yok

Çok geçmiş olsun besstecim çocukların sağı solu belli olmuyor.bazen hiç tahmin etmeyeceğimiz şeyleri yapabiliyorlar.korkma daha çok düşecekler.kafa üstü olmadığı sürece korkacak bişey yok
Aslında kafa üstü düşmesi gerekirdi fiziken sarkarken düştü çünkü ama sanırım kafa ağır olduğu için mi kendi mi yaptı bilemiyorum tam sırt üstü düştü. Doktor da başın arkası önüne göre daha sağlamdır böyle düşmesi daha iyi olmuş dedi. Yine de hala korkuyorum işte uyuttum şimdi başında bekliyorum ama bir şey olsa 12 saatte çıkardı değil mi ?

Allah kolaylık versin. Benim kızımın da cildi atopik 5. Ayda zirve yaptı ama 7. Aydan itibaren azaldı. Sadece bacaklarında soluk renkte kuruluk şeklinde kaldı. Umarım sizinki de azalır.
İnşallah. Benimki alerjiye bağlı atopik, doktor alerji testi için erken dedi. Biz de alerjik besinleri kestik birde aktardan krem yaptırmıştım onlar baya iyi gelmişti ama hala tam çözümünü bulamadık. 8 aylık olcak hala uğraşıyoruz maalesef çok canım sıkılıyor.

Kızlar bugün çok korkunç bir gün yaşadık. Kızım sabah kahvaltısını bitirince mama sandalyesinin kemerini açtım sadece 3 saniye tabağı arkamdaki tezgaha bırakırken kızım mama sandalyesinden düştü. Nasıl olduğunu anlamadım kucağıma alınca sustu doktoru aradım 2 saat gözlemle kusma Gözde kayma kulak arkası morluk olursa boş bakışlar olursa getir acile dedi. Uyutmadım gözlemledim çok şükür 2dk sonra bile emekleyip oynamaya devam etti sanki düşmemiş gibi. O kadar korktum ve kendimi suçladım ki anlatamam size. Lütfen dikkat edin artık bu cüceler 3 saniyede bir sürü şey yapabiliyorlar 😕
Ayy cok gecmis olsun Bestecim. Cook fena bunlar asla guvenmemek gerekiyor gercekten. Allah beterinden korusun, kendi ustune gitme.😔

Canım çok geçmiş olsun

Kızlar merhaba bebeğim ayın 14 ünde 8 aylık olacak inş ek gıda alım oranları değişiyor sanırım sizler ne kadar veriyorsunuz ek gıda bir de anne sütü ya da formül mama verenler kaç milim kaç kere veriyorsunuz günlük olarak benim gibi sağım yapanlar özellikle anne sütü kaç milim içiyor
Benimkide 13ünde 8 aylık olcak. Alerjik bi bebek yediklerimiz kısıtlı. kahvaltıda labne-pekmez-salatalık gibi şeyler veriyorum peşine 2-3 ölçek mama veriyorum, doymadığını hissedersem tekrar mama yapıyorum. Meme de emiyor zaten. Uyandıktan sonra meyve yiyor. 3-4 gibi çorba/püre veriyorum ama çok az yiyor. Aralarda yine emiyor. Birde eline bebek kraker-bisküvi veriyorum bazen oyalanıyor. Biz akşam yemeği yerken de yiyebileceği şeylerden ve yoğurt veriyorum. Akşam tekrar 2-3 ölçek mama veriyorum sonra da meme emip uyuyor. Gece sadece anne sütü. Bide çok su içiyor bizimki gün içinde.

Çok çok geçmiş olsun. Bir şey olmadığına eminim okuduğum kadarıyla ama içinin içini yemesini de anlıyorum bir yandan. Bu kazalara alışmamız gerekiyor sanırım çünkü çok hareketliler. Ben de beşikten düşer diye korkuyorum. Annem de siz sürekli beşikten çıkarken kafa üstü düşüyordunuz dedi. Sanırım sık olan bir şey 🥲

Sade günde 1 kez mi ek gıda veriyorsunuz doktorum bize 3 önüne çıkarın demişti bir de 8. Ayda mı yoksa 9. Ayda mı artık ek gıda ve anne sütü yüzde 50 yüzde 50 oranda mı oluyordu tam bilmiyorum bilen arkadaş varsa bilgilendirebilir mi çünkü o dengeyi sağlamak önemli
Ben 1 bazen 1 öğün yediriyorum ama gün icinde farklı şeyleri de tadimliyor mesela günlük yoğurt yediririm (egzamaya iyi geliyormus) , peynir veririm, meyvenin tadina bakar vs.

Kızlar ya ben bugün bi gazla Globber 4 in 1 bisiklet siparişi verdim sonra pişman oldum ani karar verdiğim için iptal etmek istedim ama çoktan kargolanmış aranızda yada çevresinde kullanan memnun olan var mı kafam karışık gelince iade edip muadil bir şey mi alsam acaba
Ben de alacağım yeğenim kullanıyor memenumlar

Çok geçmiş olsun bestecim ya ☹️ çok şükür bir şey olmamış, bence de yavaş yavaş alışmamız lazım hafif kazalara 🙄 hangi tip mama sandalyesi kullanıyorsunuz ben de çoğu zaman kemerini bağlamıyorum mutfağa falan gidiyorum daha sarkmayı öğrenmedi ama belli olmaz sıkı sıkı kapatıcam kemerini artık 😢

Bestee
Çook geçmişş olsunn
Bende buraya yazmıştım ya kızım bebek arabasından kemeri takmadığım için 1 dk içinde ne olduğunu şaşırdım yere önüme düştü.
Ne demiştik artık onlara güven olmuyor saniyelik işimizde olsa kemerlerini takıcaz artık.
Allahım beterinden korusun kimseye yaşatmasın🙏

Çok geçmiş olsun bestecim ya ☹️ çok şükür bir şey olmamış, bence de yavaş yavaş alışmamız lazım hafif kazalara 🙄 hangi tip mama sandalyesi kullanıyorsunuz ben de çoğu zaman kemerini bağlamıyorum mutfağa falan gidiyorum daha sarkmayı öğrenmedi ama belli olmaz sıkı sıkı kapatıcam kemerini artık 😢
IKEA antilop almıştım ben güvenli de görünüyordu bana ama bizim kız için öyle olmadı acemi 😕

Bestee
Çook geçmişş olsunn
Bende buraya yazmıştım ya kızım bebek arabasından kemeri takmadığım için 1 dk içinde ne olduğunu şaşırdım yere önüme düştü.
Ne demiştik artık onlara güven olmuyor saniyelik işimizde olsa kemerlerini takıcaz artık.
Allahım beterinden korusun kimseye yaşatmasın🙏
Evet hatırlıyorum gerçekten 1 saniyede oluyor engel olamıyorsun. Beteri olmasın inşallah 😕

Kizlar bizimkinin ust disleri geliyor galiba boyle cok hafif tirtik gozukuyor dis etinden🥲 o yuzden birkac gecedir canima okuyor😭 bilen var mi ne zaman cikar??

tü düşmesi gerekirdi fiziken sarkarken düştü çünkü ama sanırım kafa ağır olduğu için mi kendi mi yaptı bilemiyorum tam sırt üstü düştü. Doktor da başın arkası önüne göre daha sağlamdır böyle düşmesi daha iyi olmuş dedi. Yine de hala korkuyorum işte uyuttum şimdi başında bekliyorum ama bir şey olsa 12 saatte çıkardı değil mi ?

Ay gercekten mii ne guzel🥹 seninki de 8 aylik dimi?
Evet 8 aylık bazen sağa sola kaysada oturuyor emniyet kemeri çok sağlam allahtan

Eklentiler

• IMG_1895.webp
    IMG_1895.webp
    54 KB · Görüntüleme: 51
bessste bessste aayy bestecim çok geçmiş olsun Rabbim daha beterinden korusun senin bu yazının okuduğumdan beri bende baglıyorum hiç bağlamıyordum ama bizim mama sandalyesi biraz derin o yüzden rahattım ama belli olmuyor demek ki bu aralar oyuncağını aşağıya atıyor arkasına eğilip bakmaya çalışıyor o sırada ayaklarını ittiriyor korktum bende bağlayın dedim

bessste bessste aayy bestecim çok geçmiş olsun Rabbim daha beterinden korusun senin bu yazının okuduğumdan beri bende baglıyorum hiç bağlamıyordum ama bizim mama sandalyesi biraz derin o yüzden rahattım ama belli olmuyor demek ki bu aralar oyuncağını aşağıya atıyor arkasına eğilip bakmaya çalışıyor o sırada ayaklarını ittiriyor korktum bende bağlayın dedim
Benim kızım kısa ve zayıf olduğu halde orda kendini kaldırıp atmış oldu işte çok dikkat edin canım Allah esirgesin ben çok üzüldüm ama geçti olabilir kötü bir şey olmadı ♥️

Back
X