Nişan Atmalı mıyım Kararsızım

İşte sizin gibi o da değişebilir mi bilmiyorum erkeğin değişmesi daha zor. Değişip törpüleyebilse geri kalanlar sorun bile değil maddi şeyler halledilir.

Demek ki surat asıyorsunuz istediğiniz olmayınca.yetişkinsiniz siz hocam. Hayat da daha nelerle karşılaşacaksınız ne haksızlıklar olacak ne verilen sözler tutulmayacak. Hepsine büyük tepkiler verirseniz mutlu hiçbir zaman olamazsınız.çocuğum alamadığım şeylere devamlı surat assa valla bir zaman sonra ona da kırıcı şeyler söylerim. İnsanız bir tahammül sınırımız var.

evet haklısınız bu konuda ben de kendimi eleştiriyorum. O, bu sözleri söylememeliydi tabii ki ama onu bu raddeye biraz da benim bu tavırlarım getirmiş olabilir.

evet haklısınız bu konuda ben de kendimi eleştiriyorum. O, bu sözleri söylememeliydi tabii ki ama onu bu raddeye biraz da benim bu tavırlarım getirmiş olabilir.
İki taraf da suçlu tek siz değil yani. Biraz ağır eleştirdim ama hatalarınızı görün diye. Nişandan ayrılmak kolay evlilikten zor. Doğru insanla evlenmenizi canı gönülden isterim. Her kadın mutluluğu hak eder çünkü.iyice bir konuşun nişanlınızla. Açık olun birbirinize. Düzelirse herşey devam edersiniz düzelmezse yolunuza bakarsınız.

Asıl bu süreçte birbironize destek olmalısınız. Nişanlınızda insan, bu süreçte herkes biraz gergin olabilir. Birbirinizi anlayarak destek olarak bu sureçten sağlam çıkarsınız.

Asıl anneniz bana fevri geldi ne münasebet gidip kavga ediyor. Biraz ağırlığı olsun. Şimdiden saygı çercevesini aşıyor, damadı ve ailesi ile yüz göz olmamalı. Ben ayrılmamanız tarafındayım.

Kısa ve öz yazıcam sanmayın ki evlenince düzelir. Evlendikten sonra kaybetme korkusu azaldığından daha da artacak. Bu umuda sarılmayın devma edip etmemek size kalmış bunu kesinlikle göz önünde bulundurarak karar verin ben katlanırım diyorsanız ne âlâ

Herkes ayrıl bu adamdan olmaz falan demiş de ben hatanın tek taraflı olduğuna inanmiyorum.
Mesela siz kavga anında nasıl konuşuyorsunuz?
Siz gayet medenice tartışıyorsunuz da adam birden hopluyor mu mesela ?
Bunlar da önemli?
Ha olayları yaşayan sizsiniz, bunlar çözülemez ben çok huzursuzum diyorsanız ayrılın niye uğraşıyorsunuz?

Sizin öfke probleminiz yok mu ? Her şeye sabırlı mısınız?

Ayrılın o zaman kimsenin zamanını çalmayın.

Durun bir sene sonraki konunuzu tahmin edeyim. Eşim beni hiç anlamıyor, hiç anlaşamıyoruz. Ama çok iyi baba çocuğum babasız kalmasın boşanamam.
Nişan döneminde ailesini ve sizi idare etmeyi beceremeyen öfkelenen nişanlıdan nasıl koca olacak ki.
Sadece anneciğinize üzülürüm evlenince yaşatacaklarınızdan dolayı. Yoksa siz ateşe koşa koşa gitmekte sakınca görmüyorsunuz.

Ben surat yapıp bazı isteklerim olmadığı için ısrar ediyorum boğuyorum yer yer doğru bu, ama daha sakinim ona göre o tabii sinirlenince yıkıp geçiyor. Durup dururken sinirleniyor diyemem bir şeyi çok ısrar edince surat yapınca sinirleniyor genelde. Ama bu mevzular bazen küçük olaylar da oluyor. Küçük olaylara sinirli tepkiler verince büyüyor.

Ailesine karşı hayal kırıklığı yaşıyor mahcubiyet yaşıyor gelip en ufak bir tavrımda bana yansıtıyor. Ben de hiç tavır göstermiyorum diyemem benim de yanlışlarım var ama o da pireyi deve yapıyor tavır ve üslubuyla

Ayrılın o zaman kimsenin zamanını çalmayın.
Ben sakin ve naifim tabii her yer sinirlendiğim bağırdığım noktalar oluyor. Ben genellikle üstüne düşerek biraz surat yaparak tavrımı gösteriyorum. O da buna sinirleniyor. İstediğin olmayınca çok surat yapıyorsun boğuyorsun bana kendimi yetersiz hissettiriyorsun hevesimi kırıyorsun diyor. O da tabii birden sinirlenip büyük tepkiler veriyor.

Lütfen annenizi dinleyin.Lutfen.Siz farklı kültürlerin insansiniz.Evlebirken sadece nişanınız değil 9 kardeşi ve kayin valide ve kayin pederle de evleneceginizi unutmayın sakin.Simdi ağlamak ileride çocukla boşanıp ağlamaktan iyidir.Yakmayin kendinizi.Bakin nişanınız özünde iyi bir insan olabilir ama öfke problemi var .ileri-de tahammül seviyesi çok düşebilir.Esyalari da kayin ailesi alacağı içiin her zaman evinizde söz hakları olacak.Siz mutsuz olursunuz.Yapmayin yakmayın kendinizi sayın meslektaşım. Bakin 10 yıl önce ailemin istemediği ama iyi eğitimli huya beni çok seven biriyle evlendim ailem yapamazsın farklı kültür,ailesiyle anlaşamazsın desene ben seviyorum o çok iyi biri dedim.Sonuc 2 çocukla 10 yıl sonra boşanma. Lütfen ke di hayatınızdan tecrübe etmeyin.Baskalarinin hayatından tecrübe etmek daha akilli olanıdır.

Tamam işte sizin yaptığınızda öfke patlamasının bir çeşidi surat asmakla naif sakin olmuş olmuyorsunuz..

Ikinizde çalışan insanlarsınız neden yapabildiğiniz kadarını yapip evlenmiyorsunuz. Huzurlu, mutlu olmak aslında ikinizin elinde. Aileleri her şeye dahil etmeyin. Sınırlarıniz olsun. Bu sadece karşı taraf için değil sizin anneniz için de geçerli. Ben annenizde, kim olursa olsun sizi boşatma potansiyelini gördüm. Annenizede duracağı yeri göstermelisiniz.

Yoksa bir ömür annenizle yaşamak zorunda kalırsınız.. Zaman çabuk geçiyor Öğretmen hanım sonra pişman olmayın.

Değerli düşüncen için çok teşekkür ederim sayın hocam, çok üzüldüm Allah sabır versin şimdiden. Ben de aynı sorun olsun istemiyorum. Benim annem de babamdan boşandı o da yüzden istemiyor, dikkat et evlenmiş olmak için evlenme diyor.

Ne sebepten boşandınız kalabalık mıydı ailesi neden anlaşamadınız

Estağfirullah sizin yaptığınız eleştirilerin bana karşı daha ağırlarını annem de yapıyor.

İşte sizin gibi o da değişebilir mi bilmiyorum erkeğin değişmesi daha zor. Değişip törpüleyebilse geri kalanlar sorun bile değil maddi şeyler halledilir.

Degismek icin bunun önce problem oldugunu kabul etmesi gerek. Sizi aglatacak kadar saydiriyorsa ve sonradan bunu bir iki güzel laf ile telafi edebilecegini düsünüyorsa o zaman isiniz gayet zor. Burda sizin tepki koyup, bunu üzerinde gerekiyorsa profesyonel destek alarak calismasi gerektigini sart koyacaksiniz. Söz vermesine bakmayin. Söz vermek cok basit, tutmamak daha da, cünkü sizin onu zaten affedeceginizi düsünüyor

Sinirlenince ortamı sakinleşmek için terk ediyormuş. Söylediklerindede kalp kırılacak birşey görmüyorum. Neleri var… Ökesini gayet düzgün bir şekilde kontrol etmeye çalışıyor, ki öfke çooook hiddetli bir duygudur, kendimden biliyorum. Güçlü insan kimdir diye sormuşlar, öfkesini kontrol edebilendir demişler. Kaldıkı nişanlınız bağırmıyormuş bile. Siz hiçmi öfkelenmediniz? Bilmiyormusunuz bu duyguyu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…