Nişan Atmalı mıyım Kararsızım

Ailesinin fikri değişmiş mi bilmiyoruz ama konu sahibinin nişanlısının fikri hiç değişmiş gibi durmuyor. Her şeyi illa ailesine yaptıracak. Çünkü söz sahibi onlar olsun istiyor. Adam sıkıntılı zaten ailesinden önce.

Karsina daha neleeer neler cikar. Daha daldaki elmayken sana kalbini sokecek laflar ediyosa eldeki elma oldugunda neler yapacak. Ailesiyle aradaki dengeyi kuramiyosa (ki sen de kuramayip anneni sokmussun isin icine) bugun he dedigine yarin yok diyosa sen bu evlilikten ne bekliyosun. Ayrica su bi kere bulanmis sen aklindan vazgecmeyi gecirmissin. Anneni ortalara dusurmus onlarin gozunde kotu etmissin. Anneni istemicek bundan sonra. Sen gidince o gelince hep sorun edicek aradigi mesaj attigi hersey sorun olucak. Bastan vazgecmek en iyisi.

Almayın peşinat falan . Yarın bunun da sorunu yaşanır. Göbek bağını aileden kesebilen çiftler sadece mutlu olabilir. Siz de o yok üzgünüm. Ben tek çocuğum 75 yaşındaki annemin daha tek bir malını satmadım yemedim istemedim. Kendi yağımda kavruluyorum. Size de aynını tavsiye ederim.

Pesinat kabul etmeyin. Bu evin pesinatini biz verdik deyip, sizin odediginiz kredileri hice sayiyorlar. Alacaklarsa tam alsinlar, en azindan borçla bogulmus olmazsiniz. Almayacaklarsa da para vermesinler

Kuzum bir yakınım çocuğu koleje yazdır servis parası benden dedi. Maddiyatı çok yüksek bir yakınım. Sonra okul açıldı ben öyle demedim dedi. E biz ona güvenerek yola çıkmamıştık zaten hiç umursamadık o kişiye de tavır almadık . Atalar ne demiş: tırnağın varsa başını kaşı.beklentiler hep üzer insanı ne gerek var? Olduğu kadar olsun herşey.

Beni benden daha iyi anlatmışsınız. Teşekkür ederim. Gerçekten böyle düşünüyorum. En baştan bize şunu yaparız diye aile gelmeseydi tabii ki böyle bir beklentide bulunmazdık. Ki biz kendi tarafımıza düşen şeyleri alıp çoktan çeyizledik bile. Yani sadece onlar değil biz de kendi tarafımıza düşen şeyleri yaptık. Ben ve annem kendimiz bu kadar kısa sürede yaptıysak onların da yapmaları lazım diye düşünüyorum. Nişanlım zaten eşyaların peşinatını verdi nişan takısını aldı, tvyi kendi aldı. Kredi çekip çoğu şeyi halletti ama ailesi biz yaparız dediği için tabii ki geri kalan konularda onlara güvendi şimdi o da üzülüp hayal kırıklığı yaşıyor mahcubiyet duyuyor siniri ondan ve maalesef bana yansıtıyor.

Bencede kimseden birsey beklememek gerekiyor, buna katiliyorum. Bizim durum belli, katkimiz olmaz desinler canimi yesinler. Anne babanin soz verip tutmamasi evlat icin yikici oluyor, en guvendigin insanlar onlar. Ben acikcasi umursamamistim zaten o saatten sonra yapılacak plan belliydi ancak esimin mahcubiyetten dolayi oturup agladigina sahit oldugum icin uzulmustum. Gelin/damat olarak bakmadim olaya, cocuklari acisindan baktim

İki öğretmen evlenirken de her şeyi aileleri yapıyorsa çok üzücü gerçekten. Hani köyübüzden dağınızdan çıkmamış insanlar olsanız,siz ev kızı olsanız,hayatı tanımıyor olsanız tamam diyeceğim de. İki okumuş meslek sahibi insan evlenirken düğün salonu için,eşya için ailelerin ağzının içine de bakmamalı. Paranız kadar evlenin,paranız yoksa da şartların olgunlaşmasını bekleyin. Çok incitici bir durum gerçekten,işin içinde aileler,kim ne diyor belli değil.

Gelin bunu matematiğe soralım
Geleneksel doğulu aile= -
9 kardeş: -
Öğretmen olması:+
İstanbulda 9 daire: +
Öfke problemi:-3
Karakterinin olmunlu yönleri:+2
Cimri baba:-
Senin annenin olumsuz olması:-
-7
+4
Çıkarımım bu iş yürümez diyorum

Benim ayrıldığım sevgilim de boyleydi çok agir konuşurdu sorsan sen delirttin olurdu evlenince de böyle olurdu dimi...

Bunların 10 katini evlenince duyacaksin, bak herkes bunu söylüyor, hayat senin, karar senin. Anneni dinle.

Aaa kiz benim yukselenim aslan, dunya mukemmeli bi insanim.senin sevgilinin koç veya boga yukseleni, ondan öyle psikopata bagliyo

Bunların 10 katini evlenince duyacaksin, bak herkes bunu söylüyor, hayat senin, karar senin. Anneni dinle.
Herkes maddiyat diyor ama cidden asıl önemli olan onun sözleri, davranışları. Bunu ona söylediğimde senin bir şey istediğin gibi olmadığı zaman suratının asılması bir konuyu çok uzatman beni böyle boğup sıkıyor ben de patlıyorum diyor.

Sen daha naif, duygusal bi insansin, huzurlu, sakin bi hayatin var annenle, bu adamla bu aileyle olmaz. Sana kendin gibi dusunceli, kibar kirip incitmeyen bi adam lazim

Iyi zamanlarda herkes iyi oluyor. Asil kavga sirasinda insan kendini belli eder. Simdi telefon acmiyor, ama ayni ev icinde seni günlerce haftalarca yok sayabilir. Uzaktayken kavga ediyorsunuz, bu evin icine girerken de degismez. Bir insan sevdigi insan icin kötü bir huyundan vazgecmiyorsa o insani sevmiyor net. Benim evliligin basinda daha küsme huyum vardi. Onu toparladim, cünkü iliskimize de zarar verecekti. Ama bu degisimi problemli taraf yapmali, sizin yapacaginiz birsey yok. Bu konuyu ciddi konusun. Degismeye niyet göstermiyorsa o zaman evlenmeyin derim

Evlilikte herşey önemli
Aile mal mülk ırk din karakter çevre iş herşey önemli
Kimse evlilikte hiçbirşeyi küçümsemesin
Arkadaşım herşeyi göz önende bulundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…