Nişan Atmalı mıyım Kararsızım

Evet didaktik, üst perdeden konuşan bir üslubu var bunu ona söylediğimde normal diyor. Çünkü ataerkil aileden öyle görmüş. Eşe dosta hep nasihat eder gibi konuşma, didaktik bir tarz.
Valla o üst perdeyi yutturana denk gelmemis o, kendi ailesi gibi ailede yetişmiş bi kizla evlenmezse ariza cikar o evlilikte her gun, ben mesela yapamam öyle adamla, yoluveririz birbirimizi 3 güne. Sen hayatımin kalanini bu tarz adamla geçirip kucagimda cocukla anamin evine donucem diyosan sen bilirsin, ama cocugunu da vermez bunlar, mahkum kalirsin adama. Neyse sen bilirsin

Bunların geldiği gelenekte zaten çocuk baba tarafının her türlü, babası olmasa amcası bakar dedesi bakar, sana bırakmazlar.

Çok haklısınız gerçekten teşekkürler uyarılarınız için

Ben bir şeyi çok üsteleyip konusunu açıp baskı yaptıkça bunalıyor ve sinirleniyor ama sinirlenince de cidden ağır konuşuyor. Fiziksel şiddet, küfür hakaret var. Ama kelime seçimi ve konuşma şekli konuşmaları ağır. Sinirlenince bunalınca birkaç saat ya da gün içine kapanıyor bana yansıtıyor konu ben olmasam da. Ben benle paylaşsın istiyorum iletişime geçiyorum öyle olunca daha da sinirleniyor

İnanın değil, ev mobilyaları onların ödeme kolaylığı olan bir yerden alındı. Düğün de zannetmeyin çok pahalı bir yerde yapılacaktı. 30-40 bandında bir yer. Ki o yeri de kendileri dediler en başta burada yapabiliriz diye, şimdi yine kendileri cayıyorlar daha mahalle arası bir yer istiyorlar uygun diye. Nişanlımı anlıyorum yalnız kaldı mahcubiyet ve huzursuzluk duyuyor ama bana çok gergin ve sinirli yansıtıyor.

Sövmekten küfür etmekten beter etmis zaten. Küfür etse bu kadar batmaz bence.

Hala nisanlınızı bi savunma güdünüz var hala. Uyarı, destek istiyosunuz ama ben sizin asla akıllanacagınızı sanmıyorum. Tehlikeli bi manipülasyon altındasınız. Siz bu manipülasyondan cıkamadıgınız sürece kendinizi nikah masasında bulacaksınız.
Su hayatta tahammül edemedigim seylerin basında öfke kontrolü olan biri gelir. Sevdigin adam, sevdigim kadın demeyle olmuyor o isler. Sevmek bu degil.

Bunlar delirmez merak etmeyin. Ama sizi delirtir. Kendileri ağrı kesici bile kullanmaz, ama siz onları çeke çeke antidepresan bombası olursunuz. Kendilerinin saçı bile ağarmaz ama sizin belinizi bükerler. Hasta değiller, kötüler. Ama sizi hasta ederler.

Bi halt olmaz bu adamdan. Bir de nisan atmasi icin deadline vermis shdjhshs. Demek ki sen nisani atsan baska plani da var.
Anası başka kız bulur, ne planı olacak? Ev hazır eşya hazır, içine kadın lazım, kim olduğunun önemi yok. Seçtiğim olmazsa da en azından biri olsun, o kadar masrafa boşa mı girdik diyordur.

Manipülasyona maruz kaldığımın farkındayım. Dün süre istediğimde bile kararını şimdi ver diye baskı yapıyordu.

Bu yanlış bir beklenti bence. Kocasından beklentisi olabilir bir kadının maddi olarak ama ailesinden olmamali diye düşünüyorum

Koşarak kaç . 5-10 yıl vermemişsin. Şimdiden ruh sağlığı falan diyor yarın seni çok yıpratır

Aynen dediğiniz gibi. Kimsenin şahsi mülkü olmaz o evler. İsterse 9 çocuk da evli olup o evlere yerleşsin. O kültürde ev araba yazlık vs babanın kontrolündedir. İstedikleri zaman da gider birinin evinde kalırlar. Gelinimiz oğlumuz okula giden çocuk var falan dinlemezler. Halamın kızı bu tarz bir aileye gelin gitmişti. Kaynanası hiç sormadan haber bile vermeden bekar çocuğunu alır gelir kalırdı kuzende. Kendisini görmek isteyen ahbaplarını komşularını falan o evde ağırlar, ev hanımına sormazdı bile.

Konu sahibi sen altını veya düğün salonunu bırak da yatak yorgan istifle bol bol. Gelince kabile gibi gelirler ve canları istediği kadar da kalırlar. Nişanlınız bu ortamda büyümüş yetişmiş, size anormal olan ona normal. Uyuşmazlığınız fikir ayrılığınız arşa ulaşmış. Ben 16 yıllık eşimden duymadım sizin nişanlınızın söylediklerini duysam da yediremem kendime. Davul dengi dengine. Bir tek anneniz var ama nişanlı tarafı ordu gibi. Baş edemezsiniz annenizi dinleyin.

Tabii ki ayrılın şimdi böyleyse evlendikten sonra daha beter cümleler kurar hale gelir.
Ama sizin de üstelemeniz,kırk kere konuyu açmanız,baskı yapmanız yanlış.
Onu da normal insan çekmez bence.
Olmuyorsa bırakırsın temcit pilavı gibi ısıtmazsın bir şeyi diye düşünüyorum.

Manipülasyona maruz kaldığımın farkındayım. Dün süre istediğimde bile kararını şimdi ver diye baskı yapıyordu.
Bugün bitsin deseniz yine üste çıkarak sizi vaz geçirmeye çalışacaktır, kanmayın bu numaralara tatlı tatlı gelecektir sizin ciddiyetinizi görünce tamam değişeceğim bir şans daha vs vs kanmayın içi hoduk dışı minnoş asagliklara balık baştan kokarmis birşey nasıl başlarsa öyle gider, henüz 5ayliksiniz çabuk atlatirsiniz ama onlar yakanizdan dahi düşmez dimdik durun yoksa şuan yarın yakayı bile kurtaramazsiniz. ha usteleme surat asmaniza da birşey demiyecegim hatta iki surat asmaniza tutup böyle hakaret ediyr tahmmul edemiyrse ileride duusnmeyrum ağzınizi actirmaz size, sözde kendi hegomanyasi altına alacak kara cahiller bulsunlar tavisyem uzak durun

Bu adamla evlenirsen sonunda seni kanser eder tecrübe.

Dogulu degilsen dogulu biriyle evlenme derim
Zorlanirsin
Bambaşka insanlar

Fiziksel şiddet, küfür hakaret var.
Hani vurması yoktu? Ya siz şaka mısınız? Bak bunun üçü bir arada değil sadece biri bile ayrılma nedeni. Yazık değil mi annenize kadının bir tek evladı dayanağı var. Ne meraklısınız kendinizi ezdirmeye dövdürmeye! Eksik aldıkları altının, içinize sinmeyen düğün salonunun, size verilmeyen 9 evden birinin vs peşine düşeceğinize fırlatıp atsanıza yüzüğü şunun kafasına. Ya büyük konuşmayayım benim de kızlarım var diyorum ama gel de konuşma. Daha evlenmeden cicim ayları yaşamadan adamın fiziksel şiddeti küfürü var ve siz ama şöyle ama böyle diyorsunuz. Bence de hemen yarın koşun yıldırım nikahını basın kaçırmayın bu hanzoyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…