- 3 Mayıs 2015
- 13.221
- 48.460
-
- Konu Sahibi nightwish_black
Bunu senin ona söylemen gerekiyordu.“Yok ya ben seninle konuşmak istemiyorum, akıl sağlığımı korumak istiyorsam seninle konuşmamam gerekiyor ve ben bana kötü gelen şeylere artık katlanmayacağım, yeter. Bi canım ve ruh sağlığım var hiçbir şey için bunlardan taviz vermeyeceğim”
Maddi sıkıştırdığınız için oldu bunlarda.Çünkü maddi konular değil düşündüğüm. Onlar bir şekilde halledilir ama nişanlımın öfke problemi, yer yer duygusal mobbing uygulaması, duvar örmesi, uzak durmaya çalışması bunlar çok düşündürüyor.
+100000000Iki ogretmen evinizin esyalarini dugununuzu de yapmiyorsaniz hala senin ailen bunu yapsin benim ki sunun derdindeyseniz siz evlenseniz de ayrilsaniz da mutlu olamazsiniz. Bakin hep tartismalariniz bu konu uzerine. Koca koca insanlar birakin su bizi evlendirsinler bize alsinlar bize taksinlar kafasini. Sevmek bu degil ask bu degil. Isteklerinizi kendi butcenize gore yeniden konusun kimseye yuk olmayin
Ceycey bir yere kadar katılıyorum ama o evlerin hesabını konu sahibi durduk yere yapmamıştır. Böyle göz boyuyorlar başta, evler mallar mülklerrr... Sonra başlıyor R ler. Paragöz gelin istemiyorlarsa baştan malının gösterişini yapmasınlar. Bu insanlar her oğul everdiğinde aynı şeyi yapacak, mal gösterisi yapıp sonra kıvıracaklar.Siz ayrılın bu adamdan. Size ne yahu ailenin 9 evinden? 2 öğretmen de kendi imkanlarıyla evlenemiyorsa vayyy halimize. Olduğu kadar alınır evlilikten sonra da eksikler tamamlanır. Siz bu adamı ailesinin imkanları için mi seviyorsunuz ? Ayrıca ikide bir bir anne kızız başka kimsemiz yok yazıyorsunuz. Bir çok kişinin yok. Siz eşyaya altına insandan çok değer verir olmuşsunuz. Nişanlınıza baskı yapıuorsunuz ailesine karşı kışkırtıyorsunuz. Sonunda bak size saygısızlık yapmaya başlamış. Siz evlenme olgunluğunda değilsiniz. O yüzden ayrılmanız çok daha iyi. Çünkü eşle ailesini birbirine düşüre düşüre sonunda boşanırsınız evlenseniz de.
Kültür olarak uyumlu değiller aile yapısı olarak değiller. Asıl sorun burada. Ama takmış bi 9 evleri var yok istediğim salonu tutmuyorlar. Tutmak zorunda olmadıklarını eğitimli bir kadın da anlamıyorsa be denir ki başka? Erkek de kadın da evlenme olgunluğunda değil. Çocuk gibi bize şu alınmadı bu yapılmadı onu konuşuyorlar sadece.Sana yazmıştık öteki konunda. İsterse 9bin tane evleri olsun size vermek zorunda değiller. Bence en başından her şeyi kendiniz yapacaktınız. Şimdi kimseyi takma alacaklarını alsınlar. Almadıklarını siz tamamlarsınız.
R de yapabilirler katip. Zaten eşyaları almışlar aştın almışlar. Salonu neden eşi olacak kişi ödemiyor da ailesine yıkıyor? Ders ücretleriyle 28 bin gelirleri var toplam. Bir zahmet evlenmeyi de becersinler kimseye minnet etmeden.Ceycey bir yere kadar katılıyorum ama o evlerin hesabını konu sahibi durduk yere yapmamıştır. Böyle göz boyuyorlar başta, evler mallar mülklerrr... Sonra başlıyor R ler. Paragöz gelin istemiyorlarsa baştan malının gösterişini yapmasınlar. Bu insanlar her oğul everdiğinde aynı şeyi yapacak, mal gösterisi yapıp sonra kıvıracaklar.
Biz evlenirken ne anne ne baba agzina baktik. Mutfak esyalarinizi lazim oldukca aldik ki bana suan bile gereksiz gelen esyalar var. anne baba neden alicak esyalari ben anlamiyorum. Ben evlenmeden 2 ay once babam cok istiyor diye motor almistim hediye ettim. Anneme de tabak takimi ev esyalari filan. Kalan birikimimi esimle ortak hesaba koyduk oradan harcadik. Gerci ben boyleyim diye bu zamana kadar ailemden hicbir destek gormedim belki boyle yapanlar daha akilli bilemiyorum. Ama kimseye bana sunu al bunu yap diyemem ben. Calisiyorum kendim alirimSiz ayrılın bu adamdan. Size ne yahu ailenin 9 evinden? 2 öğretmen de kendi imkanlarıyla evlenemiyorsa vayyy halimize. Olduğu kadar alınır evlilikten sonra da eksikler tamamlanır. Siz bu adamı ailesinin imkanları için mi seviyorsunuz ? Ayrıca ikide bir bir anne kızız başka kimsemiz yok yazıyorsunuz. Bir çok kişinin yok. Siz eşyaya altına insandan çok değer verir olmuşsunuz. Nişanlınıza baskı yapıuorsunuz ailesine karşı kışkırtıyorsunuz. Sonunda bak size saygısızlık yapmaya başlamış. Siz evlenme olgunluğunda değilsiniz. O yüzden ayrılmanız çok daha iyi. Çünkü eşle ailesini birbirine düşüre düşüre sonunda boşanırsınız evlenseniz de.
Aynen öyle. O evlerden de hak iddia eder evlendikten sonra da. Çalışır biz alırız yok. Aile 8 çocukmuş. Tayin olur geliriz evlerden birine otururuz diyor. E o zaman ailenin kurallarına da uymak zorunda. Neden özgür bağımsız yaşamayı seçmiyor? Kendi yağımız da eşimle kavruluruz demiyor? Böyle düşünen lafın da erkek de evlenmesin. Yıl 2023 olmak üzere. 30 sene öncenin adetleri konuşuluyor pesss.Daha geçen gün de aynı konuyu açtınız farklı ne duymayı bekliyorsunuz?
Ayrıca öfke kontrol sorunu bilmem nesi olan adama aslan burcu ya ondan demek çok komik. Psikolojik sorunların burçlarla ilgisi yok.
Siz bu adamla evlenseniz bile ailesinin maddi tutumu yüzünden sürekli kavga edersiniz.
Beni en doğru siz anlamışsınız teşekkür ederimSizin derdiniz eşya filan değil sizin derdiniz saygı duyulup önemsenmemeniz, düğün salonu beğendiğinizi biliyor onların rahatlığından kaynaklı gecikme olmuş o zaman bu problemi nişanlınız size yansıtmadan hal etmeliydi. Herşey size söylenecek yada her olaydan haberiniz olacak diye bir durum yok evet problem vardı üstünü ben tamamladım çözdüm dese olay bitecek. Pasif bir insan, problemler karşısında bir duruşu olmadığı için her şey size yansımış, şimdiden ailesiyle sizin aranızda bir köprü görevi yok. Sizin annenizin güçlü karakterli olması da rahatsız etmiş kendisini. Ayrıl ayrılma diyemeyiz ama çok iyi düşünün diyebilirim.
Eski konuda anlattı, adamın ailesi en başta her şeyi kendileri yapmak istemişler, hiç karıştırtmıyorlar. Düğün salonunu ödeyeyim diyor, erkek sultan han hazretleri karşı çıkıyor, ailem yapacak diye. Mahalle arası da olsa ailesi yapacak, gelenekte erkeğin yapması gereken şeyi kadın yaparsa söz sahibi olur, ses çıkarırsa susturamazlar ilerde. Başta ben de senin gibi düşündüm, ama aile hiç sütten çıkmış ak kaşık değil. 9 ev var 9 da çocuk. Bu insanlar hesabı ince yapmış, kimin yüzü yumuşaksa onda kalacaklar. 9 ev 9 çocuğun ve çekirdek ailesinin olmayacak, her şey herkesin olacak. Kabile tarzı yaşıyorlar. Ama kız isterken mallar mülkler sayılıyor. Veriyorlar ama iyilikten değil.R de yapabilirler katip. Zaten eşyaları almışlar aştın almışlar. Salonu neden eşi olacak kişi ödemiyor da ailesine yıkıyor? Ders ücretleriyle 28 bin gelirleri var toplam. Bir zahmet evlenmeyi de becersinler kimseye minnet etmeden.
Eşlerin bekar eşyalarının bazılarını kullanan var tv yi seneler sonra alanı okudum bu sitede. Zamanla da her şey alınır. Kendi alsın kolaysa fazla altını?adama baskı yapa yapa adam da sonunda saygısını yitirmiş. Delirene değil delirtene bak demiş atalarımız.Biz evlenirken ne anne ne baba agzina baktik. Mutfak esyalarinizi lazim oldukca aldik ki bana suan bile gereksiz gelen esyalar var. anne baba neden alicak esyalari ben anlamiyorum. Ben evlenmeden 2 ay once babam cok istiyor diye motor almistim hediye ettim. Anneme de tabak takimi ev esyalari filan. Kalan birikimimi esimle ortak hesaba koyduk oradan harcadik. Gerci ben boyleyim diye bu zamana kadar ailemden hicbir destek gormedim belki boyle yapanlar daha akilli bilemiyorum. Ama kimseye bana sunu al bunu yap diyemem ben. Calisiyorum kendim alirim
Fikir değiştirebilirler kimbilir neler yaşandı da değiştirdiler biliyor muyuz? Kendi imkanlarıyla evlenseler hiç bu sorunlar olmazdı. Pata azsa nişan konusunda na yayılmasın ortak bir düğün salonu tutulsun tmm. Ben çok sıkıldım valla kız annesi olmama rağmen premses sendromlu gelinlerden.Eski konuda anlattı, adamın ailesi en başta her şeyi kendileri yapmak istemişler, hiç karıştırtmıyorlar. Düğün salonunu ödeyeyim diyor, erkek sultan han hazretleri karşı çıkıyor, ailem yapacak diye. Mahalle arası da olsa ailesi yapacak, gelenekte erkeğin yapması gereken şeyi kadın yaparsa söz sahibi olur, ses çıkarırsa susturamazlar ilerde. Başta ben de senin gibi düşündüm, ama aile hiç sütten çıkmış ak kaşık değil. 9 ev var 9 da çocuk. Bu insanlar hesabı ince yapmış, kimin yüzü yumuşaksa onda kalacaklar. 9 ev 9 çocuğun ve çekirdek ailesinin olmayacak, her şey herkesin olacak. Kabile tarzı yaşıyorlar. Ama kız isterken mallar mülkler sayılıyor. Veriyorlar ama iyilikten değil.
Fikir değiştirebilirler kimbilir neler yaşandı da değiştirdiler biliyor muyuz? Kendi imkanlarıyla evlenseler hiç bu sorunlar olmazdı. Pata azsa nişan konusunda na yayılmasın ortak bir düğün salonu tutulsun tmm. Ben çok sıkıldım valla kız annesi olmama rağmen premses sendromlu gelinlerden.Eski konuda anlattı, adamın ailesi en başta her şeyi kendileri yapmak istemişler, hiç karıştırtmıyorlar. Düğün salonunu ödeyeyim diyor, erkek sultan han hazretleri karşı çıkıyor, ailem yapacak diye. Mahalle arası da olsa ailesi yapacak, gelenekte erkeğin yapması gereken şeyi kadın yaparsa söz sahibi olur, ses çıkarırsa susturamazlar ilerde. Başta ben de senin gibi düşündüm, ama aile hiç sütten çıkmış ak kaşık değil. 9 ev var 9 da çocuk. Bu insanlar hesabı ince yapmış, kimin yüzü yumuşaksa onda kalacaklar. 9 ev 9 çocuğun ve çekirdek ailesinin olmayacak, her şey herkesin olacak. Kabile tarzı yaşıyorlar. Ama kız isterken mallar mülkler sayılıyor. Veriyorlar ama iyilikten değil.
Nau nau kuzum şaşırma. Konuları açıyor dilinde hep ailenin 8 9 evi. Onu özellikle belirtiyor. İsterse 18 evleri olsun. Eşya altın vs herşeyi almak zorunda değiller.eşyaları zaten almışlar ödemeye başlamışlar. Biraz altın da almışlar. Demek ki fazlasını yapmak istemiyorlar. Ne diye kafasını takmış bunlara?para için mi evleniyor nişanlısıyla? Ben hiç iyi niyetli bulmadım konu sahibini.