Nişan Atmalı mıyım Kararsızım

Fikir değiştirebilirler kimbilir neler yaşandı da değiştirdiler biliyor muyuz? Kendi imkanlarıyla evlenseler hiç bu sorunlar olmazdı. Pata azsa nişan konusunda na yayılmasın ortak bir düğün salonu tutulsun tmm. Ben çok sıkıldım valla kız annesi olmama rağmen premses sendromlu gelinlerden.
Ailesinin fikri değişmiş mi bilmiyoruz ama konu sahibinin nişanlısının fikri hiç değişmiş gibi durmuyor. Her şeyi illa ailesine yaptıracak. Çünkü söz sahibi onlar olsun istiyor. Adam sıkıntılı zaten ailesinden önce.

Merhaba, 5 aylık bir nişan sürecim var, yazın nasipse düğün olacaktı ama bu süreç içerisinde kafamı karıştıran huzursuz olduğum birçok konu oldu.
Nişanlım ve ben de öğretmeniz. O başka yerde görev yapıyor. Evlilik durumundan sonra benim yaşadığım yere tayin alıp gelecek. İstanbul’da yaşıyor yıllardır ama aslen Doğulu muhafazakar 9 kardeş olan bir aile. Babasının durumu fena değil İstanbul’da kendilerine ait 9 daire var.
Sadakat, romantiklik/duygusal, cömert, kültür seviyesi, beraber vakit geçirme, netlik konusunda hiçbir sıkıntı yok ama nişanlım sinirlenince bambaşka bir insana dönüşüyor. Bağırmaz çok ama beni çok kırıyor kelimeleri ile, onunla konuşurken çoğu zaman bir duvara çarpıyorum. Mücadele ediyorum ama beni anlamıyor, sinirden ağlıyorum. Daha sonra senin üzerine çok geldim sen benim kıymetlisin özür dilerim seni seviyorum diyip bana hak veriyor.
Düğün süresinde onların geleneklere göre hareket ediyoruz. Düğün onların, kına nişan bizim. Mobilya, halı, perde, çamaşır makinesi, tv onların ; işte buzdolabı fırın bulaşık m, diğer küçük ev eşyaları, tabak çanak bizimdi. Bu süreçte biz üzerimize düşen çoğu şeyi aldık ve bitirdik. Ama nişanlım görev icabı uzakta olduğu için, gitmeden sadece mobilyayı ve çamaşır makinesinin peşinatını verdi, taksitleri ailesi ödüyor şu an. Altınlar ve tvyi ailesi sonradan alacaktı. Ama babası özellikle maalesef cimri bir insan olduğu için başından alırız dediği şeyleri şimdi oğlunun üzerine atmaya çalışıyor. Tv alacaktı ama almadı en son nişanlım gidip onu da kendisi almış. Altınları üzerine atmaya çalışmış nişanlımın, ama annesi araya girdiği için vazgeçmişler. Üstelik en başta yaparım diye söz verdiği halde. En başta bize dedikleri düğün salonu da pahalılaşınca nişanlım orası olmasın artık, çok pahalılandı, değmez, mahalle arasında bir yer var orası olabilir dedi. Benim de içime sinmedi gösterdiği yer, açıkçası bana eski yeri onlar söylemişti ve içime sinmişti orasının hiç mi olma ihtimali kalmadı dedim, süreç ilerlesin bakalım ama biraz zor gibi dedi. Ben de üzüldüm ama onun da gösterdiği yer inanın hiç içime sinmedi. Nişanlım kesin orası olur demedi ama belli ki olsun diye ısrar edecekti. En son konuştuğumuzda senin istemediğin yer olmaz zaten dedi bu konuyla ilgili.
Nişanlımın bu süreçte çok siniri bozuldu, hayal kırıklığı yaşadı, yıprandı. Onun yanında olmak istiyorum ama bana duvar örüyor, sinirli anında bana öyle şeyler söylüyor ki kalbimi paramparça ediyor inanılmaz bir öfke problemi var. En sonki tartışmamızda “Yok ya ben seninle konuşmak istemiyorum, akıl sağlığımı korumak istiyorsam seninle konuşmamam gerekiyor ve ben bana kötü gelen şeylere artık katlanmayacağım, yeter. Bi canım ve ruh sağlığım var hiçbir şey için bunlardan taviz vermeyeceğim” gibi bir laf etti yazdım aradım açmadı. Kalbim paramparça oldu ama 1 gün boyunca bana cevap vermedi. Dün buluşacaktık. Cuma günü de “yarın geliyor musun” diye yazdı o olaydan sonra sadece.
Ben annemle yaşıyorum, babam vefat etti. Annem de çok üzülüyor. Huzurumun kalmadığını benim de sinirli bir insan haline geldiğimi düşünüyor bu süreçte. Ve tavırlarından ötürü nişanlıma çok kızıyor. En son dün nişanlımın ailesine gidip her şeyi anlattı, nişanlıma kızdı, eleştirdi. Kızım nişanı atmak istiyor dedi ki gerçekten öyleydi. Nişanlım buna rağmen “annen bu kadar gelip esip gürledi, ama sen varsan ben varım” dedi “aklını başına al sen sevdiğim kadınsın ben sevdiğin adamım yanlış bir karar verme sakın” dedi.
Dün akşam da benden attık kesin bir karar bekliyordu. Süre istedim, ona bile hemen karar ver dedi. Zar zor birkaç gün süre aldım. İkiye bölünmüş durumdayım. Mantığım bu kişiyle uyumsuzsun, seni üzer, anlaşamazsın diyor. Annem ve yakın arkadaşım da bunu destekliyor. Kalbim ise zor anlarında yine de yanında ol seviyorsun. İlişkine bu kadar emek verdin, daha sonra böyle bir insan karşına çıkmaz diyor.
Tecrübelerinize dayanarak sizden bir değerlendirme rica ediyorum. Biraz uzun oldu farkındayım, teşekkür ederim.
Karsina daha neleeer neler cikar. Daha daldaki elmayken sana kalbini sokecek laflar ediyosa eldeki elma oldugunda neler yapacak. Ailesiyle aradaki dengeyi kuramiyosa (ki sen de kuramayip anneni sokmussun isin icine) bugun he dedigine yarin yok diyosa sen bu evlilikten ne bekliyosun. Ayrica su bi kere bulanmis sen aklindan vazgecmeyi gecirmissin. Anneni ortalara dusurmus onlarin gozunde kotu etmissin. Anneni istemicek bundan sonra. Sen gidince o gelince hep sorun edicek aradigi mesaj attigi hersey sorun olucak. Bastan vazgecmek en iyisi.

Yorumları okudum. Çoğunuz ev mevzusuna takılmışsınız. Ben zaten onların evinde onlara yakın oturmak istemem. Adam sadece ev konusunda belli bir miktar peşinat vermeyi düşündü sonrasında biz kredi çekip kendimiz ev alacağız zaten. Durumlarının iyi olduğunu belirtmek için 9 evi var diyorum, yanlış anlaşılıyor tabii. Kaldı ki maddiyat değil sorun. Nişanlımın sinir problemi kafamı karıştıran. Benim de hatalarım var, belki bazı konularda ısrarcı olup üzerine gittim kabul ediyorum.
Almayın peşinat falan . Yarın bunun da sorunu yaşanır. Göbek bağını aileden kesebilen çiftler sadece mutlu olabilir. Siz de o yok üzgünüm. Ben tek çocuğum 75 yaşındaki annemin daha tek bir malını satmadım yemedim istemedim. Kendi yağımda kavruluyorum. Size de aynını tavsiye ederim.

Ailesinin fikri değişmiş mi bilmiyoruz ama konu sahibinin nişanlısının fikri hiç değişmiş gibi durmuyor. Her şeyi illa ailesine yaptıracak. Çünkü söz sahibi onlar olsun istiyor. Adam sıkıntılı zaten ailesinden önce.
O da sıkıntılı burada haklısın.

Yorumları okudum. Çoğunuz ev mevzusuna takılmışsınız. Ben zaten onların evinde onlara yakın oturmak istemem. Adam sadece ev konusunda belli bir miktar peşinat vermeyi düşündü sonrasında biz kredi çekip kendimiz ev alacağız zaten. Durumlarının iyi olduğunu belirtmek için 9 evi var diyorum, yanlış anlaşılıyor tabii. Kaldı ki maddiyat değil sorun. Nişanlımın sinir problemi kafamı karıştıran. Benim de hatalarım var, belki bazı konularda ısrarcı olup üzerine gittim kabul ediyorum.
Pesinat kabul etmeyin. Bu evin pesinatini biz verdik deyip, sizin odediginiz kredileri hice sayiyorlar. Alacaklarsa tam alsinlar, en azindan borçla bogulmus olmazsiniz. Almayacaklarsa da para vermesinler

Erkek tarafi kopruyu gecene kadar onu yaparız, bunu aliriz deyip sonra vazgeciyor. Bizzat yasadik. Biz kiz tarafi olarak evlenmeden once bisey sormadik, talep etmedik hatta adetleri yapmayalim iki tarafinda maddi gücü yetmez dedik. Onu yapacagiz, bunu yapacağız kendilerini anlatip dişisini etkilemeye calisan erkek aslan gibi gösteri yaptilar. Verdikleri sozler yuksek meblag icerdigi icin elimizdeki parayla baska ihtiyaclari karsilamak uzere butce hazirladik. Sonrasi ise fos, söylediklerini yapmadılar tabiiki. Balayı programimiz dahil herseyi degistirdik. Kimse kimseye bir igne almak zorunda degil ama erkek tarafı kopruyu gecene kadar yuksekten ucup, salliyor. Tutmayacaklari sozu vermeseler iyi olur. Kendi degerlerini düşürüyorlar. Sozlerine itimat etmiyorsun. Cocuklar kendileri yapsin deyip gecseler sorun olmayacak
Kuzum bir yakınım çocuğu koleje yazdır servis parası benden dedi. Maddiyatı çok yüksek bir yakınım. Sonra okul açıldı ben öyle demedim dedi. E biz ona güvenerek yola çıkmamıştık zaten hiç umursamadık o kişiye de tavır almadık . Atalar ne demiş: tırnağın varsa başını kaşı.beklentiler hep üzer insanı ne gerek var? Olduğu kadar olsun herşey.

Bence size nasıl gelindiyse siz şuan o onu alcak bu bunu alcaktı diyosunuz. Hanımlar kızmayın o yüzden bence. Yani eşi en başından ailem biseye karışmıyor bende hayatımıza karıştırmam ama kendi maasimla halledeyim herşeyi deseydi de bu kız okeydi. Muhtemelen O kadar çok adet gelenek dedilerki kız tarafı ona göre hazırlandı erkek tarafı fos çıktı sözünde durmadılar cimrilik ettiler vs. E insanda buna kızar. Biz şöyle yaparız böyle yaparız diyip diyip sonra oğlana yıktılar. Kızın kızdığı bu. Suçlu olan yani suçlu demiyimde kafa yapısı farklı olan malesef senin nişanlın bence. Bı kere öğretmeniniz ne güzel, bu kadar aileye bağlılığı ben anlamıyorum. Bu öfke herkesin dediği gibi gün gelicek başına bela olucak. Bugün cevap vermeyen adamın evlenince tartistiginizda evden çekip gitmeyeceğinin garantisi yok. Ayrıca daha en ufak sorunlarda psikolojimi bozdun gibi şeyler demek nedir ya ? Hatalar mutlaka her iki taraflıdır ama siz aile olarak hatta çift olarak uyusmuyorsunuz. Sevgi gerçekten evlenince bı kenara kalkıyor. İnsan evin içinde ilgi alaka anlayış bekliyor. Bunu bı çok kadın doğrular. Benimle ilgilenmeyen yada beni anlamayan bı adamın beni sevmesinin hiç bir kıymeti yok. Bana kalırsa ayrıl, seni çok seviyorsa zaten birazda o çabalar.
Beni benden daha iyi anlatmışsınız. Teşekkür ederim. Gerçekten böyle düşünüyorum. En baştan bize şunu yaparız diye aile gelmeseydi tabii ki böyle bir beklentide bulunmazdık. Ki biz kendi tarafımıza düşen şeyleri alıp çoktan çeyizledik bile. Yani sadece onlar değil biz de kendi tarafımıza düşen şeyleri yaptık. Ben ve annem kendimiz bu kadar kısa sürede yaptıysak onların da yapmaları lazım diye düşünüyorum. Nişanlım zaten eşyaların peşinatını verdi nişan takısını aldı, tvyi kendi aldı. Kredi çekip çoğu şeyi halletti ama ailesi biz yaparız dediği için tabii ki geri kalan konularda onlara güvendi şimdi o da üzülüp hayal kırıklığı yaşıyor mahcubiyet duyuyor siniri ondan ve maalesef bana yansıtıyor.

Kuzum bir yakınım çocuğu koleje yazdır servis parası benden dedi. Maddiyatı çok yüksek bir yakınım. Sonra okul açıldı ben öyle demedim dedi. E biz ona güvenerek yola çıkmamıştık zaten hiç umursamadık o kişiye de tavır almadık . Atalar ne demiş: tırnağın varsa başını kaşı.beklentiler hep üzer insanı ne gerek var? Olduğu kadar olsun herşey.

Bencede kimseden birsey beklememek gerekiyor, buna katiliyorum. Bizim durum belli, katkimiz olmaz desinler canimi yesinler. Anne babanin soz verip tutmamasi evlat icin yikici oluyor, en guvendigin insanlar onlar. Ben acikcasi umursamamistim zaten o saatten sonra yapılacak plan belliydi ancak esimin mahcubiyetten dolayi oturup agladigina sahit oldugum icin uzulmustum. Gelin/damat olarak bakmadim olaya, cocuklari acisindan baktim

İki öğretmen evlenirken de her şeyi aileleri yapıyorsa çok üzücü gerçekten. Hani köyübüzden dağınızdan çıkmamış insanlar olsanız,siz ev kızı olsanız,hayatı tanımıyor olsanız tamam diyeceğim de. İki okumuş meslek sahibi insan evlenirken düğün salonu için,eşya için ailelerin ağzının içine de bakmamalı. Paranız kadar evlenin,paranız yoksa da şartların olgunlaşmasını bekleyin. Çok incitici bir durum gerçekten,işin içinde aileler,kim ne diyor belli değil.

Gelin bunu matematiğe soralım👍🤣
Geleneksel doğulu aile= -
9 kardeş: -
Öğretmen olması:+
İstanbulda 9 daire: +
Öfke problemi:-3
Karakterinin olmunlu yönleri:+2
Cimri baba:-
Senin annenin olumsuz olması:-
-7
+4
Çıkarımım bu iş yürümez diyorum🤷‍♀️

Uzun yıllardır evli bir kadın olarak tavsiyem yol yakınken ayrılmanız yönünde.
Kızdığı zaman ağzından çıkanı duymayan erkekler yıllar içinde düzelmiyor tersine daha kötüye gidiyor.

Bununla birlikte sizde de hatalar var gibi görünüyor bunları iyi tahlil etmeye çalışın.
Benim ayrıldığım sevgilim de boyleydi çok agir konuşurdu sorsan sen delirttin olurdu evlenince de böyle olurdu dimi...

Yok vurmuyor. Sinirlenince ayrılıyor yanımdan tepki gösterip. Çok bağırmaz. Şahsım adına hiç küfür hakaret de etmez. Sadece kelime seçimi, düşünme şekli ve konuşma şekli ile kalbimi kırıyor çok. İlk mesajda bazı cümleleri var örnek olarak onun gibi: “Git şen şakrak birini bul o zaman kendine, bıktım yemin ederim bıktım yaaaaa, yeter ulan yeter be yeter” , “Ne halin varsa gör” bunları da geçen gün söyledi ve bu sözlerinden sonra ciddi ayrılığı düşünmeye başladım. Ne oluyoruz ya dedim. “Yarabbim sen bana sabır ver delireceğim ya kafamı duvarlara sürte sürte delireceğim” bu tip cümleler öfkeli cümleler kuruyor zor zamanlardan geçiyor farkındayım ama bu sözleri hak edecek bir şey de yapmadım.
Bunların 10 katini evlenince duyacaksin, bak herkes bunu söylüyor, hayat senin, karar senin. Anneni dinle.

Tipik Aslan Burcu. Yönetmeyi, tahakküm altına almayı seven, sahiplenici, öfkeli. Bazen alttan alıp düzeltmeye çalışıyor ama çoğu zaman da kendi kendini sabote ediyor. Güzel giden bir şeyi mahvediyor. Evet, çok kalabalık olmaları sorun. İlerde ailesine yakın kendi evleri de var. Birkaç sene sonra tayin alıp oraya da gidebiliriz. Ailesi yakın olma fikri beni bunaltıyor zaten. Maddi şeyler sorun değil zaten hepsi bir şekilde yapılır. Bunlar kafamı karıştırıyor.
Aaa kiz benim yukselenim aslan, dunya mukemmeli bi insanim.😐senin sevgilinin koç veya boga yukseleni, ondan öyle psikopata bagliyo

Gelin bunu matematiğe soralım👍🤣
Geleneksel doğulu aile= -
9 kardeş: -
Öğretmen olması:+
İstanbulda 9 daire: +
Öfke problemi:-3
Karakterinin olmunlu yönleri:+2
Cimri baba:-
Senin annenin olumsuz olması:-
-7
+4
Çıkarımım bu iş yürümez diyorum🤷‍♀️
Bunların 10 katini evlenince duyacaksin, bak herkes bunu söylüyor, hayat senin, karar senin. Anneni dinle.
Herkes maddiyat diyor ama cidden asıl önemli olan onun sözleri, davranışları. Bunu ona söylediğimde senin bir şey istediğin gibi olmadığı zaman suratının asılması bir konuyu çok uzatman beni böyle boğup sıkıyor ben de patlıyorum diyor.

Herkes maddiyat diyor ama cidden asıl önemli olan onun sözleri, davranışları. Bunu ona söylediğimde senin bir şey istediğin gibi olmadığı zaman suratının asılması bir konuyu çok uzatman beni böyle boğup sıkıyor ben de patlıyorum diyor.
Sen daha naif, duygusal bi insansin, huzurlu, sakin bi hayatin var annenle, bu adamla bu aileyle olmaz. Sana kendin gibi dusunceli, kibar kirip incitmeyen bi adam lazim

Iyi zamanlarda herkes iyi oluyor. Asil kavga sirasinda insan kendini belli eder. Simdi telefon acmiyor, ama ayni ev icinde seni günlerce haftalarca yok sayabilir. Uzaktayken kavga ediyorsunuz, bu evin icine girerken de degismez. Bir insan sevdigi insan icin kötü bir huyundan vazgecmiyorsa o insani sevmiyor net. Benim evliligin basinda daha küsme huyum vardi. Onu toparladim, cünkü iliskimize de zarar verecekti. Ama bu degisimi problemli taraf yapmali, sizin yapacaginiz birsey yok. Bu konuyu ciddi konusun. Degismeye niyet göstermiyorsa o zaman evlenmeyin derim

Evlilikte herşey önemli
Aile mal mülk ırk din karakter çevre iş herşey önemli
Kimse evlilikte hiçbirşeyi küçümsemesin
Arkadaşım herşeyi göz önende bulundur

X