Nişan Atmalı mıyım Kararsızım

Evvela sizde hatasız değilsiniz
Evet aile söz vermis sonra caymis bu kötü
Burdan aileye eksi bir puan verelim ve lütfen şunu unutmayalım bu aile evlenince sizin istediginiz biçime evrilmeyecek
Beler mi olacak en basitinden altinlariniz sizden alınacak çok belli
Bir diğer konu canım cicim demeniz gereken dönemlerde sizi böyle pervasız kıran ağlatan adam ben fragmanı gösteriyorum diyor ama siz anlamiyorsunuz bunun evliliğinizdeki evrilmis halı fiziksel şiddet olacak
Gelgelelim siz şimdi ayrilirsaniz çok acı çekeceğiniz korkusuyla ayrilmayacaksiniz
Ne yapılabilir
Evvela annemi kırmışlığı var diyorsunuz o çok önemli annenize saygı duyacak gerekirse özür dileyecek gönlünü alacak annenizin sizin kırmızı çizginiz olduğunu öğrenecek size nasıl konuşmaması davranmaması gerektiğini öğrenecek ama burada tek hatalı o değil siz de öğreneceksiniz yani hangi olaya nasıl tepki vereceğini biliyorsunuz artık ona göre hareket edeceksiniz kendinize o tür davranışları layık görmeyeceksiniz ailesi ile ilgili ise cimri bir kayınpeder ve onun yaşatacağı problemleri düşünmek bile istemiyorum Ben olsam ayrılır mıydım evet ama dediğim gibi siz muhtemelen ayrılmayacaksınız Allah yardımcınız olsun

Nişanlınız tehlikeli sakın ama sakın oturup evlenmeyin.

Ayrılmak için son kararı vereceksiniz, onda bile tehditvari konuşuyor, zerre özür dileme pişmanlık yok.

İyi günde herkes iyidir, mesele sorunları nasıl yönetiyor?

Kendisi konuşmalarında haklı olduğunu düşünüyor, eğer her sıkıntıda böyle ezip geçmesine onay veriyorsanız evlenin. Açıkçası evlendikten sonra işlerin daha da kötüleşip fiziksel boyuta geçmesini bekliyorum zira kaybetme korkusu kalmayacak.

Ben sakin ve naifim tabii her yer sinirlendiğim bağırdığım noktalar oluyor. Ben genellikle üstüne düşerek biraz surat yaparak tavrımı gösteriyorum. O da buna sinirleniyor. İstediğin olmayınca çok surat yapıyorsun boğuyorsun bana kendimi yetersiz hissettiriyorsun hevesimi kırıyorsun diyor. O da tabii birden sinirlenip büyük tepkiler veriyor.

Ama yetersiz kaliyor 🤷🏻‍♀️

Ne sebepten boşandınız kalabalık mıydı ailesi neden anlaşamadınız
4kardesler kalabalık değil. Hepsi okumuş güya medeni kültürlü insanalr.Arrkadaslar bir insan ne kadar okusana o doğup büyüdüğü kültür bir yerinden cikar.O yüzden boz çok seviyoruz bana çok aşık,asla öyle biri dediginiz adamlar tam da oyle biri olduğunu zaman geçince anliyorsun

Evvela sizde hatasız değilsiniz
Evet aile söz vermis sonra caymis bu kötü
Burdan aileye eksi bir puan verelim ve lütfen şunu unutmayalım bu aile evlenince sizin istediginiz biçime evrilmeyecek
Beler mi olacak en basitinden altinlariniz sizden alınacak çok belli
Bir diğer konu canım cicim demeniz gereken dönemlerde sizi böyle pervasız kıran ağlatan adam ben fragmanı gösteriyorum diyor ama siz anlamiyorsunuz bunun evliliğinizdeki evrilmis halı fiziksel şiddet olacak
Gelgelelim siz şimdi ayrilirsaniz çok acı çekeceğiniz korkusuyla ayrilmayacaksiniz
Ne yapılabilir
Evvela annemi kırmışlığı var diyorsunuz o çok önemli annenize saygı duyacak gerekirse özür dileyecek gönlünü alacak annenizin sizin kırmızı çizginiz olduğunu öğrenecek size nasıl konuşmaması davranmaması gerektiğini öğrenecek ama burada tek hatalı o değil siz de öğreneceksiniz yani hangi olaya nasıl tepki vereceğini biliyorsunuz artık ona göre hareket edeceksiniz kendinize o tür davranışları layık görmeyeceksiniz ailesi ile ilgili ise cimri bir kayınpeder ve onun yaşatacağı problemleri düşünmek bile istemiyorum Ben olsam ayrılır mıydım evet ama dediğim gibi siz muhtemelen ayrılmayacaksınız Allah yardımcınız olsun
Ne güzel yazmışsınız anneniz kırmızı çizginiz olacak diye.Konu sahibine soralım siz onun annesini uzseniz ne olurdu?Ben soyleyim.Dunyayi burnunuzdan getirirdi.Annenizle birlikte evine özür dilemeye giderdiniz

Nişanlınız tehlikeli sakın ama sakın oturup evlenmeyin.

Ayrılmak için son kararı vereceksiniz, onda bile tehditvari konuşuyor, zerre özür dileme pişmanlık yok.

İyi günde herkes iyidir, mesele sorunları nasıl yönetiyor?

Kendisi konuşmalarında haklı olduğunu düşünüyor, eğer her sıkıntıda böyle ezip geçmesine onay veriyorsanız evlenin. Açıkçası evlendikten sonra işlerin daha da kötüleşip fiziksel boyuta geçmesini bekliyorum zira kaybetme korkusu kalmayacak.
Evet annemle konuşmasından sonra gergin bir ortamdan sonra o mesajı attı. Ben yoktum o an ortamda. Anneme esip gürlemenize rağmen gururlu da olsam kızınız varsa ben her zaman varım demiş diyorum ya sinirli olunca yakıp yıkıyor maalesef

4kardesler kalabalık değil. Hepsi okumuş güya medeni kültürlü insanalr.Arrkadaslar bir insan ne kadar okusana o doğup büyüdüğü kültür bir yerinden cikar.O yüzden boz çok seviyoruz bana çok aşık,asla öyle biri dediginiz adamlar tam da oyle biri olduğunu zaman geçince anliyorsun
Burada çok haklısınız. Aynı kültürlerde yetişmiş çiftlerin mutlu olma olasılığı daha fazla.

Nişan atma gündemi varken, adam orta yolu bulmak, hatasını telafi etmek yerine gelip "Aklını başına al" diye had bildirirse nişan yüzüğünü onun mabadına sokarım.
Evet didaktik, üst perdeden konuşan bir üslubu var bunu ona söylediğimde normal diyor. Çünkü ataerkil aileden öyle görmüş. Eşe dosta hep nasihat eder gibi konuşma, didaktik bir tarz.

Merhaba, 5 aylık bir nişan sürecim var, yazın nasipse düğün olacaktı ama bu süreç içerisinde kafamı karıştıran huzursuz olduğum birçok konu oldu.
Nişanlım ve ben de öğretmeniz. O başka yerde görev yapıyor. Evlilik durumundan sonra benim yaşadığım yere tayin alıp gelecek. İstanbul’da yaşıyor yıllardır ama aslen Doğulu muhafazakar 9 kardeş olan bir aile. Babasının durumu fena değil İstanbul’da kendilerine ait 9 daire var.
Sadakat, romantiklik/duygusal, cömert, kültür seviyesi, beraber vakit geçirme, netlik konusunda hiçbir sıkıntı yok ama nişanlım sinirlenince bambaşka bir insana dönüşüyor. Bağırmaz çok ama beni çok kırıyor kelimeleri ile, onunla konuşurken çoğu zaman bir duvara çarpıyorum. Mücadele ediyorum ama beni anlamıyor, sinirden ağlıyorum. Daha sonra senin üzerine çok geldim sen benim kıymetlisin özür dilerim seni seviyorum diyip bana hak veriyor.
Düğün süresinde onların geleneklere göre hareket ediyoruz. Düğün onların, kına nişan bizim. Mobilya, halı, perde, çamaşır makinesi, tv onların ; işte buzdolabı fırın bulaşık m, diğer küçük ev eşyaları, tabak çanak bizimdi. Bu süreçte biz üzerimize düşen çoğu şeyi aldık ve bitirdik. Ama nişanlım görev icabı uzakta olduğu için, gitmeden sadece mobilyayı ve çamaşır makinesinin peşinatını verdi, taksitleri ailesi ödüyor şu an. Altınlar ve tvyi ailesi sonradan alacaktı. Ama babası özellikle maalesef cimri bir insan olduğu için başından alırız dediği şeyleri şimdi oğlunun üzerine atmaya çalışıyor. Tv alacaktı ama almadı en son nişanlım gidip onu da kendisi almış. Altınları üzerine atmaya çalışmış nişanlımın, ama annesi araya girdiği için vazgeçmişler. Üstelik en başta yaparım diye söz verdiği halde. En başta bize dedikleri düğün salonu da pahalılaşınca nişanlım orası olmasın artık, çok pahalılandı, değmez, mahalle arasında bir yer var orası olabilir dedi. Benim de içime sinmedi gösterdiği yer, açıkçası bana eski yeri onlar söylemişti ve içime sinmişti orasının hiç mi olma ihtimali kalmadı dedim, süreç ilerlesin bakalım ama biraz zor gibi dedi. Ben de üzüldüm ama onun da gösterdiği yer inanın hiç içime sinmedi. Nişanlım kesin orası olur demedi ama belli ki olsun diye ısrar edecekti. En son konuştuğumuzda senin istemediğin yer olmaz zaten dedi bu konuyla ilgili.
Nişanlımın bu süreçte çok siniri bozuldu, hayal kırıklığı yaşadı, yıprandı. Onun yanında olmak istiyorum ama bana duvar örüyor, sinirli anında bana öyle şeyler söylüyor ki kalbimi paramparça ediyor inanılmaz bir öfke problemi var. En sonki tartışmamızda “Yok ya ben seninle konuşmak istemiyorum, akıl sağlığımı korumak istiyorsam seninle konuşmamam gerekiyor ve ben bana kötü gelen şeylere artık katlanmayacağım, yeter. Bi canım ve ruh sağlığım var hiçbir şey için bunlardan taviz vermeyeceğim” gibi bir laf etti yazdım aradım açmadı. Kalbim paramparça oldu ama 1 gün boyunca bana cevap vermedi. Dün buluşacaktık. Cuma günü de “yarın geliyor musun” diye yazdı o olaydan sonra sadece.
Ben annemle yaşıyorum, babam vefat etti. Annem de çok üzülüyor. Huzurumun kalmadığını benim de sinirli bir insan haline geldiğimi düşünüyor bu süreçte. Ve tavırlarından ötürü nişanlıma çok kızıyor. En son dün nişanlımın ailesine gidip her şeyi anlattı, nişanlıma kızdı, eleştirdi. Kızım nişanı atmak istiyor dedi ki gerçekten öyleydi. Nişanlım buna rağmen “annen bu kadar gelip esip gürledi, ama sen varsan ben varım” dedi “aklını başına al sen sevdiğim kadınsın ben sevdiğin adamım yanlış bir karar verme sakın” dedi.
Dün akşam da benden attık kesin bir karar bekliyordu. Süre istedim, ona bile hemen karar ver dedi. Zar zor birkaç gün süre aldım. İkiye bölünmüş durumdayım. Mantığım bu kişiyle uyumsuzsun, seni üzer, anlaşamazsın diyor. Annem ve yakın arkadaşım da bunu destekliyor. Kalbim ise zor anlarında yine de yanında ol seviyorsun. İlişkine bu kadar emek verdin, daha sonra böyle bir insan karşına çıkmaz diyor.
Tecrübelerinize dayanarak sizden bir değerlendirme rica ediyorum. Biraz uzun oldu farkındayım, teşekkür ederim.
eşya konusu ıvır zıvır konular. doğulu 9 kardeş ve anasının sözünden çıkmıyor öfke kontrolü var . siz eşya altın diyorsunuz. şaka gibisisniz gerçekten . çekirdek ailen zor olur, eninde sonunda ailesinin yanına gider. bunları önce halledin diyecemde bunlar halledilecek konu değil, kabullenilecek konular .

Evet annemle konuşmasından sonra gergin bir ortamdan sonra o mesajı attı. Ben yoktum o an ortamda. Anneme esip gürlemenize rağmen gururlu da olsam kızınız varsa ben her zaman varım demiş diyorum ya sinirli olunca yakıp yıkıyor maalesef

Bak annene bile böyle yapiyorsa düsünmeden nisani at derim

eşya konusu ıvır zıvır konular. doğulu 9 kardeş ve anasının sözünden çıkmıyor öfke kontrolü var . siz eşya altın diyorsunuz. şaka gibisisniz gerçekten . çekirdek ailen zor olur, eninde sonunda ailesinin yanına gider. bunları önce halledin diyecemde bunlar halledilecek konu değil, kabullenilecek konular .
Aynen katılıyorum. Sorun almadıkları altın eşya vs değil sorun bambaşka kafa yapılarından geleneklerden kültürden gelmeleri. Evlendiğinde de sorunlar yaşayacak. Her şey tuhafına gidecek. Örneğin eşimle ben köy hayatı bilmeyen ama Anadolu kültürüyle yetişmiş insanlarız.yani zaten alışık olduğum hayatı sürdürüyorum.konu sahibiyse hiç bilmediği bir hayatı gördü eş ailesinde. İyice düşünüp taşınmalı yapabilir miyim ömür boyu diye.

Adam zaten kök ailesine kuyruk olma peşinde. Boşuna mı her şeyi ailesine yaptırmaya çalışıyor? Karısı ve ailesinin en ufak söz hakkı olmasın diye.

Aynen katılıyorum. Sorun almadıkları altın eşya vs değil sorun bambaşka kafa yapılarından geleneklerden kültürden gelmeleri. Evlendiğinde de sorunlar yaşayacak. Her şey tuhafına gidecek. Örneğin eşimle ben köy hayatı bilmeyen ama Anadolu kültürüyle yetişmiş insanlarız.yani zaten alışık olduğum hayatı sürdürüyorum.konu sahibiyse hiç bilmediği bir hayatı gördü eş ailesinde. İyice düşünüp taşınmalı yapabilir miyim ömür boyu diye.
Nişanlım biraz sakin yapıcı bir insan olsa yine tolere edilir de karakteri çok zor.

Nişanlım biraz sakin yapıcı bir insan olsa yine tolere edilir de karakteri çok zor.

Devam et bacım sen. Biz karşında kendimizi de yaksak “”” ama aslında özünde iyi biri diyeceksin””” bazı kadınlara kızlarımıza gerçekten inanamıyorum. Hakettiğini yaşaman dileği ile. Ne diyelim biz ne dersek diyelim AMA diyorsunuz. Öyleyse devam. Hatta ikna et al götür hemen yarın nikahı bas adama. Nerde bulacaksın bir daha böylesini. Sakın elinden kaçırma ki başka bir genç kızcağızı üzemesin.

Öfke kontrolünden kastın ne ben onu tam anlayamadım, sonuçta tartışırken yanınızda değiliz. Düğün arefesi çok stresli bir zamandır zaten, tartışmanız normal. Karşı taraf her şeyi yaparız dediyse ve vazgeçtiyse bunun yükünü nişanlına yükleyip sonra da öfke kontrolü yok demen bana doğru gelmedi. Keşke sana yansıtılmasaydı bunlar. Aslan burcuyum ve darlanmaya hiç gelemem mesela, aynı konu bana her gün açılsa ben de kükrerim şahsen hayatta en sevmediğim şeydir. Bunun haricinde şahsen dokuz kardeşi olan erkekten koşarak kaçarım, o yüzden iyi düşün derim. Kısacası seni eşyaya çok kıymet verir gördüm, inan hiç gerek yok. Ben de istediğim şık otelde yapamadım düğünümü çünkü eş ailesi kalabalıktı ve otele sığamayacaktık başta beğenmediğim yerde oldu düğünüm. Düğünün güzel geçsin ve siz anlaşın önemli olan bu

Evet didaktik, üst perdeden konuşan bir üslubu var bunu ona söylediğimde normal diyor. Çünkü ataerkil aileden öyle görmüş. Eşe dosta hep nasihat eder gibi konuşma, didaktik bir tarz.
Bu adamla bir ömür geçer mi? Akıllı ol diyen adamın aklını alman lazımdı. O dakikada yüzüğü çarpacaktın. Seni o kadar manipüle ediyor ki zaman bile vermiyor. O anda karar vereceksin, bu yaptığın akılsızca diyor.

X