Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar bişi sorucam kan sonuçların çıktı B12 azalmış fakat d vitamini neredeyse hiç kalmamış vücudumda değer sadece 8🤦🤦 haftaya cumaya kadar beklemeden doktora gitsem mi ya d vitamini önemli 🤦

Şöyleki beni. Doktor dün kontrolde devlet Hastanesi'ne yada asm ye git rutin kan ve idrar testlerini yapsınlar dedi velhasıl ben doktor randevusu almıştım duruyordu zaten ( burda 15 20 günden önce devlet hastanelerine randevu zor bilunuyor ) bende hastanede testler için gerekli işlemleri yapıp Asm ye geçtim ( gebelik takibi başlatılmalı aile hekimi hemşiresi ne basvurman lazım ) asm den randevu almadım direk bağlı olduğum doktorun hemşiresi ile görüştüm girişleri yaptı Tahlillerini yapayım dedi durumu izah ettim ardından hastaneye tahlil için gitmene Gerek yok 2 ayda bir rutin ben kan Tahlillerini sistemden giriş yaparak yapacağım dedi özellikle doktorunuza randevu alayimmi diye sordum hayır gerek yok gebelik takibini biz hemşireler yapıyoruz ben sistemden randevu olusturacagim zaten direk dedi. Ancak semt yada şehire göre durum degisiklik gösterir mi bilemiyorum bence sen mhrsden aile hekimi randevusu oluştur yarın sabah için erken saate ve aç karnına git onlar direk seni yönlendireceklerdir pazartesiye kadar kan sonuçların çıkar bence endişe etme ama yarını atlama yoksa yetişmez canım
Bu arada T tulperde sana sorulan soruya ben atlamış gibi oldum kusura bakma 🤦🤦
Çok teşekkür ederim canim detaylı açıklaman için ben riske attım en iyisu randevu alım direk merkezi sistemden aç karınla ve sabah giderim dediğin gibu😗😗😍

Kizlar bişi sorucam kan sonuçların çıktı B12 azalmış fakat d vitamini neredeyse hiç kalmamış vücudumda değer sadece 8🤦🤦 haftaya cumaya kadar beklemeden doktora gitsem mi ya d vitamini önemli 🤦
Canım benim d vitaminim 6 çıktı en son gebelikten önce iç hastalıklarına görüşmüştüm bana desiferol verdi hap olanından şimdi kadın doğumcuya dedim gebelikten önce d vitaminim düşüktü dedim kullanmaya düşüktü dedim dusuktu devam edeyimmi dedim henüz ben gebelik için bu gerekli testleri vermeme rağmen adam bana kullan dedi yani d vitamini önemli çünkü istersen eczaneden d vitamini al kullan doktora gitmeye üşenirsin yada gereksiz para harcamak istemiyorsan ben desiferol kullanıyorum sarı beyaz küçük şişede

Canım benim d vitaminim 6 çıktı en son gebelikten önce iç hastalıklarına görüşmüştüm bana desiferol verdi hap olanından şimdi kadın doğumcuya dedim gebelikten önce d vitaminim düşüktü dedim kullanmaya düşüktü dedim dusuktu devam edeyimmi dedim henüz ben gebelik için bu gerekli testleri vermeme rağmen adam bana kullan dedi yani d vitamini önemli çünkü istersen eczaneden d vitamini al kullan doktora gitmeye üşenirsin yada gereksiz para harcamak istemiyorsan ben desiferol kullanıyorum sarı beyaz küçük şişede

Hastaneyi aradım d vitaminin den önce troitler için acil bekleme gel dediler daholiyeye yönlendirdi şimdi akşam doktorunu bekliyorum ilaç yazolcakmis tsh 5.23 cikti

Hemen düşüyormuş ilaçla merak etme bi şey olmaz canım.
İlkinde de mi ilaç kullanmıştın?
Evet ama çok net hatırlamıyorum wala 🤦 ben bekarliktada hipotroit hastasıydim zaten 7 8 yıl evvel değerlerim kendiliğinden normale döndü ve doktor ilacı biraktirtmisti ama gebeliklerde fırlıyor

Evet benim 1 haftada 5.7den 1.9a düşmüştü. Sıkmayın canınızı hiçbir sey olmaz Allah'ın izniyle
Peki bunun alt sınırı var mı? Ya bilmeden bu sefer de çok düşerse 🤣
Ayda bir mi kontrol ediliyor
İçime kurt düştü yarın sabah doktorumu arayıp soracağım ben de tekrar bakılsın olmazsa 🤔

Peki bunun alt sınırı var mı? Ya bilmeden bu sefer de çok düşerse 🤣
Ayda bir mi kontrol ediliyor
İçime kurt düştü yarın sabah doktorumu arayıp soracağım ben de tekrar bakılsın olmazsa 🤔
Bana kullan bir ay sonra tekrar bakalım demişti. Tekrar bakmaya gerek kalmamisti. Ama şimdi bi 10 gün sonra tekrar bakılmasını isteyeceğim.

Hastaneyi aradım d vitaminin den önce troitler için acil bekleme gel dediler daholiyeye yönlendirdi şimdi akşam doktorunu bekliyorum ilaç yazolcakmis tsh 5.23 cikti
TSh biraz yüksek çıkmış cnm gebelikten önce kaçtı senin Tsh ? Aşırı yüksek deil ama korkma

X