Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya kizlar bana bı akıl verin fena halde içim bulandı. Şimdi benim 2 haftadır gittiğim ve Allah kısmet ederse doğumda o hastane de plabladigim doktor 2 seferdir bir karışıklık yapıyor.
1. Si ilk gittiğimde ilaç vermicem vs dedi haftaya gel kan tahlil isticem flan çıktım muayeneden teline mesaj fitil ilaç vermiş döndüm hemen sordum kendisi değil asistanı muhattap oldu dedim böyle böyle bana ilaç yszmicam dedi ama msj geldi baktı sistemden ilaç yazmış kullanın dedi ama fitil bı zararı olmasın die usteledim hayır doktorumuz yazmış dedi neyse tam eczaneye geldim int bı bakayım ne fitili bu die iltihap için fitil ama gebelerde düşükle sonuçlanabilir die bı ibare var tam hastaneye geri dönerken Cat aradılar hastaneden işte efendim karışıklık olmuş sakin ilacı kullanmayın biz sistemden sildik neyse ok dedim
2. Si ise dün kontrolde mide bulantım için ilaç yazdım dedi neyse az önce eczaneye uğradım bu seferde tanıyı eksik girdiğinden ilacı alamıyorum he ücretli alırım sorun değil sonuçta antibiyotik değil ama anam bu doktor utanmasa bebeleri karıştırır ben mi yanlış düşünüyorum 🤔
Siz olsaniz biraz daha giderek devam edermiydiniz
Sen devwlete devam et boşver özeli ya devletteki doktorun peşini bırakma derim

Sen devwlete devam et boşver özeli ya devletteki doktorun peşini bırakma derim
Orda işler kârisik kuzum. Evime çok yakın kalp damar Hastanesi'nin semp polikliniği var sadece tahlil diye ordan randevu aldım ama meğer doğum yokmuş hiçbir şekilde sadece kadın doğum ve gebe takibi yapılıyormuş yoksa doktoru bende çok sevdim 🤦 bsaska devlete de bakicam ama içim bulandi wala

Yeni olduğu için doktorlar şüpheleniyorlar onlara göre normal bir söyleme tarzı olsada bazılarıları incelikden anlamayıp gerçekten morel boza biliyor sıkma canını hepimiz geçtik o yollardan
Çok sağolun İnşallah sağlıkla ilerler başka diyecek bir şey yok. Aralık'ta kürtaj olmuştum İnşallah bu sefer sağlıklı olur. Tsh da yüksek çıktı ilaç başladık bakalım hakkımızda hayırlısı olur.

Orda işler kârisik kuzum. Evime çok yakın kalp damar Hastanesi'nin semp polikliniği var sadece tahlil diye ordan randevu aldım ama meğer doğum yokmuş hiçbir şekilde sadece kadın doğum ve gebe takibi yapılıyormuş yoksa doktoru bende çok sevdim 🤦 bsaska devlete de bakicam ama içim bulandi wala
Aaa o kötü olmuş canım tüh inş iyi bir doktora denk gelirsin inşallah

Çok sağolun İnşallah sağlıkla ilerler başka diyecek bir şey yok. Aralık'ta kürtaj olmuştum İnşallah bu sefer sağlıklı olur. Tsh da yüksek çıktı ilaç başladık bakalım hakkımızda hayırlısı olur.
İnş canım inş rabbim sağlıklı bir bebiş gelir canım hayırlısı olsun inşallah canım güzel düşün güzel olsun

Kaç çıktı canım tsh?
Benim 3 çıktı ama doktor ilaç falan vermedi her yerde 2,5 altı olması lazım diyor kafam karıştı benim de.

Kaç çıktı canım tsh?
Benim 3 çıktı ama doktor ilaç falan vermedi her yerde 2,5 altı olması lazım diyor kafam karıştı benim de.
6.7 çıktı bu seferÖ.
Öncekinde5.9 çıkmıştı en düşük başlamıştı ilaç daha sonra kürtaj olunca bırakmıştım. Kadin doğum doktoruna yarın gideceğim inşallah ama aile hekimi bugun hemen başla dedi.

6.7 çıktı bu seferÖ.
Öncekinde5.9 çıkmıştı en düşük başlamıştı ilaç daha sonra kürtaj olunca bırakmıştım. Kadin doğum doktoruna yarın gideceğim inşallah ama aile hekimi bugun hemen başla dedi.
Aynen ne kadar erken başlanırsa o kadar iyiymiş. Peki onun için ayrıca dahiliyeye mi gitmiştin ya da endokrine?

Aynen ne kadar erken başlanırsa o kadar iyiymiş. Peki onun için ayrıca dahiliyeye mi gitmiştin ya da endokrine?
Endokrine degil, ama dahiliyeye gitmiştim o vermişti zaten. Ama bu sefer daha yüksek çıktı bi kadin doğum doktoruna gidip ordan tekrar fikir alip endokrine gitmeyi düşünüyorum.

Endokrine degil, ama dahiliyeye gitmiştim o vermişti zaten. Ama bu sefer daha yüksek çıktı bi kadin doğum doktoruna gidip ordan tekrar fikir alip endokrine gitmeyi düşünüyorum.
İlk gebeliğimde 4,5 tu doktor önemsemedi gebeliğin başında yükselebiliyo diye ilaç vermedi. Bir ay sonra kendiliğinden 2'ye düşmüştü.
Bunda da yine 3,2 çıktı doktor yine bekleyelim dedi. düşmezse endokrine giderim ben de büyük ihtimal ama beklemek de iyi değil ne kadar erken kullanırsak o kadar iyiymiş bilmiyorum işte kafam karıştı.

İlk gebeliğimde 4,5 tu doktor önemsemedi gebeliğin başında yükselebiliyo diye ilaç vermedi. Bir ay sonra kendiliğinden 2'ye düşmüştü.
Bunda da yine 3,2 çıktı doktor yine bekleyelim dedi. düşmezse endokrine giderim ben de büyük ihtimal ama beklemek de iyi değil ne kadar erken kullanırsak o kadar iyiymiş bilmiyorum işte kafam karıştı.
Evet haklısınız benim normal zamanda da hep 4-5 arası o yüzden düşeceğini zannetmiyorum. E en azından bi sure kullanaym takip edilsin. Geçenkinde 8. Haftada kullanmaya başlamıştım kullanmaya başladıktan bir hafta sonra 1.9a düşmüştü ama sonraki hafta kürtaj olunca bırakmıştım. Bakalim inşallah bu sefer erken fark etmişizdr.

Evet haklısınız benim normal zamanda da hep 4-5 arası o yüzden düşeceğini zannetmiyorum. E en azından bi sure kullanaym takip edilsin. Geçenkinde 8. Haftada kullanmaya başlamıştım kullanmaya başladıktan bir hafta sonra 1.9a düşmüştü ama sonraki hafta kürtaj olunca bırakmıştım. Bakalim inşallah bu sefer erken fark etmişizdr.
Erken henüz merak etmeyin. Zaten doktorlar da çok çok yüsek değerlerde 20lerde falan olup da tedavi edilmezse o zaman zararı olabilir bebeğe diyorlar, o da bi ihtimal.

T tulperde canım aile hekimliğinden randevu almam sartmi bu gebelik için istenen tahlilleri yaptir 2 hafta sonra gel dedi doktorum yarın direk aile hekimine gideyim diyorum randevusuz alırlarmi acaba sen randevu almis miydin bide nerden almıştın randevuyu asm'den mi?

T tulperde canım aile hekimliğinden randevu almam sartmi bu gebelik için istenen tahlilleri yaptir 2 hafta sonra gel dedi doktorum yarın direk aile hekimine gideyim diyorum randevusuz alırlarmi acaba sen randevu almis miydin bide nerden almıştın randevuyu asm'den mi?
Aaa bugün gittim ben direk aile hekiminin hemşiresi ile görüş bana randevu almadan gel burda gebelik testlerini yurutucem dedi hemşire

Aaa bugün gittim ben direk aile hekiminin hemşiresi ile görüş bana randevu almadan gel burda gebelik testlerini yurutucem dedi hemşir
Peki çok uzun suruyo mu yoksa tek bi gündemi oluyor acaba yoksa farklı günlere yayiliyormu başka gün gel dediler mi sana çünkü benim salı gününe kadar herşeyi halletmem lazım sali gunu memlekete gidicem aile hekimim burda cunku gitmeden yaptirayim testleri dedim burdaki doktoruma ben 15 20 gün memlekette olucam dedim o zaman memleketinde doktora gidersin dedi bana çünkü testleri yapıp 2 hafta sonra gel demişti memlekette yaptırsanda boşa gider falan dedi çünkü aile hekimimde yaptırmak zorundaymışım resmiyete dökülmesi icin

Hamile.olan arkadaşlar, hamileliğini bat in ilk gunu öğrenenler beta değeriniz kaçtı?
Battan 3 gün önce 95
Bat günü 356 ona rağmen 1 hafta geç döllenme olmuş canım sağlıklı olsunda 5 in üstünü her türlü gebelik kabul ediyorlar önemli olan 48 saatte 2 katına çıkıp düzenli artış olması

Peki çok uzun suruyo mu yoksa tek bi gündemi oluyor acaba yoksa farklı günlere yayiliyormu başka gün gel dediler mi sana çünkü benim salı gününe kadar herşeyi halletmem lazım sali gunu memlekete gidicem aile hekimim burda cunku gitmeden yaptirayim testleri dedim burdaki doktoruma ben 15 20 gün memlekette olucam dedim o zaman memleketinde doktora gidersin dedi bana çünkü testleri yapıp 2 hafta sonra gel demişti memlekette yaptırsanda boşa gider falan dedi çünkü aile hekimimde yaptırmak zorundaymışım resmiyete dökülmesi icin
Şöyleki beni. Doktor dün kontrolde devlet Hastanesi'ne yada asm ye git rutin kan ve idrar testlerini yapsınlar dedi velhasıl ben doktor randevusu almıştım duruyordu zaten ( burda 15 20 günden önce devlet hastanelerine randevu zor bilunuyor ) bende hastanede testler için gerekli işlemleri yapıp Asm ye geçtim ( gebelik takibi başlatılmalı aile hekimi hemşiresi ne basvurman lazım ) asm den randevu almadım direk bağlı olduğum doktorun hemşiresi ile görüştüm girişleri yaptı Tahlillerini yapayım dedi durumu izah ettim ardından hastaneye tahlil için gitmene Gerek yok 2 ayda bir rutin ben kan Tahlillerini sistemden giriş yaparak yapacağım dedi özellikle doktorunuza randevu alayimmi diye sordum hayır gerek yok gebelik takibini biz hemşireler yapıyoruz ben sistemden randevu olusturacagim zaten direk dedi. Ancak semt yada şehire göre durum degisiklik gösterir mi bilemiyorum bence sen mhrsden aile hekimi randevusu oluştur yarın sabah için erken saate ve aç karnına git onlar direk seni yönlendireceklerdir pazartesiye kadar kan sonuçların çıkar bence endişe etme ama yarını atlama yoksa yetişmez canım
Bu arada T tulperde sana sorulan soruya ben atlamış gibi oldum kusura bakma 🤦🤦

X