Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Düşünmüyorlar çünkü.
Ben bu ay hamile kalamazsam gerçekten ekstra üstüne düştüğüm için kalamayacagimi düşünüyorum. İlkinde olursa olur olmazsa çay demleriz modunda olduğumuz için daha kolay ilerlemis olabilir süreç.

Ama ben bu konuda kaderin değişmez olduğuna inanıyorum.bizden doğacak çocukların zaten ne zaman rahme düşeceği belli.
Bu yaptıklarımız sadece fani hayatlarimizda sebepler dairesinde birer eylem😍
2 yaşında bir kızım Rabbime şükürler olsun aslında 2. Cocugu istemiyordum taki 9 ay öncesine kadar 23 yaşındaki kız kardeşimin malesef böbrekleri bitti çok şükür benim böbreğim uyum sağladı nakil olduk 6 ay önce şuan çok şükür herşey yolunda çok çok iyi kardeşimde bende 🧿🧿 kızımında bu yüzden bir kardeşi olsun istiyorum Allah nasip ederse hastalık var sağlık var yoldaş olurlar birbirlerine bu ay ilk denemem zaten o yüzden çok stresli değilim nasip artık

2 yaşında bir kızım Rabbime şükürler olsun aslında 2. Cocugu istemiyordum taki 9 ay öncesine kadar 23 yaşındaki kız kardeşimin malesef böbrekleri bitti çok şükür benim böbreğim uyum sağladı nakil olduk 6 ay önce şuan çok şükür herşey yolunda çok çok iyi kardeşimde bende 🧿🧿 kızımında bu yüzden bir kardeşi olsun istiyorum Allah nasip ederse hastalık var sağlık var yoldaş olurlar birbirlerine bu ay ilk denemem zaten o yüzden çok stresli değilim nasip artık
Allah sizden razı olsun gözlerim doldu. İnşallah en az sizin kadar destek olacakları bir kardeşi olsun kızınızın; ömürlük yoldaşı ♥️

Rahim filmi hakkında bilgim yok ama olmayacak dersen olmaz
Ben kızımı dogurdugumda ilk gün kolostrum geldi ve sonra damla sütüm gelmedi. Tabi lohusalik da var ben ağlıyorum kendimi yiyorum sütüm yok diye. Ben de diyordum ki sütüm asla gelmeyecek olmuyor herkesin 3 günde gelmis 5 günde gelmis benim yok.

Eltimle konuştuk bir gün dedi ki; kendine güveneceksin benim bir köy doyuracak sütüm var güveniyle düşün vs. Bunu zor olsa da denedim. Sonraki gün sütüm damla damla geldi. Yine hiç bir zaman 10 cc sütüm olmadı ve doktora gittim en son. Prolaktin değerim 0.10du yani menopoza girmis bir kadının değeri kadar.

Ama dedim benden damla damla da olsa süt geliyor su an. Doktor gelmesi mümkün değil dedi. Dedim valla geliyor elle çay kasigina sağım yapıp veriyorum falan.
Doktor da inanamadı.

Velhasıl kelam psikolojini normal tutman çok önemli. Bir ikincisi de Allahın verdiği de vermediği de hayır bunu lütfen böyle düşün. Çocuk büyük bir imtihan belki seni bu şekilde hazırlıyor buna; bilemeyiz. İsyan etmeden elinden gelenleri yapıp tevekkül et lütfen.
Olmayacak fikrini aklından çıkartmalısın ve bir de çocuksuz günlerin tadını çıkartmalısın.

Bunu burada ilk çocuğu olacak herkese söylüyorum; yalan değil Çocuk çoğu zaman en güzel şey ama bazen de hayatındaki en kötü şey olabiliyor.

Bunu yaramazlık vs diye düşünmeyin; örneğin benimki 5 aylıkken hastaneye 1 hafta yatirmamiz gereken bir hastalık yaşadı ölüm tehlikesi vardı. Ve benim hayatımın en kötü günleriydi. Eğer çocuğum olmasa böyle bir imtihan da olmayacaktı.

Çocuğunuz olduktan sonra hem ona hem size bir şey olacak diye ödünüz kopacak, çok fazla telaş çok fazla şüphe ve çok fazla kaygı demek bir çocuk güzel şeylerin yanında.

Bu yüzden olmadığı durumda da olmadığı için şu an yasamadiginiz şeylere lütfen şükredin. Size bunu su an tuzu kuru gözüken ama aslında 27 senenin 12 senesi gittigim 16 doktor tarafından "senin tüp bebekle dahi çocuğun olamayacaktır " denen bir kadın olarak yazıyorum.

Kim ne derse desin ya da ne olursa olsun hüküm Allah'ındır veren O alan O.

Sakin kalıp dua edelim Allah'tan hayırlısını isteyelim.
Ne güzel yazmışsın canım dedigin gibi allah ol der ve olur sitem ediyorum cogu zaman belki günaha giriyoruz ama takmamakta kafaya mümkün degil gibi inan her yolu denedim takmayayım kafama diye öyle düşündükçede daha fazla takar oldum özellikle su regl olcagim zmanlar hep bi diken üstündeyim allah bunla sınayacaksada başım üstüne ama insallah daha fazla aratmaz isteyen herkezin kucagini doldurur evlat tabiki cok büyük sorumluluk bunun bilincinde olarak hakkımızda hayırlısı neyse zaten o sekilde gelsin biz istiyoruz ama illa saglikli olarak gelecek diye bisey yok allah hakkimizda neyi hayirli görmüsse benim başım üstüne 🙏 bu arada sizede cok gecmis olsun g cmiste yasadiklariniz seyler icin allah o günleri birdaha yasatmasin 🤲🤲🤍

Bence bazı aylar iki defa yumurtluyoruz. 2.yumurta tuttuğunda geç döllenme oluyor adet düzenli olanlarda.
Amaa
Şunu bir türlü anlayamıyorum o halde adet 2.yumurtlamaya göre değil yine ilk yumurtlamadan 14 gün sonra oluyor.
Benim düşüncem bu daha iyi bilen varsa açıklayabilir mi?
Ben gebe kaldığım ay 2 defa ovulasyon akıntısı yaşadım 4 gün kadar arayla. Bence 2.si tutmuştu. Regl günü kan değerim 32'ydi.
Canım ilk pik yaptığı zaman LH hormonu da pik yapıyor sonra hormonlar hızlıca dengeye girmeye başlıyor, rahim kalınlaşmaya başlıyor. Eğer rahim pikten yani LH zirvesinden 13-15 gün içinde bebek bulmazsa parçalanıyor. İlk pik yaptığı zaman bebek olabilir bebek gelebilir diye kalınlaşmaya başlıyor bakıyor bebek yok temizliyor içeriyi sonraki aya hazırlanıyor. Diyelim hem 14 hem 27.gün yumurtladın reglin yine ilk yumurtlamaya göre olur çünkü rahim o mesajı aldı bir kere. O yüzden 27de yumurtladın ve tuttuysa bile genellikle düşüyor çünkü rahim temizliğe başlıyor. Ya da üstüne görme oluyor birkaç gün.
Not: biyoloji öğretmeniyim :)

Kizlar konudan alakali deil ama bisey cok kafama takildi bebim biri sagda biri solda lki yumrtam vardi biri dollendiyse digerine ne oldu adetle vucuttan atamadigimiza gore
Yavaş yavaş erir. Kanayan şey yumurta değil rahimdir. Bebek olursa Rahime tutunursa diğer yumurta erir. Diyelim ki tutmadı, rahim kanar ve temizlik yapıp sonraki aya hazırlanır :)

Canım ilk pik yaptığı zaman LH hormonu da pik yapıyor sonra hormonlar hızlıca dengeye girmeye başlıyor, rahim kalınlaşmaya başlıyor. Eğer rahim pikten yani LH zirvesinden 13-15 gün içinde bebek bulmazsa parçalanıyor. İlk pik yaptığı zaman bebek olabilir bebek gelebilir diye kalınlaşmaya başlıyor bakıyor bebek yok temizliyor içeriyi sonraki aya hazırlanıyor. Diyelim hem 14 hem 27.gün yumurtladın reglin yine ilk yumurtlamaya göre olur çünkü rahim o mesajı aldı bir kere. O yüzden 27de yumurtladın ve tuttuysa bile genellikle düşüyor çünkü rahim temizliğe başlıyor. Ya da üstüne görme oluyor birkaç gün.
Biyologum=)

Yani geç döllenmenin olması için aynı ay iki defa mı yumurtlamak gerekli ?

Bayanlar bir soru geliyor dahaonce gebelik yasayanlar ve gebeler simdi ozel bolgemizi ust kismindaki genis bolge ismi ne diye geciyor bilmiyorum kasiklarimizla bitisen yerden baslayip gobek deligime kadar olan karnimda cok sızı hissediyorum boyle 3-5 dakikada bir gelip yoklayip giden turden ve belimede vururyor ama en cok ozel bolgemin ust kisminda hissediorum bunu bu bir gebelik belirtisimidir

Bayanlar bir soru geliyor dahaonce gebelik yasayanlar ve gebeler simdi ozel bolgemizi ust kismindaki genis bolge ismi ne diye geciyor bilmiyorum kasiklarimizla bitisen yerden baslayip gobek deligime kadar olan karnimda cok sızı hissediyorum boyle 3-5 dakikada bir gelip yoklayip giden turden ve belimede vururyor ama en cok ozel bolgemin ust kisminda hissediorum bunu bu bir gebelik belirtisimidir
Beyaz kremsi akinti bile gördüm şu an kanamam tam gaz devam gerçekten belirti aramak ne kotuymus

Beyaz kremsi akinti bile gördüm şu an kanamam tam gaz devam gerçekten belirti aramak ne kotuymus
Beyaz kremsi akintim her ay oluyor benm 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ yumurtlama sonrasi o yunurta aki akinti beyaza ve avuc avuc kreme donuyor

Yani geç döllenmenin olması için aynı ay iki defa mı yumurtlamak gerekli ?
Hayır, ben genelde 18-19.günlerde yumurtluyorum. Doktorlar hamileliği regle göre hesaplıyorlar ya, normalde yumurtlama 14.gündür genelde. 14ten sonrasına geç yumurtlama doğal olarak geç döllenme deniyor. Sen her ay 14.gün yumurtluyorsundur mesela 28 günde bi adet görüyorsundur, sonraki ay 18. Gün yumurtlarsın ve reglin 4 gün gecikir otomatik olarak. Beklediğin günde test yaparsan negatif çıkar dört beş gün sonra pozitifi görürsün ve dr der ki “geç döllenme olmuş” :)

İşte orası rahim ve bugün benim de orası da aynen senin dediğin gibi 🙄

X