Gebeliğe Hazırlık Nisan 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gebe kalsak 15 gün sonra doğum yapsak ne test ne bişi hepsi sağlıklı bebek olsa ne yani anne olarak cokmu şey istiyoruz sanki
Ahahah aynen ya gecende kedilerin hamileliginin 40 gun surdugunu duydum yanlista hatirliyoolabilirim kediii olasım geldi yahuuu

Bide ben aşırı cirkinlestim yaaaa deliricem saçımı kestirmek istiyorum boyatmak istiyorum vs vs vs boyatcaktim tam ertesi gün kusafor randevum vardı Cat hamileliği öğrendim gitmedim asla da boyatmam karşıyım ama kestirmeye ben karşı değilimdir annemler teyzemler sakin haaaa kestirme diolar aklıma girdiler

Ya bende sacimi kestirmek istiyorumm sıkıldım sacimdan cok uzun deil ama banyoda ugrasmak zor oluyo yaaa bende karsi deilim kestirmeyee

Ya bende sacimi kestirmek istiyorumm sıkıldım sacimdan cok uzun deil ama banyoda ugrasmak zor oluyo yaaa bende karsi deilim kestirmeyee
Yüzde lekeler olusucakmis özellikle kızlarda oluyormuş neymiş sacimla yüzümü silersem geçermiş yoksa ölene kadar lekeli gezermisim ailemde aşırı batıl inançlı değiller aslında o yüzden söylediklerine takılıyorum bir çok şeye batıl der gecerler bunda ısrarcı olunca da insan bı duruyor. Benimkide çok uzun değil aslında nasi diyim belimden az yukarda işte sırt hizası gibi banyo yapmaya resmen üşeniyorum bildiğin yıkaması ayrı kurması ayrı hele de yaz günü. Zaten fon min ugrasamiyorumda tepede sürekli anne topuzu

Kızlar şimdi hastaneden aradılar ikili test sonucu için yaş riski 300/1
Diğer risk 1080/1 çıkmış
Doktor perinatologa yönlendirdi çok moralim bozuldu.
Kız sen daha kaç yaşındasın bu yaş riski yeni moda oldu sanırım dotkorlar arasında. Sana bişi diyimmi hepsi anlaşmalı su yurt dışı testine yönlendirmek için ellerinden geleni yapmiyorlarsa ben insan değilim. Yaş riski riskli çıkmış evet ama değer uçuk kötü bir değer değil int biraz önce vaktim hatta normal değer alarilklarina diğer risk değeri ise 1/1000 ve üzeri düşük risk ve risksiz yazıyordu araştırmalarımda hiç canını sıkma ama haklısın elbette insan takar bende takarım ancak yapmamak lazım valaahi danışıklı dönüş herkeste aynı tantanayi yaratıyorlar ya bu bir tesadüf olamaz. Dün anlattım daha hiç bir test sonucu görmeden yaş riski çıkabilir amniyosentez veya yurt dışı testi yaptırabilirsin dedi biraz pahalı biliyorsundur dedi evet dedim düşünsene direk görürsün bak benide yonlendiricekler. Ayrıca tam doktordan çıktım bahçede soluklandim orta yaşlı saçları beyazlamis bir kadın hayırlı olsun vs vs dedi. Elimde test çıktılarını görünce yaş faktörü diyip test isterler hiç canını sıkma bak 43 yaşındayım burda doğum yaptım kısa süre önce bebeğim sapasağlam dedi hiç kafana takma bile vs dedi

T tulperde bak 2 tane resim ekledim senin değerlerin bunlardan daha güzel anlamadım bu doktorları yaaa sadece moral bozuyorlar yaa
Evet canım baktım bunlara. Doktor zaten o testlerden amniyosentezden falan hiç bahsetmedi ama perinatolog görsün diyince bi moralim bozuldu.
Araç da kullanıyordum tam anlamadım da yarın sabaj gideceğim bakalım doktorun yanına ne diyecek iyice anliyim.

Tamam canım git bakalım ama hiç canını sıkma perinatolog riskli gebelik uzmanı olduğu için yorumu daha iyi olacaktır zaten tekrar ense kalınlığı burun kemiğine flan bakıp yorumlar testi ancak bence gayet temiz sonucun bak görürsün

Doktor gördümü peki
Canım gördü diyemem resmen kadın randevu saatimde çantasını almış gidiyordu merdivenlerde baktı Bi sıkıntı yok dedi zaten grafiyide verdiler sonuçla beraber bende görünce riskli yerde olmadığımı bende görüyorum çok sinir oldum şikayet edicem bu kadını öğleden sonra başka Bi Dr gidicem randevu aldım
Buna ve ultrason ölçümlerine göre oluşturulacak risk durumu o da netten görünmüyor bildiğim kadarıyla.
Burdaki değere göre erkek canım
Bende öyle tahmin ediyorum Allah hayırlı sağlıklısını versin de Dra soruyorum 3lü taramada diyor ısrarla zaten dediğim gibi çok sinir oldum kadına öğleden sonra diğer Dr gidicem inşallah o söyler yeter da bugün 14. Hafta biticek yani daha ne kadar beklicem doğmadan 5 dk önce mi söylicekler cinsiyeti
Kızlar şimdi hastaneden aradılar ikili test sonucu için yaş riski 300/1
Diğer risk 1080/1 çıkmış
Doktor perinatologa yönlendirdi çok moralim bozuldu.
Canım bunda bişey yok 250den düşük sıkıntılı oluyor sen içini ferah tut allahın izniyle hiçbirşey olmaz

İnşallah canım zaten ultrason iyi demişti doktor. Burun kemiği oluşmuş, ense kalınlığına 1.4 dedi normal dedi, bi de mide cebi mi ne dedi o da oluşmuş güzel demişti. Üff nerden verdim kan pişman oldum ya
Moralim bozuk ama aklımdan hiç kötü şeyler geçmiyor, güzel düşünmeye çalışıyorum.
Amin canım inşallah

Pozitif düşünelim evrene verdiğimiz mesaj önemli bazı teorilere inanıyorum yok ya ben guvenmiyorum doktorlara wala bak yurt dışı testi revasta en kotu eğitim araştırma Hastanesi'ne git ve bir daha ver testi ama bence hicccc gerek bile yok değerlerin gayet güzel sinek küçük mide bulandırıyor sadece o kadar ne yaşmis arkadaş yaaa. Ya hep bisiler anlatıyorum ama bir komşumuz 27 yaşındayken bir perinatolog ve hoca adamın yanında asistan olarak çalışıyor tabi tüm takiplerini yapiyor ve hiç bir risk görmüyor bebek bir doğuyor down sendromlu şimdi kocaman genç kız oldu birde guzelki maşallah 2 arkadaşımda da risk çok aşırı yuks k çıktı doktor yüzde 90 down dedi sezeryana kesiyi atınca ilk baktığı bebeğin yüzü olmuş doktorun ikisindede hiç bir sorun yok neyse demem o ki kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız guzel temmenniler ile elden geleni yapmak ve tevekkül den badka hiç bir şey kalmıyor bize düşen... herşey güzel olacak vardır Rabbimin bir bildiği

Aynen canım inan şu benim durumumu başkası yazsa ben de aynı şeyleri söylerdim. İnsan başına gelince yine de acaba mı diyor. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum ve inanıyorum ki bebeğim sağlıklı
Ben de çok duydum öyle 90/1 olup sağlıklı doğum yapan. sonuçta teşhis değil bu sadece ihtimal veren bir test. Kan vermeseydim ultrason iyi çıktı diye mutlu olacaktım. Kanı da sırf iyi çıktığını göreyim içim rahat etsin diye vermiştim ama tam tersi oldu
Hayırlısı canım.. takdir Allahtan..

Gerçekten çok haklısın sana bunları yazarken ulan bana da yaş riski dediğinde bu kadar sakin bu örnekleri dusunebilecekmiyim die kendimi sorguladım gerçekten hıc biri bilmediğimiz örnekler değil elbette herkesin tecrübesi var sonuçta konudur komşudur vs vs sizde bana destek verirsin artık napim

Aynen canım insan ne kadar bilse de başkalarından duymak çok daha iyi geliyor
İyi ki varsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…