Neden artık kimse normal doğum yapmıyor!!

isteyen sezeryanla doğurur isteyen normal doğum yapar. normal doğum yapan daha mı iyi anne oluyo Allah ALlah. valla nurtopu gibi oğlum oldu epidural sezeryanla çok da memnunum bi daha olsa aynı şekilde doğurucam kime neeeee

herşey normalken normal doğum da yapılamayabilir
anne adayının korkuları olabilir
doğumda da bu ii şeyler getirmez

kesinlikle katılıyorum canım hiçbir şekilde nasıl çıktığının önemi yok.
ben bebeğimi emzirebilmek için çok mücadele verdim normal doğum yapanların hiç bu tarz sıkıntıları yok.
asıl sezeryan yapanlar acı çektikçe bebeklerine daha bi bağlanıyorlar..

sezeryan doğumlarda bebekte oluşabilecek riskleri azaltıyor sanırım bunu bikmeyen bi arkadaş o bebeklere acıdığını söylemiş sanırım biraz kitap okumalı sezeryan olan bebekler vajinal sıvılara maruz kalmadıkları için komplikasyonlardan uzak oluyorlar ayrıca kafa şekilleri de bozulmuyor. hiç sıkıntı yaşamıyorlar doğarken. sezeryan anne için külfet bebek için pozitif bi durum

ayrıca benim bebeğim sezeryan ama maşşalah 41 kere tosun tam tosun sağlıklı mı sağlıklı yanı sıra anne sütünü de aldı odası da süslendi annesi onu doğarken de gördü annesinin alt takımlar da sağlam herşey dört dörtlük no problem

Allah ne şekilde olursa olsun ister normal ister sezeryan doğsun hem annelere hem bebeklerine sağlık sıhhat mutluluk versin. doğuracak bayanlara da sabır ve kolay doğumlar diliyorum.

bence yakında bu konu kapanır arkadaşlar birbirlerinzil konuşmanzı çok abartıya kaçıyo.bırakın kim nasıl doğuruyosa doğursun keyifte onun bebekte ister iyi olur ister kötü olur.

bocekım suan kı durumum zorakı sezeryan
ama oyle olmasada yaparmıydım normal dogum
yok yapamazdım
bılıyosunuzdur tup bebek ten sonra dondurulmus embıryo ıle hamıle kaldım
3 sefer o amelıyathanede aglama krızı gecırdım nerdeyse tranferı ıptal edıceklerdı
o derecede yanı
mumkunse bısey gormeyım ben
psıkolojıde cok onemlı sonucta ruh saglıgı denılen bısey var yahu:teselli:
sımdı ben kaldıramıyorum dıye anne olmayı hak etmıyodurum kesın -tatlicadiarzu-

kızlar ya yapmayın artık bu konu bencede kapansın biz burda sezeryanı kötüleyenlere kızarken sizde farklı bişe yapmıyosunuz şuan normal doğumuda kötülemeyin yani hoş olmuyo sonuçta biz onlara kızsrken sizde aynı şeyi yapmayın lütfen sakin olun canlarım...

alkisalkisalkis
Son noktasına kadar katılıyorum.Henüz doğum yapmadım ama doğum öncesi doğum anı ve sonrası ile ilgili bütün konular hakkında bilgileri takip eder sağlam kaynaklardan doğru bir şekilde beslenmek isterim.
:1shok: bu da çok enteresan bir yaklaşım.Şaşırdım.

Şeniz
Aslında bütün olayların kaynağı psikolojik.ınsan kendini neye ne zaman ve nasıl hazır hissediyorsa o şekilde yaşamalı.Bir anneye istemediği halde herhangi bir sağlık sorunu yoksa zorla sezaryan yaptırmamalı veya tam tersi.

normal doğum yapmış bir anneyim...hem normal hem müdahalesiz yani tamamen doğal...
hiç bir sağlık sorunu olmayan anne adayının ilk olarak sezeryanlı doğumu düşünmemesi gerekir... çünkü sezeryan normal doğumdan daha zordur... herşeyden evvel bir operasyondur... ve doğumun zorluğu anneliğin derecesini belirlemez... doğumla beraber her kadın annedir... o nedenle de yapılan yorumları üzülerek okudum...
normal doğumların artması için ne yapılabilir o konuda konuşsak bence daha yararlı olacaktır...
herşeyden evvel doğum normal, doğal ve sağlıklı bir durumdur ve doğumda en büyük engelimiz korkulardır.
anne adayı bu korkularından kurtulursa daha huzurlu ve bilinçli bir doğum yolunda ilk adım atılmış olur..
etraftan duyulan safsatalara pek inanmak gerekiyor... anne adayı sadece güvenip destek alabilecekleri kişilerle konuşmalı ve bir aksilik olmadıktan sonra doğumu normal olarak yapma hususunda kararlı olmalıdır...
annem benim bu kararımı en çok destekleyen kişiydi... beni ilk doğumu olmasına rağmen çok kolay doğurduğunu, kardeşimin benden daha zor olduğunu söyledi... ben son ana kadar hep sordum anneme o da hep cesaret vererek teşvik etti beni... doğum sancısı dediğimde kadının doğumda sancı çekmediğini o sancı diye hissettiğimiz şeyin rahmin bebeği dışarı atmak için kasılması olduğunu anlattı... hayatta en güvendiğim insanı dinleyerek bana en güvenecek insanı normal yolla doğurdum..epizyotomi yapılmadan ve doğumun doğal dengesini bozacak şekilde suni sancı verilmeden... her anını hissettim ve tecrübe edindim...
normal doğum yapmak isteyen ama korkan anne adaylarımıza şunu söyleyebilirim...
bedeniniz, rahminiz ve bebeğiniz doğumda ne yapacaklarını biliyorlar... size düşen sadece bu doğallığın yaşanmasına izin vermek olacaktır... zaman olayını unutun... kasılmalarınız arttıkça telaşa kapılmayın... ya da açılmanızın yeterli seviyeye gelmesi uzun sürüyorsa... doğum bir sabır işi...
Allah'a sonsuz güvenin ve ona teslim olun... yürekten inanın ki o sabrın sonunda dünyanın en büyük zevkini yaşıyorsunuz...
muhteşem bir olay doğuma tanıklık etmek... bana çok şey öğretti... bedenimi dinlemeyi öğrendim... acıya teslim olmayı öğrendim... o yüzden derim ki doğumunuza sahip çıkın...

ne komik tartışma yaa
yani bişeyi ssaptırmakta üstümüze yok sanırım konuyu acan arkadaş sadece normal doğumu destekleyelim demiş amaç bu yani güzelde bi amaç desteklesin isteyen normal normal doğursun doğursunda bu konuyu anneliğin derecesini ölçecek yada madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak eşlerin aldatmasına neden olacak vs gibi seviyesizliklere çekmek neden onu anlamadım
9 ay yataktan kalkmadan 2 sıpa taşıdım karnımda gebeliğimdede sezeryanla yaptığım doğumdada sonrasındada çektiğim sıkıntıları bi ben bilirim bide Allah şimdi 5 aylık oldular ikisinede ne sıkıntılarla tek başıma bakıyorum şimdi kim ne cüretle benim anneliğimi sorgulayabilir doğum şekliyle içinizdeki annelik duygusunun ne alakası var diğer taraftan normal doğum yaptı bilmem neresi bozuldu diye kendine sokaklara atan koca zaten sokağa atılmayı hak etmiştir o gitmeden siz atıverin onu

2 hafta once normal dogumla guzel kızımı dunyaya getirdim. 9 saat rahmin acılmasını bekledim bunun 4 saatinde sancıyı hissettim 5 saatinde epidural sayensinde hissetmedim ve 9 saat sonrasında dogum odasına gittim 4 dk.da dogum yaptım. Bu kadar detaylı anlatmamın sebebi sancı ve dogum dahil hepsi katlanılabilir acılardı ve dogum bittiginde tum acılar bitti. Bebegimi hemen emzirebildim. Hastanede yatmama gerek kalmadı. Aksam evime dondum ve kızıma ben baktım. Hepinizede normal dogumu tavsiye ediyorum.

Ama sezeryanı tercih eden arkadasları kotulemenin suclamanın ve uzmenin ne geregi var onuda anlamıs degilim. Nasıl dogum yaptıgınızın hiçbir onemi yok. Nasıl anne oldugunuzun onemi var. Sonuc olarak bebek dunyaya bir şekilde geliyor. Sezeryan olanlar daha fazla sıkıntıya katlanacaklarını biliyor ve bunu goze alıyorlar bence onlarda taktiri hakediyor.

Biz kadınlar heleki anneler daha sefkatli olmalıyız nedendir bu kavga hor gorme asagılama.

Sonuc olarak normal veya sezeryan dogum yapan ve yapacak tum arkadasları tebrik ediyorum cunku anne olmaya cesaret edecek kadar yurekli insanlarsınız.

Allah hepinize eşiniz ve bebeginizle saglıklı mutlu huzurlu ve uzun omurler nasip etsin...

Normal doğumu destekleyen arkadaşlar, sezeryan doğumu kötüleyerek bunu yapmaya çalışıyorlar. E dolayısıyla tartışma çıkıyo. B&M de, asimasi de bu şekilde davrandıkları için herkesin siniri tavan yapmış durumda. Ki ben nötr olan biri olarak bu arkadaşların davranışından ötürü inadına sezeyan yapasım geliyor.

Çok ciddiyim arkadaşlar, normal doğumun en harika doğum olduğunu kabul ettirmek için o kadar saçma bir şekilde destekleme yapıyorsunuz ki, yok dna bozulur, yok anne sevgisi az olur, yok bilmem ne...

şunu da anlayabilmiş değilim, bazı arkadaşların elinde olsa kendi keyfi istedi diye sezeyan olanları bi kaşık suda boğacaklar. Nedir bu çekememezlik arkadaşlar, çocuğu için ne istediğine o mu karar verecek siz mi?

normal doğum yapabilirim derken kesinlikle sezeryan yapasım ve gelip burda keyfim istedi sezeryan yaptım çok mutluyum diyesim var...

siz doğru yolu göstereceğinize, azıcık saygılı yazı yazında adamı doğru yoldan çıkarmayın lütfen...

ben anne değilim evlatlarımı da sevmiyorum hatta anneliği hissedemiyorum niyemi sezeryan doğum yaptım ya ondan.
tövbe estağfirullah kötükedihüso normal doğum adı üstünde doğal olan bu ancak sezeryanla dğm yapan anneliği hissedemez normalle yapmak daha efdaldir demek üstünede bi sürü safsata üretmek beni kızdırdı küplere bindirdi
neden mi?
hemen söyleyeyim

1- evlatlarımı doğrurken göremedim uyandığımda inanılmaz acı çektim (tarifi imkansız)ama emzirmek için 1 san bili düşünmedim ameliyatlıyım demedim kucağıma bir yastıkla bbeğimi aldım dikişlerimin üstüne ki canım acımasına rağmen.vız geldi.ama yan odamda normal doğum yapmış hanım emzirmeyeceğim biberon verin canım çok acıyor bebeğe siz bakın ah uh uf diye nazlanıyordu

2- biz sezeryanla dğm yapan annelerde normal yapan annelere şöyle söyleyelim o vakit

siz 5 - 6 saat 7-8 saat vs acı çektiniz sonra hiç bişiy olmamış gibi evinize geldiniz 1 haftada toparlandınız hem eve hem çocuklarınıza hemen vakit ayırmaya başladınız dğm sancısını acısını unuttunuz ee o zaman siz annelik duygusunuda çabuk unutursunuz öyle yoğun bir sevgi duyamassınız çünkü acı bitti his bitti deriz ki bu durumda biz sizden daha çok anneyiz acımız her daim taze ömür boyu izinide taşıyoruz hala dikiş yerleri acıyor demekki biz daha ii anneyiz

bu ne yauu kim daha iyi anneye getiriliyorsa doğum şekli varsın ben normal dğm yapanların gözünde iyi bir anne olmayayım kötükedihüso

kaldıki masadan kalkamamak gibi bir durumuda göze alarak sezaryen oluyoruz biz daha fedakarız demekki bu durumda canımızdan bile geçiyoruz hey allahım sen akıl fikir ver yarabbim sen ıslah et nasıl doğurduğunun bir önemi yok nasıl annesin onu söyle.hem her ikisinide allah helal kılmışken bazıları neden eksi artı durumuna sokuyorlar geçin bunları geçinnn

Son düzenleyen: Moderatör:
:ecrin_bebek:hepimiz bi şekilde en iyi anneyiz kimseler kusura bakmasın bu böyle ister normal ister sezeryan olsun sonuç aynı anneyız ve hepimiz evladı için her daim üstüne titreyen onu koruyp kollayan onların koruyucu meleğiğizzemuszemus

hem annelik duygusu hissi kadının yaradılışında fıtratında var ne alaka doğum şekliyle (bazı istisnalar çıkıyor oda onların vicdanı ile ilgili bir durum insanlığı ile)

Herşey gibi doğumda tercih meselesidir.
Anne adayları bebeklerini dünyaya getirirken sezeryan veya normal doğumu seçme hakkına sahiptir.
Her ikisininde kendince zorlukları vardır,biri diğerinden üstün değildir.
Burada önemli olan bebeğinizi sağlıkla dünyaya getirmek ve yavrunuzu kucağınıza alma zevkine erişmektir.
Sitemizde hala yazışmayı,karşı fikirlere saygı göstermeyi ve bir şeyi överken diğer şeyi kötülemeyi devam ettirenler uyarı almaya mahkumdur.
Aynı bu topikte olacağı gibi..
Ya şimdi konuyu usulünce tartışınız ya da uyarı verileceklere ilaveler yapalım.

DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır)
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim

arkadaşlar çoğunuzun yorumlarını okudum

sezeryanla doğum yapanlar sezeryan demiş,normla doğum yapanlar normal iyi demişler.

burda hamile arkadaşlarımız var ..

yorum yaparken lütfen onlarında bu hassas durumlarını göz önüne alarak yorum yapalım..

ben 3 sene önce normal doğum yaptım

başta bende sezeryan olmayı düşünüyodum,ama sonra vazgeçtim..

herhangi bi sağlk sorunum yoktu ,bebeğimdede bi sorun yoktu çok şükür

ama eğer dr.sezeryan olması konusunda beni ikna etseydi sezeryan doğurudum tabiki

hiçbişey sizin bebeğinizin sağlığından önemli değil..

normal doğum yaptığım içinde çok memnunum

yine olsa yine normal yaparım,evet sancı çekiyosunuz doğum sırasında

bu kolay bişeydeğil

ama sonunda öyle güzel bi varlıkla buluşuyosunuz ki

inanın bu çektiğiniz tüm sancılara değiyo

benim oğlum vanilya gibi kokar epidural sezeryanda çıkarıp silip kucağıma verdiklerinde de buruma vanilya kokusu gibi bi koku gelmişti o uyurken uzun süre koklarım onu hep gözlerim yaşarır. çünkü ben anneyim çok mutluyum. ayrıca evlatlık edinen ve evladım dediği yavru için canını vermeye hazır insanlar da var. buna bi açıklama getirin o zaman. doğurmak analık değildir arkadaşlar özveri analıktır uykusuz geceler analıktır elindeki son kuruşu ona harcamak analıktır.her duanın başında Allahım ona gelecek her türlü bela hastalık bana gelsin diye yalvarmak analıktır. yoksa kimizin sancıyla doğurmuş kimimiz kesilerek olmuş analık bu kadar basit değildir. burda hepimiz anneyiz Allah yavrularımızı korusun. onları bizden ayırmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…