bence sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de annenin seçme hakkı olmalı. normal dogum sağlıklı bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama birde ruh sağlıgı diye birşey var. hepimizin en hassas oldugu bi dönem eger anne kendini normal doguma uygun görmüyo ve kendini buna hazır hissetmiyo sezaryon olsun ne olur sanki amaç bebeğin dünyaya gelmesi degilmi kendi seçmiş bu yolu hatta normal dogumdan daha zor belki ama genede onu seçmiş.normal dogumda dogum esnasında sancı çekiyosun daha sonra rahatsın ama sezaryanda ameliyatlısın dikişin var narkozun etkisi var daha birsürü şey ama anne o şekilde ruhen daha sağlıklı.normal dogurabilene bravo ama sezaryanla doguranlarada tükaka yapılmasını yanlış buluyorum.
herkesin kendi fikridir tabi,e en dogrusuda normal dogumdur,,
birazda Turkiyedeki doktorlarin dogumu hastanin kararina birakmasi ile sezeryan cogunlukta diye dusunuyorum,,,
burda tam tersi gerek duyulmadikca yalvarsanda yapmazlar,,
ama sezaryen de masum değil, ameliyattan sonra çabuk ayılamama, sütün hemen gelmemesi, bebeği kabullenememe, bel ve baş ağrısı, dikişlerin enfeksiyon kapması vs...
Rabbim gönlüne göre versin hayırlı doğumlar canm.ben normal doğum beklerken,korkmama rağmen normal doğum istediğim halde sezeryan oldum.bebeğim kanala girmedi,eh kanalda olmayınca suni sancı da veremediler.günüm de bi hayli geçtiği için alındı.sen ne güzel kendini rahat ve hazır hissediyorsun fakat herkes bir değil ki.kan görünce bayılanlar,dişçiden korkanlar...bu da onun gibi bir şey.normal doğumdan gerçekten ciddi şekilde korkan birinin normal doğum yapması imkansız gelir bana.bebek strese girecek anne sterese girip itemeyecek.etrafımda bu şekilde çok var .
kuzenim doğum yaptı,fransada.normal doğum isterdi sezeryan isteyenlere,mecburi olanlara bile inanmazdı,aşırı karşıydı.doğumu geldi çattı 30 saat sancıdan sonra doğum yaptı.ama ne doğum.hastane yıkıldı o gün herkes yalvarıyor ne olur sezeryana alın diye,kuzenim de aynı şekilde.ama almadılar.kuzenim baygın haldeyken doğum yaptı,çok kan kaybetti ve 2 ay hastanede kaldı sadece doğumdan ötürü.şimdi tedavi görüyor bebeğini bile kabullenemdi ilk başta.doğum lafı duyunca çıldırıyor.yurt dışındaki olay da pek iyi değil açıkçası.
neyse çok uzadı kendine güvenen çatır çatır doğursun arkdaşlar.güvenemeyen de nasıl isterse öyle doğum yapsın.boşuna maceraya atılmanın gereği yok.öyle veya böyle doğacak bebişler.nasıl doğduğunun önemi var mı artık?teknoloji o kadar ilerledi.
hamişlere hayırlı doğumlar dilerim.hayırlı ramazanlar
bence sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de annenin seçme hakkı olmalı. normal dogum sağlıklı bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama birde ruh sağlıgı diye birşey var. hepimizin en hassas oldugu bi dönem eger anne kendini normal doguma uygun görmüyo ve kendini buna hazır hissetmiyo sezaryon olsun ne olur sanki amaç bebeğin dünyaya gelmesi degilmi kendi seçmiş bu yolu hatta normal dogumdan daha zor belki ama genede onu seçmiş.normal dogumda dogum esnasında sancı çekiyosun daha sonra rahatsın ama sezaryanda ameliyatlısın dikişin var narkozun etkisi var daha birsürü şey ama anne o şekilde ruhen daha sağlıklı.normal dogurabilene bravo ama sezaryanla doguranlarada tükaka yapılmasını yanlış buluyorum.
herkesin kendi fikridir tabi,e en dogrusuda normal dogumdur,,
birazda Turkiyedeki doktorlarin dogumu hastanin kararina birakmasi ile sezeryan cogunlukta diye dusunuyorum,,,
burda tam tersi gerek duyulmadikca yalvarsanda yapmazlar,,
arkadaşım sana katılıyorum..kim kendini hangi doğum şekline hazır hissediyorsa onu olmalı.bu bir tercih meselesi bence..valla ben keyfi yere sezeryan istedim.hiç ağrım sızımda olmadı.normal doğuran bikaç arkadaşımın saatlerce sancı çektiğini öğrendim.ve iyiki sezeryan olmuşum dedim..tıp bu kadar ilerlemişken bence nimetlerinden yararlanılmalı...
ben bu söylediğiniz cümleye çok takıldım. ne demek bebeği kabullenememe!!! 2 kere sezeryan yapmış biri olarak söylediğiniz bu cümleyi talihsiz olarak nitlendiriyorum. hangi anne sadece doğum şeklinden ötürü bebeğini kabullenmede sorun yaşar?
doğum, şekli ne olursa olsun zaten zor bir olaydır. anne olamaya karar veren bir kişide bunu göze almıştır diye düşünüyorum.
ya ben şunu anlamıyorum doğum şeklinin ne önemi varki anne neyi istiyosa o olmalı vücut ona ait dilmi ne farkeder ha normal ha sezeryan yani normal çıkınca bilmediğimiz bir olağan üstü bişimi oluyo herkes istediği şekilde yapar doğumunu bu kişinin bünyesi ve cesareti ile ilgili bence hiç farketmez
bende sezeryan yaptım doğumu ama normal isterdim tabii mecbur kaldım 2. çocuğum ama ilkinde normal yapmıştım gerçi çok sıkıntılı oldu normal doğumum birçok sorun yaşadım ama dr hatasından dolayı yaşadım onu saymazsak normal doğum aslında en sağlıklısı tabikii.
riskleri yönünden sezeryandan daha riskli lduğundan ve normal doğum sancısı ve doğum anından korkanlar yapıyor genelde sezeryanı ama suçlamamak lazım kolay değil tabiki herkes kendi seçimini yapar sonuçta
bende normal dogum isteyenlerdendim ama son haftalar psikolojin çok değişiyor korkuların artıyor ve son anda kendi istegimle sezaryan oldum.. kesinlikle normal dogumu destekliyorum kendine güvenen herkes normal yapsın
bence hiçte taktir edilecek bir davranış değil. benim arkadaşımın günü geçmesine rağmen doğum sancıları başlamadı, arkadaşım sezeryan için nerdeyse yalvardı. "hayır beklicez, normal olucak" dediler, sonuç olarak bebek sıkıntıdan kakasını yapmış ve yemiş. 2 kere ameliyat olmak zorunda kaldı minicik bebek. 2 ay geçmesine rağmen hal tam iyileşemedi. yani herzaman en doğrusu normal doğum değil bence. iyiki de hastanın kararına bırakılıyor Türkiyede. yoksa kendi adıma ben ilk doğumumu yaparken muhtemelen ölmüş olurdum. yalvararak sezeryana aldırdım kendimi.
en iyi doğum annenin kendisi için uygun gördüğü doğumdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?