• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden artık kimse normal doğum yapmıyor!!

artık uyku uyuyamıyorum çok asabiyim valla bu kadınlar kulübü bütün asabiyetimi yok ediyo beni iyi eğleniyoruz sinirlerimizide bir güzel atıyoruz oh daha ne olsun siz doğurun anam normal doğumunuzu o zaamn konuşun aaa ben sezeryan olcam işte iki hafta sonra mis gibi valla artık bebeğinide o anda görebiliyosun teknolojinin gözünü sevim:)

Bayanlar; o kadar ince ve hassas bir mefhum ki bu DOĞUM mefhumu..
Tamamen göreceli olduğunu düşünüyorum..
Normal doğum yapanlara bravo;helal..!
Sezaryan ile doğuranlara tüü kaka mantığını anlamış değilim..(?)
Eskiden sezaryan mi vardı canıııımmm;nenelerimiz ; büyüklerimiz nasıl da çatır çatır doğurmuşlar diye bir düşünce de hakim kimilerimizde..
Eeee tamam da o zamanlarda maalesef tıbbı yeterlik söz konusu olmadığı elde tüm imkanlar ve materyaller bulunmadığı için ameliyatlı doğum neredeyse imkansızdı..
Bebek ve anne kayıpları yaşandığı da oluyordu bu nedenle..:( ne yazık kı..
Demem o ki sezaryen;gerekli durumlarda büyük bir nimet bence..
Ben de normal doğum yaptım ama bu ikinci üçüncü bebeklerimi -inşallah-
mutlaka normal doğuracağım anlamına gelmez ki.. Allah cc bilir..
Belki bir problemimiz olur;normal doğum yapmamı engelleyecek durumlar çıkar..
O yüzden büyük konuşmamalı ..
Bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alalım yeter ki;önemli olan cennetten bizlere gönderilen o mis kokulu pamuk tenli yavrumuza;cananımıza hayırlısı ile kavuşabilmek..
Daha da önemlisi onu hayır ve güzelliklerle yetiştirebilmek..
''Cennet bütün annelerin ayakları altında..'' (Sezaryan veya normal doğum yapanların derecesi değişmiyor:)
Şunu da belirtmeliyim doğum hakkında lütfen korkutucu ; abartılı ;ürpertici yorumlardan kaçınalım çünkü birçok hamile arkadaşımız ister istemez etkileniyor her cümle ve fikirden..
Önyargı oluşmasına sebep oluyor..
Ben doğum yapmadan önce ne hikayeler ne hurafeler duymuştum normal doğum hakkında:)
Ama çok şükür ki son derece rahat doğum yaptım..Bu kişiden kişiye;hatta doğumdan doğuma değişir..
(bütün doğumlarınız aynı olmayabilir..)

Bu raddede doktorlara da çok büyük sorumluluklar düşüyor..
Ben inanıyorum ki hipokrat yeminine sadık kalan doktorlar her zamna hastaları hakkında en doğru olana karar verir inşallah (maddi çıkar doğrultusunda - kişiyi isteğine göre yönlendirenler Allaha emanet)..

Hamile arkadaşlara hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum..

Pozitif düşünün her zaman..Zihninizdeki bütün olumsuzlukları sökün atın ..
Tadını çıkarın..

artık uyku uyuyamıyorum çok asabiyim valla bu kadınlar kulübü bütün asabiyetimi yok ediyo beni iyi eğleniyoruz sinirlerimizide bir güzel atıyoruz oh daha ne olsun siz doğurun anam normal doğumunuzu o zaamn konuşun aaa ben sezeryan olcam işte iki hafta sonra mis gibi valla artık bebeğinide o anda görebiliyosun teknolojinin gözünü sevim:)

çok iyi anlıyorum seni. bende 3 hafta önce çok gergindim. hadi bakalım allah kurtarsın sağ sağlim. a.s.

bebeğimi kaybettim topiğinde doktoru normal doğum daha iyi olur dedi diye normal yapan bebek doğarken neffessiz kaldığı için vefat eden anneninde çok kanaması olduğu için bebeğinin öldüğünü günler sonra öğrendiği bir hikaye var okuyun ve milletin aklını bulandırmayın bu yazılarınızı ciddiye alıp normal için direten ve başına kötü şeyler gelen olursa vebali üstünüze olur hepiniz doktor kesilmişsiniz bırakın herkesin doktoru yönlendirsin

ben şuan evli değilim ama jinekoloğumla aramda bir sohbet geçti bayandı doktor.dedimki neredeyse tüm arkadaşlarım sezeryan oluyor bir engeli olmadan siz ne düşünüyorsunuz dedim.bence de şu şartlarda gerek yok dedi normal doğum vajinayı dağıtıyor mahvediyor ne gerek var.sonra erkek alıyor başını gidiyor diye de bir yorum yaptı.

hamileliğimin başından beri 3 bayan kadın doğumcu değiştirdim 3ünede sordum yemin ederim 3üde sezeryanla doğurmuş neden acabaaaa

ben şuan evli değilim ama jinekoloğumla aramda bir sohbet geçti bayandı doktor.dedimki neredeyse tüm arkadaşlarım sezeryan oluyor bir engeli olmadan siz ne düşünüyorsunuz dedim.bence de şu şartlarda gerek yok dedi normal doğum vajinayı dağıtıyor mahvediyor ne gerek var.sonra erkek alıyor başını gidiyor diye de bir yorum yaptı.

bunu söyleyen jinekologmuş ama vajina dağılmaları eskidendi sanırım arkadaşım:)
artık doğum sırasında deforme olmaması için kesik atılıyo ve eski haline tekrar dikiliyo.

ben baştan beri böyle söylüyorum ama araya giren yorumlardan dolayı yanlış anlaşılıyo
ayrıca onalrı ben demiyorum
dna sı bozuluyomuş dedim çünki dktr dan duydum
"annesini tanımıyor bebek" demedim "annesi bebeğini tanıyamadı" dedim
hepsi aynı olur da demedim
bi yakınımdan söz ettim üzüldüğümü belirttim

siz bunları buraya yazıyosunuz ama bızı ne kadar uzdugunuzu bılıyormusunuz acaba
ben kan sulandırıcı ıgne vuruluyorum hergun dogun şeklım bellı sezeryan
bebegı rıske atamam dıyo doktor
sımdı kafamda kurar da kurarım ben
ne olur yazarken bızlerıde dusunun :sinifsinif:

Arkadaşlar lütfen gereksiz tartışıyorsunuz, nasıl doğum yaparsa yapsın ANNE oluyorsun sonuçta ,iki doğum şeklininde artıları var, eksileri var. Sezaryen acı çekmiyor diye bir olay yok, hatta daha zor olduğunu düşünüyorum, iki ay önce sezaryene benzeyen, fakat daha küçük bir operasyon geçirdim de bunları söylüyorum, ıki normal doğum yaptım, operasyon daha zordu benim için...Kesi daha küçüktü sezaryenden tek farkı buydu.
Fakat ne olursa olsun, kişi kendini neye hazır hissediyorsa ve psikolojisi en çok hangi doğum şeklinde rahat olabileceğine inanıyorsa, kişi o şekilde doğum yapmalıdır. Zaten istemeyen bir kişi rahat normal doğum gerçekleştiremez. Zaten iyi bir dr bulduktan sonra o yönlendirir.
Aslında hiç bir şey büyük değildir hayatta, ancak biz kafamızda büyütüyoruz. Lütfen doğuma gidecek olanlar çok rahat bir şekilde, korkmadan gitsinler, Hayırlı ve güzel Ramazanlar herkese...

Sezeryan doğum: Bebeğin DNA sı değişiyo..

Normal doğum: wajinada bozukluk (muş) ben böyle bişey yaşamadım..Eşimle bu anlamdaki ilişkimizde eskisi gibi..

Kaldıki böyle bişey olsa bile bebeğimin sağlığı benden daha önemli değil ya..Benim can vermemle bebeğimin daha sağlıklı olacagını bilsem gözümü kırpmazdım ..

siz bunları buraya yazıyosunuz ama bızı ne kadar uzdugunuzu bılıyormusunuz acaba

ne kurucan arkadaşım hiç düşünme öyle rahatkii.
24 nisanda epidural sezeryanla doğurdum ben görsen bebeğimi maşallah dersin hiç bir bozukluğu yok çok şükür
sen rahat ol Rabbimiz ne demiş ilim de bilim de herşeyi sizlere bulduracağım demiş bu da tıp biliminin bi mucizesi.bebeği riske atmadan doğum!
bebişin sana cı çektire çektire gelse savaştan çıkmış gibi olsan daha mı iyi.takma bunları

sana söylencek söz belli hayatım..
sağlık için olanlara geçerli dğeil..
sağlık için sezeryan olanlar bebeğine karşı merhametli oluyor.
sağlık için sezeryan olanlar bebeğine karşı çok ilgili oluyor.
ve seninkinin dna sı değişmiyor emin ol bitanem..:ecrin_bebek:

halen anlaşılamıyoruz
siizn için en sağlıklı olanı sezeryansa daha ötesini düşünmemelisiniz bile
ben sadece herşey yolunda iken milletin korkutmasından dolayı normal yapabilecekken sezeryanı seçnelere söylüyorum
yoksa herkesin seçim özgürlüğü kendine hem bizi ne ilgilendirir

ay bravo yani
şurda korkanlara destek olalım derken ne hale geldi topik
kendi adıma konuşayım kötü niyetle bişi yazmadım
kırdıysamda özürdilerim arkadaşlar
burasıda karıştı ya bişi demiyorum

herşey normalken normal doğum da yapılamayabilir
anne adayının korkuları olabilir
doğumda da bu ii şeyler getirmez

çok haklısın susaden sinirlenip normal doğuma da laf ediyoruz ama etmemek lazım herkesin fiziksel yapısı psikolojik durumu ağrı eşiği farklıdır benim normal doğum tarihim 25 nisandı 23 nisandaki kontrolümde sancım 15 20 lerdeydi bebeğimde çok tombikti doktorum artık normal gelmesini beklemeyelim çok yıpranırsın deyince sözüne güvendim ve 24 nisanda sezeryan oldum.

tek kelimeyle doktorunuza güvenin sözünden çıkmayın.dna sı mı değişti bilmem ne diye kafanızı meşgul etmek yerine bebeğinizle geçirdiğiniz her saniyenin tadını çıkarın zira çok çabuk büyüyolar

Daha fazla tartışamayacağım bu konuda..

Oruç oruç ancak bukadar ifade edebiliomuşum demekki kendimi..Ne demek istediğimi anlatamadıgıma(yada anlayamadıgınıza) göre..

Şu mübarek günde kalbini kırdıgım biri varsada hakkınızı helal edin..

Önceki mesajımda normal doğum yaptığımı belirtmiştim. Normal doğum yapan biri olarak, sezeryan doğumun bu şekilde dehşet birşeymiş gibi gösterilmesini yadırgıyorum.

Bahsedilen araştırmaları yoksaymıyorum ancak bunların sadece bir risk olduğunu ve bu riskin çok düşük olduğunu unutmayın. Benzer riskler normal doğumda da var, yaşadığımız iki test, üçlü test sonuçlarını hatırlayın hepsi birer risk tanımlaması değil miydi? Gıdaların doğallığı, havanın temizliği, giydikleri giysiler, bilgisayar, telefon vs vs bunların hepsi de artık kanser etkeni değil mi?

Sağlık sebebiyle sezeryan yapanlara eyvallah deniyor, ama korktuğu için kendini hazır hissetmediği için sezeryan yapılmasında ise nerdeyse annelik duygusu sorgulaması yapılıyor gibi algıladım... Bence korktuğu için kendini hazır hissetmediği için sezeryan yapılması da sağlık sebebidir, çünkü anne panikle doğru nefesi almazsa, doğru şekilde ıkınmazsa çok kolay olabilecek olan bir doğum, bir anda kabusa dönebilir.

Lütfen doktorunuzu iyi seçin ve doktorunuza güvenin, psikolojik olarak hazır değilseniz zaten hiçbir doktor normal doğumu zorlamaz, ancak sizin durumunuza göre en doğru yönlendirmeyi yapmaya çalışır... Siz rahat olun, hamileliğinizn şu günlerinde kafanızı bunlarla yorup, bebeğinizi yok yere strese sokmayın...

Dip not: Normal doğumdaki vajina deformasyonu yapılan kesi ile artık pek yaşanan bir durum değil, rahim kendini oldukça çabuk toparlıyor... Doğumdan sonraki 6.haftadaki rutin kontrolde rahim sıkılığınız zaten kontrol ediliyor.

valla doğum şekli tam son dakkada belli olur öle çat kapı baştan belli olmaz ilk doğumsa bende normal çok istedim doktorumda normal deddi bekledik son gune kadar sancılarım var ama gelen giden yok meğer bebek kanala giremiyomuş ve bu yuzden içeride taşı kardi geçiriyodu az kaldı apar topar acil sezeryana aldılar sonuçta gayet sağlıklı bı kızım var şukur

tartışmalar çok saçma bende epidural sezaryanla yaptım 2 ay önce doğumumu hemde isteyerek hiç bir sorunum yokken hiçde pişman değilim gayet rahat ve huzurluydu doğumum ve sonrası.rahat rahat hazırladım bebeğimi kucağıma alacağım günü bildim 4 4lük hazırlandım evimi hastane odamızı hazırladık süsledik.evet doğum sonrası 2-3 gün acın oluyor ama bunlar bebeğini red etmene neden olmuyor böyle saçma bir şey olabilirmi nasıl dünya getirirsen getir anne oluyosun ya kucağıma da aldım hemen 2 günün sonunda emzirdim de allahıma şükür dr.dedi normal doğum sadece anneye yararlı bebek için riskleri çok fazla bebek çok sıkıntıya düşüyor.bir yere tatile gideceksin uçağımı tercih edersin yoksa otobüsümü dedi tabiki uçak dedim işte sezaryanda böyle dedi.normal doğumda kesin oluyor.vajinan hiç bir zaman eski haline gelmiyor.(kocamla ilişkimi de riske atamazdım acaba zevk almıyormu diye bir ömür boyu kafama takardım oysa şimdi hiç öyle derdim yok hala aynı çekicilğini koruyorŞeniz:lepi:) ilerleyen yaşlarda idrarını tutamıyorsun .bunların hepsi çok itici gerçekten.a.annelerimizin zamanında da böyle bir rahatlık olsaydı eminimki acı çekmek istemezlerdi başka bir şansları olmadığından normal doğum yaptılar .tanıdığım bir çok kadın idrarını tutamıyor şu andda

şayet ben normal dogum yaptım ama anlattıklarının hıc bırını yasamadım ne vajinamda genişlik ne ıdrar kesemde bı sorun hıç dogum yapmamış gıbıyım lutfen normal dogumu bukadar kotulemeyelım en saglıklı olanı bu bence mecbur kalırsın o ayrı ama bıle bıle gıdıpte sezaryan olanlara şasırıyorum acıkcası.....

sezeryan normal doğumdan çok daha zor bence
bende sezeryan oldum hala ağrı çekiyorum sezeryan kınanacak bişey değil aksine çok çok zor
şu an belimde fıtık var 3 gündür çektiğimi doğum sancısı çekenler çekmemiştir.
normal doğumdan değil sezeryandan korkmak lazım,korkanlarıda şahsen anlamıyorum.......

Back