Önceki mesajımda normal doğum yaptığımı belirtmiştim. Normal doğum yapan biri olarak, sezeryan doğumun bu şekilde dehşet birşeymiş gibi gösterilmesini yadırgıyorum.
Bahsedilen araştırmaları yoksaymıyorum ancak bunların sadece bir risk olduğunu ve bu riskin çok düşük olduğunu unutmayın. Benzer riskler normal doğumda da var, yaşadığımız iki test, üçlü test sonuçlarını hatırlayın hepsi birer risk tanımlaması değil miydi? Gıdaların doğallığı, havanın temizliği, giydikleri giysiler, bilgisayar, telefon vs vs bunların hepsi de artık kanser etkeni değil mi?
Sağlık sebebiyle sezeryan yapanlara eyvallah deniyor, ama korktuğu için kendini hazır hissetmediği için sezeryan yapılmasında ise nerdeyse annelik duygusu sorgulaması yapılıyor gibi algıladım... Bence korktuğu için kendini hazır hissetmediği için sezeryan yapılması da sağlık sebebidir, çünkü anne panikle doğru nefesi almazsa, doğru şekilde ıkınmazsa çok kolay olabilecek olan bir doğum, bir anda kabusa dönebilir.
Lütfen doktorunuzu iyi seçin ve doktorunuza güvenin, psikolojik olarak hazır değilseniz zaten hiçbir doktor normal doğumu zorlamaz, ancak sizin durumunuza göre en doğru yönlendirmeyi yapmaya çalışır... Siz rahat olun, hamileliğinizn şu günlerinde kafanızı bunlarla yorup, bebeğinizi yok yere strese sokmayın...
Dip not: Normal doğumdaki vajina deformasyonu yapılan kesi ile artık pek yaşanan bir durum değil, rahim kendini oldukça çabuk toparlıyor... Doğumdan sonraki 6.haftadaki rutin kontrolde rahim sıkılığınız zaten kontrol ediliyor.