- 6 Ekim 2022
- 92
- 53
- 40
Merhabalar İnşallah bu mesajımı görürsün Benimde 24 haftalık erken doğum kaybım var Ve şu an yine hamileyim açılmam var ve servikal kısalma tam 2 haftadır yatıyorum Dr serklaj yapmadı sadece wc kalkıyorum O kadar korkuyla bekliyorum Bebeğim ne durumda bilmiyorum Allahdan haraketlerini his ediyorumda biraz olsun sakunleşyorum Sen kaç haftada doğum yaptın ?Canım benim başın sağolsun Allah kederini acını azaltsın. ben de aynı şekilde 20haftalıkken ilk gebeliğimi kaybettim. Ayrıntılı ultrasona gitmiştim kontrole orda çıktı servikal yetmezlik sancım falan yoktu ben normal kontrol diye gittim. Ama kese dışarı çıktı serklajım atılamadı. Doğuma aldılar. Üstelik o haftalarda doğumdan sonra küretaj yapılması gerekirmiş plesanta parçaları kalırmış.Bana doktorum yapmamıştı 3 ay tam kanamam devam etti düşük ilaçları kullandım doğumdan sonra bir de. Geçmese küretaja alacaklardı bir de. Nasıl bir acı iyi bilirim sapasağlam bebeğinin durduk yere ölmesi. Üstelik acısı da geçmiyor minnacık mezarında yatıyor kuzum. Neyse 8 ay sonra tekrar gebe kaldım ama ilk gebeliğimden sonra üzüntüden dolayı bende diyabet başladı bir de. Yeniden gebelik çok zor öyle böyle zor değil hani fikrin olsun. 13. Haftada serklaj oldum ama 18. Haftamda yine dikişe rağmen doğum kanalım tamamen açıldı. Ben banyoya bile kalkamıyorum annem siliyor beni. 2 aydır doktor kontrolüne bile gidemiyorum hiç kalkmamam önerildi.bebek nasıl kilosu nasıl suyu nasıl bugün mü doğar yarın mı yenidoğan yoğun bakım şartları prematürelerin riskleri yaşar mı yaşamaz mı derken psikolojik olarak bittim. Kendine baktırmak ayrı bir zor. Pıhtı atma riskim var sürekli yattığım için. Sol baldırımda ağrı var sancı olmasın diye kullandığım ilaçları kestik. İyi düşün taşın gebe kal gerçekten çok zor. Yine de buna şükür diyorsun elbette daha zorunu yaşayan da var hiç zorluk çekmeyen de . Allah’ım hepimizin gebeliğini, anneliğini zorlaştırmasın kolaylaştırsın. Bol dua ediyorum. Kızlar sizden de dualarınızı beklerim. Tüm bebekleri Allah korusun hiçbir anne evlat acısı tatmasın inşallah. Canım senin de her şey gönlüne göre olsun. Bu arada mutlaka iyi perinatologlar araştır. Az çok kime takip olmak istediğine kime güveneceğine daha gebe kalmadan karar vermiş ol. Aydan Biri, Çağrı Güven, Oktay Kaymak, Aytaç Yüksel bunları takip edip az çok fikir sahibi olabilirsin.