• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden artık kimse normal doğum yapmıyor!!

benim oğlum vanilya gibi kokar epidural sezeryanda çıkarıp silip kucağıma verdiklerinde de buruma vanilya kokusu gibi bi koku gelmişti o uyurken uzun süre koklarım onu hep gözlerim yaşarır. çünkü ben anneyim çok mutluyum. ayrıca evlatlık edinen ve evladım dediği yavru için canını vermeye hazır insanlar da var. buna bi açıklama getirin o zaman. doğurmak analık değildir arkadaşlar özveri analıktır uykusuz geceler analıktır elindeki son kuruşu ona harcamak analıktır.her duanın başında Allahım ona gelecek her türlü bela hastalık bana gelsin diye yalvarmak analıktır. yoksa kimizin sancıyla doğurmuş kimimiz kesilerek olmuş analık bu kadar basit değildir. burda hepimiz anneyiz Allah yavrularımızı korusun. onları bizden ayırmasın.

anne degılım henuz evlı bıle degılım
ama su yazdıklarınızdan cok etkılendım gozlerım doldu
cok hakılısınız
Allah annelerımızı basımızdan eksık etmesın :Saruboceq:

Ben de herhangi bir sağlık zorunluluğu olmadan sezaryen yapanlardanım. Ama burada yazılanları okuyunca dehşete düştüm dersem yeridir. Sezaryen olan bir annenin bebeğini istememesi, ya da sezaryenle doğum yapanın anne sayılmaması hangi mantığa sığar aklım almıyor.

Anne olmak, doğum şekliyle ilgili değil ki. Hepimiz taşımadık mı 9 ay boyunca içimizde onları? Çoğumuz bir kere bile olsun kaybetme korkusu yaşamadı mı daha doğmadan? Ana rahmine düştüğü ilk andan itibaren bulantılarla, yanmalarla, aşermelerle hissettirmediler mi kendilerini bize? Sonra tekmelerini hissedip göklere uçmadık mı, iple çekmedik mi ultrason günlerini? Anne olmayı 9 ay süresince hissetmedik mi hepimiz? Normal yolla doğmuş, operasyon sonucu doğmuş neyi değiştirir?

Annenin doğumdan sonra bebeği reddetme durumu doğum şekli ile ilgili değil, doğum sonrası depresyon ile ilgili. Bunun için psikolojik yardım alanlar var. Ayrıca sezaryenle doğanların dnasının değişmesiyle ilgili makaleyi de saçma buluyorum. ılla yurt dışı kaynaklı diye, kabullenmek anlamsız. Eğer ki doğru olsaydı, zenci bir çiftin çocuğunun normal doğarsa kesin zenci, ama sezaryenle doğarsa beyaz olma ihtimali olması gerekirdi ki, ne kadar saçma olduğu işte buradan belli...

Son olarak normal doğumu kesinlikle destekliyorum, bence karar verip normal yolu seçen anneler yollarından hiç şaşmasınlar. Ama benim gibi "keyfi", ya da sağlık sebebi nedeniyle sezaryen olanları da sonuna kadar destekliyorum, bence annenin kararı herşeyin üzerinde oluyor...

normal doğum yapmış bir anneyim...hem normal hem müdahalesiz yani tamamen doğal...
hiç bir sağlık sorunu olmayan anne adayının ilk olarak sezeryanlı doğumu düşünmemesi gerekir... çünkü sezeryan normal doğumdan daha zordur... herşeyden evvel bir operasyondur... ve doğumun zorluğu anneliğin derecesini belirlemez... doğumla beraber her kadın annedir... o nedenle de yapılan yorumları üzülerek okudum...
normal doğumların artması için ne yapılabilir o konuda konuşsak bence daha yararlı olacaktır...
herşeyden evvel doğum normal, doğal ve sağlıklı bir durumdur ve doğumda en büyük engelimiz korkulardır.
anne adayı bu korkularından kurtulursa daha huzurlu ve bilinçli bir doğum yolunda ilk adım atılmış olur..
etraftan duyulan safsatalara pek inanmak gerekiyor... anne adayı sadece güvenip destek alabilecekleri kişilerle konuşmalı ve bir aksilik olmadıktan sonra doğumu normal olarak yapma hususunda kararlı olmalıdır...
annem benim bu kararımı en çok destekleyen kişiydi... beni ilk doğumu olmasına rağmen çok kolay doğurduğunu, kardeşimin benden daha zor olduğunu söyledi... ben son ana kadar hep sordum anneme o da hep cesaret vererek teşvik etti beni... doğum sancısı dediğimde kadının doğumda sancı çekmediğini o sancı diye hissettiğimiz şeyin rahmin bebeği dışarı atmak için kasılması olduğunu anlattı... hayatta en güvendiğim insanı dinleyerek bana en güvenecek insanı normal yolla doğurdum..epizyotomi yapılmadan ve doğumun doğal dengesini bozacak şekilde suni sancı verilmeden... her anını hissettim ve tecrübe edindim...
normal doğum yapmak isteyen ama korkan anne adaylarımıza şunu söyleyebilirim...
bedeniniz, rahminiz ve bebeğiniz doğumda ne yapacaklarını biliyorlar... size düşen sadece bu doğallığın yaşanmasına izin vermek olacaktır... zaman olayını unutun... kasılmalarınız arttıkça telaşa kapılmayın... ya da açılmanızın yeterli seviyeye gelmesi uzun sürüyorsa... doğum bir sabır işi...
Allah'a sonsuz güvenin ve ona teslim olun... yürekten inanın ki o sabrın sonunda dünyanın en büyük zevkini yaşıyorsunuz...
muhteşem bir olay doğuma tanıklık etmek... bana çok şey öğretti... bedenimi dinlemeyi öğrendim... acıya teslim olmayı öğrendim... o yüzden derim ki doğumunuza sahip çıkın...
bende sizin gibi tamamen normal yaptım korkulduğu kadar yok ama beyin olarak hazırlamak gerekiyor, ama çok korkuyorsa o kişi bence sezaryan yapmalı

bence anne ve bebek için en en iyisi hangisiyse o seçilmelidir ben 8 aylık dünyaya getirdim bebeğimi 3 hafta 6 cm açıklıla dolaştım ve doğum olmadı bizde çatı darlığı var dedim sende yok normal olacak dedi doğuma girdiğimde 10 cm açıklığım vardı ve 10 cm makatıma kadarda dikişim oldu çoookkk zor bir normal doğum yaptım ve sonrası içerdeki dikişlerde problem oldu ve tekrara ameliyata alındım 6 saat yoğun bakımda tutuldum 2 kere narkoz aldım ölümlerden döndüm 4 ünite kan verdiler kn kaybı için sütmüüü 10 gün gelmedi ve ben sezeryanlılardan daha çok yattım ve acı çektim o acılar yüzünden bebeğime adapte olamadım 10 gün süt veremedim zaten prametüre doğmuştu sarılıktan kuvezde yattı depresyon yaşadım şimdi NORMAL DOĞUMU KÖTÜLÜYORMUYUM HAYIR YÜCE RABBıM TÜM ANNE ADAYLARINA HAYIRLISINI EN KOLAYINI YAŞATSIN SEZERYAN YADA NORMAL DEĞıL ESAS OLAN ESAS OLAN ANNE VE BEBEĞıN BU SERÜVENı BERABERCE GÜZELCE BıTıRMESı O ANLARI SEVGıYLE HATIRLAMASI MALESEF BENıM BÖYLE OLMADI LÜTFEN BÖYLE KONUŞUPTA BıRBıRMıZı ÜZMEYELıM NE SEZERYAN NE NORMAL DOĞUM YAPMAK MEZıYET DOĞUMU MUHTEŞEM YAŞAYABıLMEK MEZıYET

bence bebeğini istemeyen anne doğum şeklinden değilde canı tatlı olduğu için istemiyordur
bende normal doğum yaptım 3 saatte kızımı kucağım aldım ama 3 gün sancı çekenide duydum
benim doğumum çabuk oldu rahim çabuk açıldı 3 saatlik sancı bile beni yormaya yetmişti
saatlerce sancı çekenleri düşünemiyorum o halde insan hemen doğsun istiyor
herkes bunu kaldıramıyabilir buda çok doğal benim kızım 3 kiloydu hamileliğim başından beride normal olsun diye dua ettim öylede oldu çok şükür
ama son anda doktor bebek çok iri zor olur deseydi sezeryanda olabilirdim tabiki doğalı en güzeli ama sezeryanıda bukadar kötülemek saçma
sonuçta başımıza ne geliceği belli olmaz ilk bebek kolay doğdu ikinci zor olur doğumun ortasında kötülediğimiz sezeryan için yalvarabiliriz

Son düzenleme:
DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır)
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim
bende normal doğumu çok istememe rağmen korktuğum için sezeryanla doğum yaptım
çok korkuyodum vajinal muayenelerde hep kasılıyodum bacaklarım kilitleniyodu ve muayene bile tam olmadan saatlerce kasılmadan dolayı sancı çekiyodum
doktorumda çok kasıyosun kendini doğumda böyle yaparsan bebeği tehlikeye atarsın dedi ve doğum sancılarım olmadığı halde suni sancı verdi dediki suni sancı veriyorum ki bebkte doğacağını anlasın kendini hazırlasın
Allah a şükür:Saruboceq: hiç sorunla karşılaşmadan bebğimi kucağım aldım pişmanda değilim ayrıca

lütfen doğum yapacakları korkutmadan yorum yapın
benimde korkma sebeplerimden biride hep normal doğumu korkunç bi şekilde anlatmalarıydı

(Kendi adıma) bunun korkmakla ilgisi yok. Birinde önceden çekiyorsun cefasını, diğerinde sonradan! Bir işin kolayı varsa, zorunu tercih etmem. Neden edeyim ki? İlla da doğal olanı olsun diye soframa koyduğum şeyler için diretirim. Tıp ilerliyor, teknoloji ilerliyor. "Normal doğum" diye diretmeye bence gerek yok. Kan verirken bayılan biriyim ben, benim için sezaryen bu noktada çok daha zor mesela!

Bir de şu var; eskiden sezaryen bu kadar kolay değilmiş, genel anestei zorunluymuş. Atlatmak daha zormuş. Artık öyle değil ! Ertesi gün ayaklanıyorsun. Diğer yandan, normal doğum dikişleri yüzünden 20 gün yattığı yerden kalkamamış arkadaşım da var!

Bir dikişim olacaksa, karnımda olsun lütfen ! =)

ben kendimi hep normal doğuma hazırladım hiç de korkmuyordum günüm geçti ve suni sancı verildi 7saat sancı çektim açılma 10cm ama olmayınca olmuyo acil sezeryana aldılar bebişim doğduğunda elleri ayakları mosmordu ama çok şükür şimdi sağlıklı herkes için hayırlısı neyse o olsun:emir_bebek:

Benim hamilelim cok zor gecti
Doguma kadar sabah aksam demeden istifar ederdim günde en az 3-4 kez (yalan degil)
Bunun üstüne birde tansiyonum düserdi 2 kez bayildim
Sanki bunlar yetmiyormus gibi birde hamilelik sekerim cikti
Özel igneli aletnen (ismini bilmiyorum) sekerimi ölcmem gerekiyordu
Yediklerime dikkat etmem gerekiyordu birtane muz yemem yasakdi yarimi olacakdi
Diger yarimi iki saat sonra yiye bilirdim sekerim cikmazin bebegime zarar vermeyim diye cok dikkat ettim
Cok fazla istifahr ettim icin bebegim narindi ve hamilelik sekerim oldu icin suyum fazlaydi
Bu yüzden bebegim sürekli karnimda dönüyördu
Uzun oldu neyse sezeryan oldum 4 hafta sonra normal insan gibi egile biliyordum anca
Yani sezeryan sanildigi kadar "Kolay bir Dogum " degil

ben şuna katılmıyorum.deniyorya hani sezeryanda sonradan çok çekiyorsun diye...valla benim hiç ağrım sızım olmadı.en ufak bi sorun yaşamadım.lütfn genelleme yapmayalım.kiminin sezeryan sonrası kötü geçer kiminin sorunu olmaz..

arkdaşlar her kadının doğum eylemi farklı oluyor nasıl doğurursa doığursun hatta doktorlar bir kadının ilk doğumu ile ikincisi bile farklı olur diyorlar birbirimizle kıyaslamya gerek yok her doğum şeklinin riskleri var ama bu riskleri de herkes yaşamak zorunda değil
kimisi çok zorlanıyor kimisi farkına bile varmıyor kimisi dayandım ben herkes dayanır diyor önemli olan kendinize ve doktorunuza güvenmeniz.

sezeryan doğumda anne bebeğini benimsemiyor
annelik duygusunu yoğun yaşayamıyor diyen arkadaşlarıma
aşkolsun diyorum :(( sezeryanla doğum yapmış
onca annenin gönlü kırılmıştır bu sözlere
bırakın sezeryanı doğum yapmamış evlat edinmiş insanlar bile anne babalığı gönülden hissedebiliyor

her doğum birbirinin aynısımı acaba arkadaşlar
normal veya sezeryanla ilgili bir kötü örneği hepsi için genellemek doğrumu

ben normal doğum istedim ama 41. haftamı doldurmama rağmen ağrımda açılmamda olmadı
13 14 saat suni sancı verildi yine olmadı. ve beklemek beni bunalttı yordu ayrıca sancı odası ve doğumhane yanyanaydı sancı çekenleri ve doğum yapanları işitmek de açıkcası korkuttu ve sezeryan oldum. ama bebeğimi emzirdim banyosunu alt temizliğini hepsini kendim yaptım. annem ilk gün yardım etti sadece. sarılık sorunumuzda olmadı.
haa sezeryan olup pişman olanlar yada olumsuz durumlarla karşılaşanlar vardır
aynı durum normal içinde geçerli
ikisindede olumlu olumsuz örnekler var genelleme yapmak doğru değil

tabiki hazır olan normal doğursun en iyisi en güzeli
ama kendini uygun hissetmeyen hazır olmayanda tercihi sezeryansa bu olumsuz karşılanmamalı anneliği sorgulanmamalı
lütfen herkesin yaşadıklarınada saygı duyalım

Son düzenleme:
normal doğum yapan arkadaşlar, suni sancı verilmeden doğum olmuyor mu ya? sanırım hamilenin suni sancı istememe gibi bir durumu varmış.

normal doğum yapan arkadaşlar, suni sancı verilmeden doğum olmuyor mu ya? sanırım hamilenin suni sancı istememe gibi bir durumu varmış.

niye olmasın canım kendi sancın varsa açılmanda oluyorsa
niye suni sancı verilsinki bende sancı yoktu açılma vardı
suni sancı verdiler bazısında sancı oluyor ama az olunca açılma
hızlansın diye suni sancı veriyorlar yani bu doğumun gidişatına bağlı

Canım sanırım tamamiyle açılmayla ilgili bir durum... Bende kasılmalar vardı, ağrı yoktu, ama açılmam 1cm'den 5cm'e 1 saatte oldu, 10cm olması da 1 saat falan sürdü... Suni sancı verilmedi bana da... Benim tercihim değildi, doktorum gerek görmedi, gerekli deseydi itiraz edermiydim? Sanmıyorum, ben doktoruma güveniyordum... Bebeğim ve benim için sağlık açısından öncelikli olan neyse onu yapacağını bildiğim için itiraz etmezdim...

rabbim herkezin gönlüne göre versin insallah
ben sezeryan yapanlari (acil durum haric)
kinamiyorumda büyükde konusmak istemem
demekki herkezin kendine göre gecerli bir sebebi var
ben normal dogum yaptim
26yil önce annemde beni normal dünyaya getirmis hemde 5gün sanci cekerek
ben ki cok cok zor bir dogum gecirdim anlatmak istemiyorum
ona ragmen rabbim nasip ederse ileride 2.ciyide kessinlikle normal istiyorum

Ben suni sancı istemedim..Açılmam sadece 1 cm di gittiğimde..Suni sancı vericeklerdi istemedim..önce biraz ısrar ettiler hemşireler ama kararlı oldugumu görünce doktorum verdirmedi

ben bundan 20 gün önce normal doğum yaptım ve inanır mısınız daha yeni ayağa kalktım. sezeryandan beter oldu. sezeryan olur karnında olur dikişin. alt tarafta birsürü dikişim vardı ve ne oturabiliyodum ne de tuvalete gidebiliyodum. çok zor günler geçirdim anlayacağınız. normal olması kolay anlamına gelmiyor yani. bin pişman oldum normal doğuma girdiğime.

2 gun sancı çekmeme ragmen acılmam sadece 2 santımdı sunı sancı vermeselerdı kendı sancılarımla 5 gunde anca dogururdum heralde acılmanın olmadıgı ve cok yavaş ılerledıgı zamanlarda verıyolar senın acılman olursa gerekte kalmaz sunu sancıya...

Back