kızlar doğum, şekli ne olursa olsun zor bir olaydır.
benim fikrim ise şu:
anne kendisini normal doğuma hazırlamalı, çünkü çekilen sancılar bebeği dış dünyaya hazırlıyor, ciğerlerinin açılmasını anne ile daha sıkı bir bağ kurmasını sağlıyor.
ama aksilik çıktığında da doktorların hemen sezaryene geçmesi gerekir.
normal doğumun dezavantajı da çok, dikişlerin atması, sancının çok olması, sonrasında hemoroid olmsaı gibi
ama sezaryen de masum değil, ameliyattan sonra çabuk ayılamama, sütün hemen gelmemesi, bebeği kabullenememe, bel ve baş ağrısı, dikişlerin enfeksiyon kapması vs...
aslında bu tür sorunlar her iki doğumda da kesin yaşanacak diye bir şey yok ama yaşanabilir de. her kadının doğumu farklıdır, bu nedenle başkalarının ne dediğinden çok kendi mantığımıza ne uyuyorsa onu yapmalıyız
ben iki doğum şeklini de kötülemiyorum ama her iki doğumun da zor ve kolay tarafları var sezaryen tamamen kolay diyemeyiz normal doğum için de hiç acımıyor demek doğru değil.
çok doğru noktalara değinmişsin..ikisinin de dezavantajı var muhakkak..ama normal doğumun bu denli itici gelmesini hala kabul edemiyorum..kk da, normal doğum yapan yok gibi birşey o yüzden bu konuda destekleyici sözler duymak da zor..
adı üstünde normal doğum, en doğalı .
acısı olsada ,o acıyla bebeğini kucağına almak muhteşem bi duygu
açıkcası ben sezeryan asla istemezdim
sezeryan olsaydım bebeğiin benim olduğuna inanamazdım sanırım
bayılıyosun ne olduğunu bilmiyosun gözlerini bi açıyosun karşında "senin" denen bi bebek
bu benim düşüncem
herkes hazır hissetmeyebilir kendini normal doğuma ama
iykide normal yapışım diyenlerdenim
dkrum üstüne basa basa sordu "bebeğin kilolu einmisin normal istediğine .zor olur senin için dedi"
bende "ben o acıyı yaşamak, o duyguyu tatmak, bebeğimi doğarken görmek istiyorum " dedimm
tam 4.500 gr lık bi oğlum oldu
gerçektende zor bi doğum yaptım
45 dakika doğum masasında bekledim
ama herşeye değer
geçti gitti unuttum o acıları .ölmedim.
yine olsa yine normal doğu yaparım
teyzemin kızı Belçikada yaşıyo
dktrlar ölüm tehlikesi , sağlık proplemi olmadığı sürece sezeryanı asla yapmıyolar
3. bebeğine hamileydi kuzenim
ve doğum zamanında bebeği dönmemiş
makina ile döndürmüşler yine de normal doğumu yaptırmışlaş
sezeryan bebeğin sağlığı acısından tehlike çkartıyo
bi kaç arkadaşım var sezeryan yaptı
narkozun etkisi halen üstlerinde
bebekleri çok uyuyo..aç olsalar bile uyanmıyolardı ,anneleri zorla emziririyodu
ve bebeklerinin sarılıkları tehlikeli boyutlardaydı
ikisindede aynı şeyler oluyodu yani
ve kendileride kabul ediyolar sezaryanın sağlıksız olduğunu
pişmanlıklarını söylüyolar
dktrların ısrarla normal demelerinin daha bilmediğimiz biçok sebepleri var yani
yaşamadığınız bi olay için neden korkuyosunuz ki
kimsenin korkutmasına izin vermeyin yaşayın o duyguyu derim
okadarda korkulucak bişi değil
evet acı var ama sonun da büyük bi buluşma var :)
türkiyedeki dktralrın işine geliyo sezeryan
hem pahalı hemde uğraşı yok
kesip dikip bırakıp gidiyolar
dikkat ederseniz bunların hepsini herkes yaşamayabilir ama bunlar da yaşanabiliyor demiştim lütfen yazdığımı dikaktle okuyun siz yaşamamış olabilirsiniz ama yaşayanlar ver ben kendi gözlerimle gördüm ufacık bebeği açlıktan çatlarcasına ağlarken kendisi çarşıdan geldiği için bunalmış olan bir bayanın of beklesin biraz daha dediğini ve uzandığını gördüm. evet bazen anne bencilce davranabiliyor hatta bazıları doğum yaptığının farkına varamayabiliyor çünkü doğum anne ve bebeğin beraber yaptığı bir mücadeledir.
sonuçta ben daha doğum yapmadım ama duyduğum gördüğüm okuduğum kadarıyla yorum yaptım
doğum şekli önemlidir, hepsini olumlu olumsuz tarafları var doktorun uzmanlığı da önemli.
bir tanıdığım ilk bebeğini sezaryenle doğurdu ikinciye hamileyken de dikişlerinin gerilip acı çektiğini söyledi belki siz böyle bir durum yaşamadınız şimdi bu arkadaş yalancı mı oldu?
herkesin doğum öyküsü farklıdır bedenlerimiz ve ruhlarımız farklı olduğu gibi...
ben sadece olasılıkları söyledim. o kadar.
siz ben böyle bir durum yaşamadım diyebilirdiniz. bu da yeterdi. herkese hayırlı doğumlar.
kaydirigubbakcemile5sana bravo diyorum canım:)4,5 kilo bebeğini sezeryan istemeyip sağlıklıca doğurabildiğin için..beni anlatmak istediğim de bu..ve bu sezeryan akımı doktorlardan kaynaklanıyor,ve normal doğum çok azaldığı için insanlar paylaşacak birşey bulamıyo ve bulamayacak..sezeryan çoğunlukta olduğu için normal olanın bu yöntem olduğu düşüncesi yerleşti bence..
iki doğumda zor tabii ki ancak senin söylediğin gibi en çok narkozun etkisiyle bebeğin günlerce kendisine gelemeden uyuması,günlerce süt gelmemesi ve doğal olarak sarılığın artması sezeryanın sonrasında daha sıkıntılı olduğunu açıkça gösteriyor..
bir sorunumuz yoksa kendimizi bu kadar korkutmayalım bence de,normal doğum düşüncesi bu kadar dayanılmayacak birşey değil anlatmak istediğim bu sadece..
sana hak veriyorum benim çevremde de kk da da hep sezaryen var herkesin mi çatısı dar Allahaşkına?
benim ablam 3 doğum yaptı 3ü de normaldi hatta birini 37 yaşında doğurdu bana da şimdi evet kolay değil yalan söyleyemem sana ama normal doğum yapmanı tavsiye ederim diyor
açıkçası ben doğum öyküleri artık okumuyorum
her kadın farklıdır bence
ben de kabullenemiyorum senin gibi neden bu kadar öcü gösteriliyor normal doğum, sezaryenin de mutlaka eksi yönleri var.
önemli olan kadının kendine güvenmesi.
Ben kızımı normal doğumla dünyaya getirmiştim, sezeryanlık bir aksilik yaşanmadı çok şükür.
Çok istiyordum bunu, Allah da nasip etti.
Sonra çok düşündüm acaba onca saat acı çekmeye değer miydi diye ama hiç pişman olmadım.
Doğumdan çıkıp odama yürüyerek gitmek bile büyük nimet gelmişti bana o anda.
Artık çocuğum olmuyor ama on tane daha doğursaydım onunu da normal doğum isterdim.
Ben de tıbbi bir sorun çıkmadıkça, fiziksel bir sıkıntı olmadıkça, bebeğin ya da annenin hayatı riske girmedikçe veyahut çok ciddi bir fobi söz konusu değilse normal doğumu destekleyenlerdenim.
valla şu kadarını söyleyebilirim eğer bir anne 9 ay karnında taşıdığı bebeği için beklesin biraz daha diyorsa bunun suçu doğumun çeşidinde değil o bayanın annelik duygularındadır kusura bakmayın. o bayan normal doğum da yapsa aynı şeyleri demesi çok olası çünkü takdir edersiniz ki normal doğumda çok zordur.
bu gibi çok extreme durumları "sezeryan yapanlar bebeklerini kabullenemiyor" diye göstermek ne kadar doğru siz söyleyin o zaman. sizin çevrenizdekiler sezeryandan sonra çok acı çekmiş olabilir ama çekmeyenlere de bu kadar sinirlenmenizi anlayamadım yerimseniben ama madem istiyorsunuz sizin istediğiniz gibi de cevap vereyim. ben böyle bir durum yaşamadım :lepi:
canım
benim çok çok yakımın sezeryan yaptı
ve normladen korktuğu içindi
bebeğide ufaktı yani korkulucak kadar büyük değildi
2.700 gr dı
ve anne olmayı çok çok istiyodu .kazara kalınmış bi hamilelik te değildi
neyse sezeryandan sonra bebeğini getirdiler odasına ,annesine uzattılar
"götürün bu benim bebeğim değildir "dedi
ben buna şahidim! inanamadı kendisinin olduğna :1no2:
tabi bu demek değil tüm sezeryanlılar böyle
ama bunu dktrlar dahil sezeryan yapan çoğu anne
gözlemleyen çoğu kişi söylüyo
normal doğumda annelik daha yoğun yaşanıyo
inanın en yakın arkadaşım 22 saatlik normal doğum serüveninden sonra bebeği yanında yatırmaya bile tahammül edemeyip ayağının ucuna yatırdı. emzirmediği için ebeler mama vermeye başladı. bir daha doğurmicam diye bağırmaktan hastneyi birbirine kattı. şimdi ben kalkıpta "işte normal doğum yapanlar bebeklerini istemiyor" desem ne kadar ağırınıza gider değil mi? doğum şekli eleştirilebilir ama iş anneliğe gelince orda durulması gerektiğine inanıyorum. benim gördüklerim böyle denebilir ama genellenmesi çok çirkin.
b&m sana katılıyorum bende 2 doğum yaptım 2 side normaldi ilk bebeğim 4530 gr doğdu 2 bebeğim 4000 gr doğdu ilk bebeğimde bebek çok iri sezeryan olman gerekiyor dediler ben ısrarla normal istedim 3 doktorda bana sezeryan dedi bende başka bi doktora gittim o bana çatıların müsait normal yapabilirsin 4 kiloya kadar yolun var dedi benim bebeğim daha iri oldu zor oldu kolay diyemem ama iyiki normal olmuş hem benim sağlığım açısında hem bebeklerimin çok mecbur kalınmazsa bence herkez normal yapmaya çalışsın bu arada arkadaşım senin doktorunu merak ettim söylermisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?