20+5 haftalık bebeğimi servikal yetmezlik sebebi ile kaybettim :(

Gözümde yaşla okudum yazdıklarımı. Evet bunu yaşayan çok insan varmış canım ben yaşadıktan sonra anladım fark ettim, daha zorunu yaşayan da vardır burası imtihan dünyası her şey bizler için Rabbim hepimize dayanma gücü versin. Kesinlikle öyle canım sonrasında kaç tane evladı olursa olsun ilk yürek sızı asla geçmez unutulmaz hep aynı yerde kalacak.
İşte şu suçlama konusunu bir aşabilsem bunu asla başaramıyorum psikolojik destek almak istiyorum ama sonra diyorum ki kim ne derse desin ne konuşursa konuşsun ben içimde halledemedikten sonra bir faydasını göremem ki.
Kendinizi hazır hissettiğinizde belki psikolojik destek almayı da düşünürsünüz.Ama umarım hiç gerek olmaz hemen toparlanırsınız💕

19 haftalık bebeğimi kızımı aniden su gelmesiyle kaybettim. Servikal yetmezlik dediler . Ne bir kanama ne bir ağrı hiçbir semptomum yoktu. Hastaneye gittiğinde suyu tamamen bitmiş dediler sonra suni sancı verdiler normal doğum yaptım . İnsanın kalbi o kadar ağrıyormuşki insan hiç görmediği birini bu kadar nasıl özleyebilir.. bir sonraki gebelikte dikiş atarız diyorlar ama aynı şeyleri yaşama ihtimali sürekli o korkunun içinde olması korkutuyor.. doktorum korunmanızı gerektirecek bir durum yok zaten vücudun normale dönmesi belli bir süre alır sonrasında da beklemeniz gereken bir süreç yok dedi ama emin olamıyorum size de bu şekilde mi söylediler yoksa daha sağlıklı bir gebelik için beklemek mi gerekir daha fazla bilemedim

19 haftalık bebeğimi kızımı aniden su gelmesiyle kaybettim. Servikal yetmezlik dediler . Ne bir kanama ne bir ağrı hiçbir semptomum yoktu. Hastaneye gittiğinde suyu tamamen bitmiş dediler sonra suni sancı verdiler normal doğum yaptım . İnsanın kalbi o kadar ağrıyormuşki insan hiç görmediği birini bu kadar nasıl özleyebilir.. bir sonraki gebelikte dikiş atarız diyorlar ama aynı şeyleri yaşama ihtimali sürekli o korkunun içinde olması korkutuyor.. doktorum korunmanızı gerektirecek bir durum yok zaten vücudun normale dönmesi belli bir süre alır sonrasında da beklemeniz gereken bir süreç yok dedi ama emin olamıyorum size de bu şekilde mi söylediler yoksa daha sağlıklı bir gebelik için beklemek mi gerekir daha fazla bilemedim
Başın sağolsun , çok zor ve acısı hafifliyor belki ama hiç geçmiyor 😔
Hamilelik konusunda bize de 40 ın çıktıktan sonra deneyebilirsiniz demişlerdi doktorlar ancak benim rahimde plesenta parçası kalmış sonrasında tekrardan kürtaj falan oldum biraz zor zamanlar geçirdim , doğumdan 6 ay sonra tüp bEbek ile hamile kaldım. Benim önceki de tüp bebekti çünkü.
Şimdi 18 haftalık hamileyim 12. Haftada dikiş atıldı çok kolay geçti hiç korkma ondan.

Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim sabırlar versin ne kadar zor ve acı bir süreç yaşayan bilir. Benim 92 gün oldu kızlarımı kaybedeli unutulmuyor unutulmaz da zaman sadece o acı ile yaşamayı öğretiyor sanırım. Taburcu olduktan sonra dr um sadece 10 gün ilişki yasak demişti ekstra bir şey söylemedi bende sormadım açıkçası. Doğumdan sonra da hiç dr a gitmedim henüz dr la yüzleşmeye de muayene de hazır değilim, tüp bebek süreci sonrasında yaşadığım acı yeterince yıpranmış hissediyorum ne zaman hazır hissederim zaman gösterecek.
Bu yolda olan herkesin Rabbim yardımcısı olsun 🤲

Çok sevindim Allah sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inşallah serklaj sonrası süreci sürekli yatarak mı geçirmeniz gerekiyor peki yoksa normal hayatınıza devam edebiliyor musunuz

Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim sabırlar versin ne kadar zor ve acı bir süreç yaşayan bilir. Benim 92 gün oldu kızlarımı kaybedeli unutulmuyor unutulmaz da zaman sadece o acı ile yaşamayı öğretiyor sanırım. Taburcu olduktan sonra dr um sadece 10 gün ilişki yasak demişti ekstra bir şey söylemedi bende sormadım açıkçası. Doğumdan sonra da hiç dr a gitmedim henüz dr la yüzleşmeye de muayene de hazır değilim, tüp bebek süreci sonrasında yaşadığım acı yeterince yıpranmış hissediyorum ne zaman hazır hissederim zaman gösterecek.
Bu yolda olan herkesin Rabbim yardımcısı olsun 🤲
Amiiin inşallah en güzel en hayırlı zamanda sağlıkla nasip olur

X