• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden artık kimse normal doğum yapmıyor!!

ya tamam bızım cocuklarımızın dna sı degıscek kanser olma rıskı yuksek
soulunum yolları rahatsızlıkları olucak
tamam ya sız saglıklı cocuklar dogurun

bızım gıbı zorunlu sezeryan yapmak zorunda olan annelerınde gunahı sızın boynunuza
ne kadar endıseye surukluyosunuz bızlerı bılıyomosunuz

ben kan sulandırıcı kullanıyorum ve rısklı oldugunu soyluyo doktorum
şimdi oyle seyler yazıp cızıyosunzkı
ya neyse yazmıycam

normal dogum yapan annelere madalya takalım bı ara hatırlatınta
yazıp ınsanları uzmeye devam edın sız evet aynen devam

eksik yazmışsın canım benim. sezeryanlı bebeklerin kafatası ve ciğerleri de üçgen şeklinde oluyor arkadaş belirtmiş netekim opuyorumnanaktan ayy ayy bu konuda uyarı almayıp daha cici şeyler yazmak vardı ya kader ne diyelim :delphin:

bu konu sadece bu topikde degil sezaryan cümlesinin geçtiği heryerde tartışılıyor.gereksizce.
normal dogumun en normal şey olduğunu hekes biliyo anne kendisi seçiyo sezaryanı bizede burda sadece birbirimizi rencide etmek düşüyo. arkaşlar yazılarınızı okuyorum sezaryanla doguranlarda bi alınganlık bi savunma mekanızması sakin olun ne gerek var siz öyle uygun görmüşsünüz yada öyle olsası sağlığınız açısından uygun görüldü,normal doguranlarda da ben çatır çatır dogurdum sen yapamadın tükaka sana durumu peki buna ne gerek var tebrik ederiz cesaretlerinden dolayı ve en normal olanı yapmalarını. pekii sezaryan veya normal hepimizin ortak amacı neee bebeklerimizi sağlıkla kucagımıza almak degilmi.isteyen istedği gibi dogurmalı devlet hastanelerinde de seçme hakkı olsa keşke herkes kendi vücudunu kendi bilir kendisi için ve bebegiği için en iyi olanı aanne belirler devlet veya başkaları degil

kızlar bencede doğum için bu topiğe giren cici anne adaylarımızı üzmeden kırmadan yapalım yorumlarımızı. Önemli olan onları korkutmak değil cesaretlendirmektir. Normal doğum en sağlıklı doğum şeklidir anne için tartışmasız ama burada annenin ve bebeğin kilosu, sancı süresi, rahmin açılması gibi bir sürü faktör giriyor devreye. illa normal doğum yapacağım diye tutturmakta, baştan kendinizi sezaryene hazırlamakta yanlış davranışlar. Kuzucuklar gelecekleri zamanı ve gelme şekillerini kendileri belirliyorlar. Benim suyum azaldı acil sezaryen oldum mesela. Kuzenim normal olcam diye tutturdu bebeğin kilosu çok olduğu için kol sinirlerinde sıkışma meydana geldi. Umarım tüm cici anne adayları bebişlerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alırlar. Allah hepinize sabırlar versin...

canım sakin ol:teselli:....
ne olursa olsun sezeryan veya normal,kötülemek hoş değil..
ben hiçbir zaman kulak asmadım normal doğum hakkındaki kötü hikayelere..
normal yapmak isteyeni korkutmaya kimsenin hakkı yok..
aynı şekilde sezeryanı da kötülemeye hakkı yok kimsenin..
zorunlu olan binlerce insan var çünkü..
(bu arada günahı boynuna demişsin niye benim boynuma hiç almıyorum üstüme)
ama keyfi hoş değil bence yinede herkesin kendi tercihiyerimseniben
ama lütfen sakin olun
belki siz bi kişiye kızdınız yazdınız ama bütün normal doğum yapanları kapsıyor:olmaz:

ya canım bak demek ıstedıgım su sezeryan yapan annelerın bebeklerının su hastalıkları oluyo bu hastalıkları oluyo
ben sımdı cok endıselenıyorum
acaba bebegımgımın kansere yakalanma rıskı dahamı yuksek :sinifsinif:
acaba dna sı mı degıscek
acaba solunum yolu hastalılklarımı olucak
onaylamıyo olabılrısınız
ama ben sımdı kendı hayatımı rıske atayım normal dogum yapsam kım bakabılır benım bebegıme ya o masadan kalkamasam ne olur :sinifsinif:
ya allah rızası ıcın yapmayın ya yalvarıyorum yapmayın ne olur

burda bunları okudugumdan berı kafamdan o kadar cok sey gecırdımkı anlatamam benım gıbı kımbılır kac tane anne adayı vardır okuyupta uzulen

ya canım bak demek ıstedıgım su sezeryan yapan annelerın bebeklerının su hastalıkları oluyo bu hastalıkları oluyo
ben sımdı cok endıselenıyorum
acaba bebegımgımın kansere yakalanma rıskı dahamı yuksek :sinifsinif:
acaba dna sı mı degıscek
acaba solunum yolu hastalılklarımı olucak
onaylamıyo olabılrısınız
ama ben sımdı kendı hayatımı rıske atayım normal dogum yapsam kım bakabılır benım bebegıme ya o masadan kalkamasam ne olur :sinifsinif:
ya allah rızası ıcın yapmayın ya yalvarıyorum yapmayın ne olur

burda bunları okudugumdan berı kafamdan o kadar cok sey gecırdımkı anlatamam benım gıbı kımbılır kac tane anne adayı vardır okuyupta uzulen

haklısın canım..korkutmamak gerekiyor...
sen üzme tatlı canını...
hiç bişey olmaz Allahın izniyle:teselli:

kızlar bencede doğum için bu topiğe giren cici anne adaylarımızı üzmeden kırmadan yapalım yorumlarımızı. Önemli olan onları korkutmak değil cesaretlendirmektir. Normal doğum en sağlıklı doğum şeklidir anne için tartışmasız ama burada annenin ve bebeğin kilosu, sancı süresi, rahmin açılması gibi bir sürü faktör giriyor devreye. illa normal doğum yapacağım diye tutturmakta, baştan kendinizi sezaryene hazırlamakta yanlış davranışlar. Kuzucuklar gelecekleri zamanı ve gelme şekillerini kendileri belirliyorlar. Benim suyum azaldı acil sezaryen oldum mesela. Kuzenim normal olcam diye tutturdu bebeğin kilosu çok olduğu için kol sinirlerinde sıkışma meydana geldi. Umarım tüm cici anne adayları bebişlerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına alırlar. Allah hepinize sabırlar versin...

neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruzki..
ben hep normal dedim ama son anda bile değişibilrdi herşey..
benimki 3 kilo doğdu..ama doğumdan sonra dr dediki çatın darmış..bebek daha iri olsaydı sezeryana alacaktık...nasip kısmet meselesi..üzülmeyin yaa

bazi kisiler gercekten abartmislar konuyu.
biraz daha dusunerek yazin kac tane anne adayi var su forumda onlari korkutmaya hickimsenin hakki yok.
herkesin kendi tercihidir.isteyen istedigi sekilde dogurur.
hickimseyi ilgilendirmez.
sen normal dogurursun oteki sezeryan olur ne var bunda...

neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruzki..
ben hep normal dedim ama son anda bile değişibilrdi herşey..
benimki 3 kilo doğdu..ama doğumdan sonra dr dediki çatın darmış..bebek daha iri olsaydı sezeryana alacaktık...nasip kısmet meselesi..üzülmeyin yaa

üzülmüyorum ama demek istediğim şu ki hamileliğin başından beri şartlanmamak lazım. durumlar neyi gerektiriyorsa anne ve bebeğin sağlığı için sonuçta doğum o şeklide gerçekleşiyor. Ve anne adaylarına en büyük tavsiyem hiç korkmasınlar. Bir iğne bile yaptırmaktan korkan ben hamileyken sayısız iğne yedim(akciğer fonksiyonları gelişsin diye erken doğum riski hep vardı) ve üstelik epidural oldum. Düşünün artık gerisini. Hep bebeği kucağını alınca herşeyi unutursun diyorlardı. İçimden yok artık diyordum. Gerçekten de herşey unutuluyor ne acı,ne ağrı, ne stres hiçbir şey kalmıyor kızlar. Öyle yada böyle içimizden çıkıyorlar küçük melekler işte...

kızkardeşim 12 gün önce normal doğum yaptı çoook zor geçti herkeste aynı olmuyor işte baya kötü oldu kardeşim ve ben gerçekten korktum kardeşimi öle görünce içim burkuldu bebektte başı tam aşağıda değilmiş böyle olunca doğumhanede karnını bastırıyorlarmış vss banada yapmışlardı 15 yıl önce ama fazla basılmamıştı yinede hatırladıkça içim kötü oluyor o ayrı çünki o an insan daha dayanamayacağını sanıyor ben hala karına bastırdıklarını bilmiyordum demekki bebeği indirebilmek için destek lazımmış böle ama bence zararlı yani her doktorun yaptığınıda sanmıyorum yada bana öle geliyor bilemem ama yeğenim sağ salim kucağımıza gelince kardeşim ilk 1-2 saat ağrısı devam etti zorlanmış neşter atılmış haliyle çocuk rahat çıkabilsin diye ve bebeğimizin kafasında mandalina kadar bir şişlik olmuştu doğduğunda kan toplanması dediler sarılığa yol açar mutlaka olucaktır korkmayın dediler ve 5.gün çocuğu hastaneye fototerapiye koydular 1 gün kaldı çok şükür daha iyi gibi ama hala tam geçmiş değil kafadaki şişlik ilk güne nazaran daha iyi gibi ama hala var yanii beyinde zarar olmuştur diye çok korktuk yok dediler ama insan korkuyor genede sizleri korkutmak istemiyorum herkes böle olmaz malum çok rahat doğum yaan dikişleri bile olmayanlar var tanıdığım ama bünye meselesi işte ama ben cesaretimi kaybettim .3.çocuğu istiyorum ama yine sezeryan olmayı düşünüyorum zaten biyerde artık mecburum ilk doğumum sıkıntılı geçtiği halde istemiştim normali ama bel fıtığından dolayı doktorum ve beyin cerrahım rsikli demişti istemeye istemete sezeryan olmuştum düşünüyorumda bende kardeşim gibi sıkıntı olsaydı allah korusun düşünemiyorum.normal doğum yapanlara ALLAH KOLAYLIK VERSİN BİR AVAZDA İNŞALLAH SAĞLIKLA DOĞUM YAPARLAR UMARIM .sezeryanda kolay değil ama sanırım benim artık pek sıcak olmadığım bir olay değil

bazı bilmislerden dolayı bu forum insanların moralını bozuyo maasallah herkez doktor olup cıkıyor burdakileri okuyunca zorunlu sezeryan olanların endiselerini düsünsene hakikqaten bebgim saglıksızm ı die endiselenecekler.

Şu anda bebeğimi bekliyorum ve normal doğum yapmak istiyorum ama en küçük riskte tabiki sezaryen olacağım. En önemlisi bebeğimin sağlığı. Gerisi hikaye bence. Komik geldi bana sezaryan ile ilgili bazı düşünceler. Kanserle nasıl bir bağlantı kurulmuş anlamadım. Kanser hastalığı yenimi çıktı yüzyıllardır var. Bence kimse kimseyi boşu boşuna strese sokmasın.

KK de çok normalden, cok sezeryandan yana olan anneleri gordum. her kesin bunyesi farkli, korkusu farkli. ama denemeden nerden bilceksiniz. 2 tane dogum yaptim ikiside NORMAL çok ta guzel gecdi hiç sorunum olmadi Allah'a sukur her sey normal olunca vucud az bir zamanda bir duzene giriyor. sezeryani kesinlikle yaptirmam ters bir durum olmadikca. duam her sey yolunda gider 3. bebegimide normal dogum ile kucagima alirim insAllah...

her iki doğumuda yaşamış bir kadın olarak normal doğumu tavsiye ediyorum.bir ay oldu oğlumu doğuralı belki doğurdum dememeliyim alındı çünkü sezeryan ile oldu.Kızımı normal dünyaya getirdim 8 yıl önce onda daha çok hissettim annelik duygularını doğuşunu gördüm o çığlık çığlık sancılardan sonra o gelmişti zoru başarmıştım.ıçim doğum masasında temizlenmişti kanamam doğumdan sonra fazka sürmedi.Psikolojik olarak da fazla lohusaloık bunalımını yaşamıyorsunuz.Eşiniz ile uzaklığınız fazla sürmüyor çabucak bebeğe ailecek alışıp normal hayatınıza devam ediyorsunuz.Sezeryanda öyle olmuyor fazla acı çekmedim güzel bi doğumdu ama bebeği ilk günler garipsedim eve geldiğimde hala kendimi hamile gibi hissediyordum karmımın şişliğinden değil onun doğuşunu göremedim bi anda zap diye geldi yanıma hemen emziremedim.brr türlü atamadım üstümden bu duyguları lohusalığımda ağlamakla geçti çok duygu karmaşası yaşadım bir aya yakın kesik kesik sulu kanama gördüm tabi ağır işlere girişmek yasak uzunca bisüre.Ben şuna kanaat getirdim NORMAL DOĞUM ANNEYı HEM BEDENSEL HEM DE RUHSAL OLARAK BEBEĞı ıLE YENı HAYATINA DAHA GÜZEL HAZIRLIYOR.Allah bilipde vermiş o yolu herkes hayatında bir kerede olsa normal doğum yapmalı.Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum....

Back